طرز تهیه کاتوغ با 2 روش اصیل جنوبی
طرز تهیه کاتوغ، دستورالعملی ساده دارد و به دو روش میتوان این غذای جنوبی خوشمزه را آماده کرد. اگر از طرفداران ماهی باشید، شاهد ترکیبی از ماهی شور جنوب و ادویهجات معطر خواهید بود و اگر به دنبال یک وعده غذایی سبکتر باشید میتوانید با جایگزینی ماهی با تخم مرغ، طعم متفاوتی خلق کنید. بنابراین، با اسنپ فود همراه باشید تا به شما بگوییم که این غذای ساده و خومزه جنوبی، چطور تهیه میشود.
کاتوغ | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | حدود 15 دقیقه برای آماده کردن ماهیها |
زمان پخت غذا | کمتر از 1 ساعت |
میزان سختی | سختی کم |
طرز تهیه کاتوغ
شاید دیدن کاتوغ ماهی شما را به یاد قلیه ماهی بیندازد. البته تا اندازهای حق با شماست، زیرا ظاهر این دو غذا، شباهت زیادی به هم دارند. با این حال، روش کار و برخی از مواد به کار رفته در این دو نوع خورشت جنوبی، کاملا متفاوتند. برای مثال، در دستور اصلی و سنتی کاتوغ ماهی، خبری از سبزیجات نیست و از طرف دیگر، به کار بردن مادهای مانند سیب زمینی هم در دستور قلیه ماهی، جایی ندارد. اما به هر حال، فراموش نکنید که همیشه، تمر هندی در طرز تهیه کاتوغ، جای خود را حفظ میکند و عطر و طعم خاص آن، لذت خوردن این غذای جنوبی را چند برابر میکند. در ادامه، مواد لازم و طرز تهیه کاتوغ ماهی و بعد از آن، کاتوغ تخم مرغ را با هم میبینیم:
مواد لازم برای تهیه کاتوغ
برای تهیه یک کاتوغ خوشمزه، مواد اولیه را مطابق جدول زیر آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
ماهی شور | 3 عدد |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
سیب زمینی متوسط | 3 عدد |
تمر هندی | 200 گرم |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
فلفل، زردچوبه و ادویهجات جنوبی | به مقدار لازم |
مراحل طرز تهیه کاتوغ
طرز تهیه کاتوغ بسیار آسان و فوری پیش میرود و کافیست مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحله اول: ابتدا باید ماهیهای شور را در آب خیس کنید تا نمک اضافی آنها خارج شود. سپس، ماهیها را داخل آبکش یا صافی بگذارید تا آب اضافی آنها خارج شود.
- مرحله دوم: سیب زمینیها را به صورت درشت، برش زده و در مقداری روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.
- مرحله سوم: تمر هندی را در مقداری آب بخیسانید تا عصاره خود را به آب پس دهد. سپس، این عصاره را از صافی عبور داده و کنار بگذارید.
- مرحله چهارم: ماهیها را با مقدار زیادی پیاز و ادویهجات گفته شده سرخ کنید. سپس، سیب زمینیهای سرخ شده را کنار ماهیها بگذارید و با یک قاشق بزرگ، به آرامی کمی هم بزنید.
- مرحله پنجم: در این مرحله از طرز تهیه کاتوغ، عصاره تمر هندی را به ترکیب ماهی و سیب زمینی سرخ شده اضافه کرده و صبر کنید تا مواد با هم بجوشند.
- مرحله ششم: پس از جوش آمدن غذا، شعله را کم کنید و اگر دوست داشتید، مقدار کمی رب گوجه هم به بقیه مواد اضافه کنید تا غذای جنوبی خوشرنگتری داشته باشید. اجازه دهید غذا با همین شعله ملایم روی حرارت بماند تا کاملا جا بیفتد. نوش جان
چند نکته خواندنی در طرز تهیه کاتوغ
در طرز تهیه کاتوغ، این نکات تکمیلی را هم به یاد داشته باشید:
- در صورت عدم دسترسی به ماهی شور میتوانید از مقداری میگوی تازه همراه با نمک استفاده کنید.
- میتوانید در ترکیب مواد این خورشت جنوبی، سبزیجات معطری مثل گشنیز و شوید را هم به کار بگیرید.
طرز تهیه کاتوغ با تخم مرغ
در این رسپی، به ازای یک سیب زمینی و یک پیاز خرد شده بزرگ،5 عدد تخم مرغ، لازم است. ادویهجات هم شامل یک پیمانه کوچک، تمر هندی صاف شده، 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی و 2 عدد فلفل خشک تند هستند. البته، زردچوبه و ادویه جنوبی به اندازه 1 قاشق مرباخوری و پودر هل به اندازه 1 قاشق چایخوری را هم همراه با مقداری نمک، از قلم نیندازید.
برای تهیه این غذای خوشمزه جنوبی، مطابق دستور زیر عمل کنید:
- سیب زمینیهای مکعبی درشت را همراه با 1 لیوان آب، داخل تابهای داغ شده و بدون روغن بریزید تا با حرارت ملایم بپزند.
- در ظرفی جداگانه، تمر هندی را با مقداری رب گوجه و آب ونمک ترکیب کرده و کنار بگذارید.
- بعد از پخت سیب زمینیها، در تابه مقداری روغن بریزید و پیازهای خرد شده را هم اضافه کنید. پس از سرخ شدن پیاز و سیب زمینی در کنار هم، ادویهجات لازم و مقداری فلفل قرمز خرد شده را هم در تابه بریزید تا عطر ادویهها بلند شود.
- در ادامه طرز تهیه کاتوغ تخم مرغ، سس تمر هندی و گوجه را داخل تابه بریزید و درب تابه را بگذارید تا سس با بقیه مواد جوشیده و به خورد آنها برود.
- حالا، 2 عدد تخم مرغ را در ظرفی جداگانه بشکنید و هم بزنید تا از حالت لختگی خارج شوند.
- 3 تخم مرغ باقیمانده را بدون هم زدن، در قسمتهای مختلف تابه بشکنید و اطراف تابه را با ریختن تخم مرغهای زده شده، پر کنید.
- حالا باز هم درب تابه را بگذارید و مدت کوتاهی صبر کنید تا زردهها به حالت عسلی برسند.
نکته: فراموش نکنید که زردههای سفت شده تخم مرغ، طعم خوبی به کاتوغ نمیدهند.
به همین سادگی، کاتوغ خوشمزه شما آماده سرو است و میتوانید آن را به عنوان یک میانوعده یا غذای سبک، در کنار عزیزانتان، نوش جان کنید.
تجربه طعم خورشت کاتوغ با خرید غذا دریایی بندرعباس از اسنپ فود
همانطور که دیدید، طرز تهیه کاتوغ، چندان سخت نیست، اما اگر تهیه مواد اولیه این خورشت جنوبی برایتان دشوار است یا وقت کافی برای طبخ آن در منزل را ندارید، همین حالا، سری به سایت اسنپ فود و صفحه خرید غذا دریایی بندرعباس بزنید تا بتوانید در کوتاهترین زمان ممکن، این غذای محلی بندرعباس را به صورت اینترنتی، سفارش دهید و از طعم بینظیر آن بهرهمند شوید. شاد و تندرست باشد.
جدیدترین ها
مهر 23, 1403
مهر 23, 1403
مهر 23, 1403
مهر 23, 1403
پیشنهاد سردبیر
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
اردیبهشت 4, 1403
فروردین 8, 1402
بهمن 25, 1402
اسفند 20, 1402