آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
  • میگو پفکی
    طرز تهیه میگو پفکی آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
طرز تهیه نان پیتا
آموزش آشپزی
1/5 - (1 امتیاز)
بدون نظر

طرز تهیه نان پیتا لبنانی با سه روش و آموزش نکات کلیدی

مینا اسماعیل بیگی 03 اردیبهشت 1402 7 دقیقه
۴ نفر
مناسب برای
غذای اصلی
نوع
متوسط
سطح
30 دقیقه
زمان آماده سازی
30 دقیقه
پخت

یکی از نان‌های خوشمزه‌ای که با داشتن سطح صاف و ظاهری گرد، جلب توجه می‌کند؛ نان پیتا است. مطابق انتظار، ماده اصلی در طرز تهیه نان پیتا ، آرد گندم است. نان پیتا در مناطق مختلفی از خاورمیانه از جمله کشور ما و مناطق مدیترانه‌ای رایج است. پیتا نسبت به نان‌های معمولی سدیم کمتری دارد و شاید یک گزینه خوب برای افرادی باشد که رژیم غذایی کم نمک را دنبال می‌کنند.

این نان از آن دست مواد غذایی است که در آشپزی برخی کشورها جایگاه ویژه‌ای دارد؛ برای مثال یکی از این کشورها لبنان است. همچنین به نان پیتا نان شامی، عربی، سوری و حتی جیبی هم گفته می‌شود. در اینجا قرار است سه دستور مختلف این نان در فر، اجاق گاز و بدون مخمر را به شما آموزش دهیم؛ پس با ما همراه باشید. البته، اگر به غذاهای لبنانی علاقه‌مند هستید، بهتر است بعد از این مطلب، طرز تهیه سالاد فتوش را نیز مطالعه کنید.

نان پیتا

تعداد نفرات 4 نفر
زمان آماده‌سازی 40 دقیقه
زمان پخت 5 تا 10 دقیقه
میزان سختی متوسط

طرز تهیه نان پیتا به صورت حرفه‌ای

طرز تهیه نان پیتا به صورت حرفه‌ای

اگرچه همه ایرانی‌ها با نان پیتا آشنایی ندارند و شهرت آن به اندازه دیگر کشورها نیست، اما از آنجایی که پخت این نان، یک دستور ساده دارد، محبوبیت آن از ترکیه، یونان، لبنان و خاورمیانه نیز فراتر رفته است. این نان را می‌توان به شکل ساده یا آغشته به روغن زیتون مصرف کرد. این نان خوشمزه را می‌توانید با برخی غذاهای عربی مانند طرز تهیه حمص خورده و از آن لذت ببرید.

نان پیتا را می‌توانید به طرق مختلف مورد استفاده قرار دهید. به طور مثال با ریختن مخلوط گوشت و سبزیجات در میان نان و تا کردن آن، یک ساندویچ خوشمزه خواهید داشت. شکل جیبی این نان در فرم تا کردن باعث شده تا فرانسوی‌ها، نام نان جیبی را به آن بدهند.

مواد لازم برای تهیه نان پیتا

مواد اولیه لازم برای تهیه نان پیتا در منزل، به شرح زیر هستند:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آرد گندم کامل 3 پیمانه
مخمر یا خمیر مایه خشک 2 قاشق چای‌خوری
شکر نصف قاشق چای‌خوری
روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری
نمک نصف قاشق چای‌خوری
آب گرم به میزان کافی

دستور پخت نان پیتا

دستور پخت نان پیتا

از آن جایی که نان پیتا در دمای بالا پخته می‌شود، انتظار داریم که در زمان پخته شدن، پف کرده و به تعبیری مغز آن باز شود. درون پیتا یا همان جیب جایی است که با انواع و اقسام خوراکی‌ها از سالاد تا کباب شامی، فلافل، گوشت چرخ کرده و هوموس پر می‌شود. این نان همچنین به عنوان بخشی از یک ساندویچ فوق‌العاده یا به عنوان نان مینی پیتزا با دستور خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای این که بتوانید این نان خوشمزه و سالم را در منزل تهیه کنید، این مراحل را در نظر داشته باشید:

  • مرحله اول: در اولین مرحله از طرز تهیه نان پیتا ، مخمر را با 4/1 لیوان آب گرم مخلوط کنید و اجازه دهید 10 دقیقه بماند.
  • مرحله دوم: آرد و نمک باید در یک ظرف بزرگ الک شوند. یک گودی درون آرد ایجاد کرده و آن را با مایع مخمر، شکر و روغن زیتون پر کنید.
  • مرحله سوم: با استفاده از همزن یا قاشق چوبی شروع به مخلوط کردن مواد نمایید. توجه داشته باشید که در صورت نیاز آب بیشتری باید اضافه شود.
  • مرحله چهارم: کف تخته کار را آردپاشی کنید؛ سپس خمیر را روی آن قرار داده و ورز دهید. به قدری این کار را انجام دهید که دیگر خمیر چسبناک نباشد؛ برای این کار می‌توانید از آرد بیشتری استفاده کنید.
  • مرحله پنجم: کف یک ظرف را چرب کرده، خمیر را درون آن بگذارید و سطح آن را با پارچه بپوشانید. سپس ظرف را در مکانی گرم قرار دهید تا حجم خمیر دو برابر شود. برای این کار به یک تا دو ساعت زمان نیاز دارید.
  • مرحله ششم: پس از این مدت، خمیر را ورز داده و از آن، چانه‌های 60 گرمی تهیه کنید. چانه‌ها را نیز به مدت 15 دقیقه استراحت دهید.
  • مرحله هفتم: هر چانه را با وردنه به قطر 1 میلی‌متر باز کنید و فر را روی دمای 230 درجه قرار داده و اجازه دهید، گرم شود.
  • مرحله هشتم: در انتها خمیر را داخل فر حدود 4 تا 5 دقیقه بپزید.

طرز تهیه نان پیتا بدون فر

طرز تهیه نان پیتا بدون فر

در این بخش طرز تهیه نان پیتا روی گاز را آموزش می‌دهیم. مواد اولیه‌ای که در این دستورالعمل نیاز خواهید داشت، مطابق با جدول بالا بوده و تفاوتی ندارد. خمیر را دقیقا مانند قبل آماده کنید، سپس گام به گام طبق مراحل زیر پیش بروید.

  • مرحله اول: در طرز تهیه نان پیتا در ماهیتابه باید یک تابه چدنی یا تفلون را روی حرارت متوسط رو به بالا گرم کنید.
  • مرحله دوم: برای آنکه میزان داغی و حرارت تابه را تست کنید، کافی است چند قطره آب، روی سطح آن بپاشید. زمانی که دانه‌های آب به جوش آمد تابه شما آماده است.
  • مرحله سوم: در این مرحله باید کف تابه را چرب کنید. بهتر است طبق دستور اصلی از روغن زیتون بکر استفاده کنید. این کار را با اسپری انجام دهید تا روغن اضافی کف تابه پخش نشود.
  • مرحله چهارم: خمیر پیتا فرم داده شده را کف تابه پهن کنید.
  • مرحله پنجم: در مرحله اول باید حدود 30 ثانیه به خمیر فرصت دهید تا مراحل پخت خود را آغاز کند. زمانی که حباب‌ها تشکیل شدند باید با استفاده از یک کفگیر پهن خمیر را به آرامی برگردانید.
  • مرحله ششم: اجازه دهید سمت دیگ نان پیتا هم حدود 1 تا 2 دقیقه بپزد؛ سپس دوباره آن را زیر و رو کنید. البته زمانی باید نان را برگردانید که پشت آن کمی برشته باشد و در نهایت باز خمیر باید برگردانده شود.
  • مرحله هفتم: این کار را تا زمانی ادامه دهید که احساس می‌کنید نان به خوبی پخته و برشته شده است. در این مرحله احتمالا نان پیتا شما پف می‌کند و حفره جیبی مشهور آن ایجاد می‌شود که نشان از پخت کامل نان و آماده شدن آن دارد. پس از پخت، نان را درون یک حوله تمیز بپیچید.

طرز تهیه نان پیتا بدون مخمر

طرز تهیه نان پیتا بدون مخمر

نان پیتا را می‌توان بدون استفاده از خمیر مایه یا همان مخمر نیز تهیه کرد که در این بخش به آموزش طرز تهیه نان پیتا بدون مخمر می‌پردازیم.

مواد اولیه تهیه نان پیتا بدون مخمر

برای درست کردن این نان به مواد اولیه زیر نیاز دارید.

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آرد گندم 2 فنجان
آب نصف فنجان
ماست نصف فنجان
روغن 1 قاشق غذاخوری
بکینگ پودر نصف قاشق چای‌خوری
جوش شیرین نصف قاقش چای‌خوری
نمک نصف قاشق چای‌خوری
شکر نصف قاشق غذاخوری

دستور پخت نان پیتا بدون مخمر

دستور پخت نان پیتا بدون مخمر

در طرز تهیه نان پیتا بدون خمیر مایه مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: آب را به همراه ماست، روغن، بکینگ پودر، جوش شیرین، نمک و شکر مخلوط کرده و به خوبی هم بزنید تا ترکیب یک‌دستی ایجاد شود.
  • مرحله دوم: آرد را به مواد اضافه کنید و سپس با یک قاشق هم بزنید. پس از آنکه مواد ترکیب شدند، روی ظرف را پوشانده و 30 دقیقه استراحت دهید.
  • مرحله سوم: خمیر را از ظرف خارج کرده و حداقل 10 دقیقه ورز دهید. در این مرحله در صورت شل بودن خمیر، می‌توانید مقدار دیگری آرد اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: ورز دادن خمیر را تا آنجا ادامه دهید که دیگر به دست نچسبد، سپس 30 دقیقه دیگر به آن استراحت دهید.
  • مرحله پنجم: از خمیر چانه‌هایی کوچکی به اندازه مشت بسته یک کودک تهیه کرده و هر کدام از آن‌ها را روی یک سطح آردپاشی شده با وردنه باز کنید.
  • مرحله ششم: یک ماهیتابه را روی شعله بگذارید تا داغ شود، سپس کف آن را با مقدار کمی روغن چرب کنید.
  • مرحله هفتم: نان را داخل ماهیتابه قرار دهید و در حدود 30 ثانیه صبر کنید تا فرایند پخت آغاز شود. سپس نان را برگردانید و طرف دیگر را حرارت دهید.
  • مرحله هشتم: مدتی بعد، دوباره آن را زیر و رو کنید و این کار را تا آنجا ادامه دهید که فرایند پخت نان کامل شده و حباب معروف آن ایجاد شود.
  • مرحله نهم: هنگامی که نان کاملا پخته شد، آن را از تابه خارج نمایید.

تهیه این نان خوشمزه به پایان رسید و در کنار این نان، اگر به دنبال طعم‌های جدید و خوشمزه هستید، آشنایی با طرز تهیه چیپس ترتیلا انتخاب مناسبی برای شما خواهد بود.

نکات مهم در طبخ نان پیتا

نکات مهم در طبخ نان پیتا

برای آن که طرز تهیه نان پیتا شاورما را به خوبی پیش ببرید، این نکات را در نظر داشته باشید:

  • برای اینکه بتوانید از نان پیتا به مدت طولانی‌تر استفاده کنید، باید آن را در یک بسته‌بندی محکم در دمای اتاق نگهداری کنید. این شیوه نگهداری باعث می‌شود نان بین 5 تا 7 روز دوام بیاورد.
  • خمیر نان پیتا فریزر پسند است؛ یعنی اینکه می‌توانید خمیر نان را از قبل آماده کرده و فریز کنید. این خمیر همچنین برای مدتی در یخچال قابل نگهداری است. در صورت نگهداری صحیح در یخچال این خمیر را می‌توانید تا حدود 1 هفته پس از آماده‌سازی طبخ کنید.
  • این نان را می‌توان با آرد همه منظوره بدون گلوتن هم طبخ کرد. در این صورت استفاده از آن در طرز تهیه نان سیر نیز بسیار عالی خواهد بود.
  • نان پیتا زمانی که درون فر است ممکن است پف زیادی داشته باشد که با بیرون آمدن از فر پف آن می‌خوابد. در چنین وضعیتی اصلا نگران نباشید. زیرا مهم این است که جیب نان پیتا یا حفره درونی آن ایجاد شود که با پف کردن درون فر این اتفاق خواهد افتاد و خوابیدن پف آن پس از بیرون گذاشتن از فر نه تنها اهمیتی ندارد، بلکه طبیعی هم خواهد بود.
  • در برخی از مواقع ممکن است به کلی خمیر پیتا پف نکند و احتمالا دلیل آن داغ نبودن کافی فر یا تابه خواهد بود.
  • پختن نان روی اجاق گاز ممکن است مانع پف کردن نان پیتا به شکل معمول و مانند زمانی شود که خمیر نان را درون فر می‌پزید.
  • در طرز تهیه نان پیتا ، استراحت دادن زیاد خمیر پس از ور آمدن، باعث ترش شدن آن می‌شود.

نان نرم و بالشتی پیتا

نان پیتا را می‌توان به صورت نرم و بالشی در خانه تهیه کرد. بسته به اینکه چه روشی را برای تهیه این نان در نظر داشته باشید؛ کافی است طبق یکی از دستورالعمل‌های ذکر شده عمل کنید. این نان به مواد کمی برای تهیه نیاز دارد و از خوبی‌های آن قابلیت نگهداری خمیر و نان پخته شده در فریزر است.

باید بگوییم که اگر زمان کافی برای تهیه نان‌ها ندارید، می‌توانید انواع نان را از اسنپ فود نیز تهیه کنید. به این منظور، وارد قسمت سفارش آنلاین نان شده و موارد دلخواه خود را آنلاین سفارش دهید.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

ارسال نظرات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود