چگونه اسراف مواد غذایی در محل کار را کاهش دهیم؟
امروزه بسیاری از ما بیشتر وقت خود را در محل کارمان سپری میکنیم، و به همین دلیل محل کار تبدیل به یکی از مهمترین نقاط اسراف مواد غذایی شده است. به دلیل جلسات کاری و رویدادها و وعدههای غذایی که در محل کار میل میکنیم، میزان اسراف مواد غذایی در محل کار میتواند بسیار زیاد باشد. هرچند راههای زیادی برای کاهش میزان اسراف مواد غذایی در محل کار وجود دارد. در این مقاله برخی از موثرترین روشهای کاهش اسراف مواد غذایی در محل کار را با هم بررسی خواهیم کرد.
برنامه ریزی
یکی از موثرترین راههای کاهش اسراف مواد غذایی در محل کار برنامهریزی برای غذاهایی که سرو میشود است. این یعنی مشخص کنیم دقیقا چند نفر قرار است در جلسات حضور داشته باشند و به اندازه نیاز همان تعداد مقدمات پذیرایی را فراهم کنیم. با برنامهریزی میتوان از خرید بیش از اندازه مواد غذایی که منجر به تولید زباله بیشتر میشود جلوگیری نمود.
تقسیم خوراکیها به اندازههای کوچکتر
تقسیم مواد غذایی که در محل کار سرو میشوند به اندازههای کوچکتر باعث میشود تا هر کسی بتواند به اندازهای که میتواند در یک وعده میل کند از غذاها بردارد. با این روش میزان غذای باقیمانده در بشقابها که نمیتوان از آنها استفاده کرد کاهش مییابد. و غذاهایی که توسط همکاران مصرف نشده است دست نخورده بوده و قابلیت استفاده مجدد یا اهدا به خیریهها را خواهد داشت.
تشویق همکاران به بازگرداندن غذای باقیمانده به خانه
در بسیاری از جلسات و رویدادها مقدار زیادی غذا و خوراکی باقی میماند که قابلیت نگهداری ندارند. به جای اینکه این مواد غذایی را دور بریزیم میتوانیم همکاران را تشویق کنیم تا باقیمانده غذاها و خوراکیها را با خود به خانه ببرند و مصرف کنند.
اهدای مواد غذایی به خیریهها
اگر در محل کارمان همیشه مواد غذایی زیادی باقی میماند میتوانیم با همکاری خیریهها این غذاها را به دست نیازمندان برسانیم تا از آن استفاده کنند. خیریهها و بانکهای غذای زیادی هستند که این فرآیند را بسیار ساده کردهاند. با این کار نه تنها غذای کمتری اسراف میشود بلکه به نیازمندان نیز کمک کردهایم.
کمپوست کردن
یکی از بهترین روشها برای خلاص شدن از زبالههای مواد غذایی تبدیل آنها به کمپوست است. این مخصوصا در سازمانهای بزرگی که آشپزخانه و سلف سرویس خود را دارند بسیار کاربردی است. این سازمانها میتوانند قسمتهای اضافی مواد غذایی که در آشپزخانه باقی میماند را تبدیل به کمپوست کرده و از کود به دست آمده برای فضای سبز و گلدانهای سازمان خود استفاده کنند. با این کار هم از تولید زباله بیشتر جلوگیری کردهاند و هم در هزینه خرید کود صرفهجویی میکنند.
تشویق همکاران به آوردن غذا از خانه
یکی دیگر از راههای کاهش اسراف مواد غذایی تشویق کردن همکاران برای به همراه آوردن غذای خانگی است. چرا که اینگونه میتوانند به اندازهای که میتوانند در یک وعده صرف کنند، با خود غذا میآورند و از باقی ماندن غذای اضافی و دور ریختن آن پیشگیری میشود.
آموزش همکاران برای کاهش اسراف مواد غذایی
در نهایت، بسیار ضروری است تا به همکاران در مورد مشکلاتی که زبالههای مواد غذایی برای سیارهمان ایجاد میکنند و اهمیت کاهش اسراف مواد غذایی آموزش داده شود. همچنین آموزش دادن روشهای نگهداری از مواد غذایی و ترفندهای کاهش اسراف مواد غذایی در خانه نیز میتوانند بسیار تاثیرگذار باشد.
کاهش اسراف مواد غذایی در محل کار میتواند گام مهمی برای کاهش زبالههای مواد غذایی و به دست آوردن یک چرخه غذایی پایدار باشد. با برنامه ریزی، کاهش حجم وعدهها، تشویق همکاران به بازگرداندن غذاها، اهدای مواد غذایی به خیریهها، کمپوست کردن، تشویق همکاران به آوردن غذا از خانه و آموزش آنها در مورد اهمیت کاهش اسراف مواد غذایی، میتوان میزان اسراف مواد غذایی در محل کار را به مقدار قابل توجهی کاهش داد.