طرز تهیه لگیمات عربی و یک دنیا فوت و فن
اگر در ماه رمضان، مهمان سفرههای جنوبیها بوده باشید، به احتمال زیاد طعم لگیمات را چشیدهاید. یک شیرینی ساده و ترد و خوشمزه؛ با ظاهری شبیه بامیه که خیلی راحت و بدون نیاز به فر آماده میشود و بسته به اینکه از چه موادی برای شیرین کردن آنها استفاده کرده باشید، شکلهای متنوعی به خود میگیرد. استفاده از نوتلا، آنها را شبیه توپکهای شکلاتی خواهد کرد. در حالی که غلطاندن در پودر قند، توپکهای قندی سفید رنگی به شما خواهد داد. البته در طرز تهیه لگیمات عربی، از شیره خرما یا انگور غافل نشوید که سالمترین رسپی ممکن است.
اصالت این شیرینی، مربوط به شهر بغداد است، اما در ترکیه، یونان، مصر و ایران هم طرفداران زیادی دارد. برای آشنایی با نحوه تهیه لگیمات عربی، این بخش از اسنپ فود را از دست ندهید.
لگیمات عربی | |
تعداد نفرات | 8 نفر |
زمان آماده سازی | 2 تا 3 ساعت (برای رسیدن خمیر) |
زمان پخت غذا | 30 دقیقه |
میزان سختی | سختی کم |
میزان کالری در هر ۱۰۰ گرم | نزدیک 450 کالری (مشابه بامیه) |
لگیمات عربی خوشمزه
طرز تهیه شیرینی لگیمات، رسپیهای مختلفی دارد که در این قسمت، به معروفترین و اصیلترین دستور، یعنی طرز تهیه لگیمات عربی یا کویتی میپردازیم. البته، لگیمات بوشهری هم به همین روش تهیه میشود و اگر به دنبال یک شیرینی سالم با قند طبیعی هستید، پیشنهاد میکنیم به جای استفاده از شکر، همین روش را در پیش بگیرید. در ادامه، مواد لازم و مراحل کار را با هم میبینیم:
مواد لازم برای تهیه لگیمات عربی
مواد لازم برای تهیه این شیرینی ترد و خوشمزه، به شرح زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
آرد گندم | 2 پیمانه |
تخم مرغ | 1 عدد |
نشاسته | 2 قاشق غذاخوری |
آب | 2 پیمانه |
شیره خرما | 1 پیمانه |
مایه خمیر (مخمر) | 1 قاشق چایخوری |
روغن مایع | 1 پیمانه |
مراحل طرز تهیه لگیمات عربی
برای تهیه این دسر عربی مقوی، مراحل زیر را انجام دهید:
- مرحله اول: آرد گندم را در ظرفی جادار و مناسب ریخته و مخمر را به آن بیفزایید. سپس، به تدریج آب اضافه کنید و همزمان خمیر را ورز دهید.
- مرحله دوم: درب ظرف حاوی خمیر را ببندید و آن را به مدت 2 تا 3 ساعت در جایی گرم قرار دهید تا خمیر برسد و عمل بیاید.
- مرحله سوم: یک عدد تخممرغ را در ظرفی دیگر بشکنید و کمی بزنید تا حالت یکدستی پیدا کند، سپس، نشاسته را به آن بیفزایید.
- مرحله چهارم: ترکیب تخممرغ و نشاسته را در خمیر بریزید و مواد را خوب ورز دهید تا خمیر روان و یکدست حاصل شود.
- مرحله پنجم: روغن مایع را در ظرفی نسبتا گود بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. صبر کنید تا روغن، کاملا داغ شود.
- مرحله ششم: در ظرفی دیگر، شیره خرما ریخته و آن را هم در حد گرم شدن، حرارت دهید و کنار دستتان بگذارید.
- مرحله هفتم: در ادامه طرز تهیه لگیمات عربی، خمیر را در قیف مخصوص بامیه ریخته و به صورت گرد و هم اندازه، در روغن داغ بیندازید تا کاملا سرخ و طلایی شود.
- مرحله هشتم: با یک کفگیر، لگیماتها را از روغن خارج کرده و در ظرف شیره خرما بندازید تا شیره را به خود جذب کنند. سپس آنها را در یک آبکش قرار دهید و پس از آن، در ظرفی مناسب سرو کنید. در پایان این مطلب، اگر به دسرهای عربی علاقمندید، دیدن طرز تهیه شعریه عربی هم خالی از لطف نخواهد بود.
طرز تهیه لگیمات ساده
در طرز تهیه شیرینی لگیمات به روش ساده، باید ابتدا مواد خشک؛ یعنی آرد، نشاسته، شیرخشک، خمیر مایه، نمک و پودر هل را با هم مخلوط کنید. سپس مواد رقیق؛ یعنی ماست، روغن مایع، گلاب و 1 قاشق عسل یا شربت بار را داخل مواد قبل بریزید و کم کم آب ولرم اضافه کنید تا خمیر یکدستی حاصل شود.
پس از استراحت و پف کردن خمیر، باقی مراحل شبیه طرز تهیه لگیمات عربی خواهد بود. با این تفاوت که در این رسپی باید از شربت بار به عنوان شهد استفاده کنید.
برای تهیه شربت بار به ازای یک پیمانه آب، دو پیمانه شکر، 1 قاشق غذاخوری زعفران و یک قاشق مرباخوری آبلیمو لازم است. حرارت شربت باید کم باشد تا شهد به تدریج بجوشد و غلیظ شود. اضافه کردن یکی دو عدد دانه هل به این شربت هم اختیاری است و میتواند عطر و بوی آن را مطلوبتر کند.
نکات کلیدی در تهیه لگیمات ساده
اگر میخواهید کیفیت کار شما بهتر شود، این نکات را در حین پخت شیرینی به یاد داشته باشید:
- مایه لگیمات باید حالت چسبنده داشته باشد، بنابراین اگر بیش از اندازه رقیق بود، مقداری آرد اضافه کنید.
- اگر قیف بامیه در اختیار نداشتید، اسکوپ بستنی یا حتی قاشق غذاخوری هم قابل استفادهاند.
- موقع سرخ کردن بامیهها، حرارت را کم کنید تا داخل لگیمات هم کاملا مغزپخت شود.
- اگر صبح روز مهمانی، فرصت کافی ندارید، خمیر را از شب قبل تهیه کنید و یک شب در یخچال بگذارید.
- برای تهیه یک لگیمات ترد، اضافه کردن 3 قاشق غذاخوری شیر خشک قنادی به مواد، تاثیر فوقالعادهای دارد.
- اضافه کردن 2 قاشق غذاخوری عسل یا شربت بار به لگیماتها میتواند آنها را خوشرنگتر کند.
- در طول پخت، مدام لگیماتها را در روغن زیر رو کنید تا به صورت یکدست سرخ شوند.
- بهترین زمان مصرف لگیمات، 1 تا 3 روز پس از تهیه آن است. سعی کنید از نگهداری طولانیمدت آن پرهیز کنید.
لگیمات، از کویت، بغداد، بوشهر تا هر کجای ایران
طرز تهیه لگیمات را به شما آموزش دادیم و شما را با نکات کلیدی در تهیه آن آشنا کردیم. با این حال، درست کردن سادهترین شیرینیها هم، انرژی و زمان لازم خود را میطلبد و در یکسری از موقعیتها ممکن است وقت کافی برای تهیه آنها نباشد. به همین دلیل، این مواقع باید به سراغ سفارش آنلاین شیرینی از اسنپ فود بروید و شیرینی دلخواه خود را سفارش دهید. با این امکان و با چند کلیک ساده، شیرینیهای دلخواه شما درب منزل حاضر میشوند.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402