آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • روغن کرچک
    معرفی روغن کرچک با خواص، مضرات و نحوه مصرف خرداد 20, 1403
  • عرق خارشتر
    ‌عرق خارشتر با هزار و یک خاصیت بی نظیر و نحوه استفاده خرداد 20, 1403
  • پودر غوره
    ‌معرفی پودر غوره همراه با طرز تهیه، خواص و مضرات خرداد 20, 1403
صفحه پیدا نشد!
طرز پخت پیچاق قیمه
آموزش آشپزی
به این مقاله امتیاز دهید
بدون نظر

طرز پخت پیچاق قیمه با تخم مرغ با دستور پخت اردبیل

مینا اسماعیل بیگی 07 مرداد 1402 4 دقیقه

طرز پخت پیچاق قیمه، دستور پخت مخصوص استان اردبیل است، اما عطر و طعم این خورشت اصیل، آوازه آن را به مناطقی بسیار دورتر از اردبیل هم رسانده است. طرز تهیه پیچاق قیمه اردبیل، شامل مراحل ساده‌ای است و شما به راحتی می‌توانید این خورشت متفاوت و خوشمزه را در منزل تهیه کرده و یک گزینه جدید و متفاوت برای پذیرایی از مهمان‌ها داشته باشید. در ادامه، جدول مشخصات غذایی این خورشت اصیل اردبیلی آمده است:

پیچاق قیمه

تعداد نفرات 4 نفر
زمان آماده سازی 15 دقیقه
زمان پخت غذا 45 دقیقه
میزان سختی کم

طرز پخت پیچاق قیمه

طرز تهیه پیچاق قیمه

به پیچاق قیمه، قیمه ترکی یا خورشت بادام آذری هم می‌گویند و همان‌طور که خواهید دید، ترکیب مواد به کار رفته در آن، بسیار وسوسه‌کننده است. این خورشت، حضوری پر‌رنگ، در مهمانی‌ها و نذری‌های اردبیلی‌ها دارد و اگر برای درست کردن آن حوصله به خرج دهید و اجازه دهید خورشت کاملا جا بیفتد، تردید نکنید که یکی از خوشمزه‌ترین خورشت‌های عمرتان را خواهید چشید.

این را هم اضافه می‌کنیم که به طور معمول، پیچاق قیمه با مرغ پخته نمی‌شود و برای رسیدن به عطر و طعم اصیل آن، باید از گوشت گوسفندی استفاده کنید. در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز پخت پیچاق قیمه را با هم می‌خوانیم:

مواد لازم برای پخت پیچاق قیمه

برای تهیه این خورشت خوشمزه، مواد اولیه زیر را فراهم کنید و توجه داشته باشید که در این رسپی هم مانند طرز تهیه قیمه مشهدی ، ادویه‌های به کار رفته، تنوع زیادی دارند و شامل فلفل سیاه، زردچوبه، پودر کاری، دارچین و هل ساییده شده است.

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گوشت گوسفندی خرد شده 400 گرم
پیاز متوسط 4 عدد
خلال بادام نصف پیمانه
تخم مرغ 4 عدد
برگ بو 2 عدد
کره محلی 100 گرم
آب 1 لیتر
زعفران پودر شده نصف قاشق چایخوری
آبغوره یا آبلیمو 1 قاشق غذاخوری
نمک و ادویه خورشتی به مقدار لازم

مراحل تهیه پیچاق قیمه

عکس طرز پخت پیچاق قیمه

طرز پخت پیچاق قیمه، شامل مراحل زیر است:

  • مرحله اول: از 2 تا 3 ساعت قبل، خلال‌های بادام را بخیسانید. پس از گذشت این زمان، آن‌ها را آبکش کرده و در مقداری کره تفت دهید.
  • مرحله دوم: در ادامه طرز تهیه پیچاق قیمه ساده، مقداری دیگر از کره را در تابه‌ای جداگانه بریزید و پیازهای خلالی شده را در آن تفت دهید تا طلایی شوند.
  • مرحله سوم: پس از اینکه پیازها سبک و طلایی شدند، گوشت را به همراه برگ بو داخل تابه ریخته و مقداری با پیاز تفت دهید تا آب گوشت کاملا کشیده شود.
  • مرحله چهارم: در حین تفت خوردن پیاز و گوشت، ادویه‌جات را اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر ادویه‌ها بلند شود.
  • مرحله پنجم: در ادامه طرز تهیه خورش پیچاق قیمه اردبیل، به مخلوط گوشت و پیاز، آب اضافه کرده و درب تابه را بگذارید تا گوشت با حرارت ملایم بپزد.
  • مرحله ششم: بعد از پخت گوشت، خلال بادام تفت داده شده در کره و زعفران را به آن اضافه کنید و چاشنی­های خورشت؛ مانند آبلیمو یا آبغوره را اندازه کنید.

نکته: شما می توانید برای ترش شدن این خورشت، به جای آبلیمو یا آبغوره، از لیموعمانی هم استفاده کنید. البته فراموش نکنید که حتما حداقل 1 ساعت، لیموعمانی درسته را داخل آب ولرم بیندازید تا تلخی پوست آن‌ها گرفته شود. سپس، آن‌ها را سوراخ کرده و به خورشت اضافه کنید.

  • مرحله هفتم: وقتی خورشت پیچاق قیمه به غلظت مناسب رسید و آب آن کم شد، تخم مرغ‌ها را بدون هم زدن داخل خورشت بشکنید و روی هر کدام از زرده‌ها مقداری پودر زعفران بپاشید.

نکته: دقت داشته باشید که به جای تخم مرغ می‌توانید از تخم بلدرچین هم استفاده کنید.

  • مرحله هشتم: درب ظرف را ببندید و اجازه دهید تخم مرغ‌ها کاملا بسته شوند. حالا می‌توانید خورشت را داخل ظرفی مناسب کشیده و روی آن را با مقداری پیاز داغ، تزئین کنید. نوش جان

طرز تهیه پیچاق قیمه ساده

طرز تهیه پیچاق قیمه ساده

یک روش دیگر برای پخت این خورشت اردبیلی، به این صورت است که باید گوشت، خلال بادام و چاشنی‌های لازم را با هم بپزید. سپس تخم مرغ‌ها را در ظرفی جداگانه، نیمرو کرده و موقع سرو، روی خورشت قرار دهید. در این صورت، همان‌طور که می‌توان در طرز تهیه قیمه مجلسی ، از سیب‌زمینی‌های قالب زده شده استفاده کرد، در طرز پخت پیچاق قیمه هم می‌توان نیمروها را با استفاده از قالب‌های نیمرو تهیه کرد، تا ظاهر شکیل‌تری به غذا بدهند. البته این را هم اضافه کنیم که معمولا در سرو این خورشت در مجالس رسمی، فقط از زرده‌های تخم مرغ استفاده می‌شود، اما در طرز پخت پیچاق قیمه خانگی، تخم مرغ کامل را به کار می‌برند.

پیچاق قیمه، از اردبیل تا جای جای ایران

طرز تهیه پیچاق قیمه خوشمزه اردبیل را برای شما توضیح دادیم. این خورشت را حتما یکبار آماده کرده و طعم آن را امتحان کنید. البته، اگر احساس می‌کنید زمان شما محدود است و برای تهیه خورشت‌ها همچون پیچاق فرصت ندارید، می‌توانید از اسنپ فود کمک بگیرید. با سفارش آنلاین غذا اسنپ فود، انواع غذاهای ایرانی را سفارش داده و در محل آدرس تحویل بگیرید.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 1447 مقالات

ارسال نظرات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود