آموزش آشپزی

طرز تهیه خورشت انار بیج شمالی

خورشت انار بیج یکی از غذاهای لذیذ و محبوب شمالی است که با ترکیبات خاص خود طعمی بی‌نظیر دارد. غذا و خورشت‌های شمالی بسیار پرطرفدار و لذیذ هستند که از جمله این غذاها می‌توان به فسنجان، مرغ ترش، کته کباب، انار بیج و… اشاره کرد. احتمالا شما نیز با طرز تهیه کته کباب، فسنجان و… آشنا هستید و آن‌ها را در منزل درست می‌کنید؛ اما شهرت خورشت انار بیج کمتر است. به همین دلیل، در این مقاله از مجله اسنپ فود قصد داریم تا طرز تهیه خورشت انار بیج شمالی را آموزش دهیم، پس با ما همراه باشید.

خورشت انار بیج
تعداد نفرات ۴ نفر
زمان آماده‌سازی ۳۰ دقیقه
زمان پخت ۵ ساعت
میزان سختی متوسط
کالری انار بیج در ۱۰۰ گرم ۱۳۷ کیلوکالری

انار بیج چیست؟

انار بیج چیست

اگر شما نیز همیشه می‌پرسید که ناهار چی درست کنم ، خورشت انار بیج یکی از ایده‌های جذاب و خوشمزه برای ناهار بعدی شما به حساب می‌آید. انار بیج خورشتی شبیه به فسنجان است که با گوشت قلقلی، رب انار، گردو، سبزی‌های معطر مثل تره، نعنا و… درست می‌شود. از آنجایی که طعم خورشت انار بیج بسیار شبیه به خورشت فسنجان است، اگر فسنجان را می‌پسندید، پیشنهاد می‌کنیم تا انار بیج را هم امتحان کنید.

طرز تهیه خورشت انار بیج گیلانی

خورشت انار بیج گیلانی از آن دسته غذاهایی است که کمتر کسی دست رد به سینه آن می‌زند. گردو، انار و گوشت، مهم‌ترین مواد اولیه در طرز تهیه انار بیج رشتی هستند و به همین دلیل، این خورشت سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلف است و یک غذای مفید برای بدن محسوب می‌شود. شما می‌توانید خورشت با انار بیج را در منزل تهیه کنید یا آن را از طریق سرویس سفارش آنلاین غذا اسنپ فود و از رستوران‌های غذای گیلانی سفارش دهید تا به آدرس محل سکونت شما ارسال شود.

مواد اولیه خورشت انار بیج

مواد اولیه خورشت انار بیج

برای تهیه خورشت خوشمزه اناربیج به مواد زیر احتیاج دارید. پس جدول مواد اولیه زیر را آماده کنید و برای تهیه خورش انار بیج دست به کار شوید. البته اگر برای درست کردن این غذا، گوشت چرخ کرده در منزل ندارید، می‌توانید آن را از سرویس پروتئینی آنلاین اسنپ فود سفارش دهید.

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گردوی ریز و آسیاب شده ۲۵۰ گرم
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
آب انار ترش یا آبغوره ۱ لیوان
پیاز رنده شده ۱ عدد
پودر گلپر ۱ قاشق مرباخوری
سبزی خرد شده ۲۵۰ گرم
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
رب انار به مقدار لازم
برنج زعفرانی برای سرو به مقدار لازم

دستور پخت خورشت انار بیج

دستور پخت خورشت انار بیج

حال که با مواد لازم غذای شمالی انار بیج آشنا شدید، در این بخش به سراغ انار بیج دستور پخت آن می‌رویم. البته، پیشنهاد می‌کنیم که قبل از پخت این خورشت، با خواص انار آشنا شوید تا با انگیزه بیشتری این غذا را تهیه کنید.

مرحله اول

در اولین مرحله طرز تهیه خورشت انار بیج گیلانی، آب انار یا آبغوره را با مقداری زردچوبه و نمک در قابلمه بریزید و روی شعله متوسط قرار دهید تا به جوش آید. اگر قصد دارید که آبغوره را به غذای خود اضافه کنید و مقدار آن از یک لیوان کمتر است، بقیه لیوان را با آب پر کنید و در قابلمه بریزید. اگر به استفاده از آب انار فکر می‌کنید، اما در منزل انار ندارید؛ می‌توانید آن را تنها با چند کلیک، از سرویس گروسری اسنپ فود سفارش دهید.

مرحله دوم

گردو آسیاب شده و مقداری آب را در کاسه بریزید، هم بزنید و سپس آن را به قابلمه اضافه کنید.

مرحله سوم

گردو و آب انار را به مدت 2 الی 3 ساعت بپزید تا زمانی که گردو‌ها آب بیندازند.

مرحله چهارم

کمی روغن در ماهیتابه بریزید و سبزی‌ها را به آن اضافه کنید. حالا سبزی خرد شده را روی حرارت ملایم کمی تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. دقت داشته باشید که سبزی نباید زیاد سرخ شود یا حتی بسوزد؛ زیرا طعم آن تلخ می‌شود.

مرحله پنجم

حالا سبزی سرخ شده را درون خورش بریزید و یک ساعت زمان دهید تا همراه آب انار و گردو‌ها بپزد و جا بیفتد.

مرحله ششم

در این مرحله از انار بیج دستور پخت، باید کوفته قلقلی‌ها را آماده کنید. برای این کار ابتدا آب پیاز رنده شده را بگیرید و پیاز را با گوشت چرخ کرده، نمک و فلفل در یک کاسه بریزید و کاملا ورز دهید. سپس به اندازه یک گردو از مخلوط گوشت بردارید و به شکل یک کوفته دربیاورید. این کار را چندین بار انجام دهید تا همه گوشت‌ها، قلقلی شوند.

مرحله هفتم

کوفته‌های قلقلی را به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید. بعد از گذشت این زمان، کوفته قلقلی‌ها را از یخچال دربیاورید و با مقداری روغن در ماهیتابه تفت دهید.

مرحله هشتم

در این مرحله از طرز تهیه انار بیج رشتی ، رب انار را آرام آرام به خورشت اضافه کنید. دقت داشته باشید که مقدار رب انار در خورشت زیاد نشود، زیرا با گذشت چند دقیقه خورش شما تیره خواهد شد.

مرحله نهم

کوفته قلقلی‌ها را به همراه گلپر در خورش بریزید و یک ساعت دیگر زمان دهید تا خورشت بپزد. در ضمن، نیم ساعت اول باید درب قابلمه را باز بگذارید و در نیم ساعت دوم، درب قابلمه را ببندید.

مرحله دهم

در انتها خوراک انار بیج را مزه کنید و اگر آب انار، نمک یا فلفل آن کم بود، مقدار دیگری اضافه کنید. حال 30 دقیقه برای جا افتادن و تیره شدن خورشت صبر کنید و پس از گذشت این مدت، خورشت انار بیج شما آماده است تا آن را به همراه برنج سرو کنید.

سبزی خورشت انار بیج

سبزی خورشت انار بیج

در پاسخ به این سوال که شام چی بپزم می‌توان به خورشت انار بیج اشاره کرد که طعم جذابی دارد. یکی از نکات مهم برای تهیه این غذا، استفاده از سبزی‌های معطر است تا خورشت شما خوشمزه و خوش‌عطر شود. سبزی‌های مورد استفاده در طرز تهیه خورشت انار بیج شامل چوچاق، خالواش، جعفری، گشنیز، تره و نعنا است. در میان این سبزی‌ها چوچاق و خالواش، دو سبزی معطر گیلانی هستند. اگر به این دو سبزی تازه دسترسی ندارید؛ می‌تواند از چوچاق و خالواش خشک هم استفاده کنید.

نکته: اگر ساکن رشت هستید، میتوانید به راحتی از اسنپ فود برای سفارش غذا آنلاین رشت استفاده کنید. همچنین، با استفاده از سرویس پروتئینی آنلاین رشت، میتوانید انواع گوشت و مرغ را به صورت آنلاین سفارش داده و با تحویل سریع درب منزل دریافت کنید.

نکاتی مهم برای پختن خورشت انار بیج شمالی

پختن خورشت انار بیج شمالی

در روش پخت انار بیج باید نکات مختلفی را مدنظر قرار دهید تا خورشت انار بیج شما حرفه‌ای شود و طعم جذابی داشته باشد:

  • اگر برای طرز تهیه انار بیج رشت به سبزی خالواش دسترسی نداشتید، می‌توانید مقدار نعنا را زیادتر کنید.
  • هنگام پختن گردو‌ها، چندین بار آب سرد اضافه کنید تا به آن‌ها شوک وارد شود و روغن بیشتری پس بدهند.
  • خورش انار بیج گیلانی را بیش از اندازه هم نزنید؛ زیرا با هم زدن زیاد، کوفته قلقلی‌ها وا می‌روند.
  • شما می‌توانید در وسط کوفته قلقلی‌ها از چوچاق هم استفاده کنید.
  • در صورت تمایل می‌توانید یک قاشق مرباخوری شکر هم به غذای انار بیج اضافه کنید تا طمع آن ملس شود.

خورش انار بیج را حتما امتحان کنید…

خورش انار بیج

خورشت انار بیج یک غذای لذیذ ایرانی برای استان گیلان است که اگر یک بار آن را امتحان کنید، به هیچ وجه پشیمان نمی‌شوید. انار بیج طعم جذاب و متفاوتی دارد که دلیل آن را می‌توان استفاده از چاشنی‌های خوشمزه مانند انار، گلپر و… دانست. همچنین خوردن این خورشت بسیاری از ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلف را نیز در دسترس بدن قرار می‌دهد و خواص متعددی دارد. پس اگر تاکنون خورشت انار بیج را امتحان نکرده‌اید، همین امروز دست به کار شود و این غذای خوشمزه را تهیه کنید.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا