طرز تهیه مرغ دوغی با طعم بی‌نظیر + تمام نکات لازم

طرز تهیه مرغ دوغی
به این مقاله امتیاز دهید

اگر فکر می‌کنید مرغ یک غذای تکراری مجلسی است، با درست کردن مرغ دوغی، نظرتان حسابی عوض خواهد شد. در طرز تهیه مرغ دوغی ، باید ابتدا تکه‌های مرغ را با مقداری کره تفت دهید تا طلایی شوند. سپس، مرغ‌های سرخ‌شده را با دوغ در قابلمه‌ای مناسب بپزید و حدود 20 دقیقه بعد، زعفران دم کرده را به قابلمه بیفزایید. زمانی که سس دوغی به غلظت مناسب رسید، مرغ دوغی شما آماده سرو است. البته مرغ دوغی را به روش سوخاری و با ادویه‌های بیشتر هم می‌توان تهیه کرد که تمام این روش‌ها را به صورت مرحله به مرحله در این مقاله اسنپ فود توضیح داده‌ایم و از شما دعوت می‌کنیم که تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

در ادامه، جدول مشخصات غذایی مرغ دوغی را با هم می‌بینیم:

مرغ دوغی

تعداد نفرات 4 نفر
زمان آماده سازی 10 دقیقه
زمان پخت غذا حدود 2 ساعت
میزان سختی کم
میزان کالری در هر 100 گرم 170 کالری

طرز تهیه مرغ دوغی

در این قسمت، یکی از ساده‌ترین روش‌های پخت مرغ دوغی را آورده‌ایم. معمولا این غذا را همراه پلوی زعفرانی سرو می‌کنند و حتی می‌توانید تکه‌های مرغ را لای پلوی زعفرانی قرار دهید که با وجود کمی خلال پسته و بادام کره‌ای، منظره‌ای واقعا اشتهابرانگیز ایجاد خواهید کرد. در ادامه، جدول مواد لازم و مراحل دستور پخت را با هم می‌خوانیم:

عکس مرغ دوغی

مواد لازم برای تهیه مرغ دوغی

مواد مورد نیاز برای تهیه این غذای لذیذ به شرح جدول زیر است:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
سینه، فیله یا ران مرغ 600 گرم
دوغ ترش گازدار 1 لیتر
زعفران دم کرده به مقدار لازم
کره 100 گرم
خلال بادام و پسته مقداری برای تزئین

مراحل دستور پخت مرغ دوغی

برای درست کردن مرغ دوغی زعفرانی، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: تکه‌های مرغ را بشویید، به اندازه‌های دلخواه خرد کرده و در آبکش بریزید تا آب اضافی آن‌ها خارج شود.
  • مرحله دوم: در ادامه، تابه‌ای گود را روی حرارت قرار داده و کره را داخل آن ذوب کنید. سپس تکه‌های مرغ را به تابه اضافه کرده و اجازه دهید هر دو سمت مرغ‌ها کاملا طلایی شوند.
  • مرحله سوم: حالا مرغ‌های سرخ‌شده را همراه با دوغ در قابلمه‌ای مناسب ریخته و آن را روی حرارت قرار دهید تا دوغ و مرغ به مدت 20 دقیقه با هم بپزند.
  • مرحله چهارم: زمانی که دوغ جوشید، کف جمع‌شده روی سطح غذا را جمع کرده و درب قابلمه را باز بگذارید.
  • مرحله پنجم: سپس زعفران دم‌کرده را هم به قابلمه بیفزایید و 40 دقیقه دیگر صبر کنید تا مرغ کاملا مغزپخت و طعم‌دار شود.
  • مرحله ششم: حرارت دادن در طول این زمان، غلظت دوغ را بیشتر می‌کند. زمانی که سس دوغ به غلظت مناسبی رسید، می‌توانید شعله گاز را خاموش کنید.
  • مرحله هفتم: خلال بادام و پسته را در تابه‌ای دیگر با مقداری کره تفت دهید. سپس، مرغ دوغی را در ظرفی مناسب قرار داده و روی آن را با این خلال‌های خوش‌عطر و بو تزئین کنید.

طرز تهیه مرغ دوغی طعم دار

اگر در طرز تهیه مرغ دوغی به دنبال عطر و طعم بیشتری هستید، از دستور زیر استفاده کنید. البته دقت داشته باشید که در استفاده از شنبلیله زیاده‌روی نکنید، زیرا این سبزی عطر و طعمی قوی دارد و مقدار زیاد آن، غذا را تلخ می‌کند. در ادامه، مواد لازم و مراحل دستور کار را با هم می‌بینیم:

طرز تهیه مرغ دوغی طعم دار

مواد لازم برای تهیه مرغ دوغی طعم دار

مواد اولیه برای تهیه این غذای دلچسب به صورت جدول زیر است:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
سینه مرغ 2 عدد
دوغ ترش گازدار 1.5 لیتر
پیاز بزرگ 1 عدد
سیر 4 حبه
آبلیمو نصف لیوان دسته‌دار فرانسوی
زعفران دم‌کرده به مقدار لازم
زردچوبه به مقدار لازم
شنبلیله خشک به مقدار لازم
کره 100 گرم

مراحل دستور پخت مرغ دوغی طعم دار

برای تهیه مرغ دوغی طعم دار، مطابق مراحل زیر پیش بروید:

  • مرحله اول: مرغ را بشویید و با دستمال مخصوص آشپزی خشک کنید. سپس آن را به تکه‌های مورد نظر خرد کرده و کنار بگذارید.
  • مرحله دوم: در تابه‌ای مناسب مقداری کره ریخته و آن را روی حرارت قرار دهید. چند دقیقه بعد، تکه‌های مرغ را در تابه سرخ کنید تا کاملا طلایی شوند.
  • مرحله سوم: در ادامه، پیاز خرد‌شده را هم به تابه بیفزایید. پس از اینکه پیاز کمی سبک شد، سیرهای رنده‌شده، زردچوبه و آبلیمو را داخل تابه ریخته و همه مواد را خوب با هم مخلوط کنید.
  • مرحله چهارم: حالا محتویات تابه را به قابلمه‌ای بزرگ‌تر منتقل کرده و دوغ را به آن‌ها اضافه کنید.
  • مرحله پنجم: زمانی که دوغ به جوش آمد، کف جمع شده روی قابلمه را بگیرید و درب آن را باز بگذارید.
  • مرحله ششم: سپس زعفران دم‌کرده را در قابلمه بریزید و اجازه دهید مرغ داخل این مواد با حرارت متوسط حدود 40 دقیقه بپزد و سس دوغی غلیظ‌تر شود.
  • مرحله هفتم: در 5 دقیقه پایانی پخت، مقداری شنبلیله خشک هم به غذا اضافه کنید.

به همین سادگی مرغ دوغی و لذیذ شما آماده سرو است و می‌توانید آن را همراه برنج یا نان میل کنید. نوش جان

طرز تهیه مرغ دوغی سوخاری

برای درست کردن مرغ دوغی سوخاری به روش زیر عمل کنید:

طرز تهیه مرغ دوغی سوخاری
  • مرحله اول: ابتدا تکه‌های مرغ را در مقداری دوغ ریخته و چند دقیقه کنار بگذارید تا طعم دوغ به خورد مرغ‌ها برود.
  • مرحله دوم: در ظرفی دیگر، مقداری آرد سفید را با نمک و فلفل و ادویه‌های دلخواه ترکیب کنید.
  • مرحله سوم: حالا مرغ‌ها را از دوغ خارج کرده و داخل مخلوط آرد بغلطانید تا تمام قسمت‌های آن‌ها به آرد آغشته شود.
  • مرحله چهارم: در ادامه، تابه‌ای گود را روی شعله گاز قرار دهید و داخل آن مقداری روغن بریزید تا داغ شود.
  • مرحله پنجم: تکه‌های مرغ را در تابه بریزید و اجازه دهید خوب سرخ شوند. سپس حرارت شعله را کم کرده و درب تابه را به مدت نیم ساعت ببندید تا مرغ‌ها بهتر بپزند.
  • مرحله ششم: در ادامه، درب تابه را برداشته و حرارت را کمی زیادتر کنید. چند دقیقه دیگر به سرخ کردن مرغ‌ها ادامه دهید تا تمام سطح آن‌ها به صورت یکدست سوخاری و خوش‌رنگ شوند.
  • مرحله هفتم: در نهایت، تکه‌های مرغ سوخاری را از تابه خارج کرده و روی یک دستمال روغن‌گیر بگذارید تا روغن اضافی آن‌ها گرفته شود.

نکات لازم در طرز تهیه مرغ دوغی

برای درست کردن مرغ دوغی، نکات زیر را هم به خاطر بسپارید:

  • برای تهیه مرغ دوغی بهتر است از تکه‌های مرغ بدون استخوان استفاده کنید.
  • در طرز تهیه مرغ دوغی، نیازی به استفاده از ادویه‌های مختلف نیست، زیرا تفت دادن مرغ با کره، بوی زهم مرغ را به‌خوبی می‌گیرد و طعم خوبی به آن می‌دهد.
  • اگر به دنبال طعم اصیل این غذا هستید، حتما از دوغ ترش و گازدار استفاده کنید.
نکات لازم در طرز تهیه مرغ دوغی
  • معمولا برای تهیه این مدل مرغ از نمک استفاده نمی‌شود، زیرا خود دوغ شور است و به این ترتیب نمک غذا تأمین می‌شود. با‌این‌حال، اگر احساس کردید غذای شما کم‌نمک است، می‌توانید مقداری نمک هم به غذا اضافه کنید.
  • دقت کنید که سرخ کردن مرغ‌ها باید با حرارت متوسط انجام شود، تا آب نیندازند و خوب سرخ شوند.
  • در بعضی رسپی‌های مرغ دوغی، در کنار شنبلیله از مقداری نعنای خشک هم استفاده می‌شود. هر دو این سبزی‌ها طبع گرمی دارند و به تعادل طبع این غذا کمک خواهند کرد.
  • بنا به میل و ذائقه خود می‌توانید مقداری فلفل قرمز هم در این غذا بریزید تا طعم تندتری پیدا کند.

اصول نگهداری از مرغ دوغی

باقیمانده غذا را در ظرفی محفوظ و درب‌دار ریخته و در یخچال قرار دهید. مرغ پخته حدود 3 تا 4 روز در یخچال سالم می‌ماند. با‌این‌حال، از آنجا که مرغ دوغی بافتی آبدارتر دارد، بهتر است باقیمانده این مرغ را در اسرع وقت دوباره گرم کرده و مصرف کنید.

روش جلوگیری از خراب شدن مرغ دوغی

در زمان استفاده مجدد، عطر و ظاهر غذا را بررسی کنید تا اثری از خرابی مثل بوی غیر‌عادی یا بافت غیرمعمول به وجود نیامده باشد. ضمنا به‌هیچ‌وجه این غذا را در جای گرم یا در معرض رطوبت قرار ندهید.

بهترین جایگزین ها در طرز تهیه مرغ دوغی

همان‌طور که گفتیم، استفاده از دوغ محلی که طعم ترشی دارد، این غذا را خوشمزه‌تر می‌کند. با‌این‌حال، اگر به چنین دوغی دسترسی نداشتید، از مقداری چاشنی آبلیمو کمک بگیرید تا مقداری از ترشی مورد نظر در این غذا تأمین شود.

خواص مرغ دوغی

مرغی که در دوغ پخته شود، خواص فراوانی دارد. برای مثال، این غذا سیستم دفاعی و ایمنی بدن را تقویت کرده و جلوی بروز سرماخوردگی را می‌گیرد. همچنین مرغ دوغی، آنتی‌اکسیدان‌های فراوانی دارد و خواب راحت‌تری را برایتان رقم می‌زند. خوردن این غذا برای جلوگیری از ابتلا به آلزایمر و کاهش میزان ابتلا به بیماری‌های قلبی – عروقی توصیه می‌شود. همچنین سیر موجود در این غذا، در درمان عفونت‌های بدن و کاهش علائم آرتروز بسیار مؤثر عمل می‌کند. البته بخشی از خواص مرغ دوغی مربوط به خواص مرغ است که از جمله مهم‌ترین موارد می‌توان به کاهش کلسترول خون، کنترل دیابت و کاهش میزان استرس و افسردگی اشاره کرد.

خواص مرغ دوغی

مرغ دوغی؛ غذایی متفاوت و هیجان انگیز در مهمانی ها

در بالا طرز تهیه مرغ دوغی به 3 روش را توضیح داده و نکات تهیه آن‌ها را گفتیم. پیشنهاد می‌کنیم این غذا را با یکی از رسپی‌ها تهیه کرده و در مهمانی‌هایتان سرو کنید. البته، ممکن است شما از ذائقه همه مهمانان باخبر نباشید و برخی مرغ دوغی را نپسندند. به همین دلیل، پیشنهاد می‌کنیم این مرغ جذاب را خودتان تهیه کرده و یک یا دو مدل غذا را هم از سفارش غذا آنلاین اسنپ فود سفارش دهید. به این شکل، هم میز رنگین‌تری خواهید داشت و هم همه‌ی مهمانان را راضی خواهید کرد.

سوالات متداول

مناسب‌ترین دوغ برای تهیه مرغ دوغی چیست؟

در این مورد باید از دوغ‌های ترش و گازدار استفاده کنید و دوغ آبعلی می‌تواند انتخاب مناسبی باشد.

برای طعم‌دار کردن مرغ دوغی از چه ادویه‌هایی استفاده کنیم؟

می‌توان برای این منظور از زردچوبه، زعفران دم‌کرده و آبلیمو استفاده کرد.

نظرات کاربران