طرز تهیه نان سیمیت ترکیه

طرز تهیه سیمیت ترکیه
2/5 - (1 امتیاز)

نان سیمیت ترکیه یکی از انواع نان‌هایی است که قدمت بسیار زیادی دارد و اگر به ترکیه سفر کرده باشید حتماً این نان را در کوچه و خیابان‌ها در دست دست‌فروش‌ها و یا در رستوران‌ها و کافی شاپ ها مشاهده کرده‌اید. اگر علاقه مند به دنبال کردن طرز تهیه سیمیت ترکیه هستید، تا انتهای این مطلب با ما همراه شوید.

نان سیمیت چیست؟

این نان بسیار خوشمزه هم می‌تواند به عنوان یک نان بسیار دلپذیر برای صبحانه سرو شود و هم می‌توان از آن به عنوان یک وعدۀ کامل برای یک عصرانۀ مقوی و خوشمزه استفاده کرد. اگر می‌پرسید نان سیمیت با چی بخوریم؟ باید گفت که در بسیاری از کافی شاپ‌های ترکیه اگر برای وعدۀ صبحانه نان سیمیت سفارش دهید، در کنار این نان، پنیر، گوجه، گردو، سبزی، نیمرو، سوسیس و زیتون نیز سرو می شود و یک صبحانه خوشمزه را برای شما سرو خواهد شد.

نان سیمیت چیست

نان سیمیت یکی از نان‌های با قدمت کشور ترکیه است که به عنوان یک غذا و میان وعده ارزان و در دسترس شناخته می‌شود. این نان را می‌توان در تمام شهرهای کشور ترکیه به فراوانی مشاهده کرد. جالب است بدانید این نان برای نخستین در قرن ۱۴ در شهر بورسای کشور ترکیه پخته شد.

مواد لازم برای طرز تهیه سیمیت ترکیه

مواد لازم برای تهیه نان سیمیت ترکیه، به شرح زیر هستند:

مواد اولیه میزان لازم
آرد 4 پیمانه
خمیر مایه فوری 2 قاشق غذاخوری
نمک 1 قاشق مرباخوری
شکر 1 قاشق غذاخوری
شیر تازه نصف پیمانه برابر با 140 گرم
کنجد بو داده یک پنجم پیمانه
شیره انگور یا شیره خرما یا شیره توت 2 قاشق غذاخوری
روغن مایع 8 قاشق غذاخوری
آب ولرم 1 پیمانه

طرز تهیه سیمیت ترکیه چگونه است؟

همان طور که در طرز تهیه نان گاتا نیز دیدیم، برای تهیه و طبخ یک نان خوشمزه باید مراحل آن را به درستی دنبال کنید. طرز تهیه نان سیمیت ترکیه، به شرح زیر است:

طرز تهیه سیمیت ترکیه
  • مرحله اول: برای به عمل آمدن خمیر مایه برای پخت نان سیمیت ابتدا خمیر مایه و شکر را به آب ولرم اضافه کنید و کمی هم بزنید. سپس روی لیوان یا ظرف را بندید و صبر کنید تا ۱۰ دقیقه بگذرد و خمیر مایه به عمل بیاید. برای اینکه خمیر مایه به خوبی به عمل بیاید بهتر است دمای آب و گرمی آن طوری باشد که دست را نسوزاند. دقت کنید که برای تهیه نان خوب و با کیفیت به خمیر مایۀ تازه نیاز دارید.
  • مرحله دوم: در مرحله بعد پس از به عمل آمدن خمیر مایه باید خمیر سیمیت آماده شود. برای تهیۀ خمیر سیمیت در یک کاسه بزرگ که برای تهیه خمیر مناسب است شیر و خمیر مایه را که به عمل آمده است ریخته و یا هم بزنید. پس از این روغن را به ترکیب اضافه کرده و هم بزنید.
  • مرحله سوم: حالا نوبت اضافه کردن آرد است. آرد را با نمک مخلوط کرده و چند بار الک کنید. دقت کنید از الک کردن آرد غفلت نکنید و یادتان نرود که باید آرد الک شود. الک کردن آرد تأثیر بسیار زیادی در کیفیت نان خواهد داشت. برای اضافه کردن آرد به ترکیب باید دقت کنید که به دلیل تفاوت آرد ها با هم باید آرد را در سه مرحله به ترکیب مواد اولیۀ نان سیمیت اضافه کنید تا خمیر آماده شده و جمع شود. پس از جمع شدن خمیر نان سیمیت، خمیر برای ورز دادن آماده شده است. خمیر را روی سطح کار آورده و برای مدت ۱۵ دقیقه باید ورز دهید.
  • مرحله چهارم: پس از ورز دادن کامل خمیر نان، مرحلۀ بعدی کوبیدن خمیر روی سطح کار است. برای بالا بردن کیفیت خمیر آن را بیست بار روی سطح میز کار بکوبید و جمع کنید و دوباره آن را بکوبید. پس از این خمیر را داخل یک ظرف که از قبل چرب کرده اید قرار دهید و روی آن را پلاستیک بکشید. برای اینکه خمیر به خوبی به عمل بیاید و دو برابر شود باید به آن زمان دهید تا کاملاً استراحت کند.
  • مرحله پنجم: مرحله بعدی در تهیه نان سیمیت شکل دادن به خمیر است که برای اینکه نان‌ها هم اندازه شوند و ظاهر زیبایی داشته باشند باید از ترازو استفاده کنید و خمیر را به چونه‌هایی که ۱۳۰ گرم وزن دارند تقسیم بندی کنید. پس از تقسیم بندی چونه‌ها، روی آن‌ها پارچه انداخته و یکی از آن‌ها را برای آماده کردن روی سطح کار قرار دهید. علت انداختن پارچه روی چونه‌های نان سیمیت این است که خمیر نان خشک نشود و تازگی خود را حفظ کند. برای فرم دادن به خمیر یکی از چونه های ۱۳۰ گرمی را که انتخاب کرده‌اید به دو قسمت مساوی تقسیم کنید و هر قسمت را به شکل نوار بلندی در آورید.
  • مرحله ششم: برای فرم دادن به خمیر نان سیمیت باید دو نوار بلندی که از خمیر نان سیمیت آماده کرده‌اید را در کنار هم قرار دهید و دو سر نوارها را به هم محکم بچسبانید و فشار دهید و سپس نوارها را ببافید. در آماده کردن نوارهای دقت کنید که نوارها بسیار کلفت و یا نازک نشوند. پس از فرم دادن به تمام چونه ها روی آن‌ها را بپوشانید و در دمای محیط نگه دارید تا دوباره حجم بگیرند. برای این مرحله باید حدود ۳۰ دقیقه صبر کنید.
  • مرحله هفتم: پس از آماده کردن نان سیمیت باید کنجدها را برای روی نان‌ها بوداده کنید. برای بو داده کردن کنجدها کافی است تا آن‌ها را داخل یک ماهی تابه ریخته و روی حرارت قرار دهید و پیوسته هم بزنید تا رنگ کنجدها به قهوه ای تبدیل شود. اگر کنجدها را پیوسته هم نزنید قطعاً خواهند سوخت. پس از آماده شدن کنجدها آن‌ها را داخل یک ظرف دیگر بریزید و که بتوانیم نان‌ها را داخل آن بغلطانیم.
  • مرحله هشتم: خمیرهای آماده شده را باید روی سینی فر که از قبل کاغذ روغنی در آن انداخته و چرب شده است قرار دهید و دمای فر را روی ۱۹۰ درجۀ سانتی‌گراد تنظیم کنید. تایمر را نیز روی ۲۵ دقیقه تنظیم کنید و در صورتی که نان‌ها هنوز پخته نشده بودند ۵ دقیقۀ دیگر به نان‌ها فرصت بدهید. پس از آماده شدن نان‌ها آن‌ها را داخل پارچه قرار دهید تا خشک نشوند و بافت خود را به دست آورند
  • مرحله نهم: خمیرهای آماده شده را باید روی سینی فر که از قبل کاغذ روغنی در آن انداخته و چرب شده است قرار دهید و دمای فر را روی ۱۹۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید. تایمر را نیز روی ۲۵ دقیقه تنظیم کنید و در صورتی که نان‌ ها هنوز پخته نشده بودند ۵ دقیقه دیگر به نان‌ها فرصت بدهید. پس از آماده شدن نان‌ها آن‌ها را داخل پارچه قرار دهید تا خشک نشوند و بافت خود را به دست آورند.

نکات مهم در تهیه نان سیمیت ترکیه

در زیر نگاهی به نکات مهم در طرز تهیه نان ترکیه ای می‌اندازیم:

نکات مهم در تهیه نان سیمیت ترکیه
  • یکی از مهم ترین نکاتی که در تهیه نان باید به آن دقت کرد این است که باید از مواد تازه و با کیفیت برای تهیه نان استفاده شود تا علاوه بر اینکه نان ظاهر خوبی به دست می آورد دارای کیفیت بسیار زیادی نیز باشد.
  • در تهیه نان سیمیت دقت کنید که طول نوارهای نان را استاندارد تنظیم کنید تا پس از پف مرحله دوم خمیر، دایره وسط نان بسیار کوچک نشده و نان شبیه به نان سیمیت شود.
  • برای پخت نان حتماً باید فر را از مراحل ابتدایی پخت روشن کنید اما روی دمای بسیار بالا قرار ندهید تا پخت نان به خوبی پیش برود. پیش از قرار دادن نان‌ها داخل فر اگر دماسنج در اختیار داشتید از آن برای تنظیم دمای فر استفاده کنید.
  • اگر از تازه بودن و کیفیت خمیر مایه مورد استفاده اطمینان دارید، می‌توانید مرحله به عمل آمدن خمیر مایه را حذف کنید.

سفارش آنلاین نان سیمیت ترکیه از اسنپ فود

نان سیمیت ترکیه یکی از انواع نان‌های محبوب و شناخته شده این کشور محسوب شده که دارای قدمت دیرینه است. در این مطب با روش پخت نان سیمیت ترکیه آشنا شدید و اکنون می‌توانید این نان بسیار خوشمزه را برای خود، خانواده و دوستان تهیه کنید. البته شما این امکان را خواهید داشت که با خرید نان از اسنپ فود، به راحتی این نان را تهیه کرده و نیازی به طبخ آن در منزل نداشته باشید.