قتلمه؛ نانی مناسب ماه مبارک رمضان
قتلمه یکی از انواع نانهای خوشمزه است که معمولا آن را در ماه رمضان تهیه میکنند. خوردن این نان در کنار فرنی، طعم لذیذش بیشتر میکند. شما میتوانید این نان را بهراحتی داخل خانه و با کمترین مواد اولیه تهیه کنید. قتلمه جزو نانهای معروف مازندرانی بوده که طرز تهیه آن معمولا در سایر شهرهای ایران فرق میکند. حالا اسنپ فود در خدمت شماست تا طرز تهیه قتلمه را آموزش دهد.
اطلاعات تکمیلی تهیه قتلمه
اطلاعات تکمیلی تهیه قتلمه به ترتیب زیر است:
مقدار کالری در هر 100 گرم | 150 کالری |
زمان آمادهسازی | 80 دقیقه (60 دقیقه برای استراحتدادن خمیر) |
زمان لازم برای پخت | 10 تا 20 دقیقه |
تعداد نفرات | 3 تا 4 نفر |
مواد لازم برای تهیه قتلمه
مواد لازم برای تهیه قتلمه به ترتیب زیر است:
شیر | 1 لیوان |
زعفران دمکرده | به مقدار لازم |
تخممرغ | 5 عدد |
بکینگ پودر | نوک قاشق چایخوری |
گلاب | به مقدار لازم |
مایه خمیر | 1 قاشق غذاخوری |
وانیل | به مقدار لازم |
شکر | 1 قاشق غذاخوری |
آرد | 700 گرم |
طرز تهیه قتلمه
در مرحله اول اگر موادتان داخل یخچال است، آنها را خارج کنید تا دمایشان با دمای محیط یکسان شود.
- داخل یک کتری آب ریخته و آن را روی حرارت متوسط گاز بگذارید تا آب بهجوش بیاید.
- مقداری زعفران را با یک حبه قند داخل یک ظرف ساییده و سپس مقداری آبجوش به ظرف اضافه کرده و بعد آن را روی کتری بگذارید تا زعفرانها دم بکشند.
- آردها را با بکینگ پودرها مخلوط و سپس آنها را 2 بار الک کنید.
- یک شیرجوش نیز تهیه کرده و داخل آن را شیر بریزید و روی حرارت گاز بگذارید تا شیرها گرم شوند. دستتان را کمی داخل شیرها فرو ببرید، گرمی شیرها نباید بهقدری باشد که دستتان را بسوزاند.
- در ظرفی جداگانه شکر را با مایه خمیر ترکیب کرده و هم بزنید. درب ظرف را ببندید و بگذارید حدود 10 دقیقه خمیر استراحت کند تا حجم بگیرد.
- تخممرغها را هم در ظرفی دیگر بشکنید و سپس شروع به همزدنشان کنید تا بافتشان یکدست شود.
- با کفکردن تخممرغ ها، باید زعفران، گلاب و وانیل را هم به موادتان اضافه کنید و مواد را هم بزنید.
- خمیری را که درست کردید بههمراه شیرها داخل مواد تخممرغها بریزید و سپس بهخوبی هم بزنید تا بافتشان یک دست و مناسب شود.
- آردهایی را که الک کردید در این مرحله آرامآرام به مواد اضافه کرده و در همین حین مواد را هم بزنید (توجه کنید که خمیری که با این کار درست میکنید، نه شل و نه سفت باشد. همچنین باید به خمیر دست بزنید، اگر بافتی چسبنده داشت، به آن آرد بیشتر بزنید چسبندگیاش از بین برود).
- خمیر را در یک جای گرم مثلا داخل یک پارچه بگذارید و اجازه دهید 1 ساعت استراحت کند تا حجم بگیرد.
- یک قابلمه کوچک را تهیه کرده و یک سوم آن را روغن بریزید و سپس آن را روی شعله گاز بگذارید.
- با کمک قاشق یا ملاقه مقداری از خمیر را داخل روغن بگذارید تا سرخ شود.
- همه خمیرها را که به همین منوال داخل روغنها قرار داده و دو طرفشان را کامل سرخ کردید، داخل یک صافی بگذارید تا روغن اضافهشان گرفته شود.
- شما میتوانید برای تزیین نانها از پودر قند استفاده کنید.
- نانها را داخل ظرفی مناسب بچینید.
تبریک میگوییم، شما بههمین راحتی نان قتلمه را درست کردید.
طرز تهیه قتلمه ورقی
طرز تهیه قتلمه ورقی به ترتیب زیر است:
- یک ظرف تهیه کرده و یک قاشق غذاخوری خمیر مایه فوری، 1 قاشق غذاخوری شکر و نصف لیوان آب را داخل آن بریزید و هم بزنید.
- نصف قاشق چایخوری نمک، 3 قاشق غذاخوری روغن، 1 لیوان شیر نیم گرم را هم به موادتان اضافه کرده و سپس دوباره آنها را هم بزنید.
- سه و نیم لیوان آراد را هم کمکم به موادتان اضافه کرده و خمیر به دست آمده را ورز دهید تا یکدست شود.
- روی یک سطح صاف کمی آراد بپاشید و سپس خمیر را روی آن قرار داده و با کمک چاقو به قطعات کوچکتر برش دهید (از آردی که بهدستآمده باید حدودا 6 زواله تهیه کنید).
- زوالهها را داخل یک سینی گذاشته و روی زوالههای خمیر را با روغن چرب کنید.
- یک نایلون یا سلفون روی سینی بکشید و به خمیرها 1 ساعت استراحت بدهید.
- مجددا روی یک سطح صاف را آرد ریخته و هر یک از زوالهها را روی این سطح نازک و هموار کنید. شما باید یک لایه خیلی نازک از خمیر به وجود آورید (وردنه برای صافکردن خمیر مناسب است).
- یکونیم پیمانه کره را ذوب کنید و به وسیله قلمو آشپزی آنها را روی یک لایه از خمیرتان بمالید (تمام سطح خمیرها باید چرب شوند).
- حالا روی لایه چرب شده، یک لایه دیگر از خمیر را قرار داده و سپس دوباره با کره چرب کنید. این کار را برای تمام لایههای خمیرتان انجام داده و آنها را روی هم بگذارید.
- به کمک چاقو خمیر را از وسط برش دهید تا تبدیلبه دو قسمت شود.
- یک قسمت از خمیرها را بالای قسمت دیگر بگذارید و سپس شروع به آرامآرام رولکردن خمیر کنید.
- خمیر را با ضخامت دلخواه و با کمک چاقو به چند قطعه برش دهید.
- حالا یک کاغذ نسوز را روی سینی فر پهن کرده و خمیرها را روی آن قرار دهید.
- فر را روی 350 درجه فارنهایت یا 180 درجه سانتیگراد تنظیم کرده و اجازه دهید حدودا 10 دقیقه گرم شود.
- سینی را داخل فر بگذارید و اجازه دهید مواد 40 تا 45 دقیقه پخته شوند.
- روی نانها کمی پودر قنده پاشیده و سپس آنها را با انواع مغزیجات تزیین کنید.
تبریک میگوییم، بههمینراحتی قتلمه ورقی را هم درست کردید.
طرز تهیه قتلمه ترکی
در این روش نیازی نیست وقت خود را صرف درستکردن خمیر نان قتلمه کنید. شما میتوانید 2 خمیر آماده از نانواییها تهیه کرده و قتلمه را با آنها بپزید.
طرز تهیه قتلمه با خمیر نانوایی یا ترکی را ادامه آموزش میدهیم:
- روی یک سطح صاف کمی آرد بپاشیده و خمیرها را به کمک وردنه روی آن نازک کنید.
- 1 فنجان روغن مایع و 2 قاشق غذاخوری زردچوبه سرخالی را هم با هم ترکیب کنید.
- بهکمک قلمو مخصوص آشپزی مواد را روی خمیرها برس کنید.
- در مرکز خمیر یک حفره به وجود آورید و سپس شروع به تاکردن خمیر به صورت لایهلایه کنید (روی هر لایه که بر میگردانید، مخلوط روغن و زردچوبه را بمالید).
- حالا دایرهها را برش داده و تبدیل به نوار کنید.
- ماهیتابهای تهیه کرده و آن را روی حرارت کم گاز بگذارید و نوارها را هم داخل آن قرار دهید.
- اجازه دهید تا نانها کامل پخته شوند.
حالا نان قتلمه ترکی یا همان قاتلمه مخصوص ترکمنها آماده است و میتوانید آن را با پودر قند تزئین کنید.
نکتههای مهم برای سرو قتلمه
چند نکته مهم برای سرو قتلمه وجود دارد که با رعایت آنها، نانی خوشمزه و خوشطعم درست خواهید کرد. در ادامه این نکات را بررسی میکنیم:
- در کنار قتلمه، شیرینیهای دیگری هم بپزید تا ظرف پذیراییتان رنگیتر شود. ما در مطلب جداگانه طرز تهیه آغوزکنا را آموزش دادهایم که یک شیرینی مناسب برای پذیرایی در کنار قتلمه است.
- در کنار قتلمه نوشیدن یک فنجان چای یا نوشیدنی گرم خالی از لطف نیست.
- روی قتلمه را میتوانید با پودر قند، پودر پسته و انواع مغزیجات مثل بادام، پسته یا گردو تزیین کنید.
نحوه مصرف قتلمه
قتلمه معمولا در ماه رمضان و برای زمان افطار سرو میشود. اگر میخواهید سفره افطارتان رنگیتر شود، حتما قتلمه را تهیه کنید. این نان برای عید نوروز و مراسمهای خاص نیز مناسب بوده و باعث خواهد شد پذیراییتان مفصلتر و کاملتر شود.
شما میتوانید این نان را برای میانوعده یا مصرف در کنار چای هم تهیه کرده و انرژی مورد نیاز روزانهتان را از طرف مصرف آن به دست آورید.
این نان گزینهای مناسب برای خوراکی فرزندتان در مدرسه هم است. اگر روزانه خود یا همسرتان به سر کار میروید نیز پیشنهاد میدهیم حتما این نان را برای میانوعدههای خود سر کار تهیه کنید.
قاتلمه، یک شیرینی با چندین دستور پخت
قتلمه یک شیرینی خوشمزه با چندین دستورپخت است. ما در این مطلب طرز تهیه قاتلمه با فر و بدونفر را آموزش دادیم و همچنین نحوه ورقهورقهکردن آن را هم به شما گفتیم. در هر شهری این نان محبوبیت زیادی دارد، مثلا در خراسان و شهر بجنورد خانمهای زیادی این نان را برای عیدها یا ماه رمضان تهیه میکنند.
طرز تهیه قتلمه خراسان و طرز تهیه قتلمه بجنوردی شبیه به قتلمههای معمولی بوده و هیچ تفاوتی با آنها ندارد. افغانها نیز علاقه زیادی به نان قتلمه دارند، اما طرز تهیه نان قتلمه افغانی هم شبیه به روشهایی است که ما در این مطلب آموزش دادیم.
ما در اسنپ فود طرز تهیه انواع شیرینی محلی را از جمله قتلمه و … آموزش میدهیم. با مراجعه بهبخش آشپزی اسنپ فود، با دنیایی از طعم و مزه روبهرو میشوید. کافیست بهبخش هر کدام از شیرینیهایی که خواستید، بروید تا طی چند مرحله آن شیرینی را برای خود بپزید.
طرز تهیه قتلمه و شیرینیهای دیگر آسان است، اما اگر هم حوصله شیرینی درستکردن داخل خانه را ندارید، اسنپ فود در خدمت شماست تا شیری مورد علاقهتان را درب منزل تحویلتان دهد! با سفارش شیرینی آنلاین از اسنپ فود، لازم نیست زمان زیادی را صرف درستکردن شیرین کنید. بهبخش قنادی آنلاین اسنپ فود بروید و در دنیای انواع شیرینی و کیک، شیرینی مورد علاقهتان را سفارش دهید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402