طرز تهیه آش ماست؛ غذای سنتی گرگانی
آش ماست یکی از پرطرفدارترین انواع آشها در شمال کشورمان است. گرگانیها این غذای خوشمزه را با دستورپخت مخصوص تهیه میکنند که طعم و مزهای فوقالعاده عالی دارد. شما نیز میتوانید با چند ترفند ساده و با استفاده از مواد اولیه در دسترس، آش ماست را در خانه تهیه کنید از خوردن آن لذت ببرید.
در تهیه آش ماست از مواد مقوی و مغذی برای بدن مثل اسفناج، انواع سبزیها و … استفاده میشود. بنابراین با قراردادن این غذا در برنامه غذاییتان، قدمی مثبت برای سلامتیتان خواهید برداشت. این آش علاوه بر مقویبودن، بهدلیل طعم خوب، بسیار خوشخور و خوشطعم است و طرفداران زیادی در سراسر کشور دارد.
هماکنون بسیاری از رستورانها و مراکز تهیه غذا در کشور با آش ماست از مشتریهای خود پذیرایی میکنند. فقط کافیست یک بار طعم خاص این آش را بچشید تا جزو مشتریهای پر و پا قرص آن شوید و همواره به رستورانهای گرگان یا گلستان برای سرو آن بروید.
شما میتوانید آش ماست را بهراحتی در خانه درست کنید. اما طرز تهیه آش ماست چگونه است؟ چطور این آش را بهبهترین شکل و با بالاترین کیفیت ممکن تهیه کنیم؟
طرز تهیه آش ماست؛ غذای سنتی گرگانی
اطلاعات تکمیلی تهیه آش ماست گرگانی بهترتیب زیر است:
میزان کالری | 250 کالری |
مدت زمان آمادهسازی | 10 دقیقه |
مدت زمان لازم برای پخت | 40 دقیقه |
تعداد نفرات | 6 نفر |
مواد لازم برای تهیه آش ماست
مواد برای برای تهیه آش ماست را در ادامه لیست میکنیم:
کدو سبز | 4 عدد |
برگ سیر تازه، جعفری، اسفناج و گشنیز | 500 گرم |
روغن | بهمیزان لازم |
ماست ترش | 2 پیمانه |
نمک، فلفل و زردچوبه | بهمقدار لازم |
نعناع | 1 قاشق غذاخوری |
برنج | 1 و 1/2 پیمانه برنج |
دستور پخت آش ماست شمالی
طرز تهیه آش ماست را در توضیح میدهیم:
- ابتدا برنجها را برای چند ساعت اجازه دهید داخل محلول آب و نمک خیسانده شوند.
- داخل یک قابلمه آب و نمک بریزید و آن را روی گاز بگذارید.
- برگهای سیر تازه را خرد کرده و در آب بهجوشآمده داخل قابلمه بریزید. کمی صبر کنید تا برگها پخته و نرم شوند.
- سبزها را بهصورت کاملا ریز خرد و کدوها را نیز بهصورت حلقهای برش دهید. اکنون این مواد را داخل قابلمه بریزید.
- بعد از گذشت حدود 25 دقیقه که مواد کمی پخته شدند، ماستها را با کمی آب داخل یک ظرف بریزید و با یکدیگر ترکیب کنید.
- محلول ماست و آب را داخل قابلمه بریزید. هر چند دقیقه یک بار مواد را بهواسطه ملاقه یا قاشق بزرگ مخلوط کنید تا ماستها ته نگیرند.
- وقتی 15 دقیقه به پخت کامل مواد مانده بود، میتوانید نعناع را به قابلمه اضافه کنید.
- به آش نگاهی بیندازید، اگر جا افتاده بود، اکنون زمان سرو غذا است.
طرز تهیه آش ماست با اسفناج و سایر سبزیهای خوشمزه بههمینسادگی بود. شما میتوانید آش را بهعنوان یک پیشغذای خوشمزه برای مهمانیتان تدارک ببینید. اگر میخواهید همه غذاها و پیشخوراکهایتان شمالی باشند، ما بهعنوان غذای اصلی ترشی پلا گرگان و گلستان را پیشنهاد میدهیم که یک غذای ترش و لذیذ است.
طرز تهیه آش ماست با بلغور
برای تهیه آش ماست با بلغور از مواد اولیهای که در ادامه میگوییم، استفاده کنید:
اسفناج، گشنیز، تره و جعفری | 200 گرم |
آبگوشت | 1 لیتر |
بلغور گندم | 1 استکان |
برنج نیمدانه | 1 استکان |
پیاز | 2 عدد |
هویج | 1 عدد |
عدس پختهشده | 1 لیوان |
نخود پختهشده | نصف لیوان |
ماست پرچرب ترش | 1 کاسه بزرگ |
کره و روغن | بهمقدار لازم |
پودر نعناع | 1 قاشق سوپخوری |
پودر گل سرخ و نعناعداغ برای تزیین | بهمقدار لازم |
نمک | بهمقدار لازم |
آبجوش | بهمیزان لازم |
برای تهیه آش ماست با بلغور طبق مراحلی که در ادامه میگوییم، پیش بروید:
- داخل یک ماهیتابه روغن بریزید و پیازهای نگینی خردشده را داخل آن تفت دهید.
- نعناعخشکها را به ماهیتابه اضافه کنید و کمی آنها را تفت دهید.
- داخل یک قابلمه آبجوش، برنج، بلغور، هویج خردشده و آبگوشت بریزید وروی حرارت گاز بگذارید. درب قابلمه را ببندید تا مواد بهخوبی پخته شوند.
- بعد از پخت کامل مواد، سبزیها را داخل مواد بریزید و اجازه دهید پخته شوند. در این حین نخود و عدسها را به مواد بیفزایید.
- ماست را داخل ظرفی بریزید و بهخوبی هم بزنید. اکنون کمی از آش را روی ماست بریزید تا گرم شود، سپس تمام ظرف ماست را داخل قابلمه آش خالی کنید.
اکنون آش ماست با بلغور آماده است و میتوانید با نعناعداغ و پودر گل سرخ این غذای خوشمزه شمالی را تزیین کنید.
طرز تهیه آش ماست با رشته
آش ماست با رشته یکی دیگر از انواع غذاهای محلی گرگان و غذاهای سنتی گلستان است که محبوبیت زیادی دارد. مواد اولیه این آش را در ادامه لیست میکنیم:
سبزی آش | 1 لیوان |
ماست یا دوغ | 1 کیلو |
نعناع و سیر داغ | بهمیزان لازم |
لوبیاچیتی یا نخود لوبیا | نصف لیوان |
عدس | یکچهارم لیوان |
پیازداغ | بهمقدار لازم |
کشک | 3 قاشق غذاخوری |
رشته | 1 لیوان |
برنج | یکچهارم لیوان |
پیازداغ | بهمقدار لازم |
طرز تهیه آش ماست با رشته بهترتیب زیر است:
- شب قبل از تهیه آش ماست، نخودها یا لوبیاها را در ظرف آب بگذارید تا نفخشان بهطور کامل گرفته شود. در این حین میتوانید چندین بار آب حبوبات را عوض کنید. روز بعد حبوبات را داخل یک ظرف آب روی گاز بگذارید تا کاملا پخته شوند.
- برنجها را کاملا بشویید. داخل یک قابلمه آب ریخته و آن را روی گاز بگذارید. اکنون برنجها را داخل قابلمه بریزید و بگذارید پخته شوند.
- سبزی آش را بههمراه ماست همزده به قابلمه بیفزایید.
- زیر شعله گاز را زیاد کنید و مداوم مواد قابلمه را هم بزنید تا ماست ته نگیرد.
- با بهجوشرسیدن آب، زیر شعله گاز را کم کنید و لوبیاها یا نخودهای پختهشده را با عدسها به مواد قابلمه بیفزایید.
- 30 دقیقه صبر کنید تا آش پخته شود. اکنون نوبت اضافهکردن رشته آشها است. بنابراین رشتهها را از وسط خرد کنید و داخل قابلمه بریزید.
- داخل یک ماهیتابه روغن بریزید و آن را روی شعله گاز بگذارید. اکنون پیازهای خلالی خردشده را داخل ماهیتابه تفت دهید.
- بیشتر پیازداغها را داخل قابلمه آش بریزید، اما کمی از آنها داخل ماهیتابه نگه دارید.
- زیر شعله ماهیتابه را همچنان روشن بگذارید. کشکها را به ماهیتابه بیفزایید و خوب با پیاز داغهای باقی مانده تفت دهید. حالا کشک و پیازها را به مواد قابلمه اضافه کنید.
- نعناع و سیرها را نیز داخل روغن تفت دهید و سپس داخل مواد قابلمه بریزید.
- میزان نمک آش را امتحان کنید، اگر نمک بهاندازهکافی نداشت، داخل مواد نمک بریزید.
- شما میتوانید با استفاده از پیازداغ؛ کشک، سیر داغ و نعناعداغ ظرف سرو آش ماست را تزیین کنید.
آش ماست شما آماده است و میتوانید این غذای خوشمزه را نوشجان کنید.
نکتههای مهم درباره تهیه آش ماست
به چند نکته مهم در تهیه آش ماست باید توجه داشته باشید که این نکتهها را در ادامه میگوییم:
- آش ماست بهدلیل شباهت اسمی با آش ماستابه شاید با آن اشتباه گرفته شود؛ اما طرز تهیه آش ماستابه متفاوت است و اصالت این آش به خراسان برمیگردد.
- امکان تهیه آش ماست با لپه یا عدس نیز وجود دارد.
- ماست محلی چکیده بهترین گزینه برای تهیه آش ماست لذیذ و خوشمزه است.
- اگر میخواهید آش کاملا جا بیفتد، اجازه دهید حدود 1 ساعت و نیم روی شعله گاز پخته شود..
آش ماست، غذایی خوشمزه و لذیذ
در این مطلب بهطور کامل طرز تهیه آش ماست مجلسی و ساده را با مواد مختلف آموزش دادیم. اکنون میدانید که چطور این غذا را برای مراسمها یا ضیافتهای مختلف تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید. این آش گزینهای مناسب برای سرو در روزهای ماه مبارک رمضان برای افطار است. شما میتوانید آش ماست را برای دورهمیهای خانوادگیتان نیز تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
سرو آش ماست برای روزهای سرد پاییزی یا زمستانی ایدهای عالی و جذاب است. در روزهای سرد میتوانید بههمراه خانواده به دل طبیعت بزنید و آنجا با یک کاسه آش ماست دلی از عزا در بیاورد. این تجربه و چشیدن طعم عالی آش ماست تا ابد برایتان تبدیل به یک خاطره زیبا و ماندگار میشود که با هربار بهیادآوردنش لبخند به لب میآورید و خوشحال میشوید.
طرز تهیه آش ماست گرگانی ساده است، اگر تهیه طرز تهیه آشهای دیگر را میدانید، تهیه این آش برایتان مشکل و سخت نخواهد بود. کافیست طبق مراحلی که در این مطلب گفتیم، قدمبهقدم پیش بروید تا این آش خوشمزه و لذیذ را در زیر 2 ساعت درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید. این آش میتواند سفرهتان را رنگین و زیبا کند و باعث میشود یک پذیرایی مفصل و جانانه از مهمانانتان داشته باشید.
طرز تهیه آش ماست گرگانی ساده است، اما گاهی حوصله تهیه همین غذای ساده را نیز داخل خانه ندارید. دراینصورت کافیست به اپلیکیشنهای مخصوص اسنپ فود گرگان مراجعه کنید تا بتوانید لیستی از انواع غذاهای محلی، فست فودی یا ایرانی را ببینید و هر غذایی را که خواستید، سفارش دهید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402