طرز تهیه هلی آش یا آش هلی با دستور پخت گرگان
شاید تا به الان طرز تهیه هلی آش را دنبال نکرده باشید و ندانید که این آش چیست. به این منظور، باید بگوییم که یکی از غذاهای محلی گنبد کاووس، هلی آش یا آش گوجه سبز بوده که فواید بیشماری دارد. یک غذای مفید و پرخاصیت که در کنار طعم و مزه بینظیر میتواند بدنی سالم و قوی را به شما هدیه کند. این آش که یک غذای سنتی گلستان به حساب میآید، در میان انواع آش محلی گرگان، پرخاصیتترین و مفیدترین است.
آش هلی سرشار از کربوهیدرات، پتاسیم، سدیم، فسفر، فیبر، کلسیم، پروتئین، منگنز، منیزیم، روی یا زینک، مس، آهن، سلنیوم، قند ساکاروز، اسید سیتریک، اسید فولیک، گلوکز، فروکتوز و … است. ضمن اینکه ویتامینهای A، B، E،D و C به وفور در آن وجود دارند. در این مطلب طرز تهیه هلی آش، یکی از غذاهای محلی گنبد کاووس را آموزش میدهیم، پس با ما همراه باشید.
آش هلی (آش گوجه سبز) |
|
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آمادهسازی | 1 ساعت |
زمان پخت غذا | 4 ساعت |
میزان سختی | متوسط |
میزان کالری در هر قاشق غذاخوری | 28 کیلوکالری |
طرز تهیه هلی آش خوشمزه
اگر به دنبال یک غذای جدید و محلی با طعمی بینظیر و خواص زیاد هستید، پیشنهاد میکنیم هلی آش را امتحان کنید. به دلیل فواید بیشمار آش هلی، در ادامه با طرز تهیه مرحله به مرحله این آش همراه ما باشید. البته، اگر قصد سفر به استان گلستان را دارید بهتر است تا با بهترین و معروفترین رستوران و فست فودهای شهر گنبدکاووس آشنا شوید تا بتوانید غذاهای محلی این شهر مانند آش هلی را در آنجا امتحان کنید.
مواد اولیه برای تهیه آش هلی آسان
مواد اولیه برای تهیه آش گوجه سبز، غذای سنتی گنبد کاووس شامل موارد زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
نخود | 1 پیمانه |
لوبیا | 1 پیمانه |
برنج | 1 پیمانه |
کدو | 1 عدد |
گوجه سبز یا هلی | به مقدار لازم |
سبزی آش (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج) | 1 کیلوگرم |
فلفل سیاه، نمک و زردچوبه | به مقدار لازم |
آب | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
شکر سرخ | 1 قاشق مرباخوری |
پیاز داغ و نعناع داغ (برای تزئین) | به مقدار لازم |
دستور پخت آش هلی (گوجه سبز)
برای تهیه هلی آش که یک غذای سنتی گنبد کاووس است، مانند هر آش دیگری باید صبور باشید. طبخ آش خوش طعم و لذیذ راز و رمزهای خود را دارد.
- مرحله اول: در اولین گام از طرز تهیه هلی آش یا آش گوجه سبز شما باید حبوبات خود شامل نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کرده باشید. خیس کردن حبوبات کمک میکند تا نفخ آنها گرفته شده و همچنین در زمان طبخ، حبوبات نرمتری داشته باشید.
- مرحله دوم: قبل از هر کاری آب حبوبات خیس خورده را دور بریزید؛ سپس یک قابلمه مناسب انتخاب کنید. حبوبات را درون قابلمه ریخته و بر روی آنها آب بریزید. قابلمه را بر روی حرارت متوسط و ملایم قرار دهید تا حبوبات به آرامی طبخ شده و نرم شوند.
- مرحله سوم: بهتر است که یک ساعت قبل از شروع پخت آش، برنج را خیس کرده باشید. بعد از اینکه حبوبات به طور کامل پخته شدند، آماده انجام بقیه مراحل آش شوید.
- مرحله چهارم: ابتدا آب برنج را خالی کرده و آن را نیز بر روی حبوبات کاملاً پخته شده بریزید. سپس به سراغ سبزیجات آش رفته و آنها را پاک کنید.
- مرحله پنجم: سبزیجات را بهخوبی شسته و ضدعفونی کنید؛ سپس آنها را در یک سبد بریزید و اجازه دهید که آب سبزیجات کاملا گرفته شود.
- مرحله ششم: حالا سبزیجات را ساطوری و خرد کرده و به ترکیب حبوبات و برنج اضافه نمایید. دقت کنید که قابلمه به حد کافی آب داشته باشد؛ سپس درب قابلمه را ببندید تا تمام مواد بهخوبی با هم ترکیب شده و جا بیفتند.
- مرحله هفتم: کدوها را شسته و پوست آنها را تمیز کنید؛ سپس به صورت نگینی خرد کرده و درون قابلمه بریزید. حالا مواد آش را مجدداً هم بزنید تا طعم یکدیگر را به خود بگیرند.
- مرحله هشتم: سپس درب قابلمه را ببندید تا تمام مواد بهخوبی نرم و پخته شوند. تقریباً بعد از ۳۰ دقیقه الی ۴۵ دقیقه زمان اضافه کردن بقیه مواد است. در این مرحله گوجه سبزها را شسته و خشک کنید.
- مرحله نهم: گوجه سبزها را به همراه زردچوبه، نمک، فلفل سیاه، کمی روغن و شکر سرخ به قابلمه آش اضافه کنید. تمام مواد را با هم ترکیب کرده و هم بزنید تا به خوبی با هم مخلوط شوند. تقریباً بعد از 1 ساعت آش هلی شما آماده است.
- مرحله دهم: در آخرین گام از طرز تهیه آش هلی ، بعد از آماده شدن این آش لذیذ و خوش طعم، کافیست آن را در ظرف سرو نهایی کشیده و با کمی نعنا داغ و پیاز داغ تزیین کنید.
در پایان طرز تهیه آش هلی به روش محلی توجه داشته باشید که این آش سنگین و بسیار مقوی است؛ پس بهتر است که آن را برای وعده ناهار مورد استفاده قرار دهید.
نکات طرز تهیه آش هلی به روش محلی
در این قسمت چند نکته طلایی برای طرز تهیه هلی آش را معرفی میکنیم تا این آش طعم بینظیر و جذابی برای شما داشته باشد.
- در مدت زمان خیس کردن حبوبات چند بار آب آنها را عوض کنید.
- اگر حبوبات را از شب قبل از طبخ آش خیس کنید، روز بعد مدت زمان کمتری را به تهیه آش اختصاص خواهید داد.
- استفاده از کدو در ترکیبات این آش کاملا سلیقهای است و در صورت عدم تمایل میتوانید آن را حذف کنید.
- گوجه سبز و شکر سرخ را باید در انتهای طبخ آش به آن اضافه کرد.
خواص آش هلی
جالب است بدانید که هلی آش علاوه بر طعم بینظیر خواص بسیاری دارد. آش هلی سرشار از کلسیم است که به تقویت دندانها و استخوانها کمک کرده و از پوکی استخوان جلوگیری میکند. همچنین این آش باعث تقویت عمومی بدن شده و از بروز آرتروز نیز پیشگیری خواهد کرد. در نهایت این آش با ترکیبات موثر و خاص خود میتواند فشار خون، چربی خون و قند خون را کنترل کرده، گلبولهای قرمز را افزایش دهد و کم خونی شما را برطرف کند.
خوردن آش هلی پوست و مو را ترمیم کرده، سیستم قلب و عروق را تقویت میکند و موجب جوانسازی اندامهای داخلی و خارجی و جلوگیری از بروز پیری زودرس در بدن میشود. این غذا منبع ویتامینها و مواد معدنی مختلف است که میتواند نیاز روزانه بدن را تامین کند. این آش میتواند سیستم عصبی شما را تقویت کند، عملکرد مغز را بهبود ببخشد، سطح حافظه را ارتقا داده و از بروز بیماری آلزایمر جلوگیری کند. آش گوجه سبز با ترکیبات بینظیر خود عملکرد رودهها و معده را تقویت کرده و مشکل یبوست را نیز برطرف میکند. پس از تهیه این آش غافل نشوید!
طبخ آش هلی گرگان، خوشمزه و آسان
در این مطلب به طرز تهیه هلی آش به همراه نکات مهم آن پرداختیم. درست است که خرید کباب گنبد کاووس و دیگر شهرها راحتی خود را دارد، اما پیشنهاد میکنیم که این آش را نیز امتحان کنید. بدون شک بعد از طبخ این غذای محلی گرگان متوجه خواهید شد که هلی آش فواید بیشماری دارد. در پایان، اگر قصد داشتید چند نوع غذا سفارش دهید، از اسنپ فود کمک بگیرید. با سفارش آنلاین غذا گرگان می توانید انواع غذاهای سنتی و کبابها را سفارش داده و درب منزل تحویل بگیرید.
در پایان، تجربیات خود را از تهیه آش هلی یا خوردن آن با ما و دیگر همراهان اسنپ فود به اشتراک بگذارید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402