طرز تهیه پیتزای مخلوط خانگی
پیتزا مخلوط یک پیتزای خوشطعم با عطری بینظیر است. در طرز تهیه پیتزا مخلوط ، ابتدا تکههای کوچک مرغ را با روغن و ادویه سرخ کنید. سپس، مخلوطی از پیاز، گوشت چرخکرده و ادویه درست کنید و کنار بگذارید. در ادامه، قارچ، زیتون و گوجهفرنگی را خرد کنید. حالا مقداری سس روی خمیر پیتزا بمالید و سپس، لایه گوشت، تکههای مرغ، قارچ، گوجهفرنگی، فلفل دلمهای و ذرت را روی خمیر پخش کنید. در نهایت، مقداری ادویه و پنیر پیتزا بریزید و پیتزا را داخل فر قرار دهید.
در ادامه، جدول مشخصات غذایی پیتزا مخلوط را با هم میبینیم:
پیتزا مخلوط | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | حدود 20 دقیقه |
زمان پخت غذا | بین 20 تا 30 دقیقه |
میزان سختی | کم |
طرز تهیه پیتزا مخلوط در خانه
کمتر کسی پیدا می شود که در میان انواع فست فود، دست رد به سینه پیتزا بزند، به خصوص اینکه پیتزا از نوع پیتزای مخلوط باشد. طرز تهیه پیتزای مخلوط خانگی واقعا هیجانانگیز است و حال و هوای شما را حسابی عوض میکند. با این حال، سفارش آنلاین غذا از اسنپ فود هم گزینه دیگری است که در روزهای پرکار یا روزهایی که حوصلهای برای آشپزی ندارید، حسابی به کارتان میآید. در ادامه، مواد لازم و مراحل پخت پیتزا مخلوط خانگی را با هم میبینیم:
مواد لازم برای طرز تهیه پیتزا مخلوط
مواد پیتزا مخلوط به صورت جدول زیر است. همانطور که میبینید، مواد لازم پیتزا مخلوط در این دستور، شباهت زیادی به مواد پیتزای مرغ و قارچ دارد.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
گوشت چرخکرده | 100 گرم |
سینه مرغ | 100 گرم |
پیاز | 1 عدد |
گوجه | 1 عدد |
قارچ | 200 گرم |
فلفل دلمهای رنگی خرد شده | 4 قاشق غذاخوری |
ذرت | 1 قاشق غذاخوری |
سس پیتزا | 1 قاشق غذاخوری |
پنیر پیتزا | به مقدار دلخواه |
خمیر پیتزا | به تعداد کافی |
زعفران | مقداری برای تفت دادن سینه مرغ |
نمک، فلفل، زردچوبه، آویشن و پودر پاپریکا | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
زیتون | چند عدد برای تزئین |
مراحل دستور تهیه پیتزا مخلوط
مراحل پخت پیتزا مخلوط به صورت زیر است:
مرحله اول
ابتدا سینه مرغ را به صورت مکعبهای ریز برش بزنید و آن را همراه با مقداری روغن، نمک، فلفل و زعفران در تابهای مناسب سرخ کنید.
مرحله دوم
مرغ سرخ شده را کنار بگذارید و به سراغ پیاز بروید. پیاز را بشویید، پوست بگیرید و به صورت خلالی نازک برش بزنید. سپس آن را در تابهای مناسب با مقداری روغن سرخ کنید تا سبک و شفاف شود.
مرحله سوم
در ادامه، گوشت چرخکرده را به پیاز سرخ شده اضافه کنید و وقتی رنگ گوشت کاملا عوض شد، ادویهها شامل نمک، فلفل، زردچوبه، آویشن و پودر پاپریکا را به آن اضافه کنید و کمی بعد، تابه را از روی حرارت بردارید.
مرحله چهارم
در این مرحله از طرز تهیه پیتزا ، قارچها را بشویید و آنها را به صورت حلقهای برش بزنید. زیتونها هم باید به صورت حلقهای برش بخورند، اما گوجهفرنگی را به صورت نگینی ریز خرد کنید.
مرحله پنجم
در ادامه پخت پیتزا مخلوط ، فر را روشن کنید و حرارت آن را روی 180 درجه سانتیگراد قرار دهید تا گرم شود. حالا سس مخصوص پیتزا را به صورت یکنواخت روی خمیر پیتزا پخش کنید؛ البته از سس کچاپ هم میتوانید استفاده کنید.
مرحله ششم
در ادامه، یک لایه از مخلوط گوشت چرخکرده را روی خمیر بریزید و تکههای مرغ را به صورت پراکنده روی گوشت قرار دهید.
مرحله هفتم
حالا بقیه مواد پیتزا را به صورت پراکنده روی خمیر پخش کنید. این مواد شامل ورقههای قارچ و زیتون، ذرت، گوجهفرنگی و فلفل دلمهای خردشده هستند که رنگهای متنوع آنها پیتزای خوشمزه شما را بهمراتب جذابتر میکنند.
مرحله هشتم
در نهایت، مقداری نمک، فلفل سیاه، آویشن و پودر پاپریکا روی مواد پیتزا بپاشید و به مقدار دلخواه، پنیر پیتزا اضافه کنید.
مرحله نهم
پیتزا را به مدت 20 تا 30 دقیقه داخل فر قرار دهید تا آماده سرو شود. در 5 دقیقه پایانی، گریل را روشن کنید تا پنیر پیتزا خوشرنگ و طلایی شود. حالا پیتزای مخلوط را با چاقویی تیز به 8 قسمت مساوی تقسیم کنید و آن را همراه با نوشیدنیها و سس دلخواه سرو کنید.
چه نکات مهمی برای پخت پیتزا مخلوط در ماهیتابه وجود دارد؟
برای پخت پیتزا مخلوط در ماهیتابه، رعایت نکات زیر میتواند به شما کمک کند تا پیتزای خوشمزهتری تهیه کنید:
- چرب کردن تابه: قبل از قرار دادن خمیر در تابه، حتماً آن را با روغن مایع چرب کنید تا از چسبیدن خمیر جلوگیری شود.
- استفاده از حرارت ملایم: پیتزا را روی حرارت ملایم بپزید تا خمیر به آرامی پخته و پنیر ذوب شود. این کار از سوختن لبههای خمیر جلوگیری میکند.
- پخت اولیه مواد: گوشت و سبزیجات را قبل از اضافه کردن به پیتزا تفت دهید تا طعم بهتری بگیرند و آب اضافی آنها گرفته شود.
- استفاده از درب تابه: برای حفظ رطوبت و کمک به ذوب شدن پنیر، درب تابه را بگذارید. این کار باعث میشود بخار داخل تابه جمع شود و پیتزا بهتر بپزد.
- تنوع در مواد: میتوانید از انواع مختلف گوشت، سبزیجات و پنیر برای افزایش تنوع طعم استفاده کنید. سوسیس، کالباس، قارچ، فلفل دلمهای و ذرت گزینههای خوبی هستند.
- زمان استراحت: پس از پخت، اجازه دهید پیتزا ۵ تا ۱۰ دقیقه استراحت کند تا برشها بهتر شکل بگیرند و طعمها جا بیفتند.
- استفاده از پنیر مناسب: پنیر موزارلا بهترین گزینه برای پیتزا است زیرا کشسانی خوبی دارد و به خوبی ذوب میشود. میتوانید از ترکیب چند نوع پنیر نیز استفاده کنید.
طرز تهیه خمیر پیتزا مخلوط
- مرحله اول: در ظرفی با ابعاد مناسب خمیر مایه، ۱ قاشق غذا خوری شکر و شیر را بریزید و با همزن به خوبی ترکیب کنید. سپس روی ظرف را با سلفون بپوشانید و به مدت ۱۵ دقیقه به مواد استراحت دهید تا به خوبی کف کنند.
- مرحله دوم: روغن مایع، نمک، مابقی شکر و تخم مرغ را به محتویات کف کرده داخل ظرف اضافه کنید و هم بزنید.
- مرحله سوم: آرد را سه مرحله الک کرده و آن را کم کم به مواد اضافه کنید و مواد داخل ظرف را با دست ورز دهید.
- مرحله چهارم: ظرف خمیر ورز داده شده را با پارچه بپوشانید و برای عمل آمدن خمیر ۱ ساعت به آن استراحت دهید.
- مرحله پنجم: بعد از یک ساعت سطح کار را آرد بپاشید و خمیر را روی آن پهن کنید و خوب ورز بدهید.
- مرحله ششم: خمیر را به دو قسمت تقسیم کرده و هر یک را با آرد به شکل گلوله در آورده و سپس با وردنه باز کنید.
- مرحله هفتم: سینی فر را با روغن یا کره چرب کرده و خمیر باز شده را روی آن پهن کنید و شکل بدهید.
- مرحله هشتم:خمیر تهیه شده را برای استراحت ۲۰ دقیقه کنار بگذارید.
چند نکته مهم در طرز تهیه پیتزای مخلوط خانگی
انواع پیتزا مخلوط واقعا خوشمزهاند، اما یک سری ریزهکاریها هم وجود دارند که طعم غذای شما را شبیه غذای آشپزهای حرفهای میکنند. برای مثال، نکات تکمیلی و موارد زیر را ببینید:
- طرز درست کردن پیتزا مخلوط چندان زمانبر نیست، اما اگر بخواهید خمیر این پیتزای خوشمزه را هم خودتان در منزل تهیه کنید، زمان پخت حداقل 1 ساعت طولانیتر خواهد شد. در این صورت، طرز تهیه خمیر پیتزا را به 2 روش آمریکایی و ایتالیایی در همین مجله ببینید.
- برای تهیه سس مخصوص پیتزا از ترکیب روغن زیتون، سیر، گوجه فرنگی و سس آن، پودر سیر و مقداری فلفل سیاه و قرمز استفاده میشود. البته سبزیجات معطری مانند ریحان و آویشن هم فراموش نشود. کافی است گوجهفرنگی پورهشده و سیر را در روغن زیتون تفت دهید و بقیه چاشنیها را به آن اضافه کنید.
- برای جلوگیری از خشک شدن خمیر پیتزا حین پخت، درون کاسهای فلزی مقداری آب بریزید و آن را همراه پیتزا داخل فر قرار دهید.
- اگر وقت کافی دارید، بعد از چیدن مواد لازم پیتزا مخلوط روی خمیر، چند دقیقه ای پیتزا را در محیط آشپزخانه قرار دهید تا استراحت کند. به این ترتیب، پیتزای خوشمزهتر و تردتری خواهید داشت.
- مواد روی پیتزا خانگی ، تنوع جالبی دارند و تا اندازهای هم سلیقهای هستند. برای مثال، برای برخی افراد تصور پیتزای بدون سوسیس و کالباس ممکن نیست. بنابراین، در بعضی رسپیهای این پیتزا، سوسیس و کالباس به طور کامل جای گوشت و مرغ را میگیرند و صد البته، کالری پیتزا را بالاتر میبرند.
- اگر فر در اختیار ندارید، طرز تهیه پیتزا تابه ای را در همین مجله ببینید و زودتر دست به کار شوید.
- بعضی افراد ترجیح میدهند برای تهیه پیتزا مخلوط، از ترکیب چند نوع پنیر مختلف مانند پنیر گودا، موزارلا، چدار و… استفاده کنند که این کار هم سلیقهای است.
- اگر خواستید در طرز تهیه پیتزا مخلوط، سوسیس و کالباس را جایگزین گوشت و مرغ کنید، 100 گرم سوسیس و 100 گرم ژامبون برای 4 نفر کافی است.
پیتزا مخلوط؛ پیتزایی خوشمزه و پرطرفدار
تنوع مواد پیتزا مخلوط زیاد است و معمولا هر رستورانی دستور خاص خود را دارد. بنابراین، شما میتوانید انواع پیتزا مخلوط را با توجه به ذائقه و سلیقه شخصی خودتان در منزل درست کنید و از طعم لذیذ آن لذت ببرید. این را هم بگوییم که پیتزا مخصوص هم شباهت زیادی به این پیتزا دارد، با این تفاوت که به اصطلاح پرملاتتر است و به طور معمول داخل آن از گوشت چرخکرده استفاده میشود.
سوالات متداول
برای جلوگیری از خشک شدن خمیر پیتزا در حین پخت در فر چه کنیم؟
برای این منظور، در کاسهای فلزی مقداری آب بریزید و آن را همراه با پیتزا داخل فر بگذارید.
پخت پیتزا مخلوط در فر چقدر طول میکشد؟
معمولا پخت این فست فود بین 20 تا 30 دقیقه در فر زمان میبرد.
برای درست کردن سس مخصوص پیتزا از چه موادی استفاده کنیم؟
برای تهیه سس مخصوص پیتزا، از گوجهفرنگی و سس آن، سیر، روغن زیتون، پودر سیر، ریحان، آویشن، فلفل سیاه و قرمز استفاده کنید.