طرز تهیه بورانی کدو، غذای محلی استان گلستان
بورانی کدو یکی از محبوبترین پیش غذاهای استان گلستان است که بیشتر به عنوان یکی از غذاهای محلی گنبد کاووس شناخته میشود. بورانیها در ایران در زمان شاه اسماعیل رواج پیدا کردند. محمد علی باورچی از اولین افرادی بود که بورانیهای مختلف را درست کرد و در کنار غذاهای گوشتی سرو میکرد.
بورانی در کشورهایی مثل هند و انگلیس نیز تهیه شده و در کنار غذاهای اصلی سرو میشود. بورانی کدو سرشار از کلسیم و پروتئین است و به خصوص برای کودکان و نوجوانانی که در سن رشد هستند و افرادی که در خطر پوکی استخوان قرار دارند، بسیار مفید و موثر خواهد بود.
همچنین بورانی کدو یک پیشنهاد فوقالعاده برای کسانی است که رژیم هستند؛ زیرا فیبر بالا موجود در این غذا مدت طولانیتری شما را سیر نگه خواهد داشت، علاوه بر این بورانی کدو متابولیسم بدن را افزایش داده و به سوخت و ساز بهتر بدن کمک بسیاری میکند.
با ما همراه باشید تا بیشتر در مورد این غذای محلی گرگان بدانید! اگر به غذاهای محلی و به خصوص غذاهای شمالی علاقه دارید، مقاله غذا محلی گرگان حتما مورد توجه شما قرار خواهد گرفت.
طرز تهیه بورانی کدو، غذای محلی استان گلستان
بورانی کدو یک پیشغذای سبک و بسیار مغذی است. به خصوص اگر به عنوان غذای اصلی، غذاهای سنگین و سنتی ایرانی را انتخاب کردهاید، بورانی کدو بهترین گزینه به عنوان پیش غذا خواهد بود. درست کردن غذاهای جدید همیشه هیجانانگیز خواهد بود، ما در این مقاله همه جزئیاتی که برای تهیه بورانی کدو احتیاج خواهید داشت را مطرح میکنیم تا با خیال راحت از تهیه و طعم عالی آن لذت ببرید.
میزان کالری در هر 100 گرم | 20 کالری |
زمان آماده سازی | 25 دقیقه |
زمان لازم برای پخت | 15 دقبقه |
تعداد نفرات | 4 تا 5 نفر |
برای تهیه بورانی کدو ما به مواد زیر نیاز داریم:
مواد لازم | میزان لازم |
ماست | 500 گرم |
کدو سبز | 3 عدد |
دارچین | 1 قاشق چای خوری |
نمک | به میزان لازم |
گردو | به میزان دلخواه |
مراحل تهیه بورانی کدو
مراحل تهیه بورانی کدو به ترتیب زیر است:
مرحله اول
ابتدا کدوها را به خوبی شسته و پوست آنها را بگیرید. سپس کدوها را نگینی در اندازههای دلخواه خرد کنید. کدوهای خرد شده را بخار پز کنید تا به خوبی نرم بشوند.
مرحله دوم
اجازه دهید کدوهای پخته شده کاملا خنک شوند. پس از خنک شدن کدوها، ماست را به آن اضافه کنید.
مرحله سوم
گردوها را با پشت چاقو به صورت ریز خرد کرده و به مخلوط ماست و کدو اضافه کنید. اگر دوست ندارید گردوها زیر دندان بیایند میتوانید به جای گردو خرد شده از پودر گردو نیز استفاده کنید.
مرحله چهارم
دارچین و نمک را به بورانی اضافه کنید و همه مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید. بورانی شما بعد از یک ساعت در یخچال ماندن آماده است تا نوش جان کنید. دارچین یکی از ادویههای اصلی بورانی کدو است و طعم و عطر آن تاثیر زیادی در طعم اصلی این غذا خواهد داشت به همین دلیل توصیه میکنیم دارچین را از دستور پخت آن حذف نکنید، اما اگر طعم دارچین را دوست ندارید میتوانید مقدار آن را کمتر کنید.
بورانی کدو بعد از مخلوط شدن آماده است اما راز خوشمزگی این غذای استان گلستان در این است که مدت زمان بیشتری در یخچال استراحت کند تا طعم و عطر مواد به خوبی با هم ترکیب شود و به قول معروف جا بیفتد!
نکته دیگری که به شما کمک میکند تا بورانی خوشمزهتری داشته باشید، استفاده از ماست شیرین است. ماست شیرین بورانی شما را به مراتب خوشمزهتر میکند. قبل از اینکه ماست را به کدوها اضافه کنید کمی از آن را بخورید تا از شیرین بودن آن مطمئن شوید. از سبزیهای خشک مثل شوید یا نعنا خشک نیز میتوان در این بورانی استفاده کرد تا پیش غذای ما عطر وسوسه انگیزتری را پیدا کند.
سفارش غذا گرگان به شما این امکان را میدهد تا در کوتاهترین زمان ممکن غذای محلی و دلخواه خودتان را با بهترین کیفیت تحویل بگیرید و از تجربه خوردن غذا با کمترین زحمت و هزینه لذت ببرید.
طرز تهیه بورانی کدو با سیب زمینی
اگر دوست دارید این بورانی خوشمزه را به شیوهی متفاوتتری درست کنید، این دستورالعمل مخصوص شماست! فقط کافی است دو عدد سیب زمینی متوسط و کمی روغن را به مواد گفته شده در بالا اضافه کنید. البته این نکته را نیز در نظر داشته باشید که استفاده از سیب زمینی و روغن باعث میشود که دیگر بورانی شما خیلی رژیمی نباشد.
سیب زمینیها را حلقهای برش زده و سپس آنها را بخارپز کنید. در این نوع بورانی بهتر است ابتدا کدوها را سرخ کرده و سپس بپزید. بعد از اینکه روغن کدوها گرفته شد میتوانید آنها را با آب گوجه یا آب بپزید.
بعد از خنک شدن همه مواد به همان ترتیب گفته شده آنها را مخلوط کرده و در یخچال قرار دهید. شما میتوانید در صورت تمایل به کدوهای در حال پخت کمی گوجه خرد شده، پیاز و یا سیر ریزشده نیز اضافه کنید.
کدو سبز، منبع خواص مختلف
اگر هنوز هم برای شما این سوال وجود دارد که چرا بورانی کدو را باید به عنوان پیشغذا و یا حتی غذای اصلی انتخاب کنید این بخش جواب سوال شما را خواهد داد. کدو خواص بسیاری دارد به همین دلیل از جمله مواد غذایی محبوب و پراستفاده در اغلب مناطق دنیا است.
کدو از مقدار زیادی کلسیم و روی برخوردار است و از مواد غذایی لازم برای تقویت استخوانهای بدن است. همچنین کدو سرشار از آنتی اکسیدان است که به محافظت از شما در برابر انواع سرطانها کمک میکند. ویتامین A موجود در کدو باعث تقویت سیستم ایمنی و بهبود قدرت بینایی خواهد شد.
فیبر نیز یکی دیگر از مواد مغذی در کدو است که خواص بسیاری دارد؛ از جمله خواص فیبر میتوان به هضم غذا، رفع یبوست، تغذیه کردن باکتریهای مفید ساکن در روده، کاهش و از بین بردن التهابات و اختلالات روده اشاره کرد.
کدو یک خوراکی عالی برای کاهش وزن شما خواهد بود زیرا همانطور که بالاتر هم اشاره شد فیبر موجود در کدوباعث میشود شما مدت طولانیتری سیر بمانید. همچنین کدو سرشار از آب بوده و کالری کمی هم دارد.
از دیگر خواص بسیار کدو باید موارد زیر را نیز یاد کرد: از کدو به عنوان یک مانع در برابر پیری میتوان استفاده کرد زیرا آنتی اکسیدانهای موجود در آن روند پیری را بسیار کند میکند. همچنین کدو یک باتری خوب برای تقویت قلب شما خواهد بود و سلامت قلب شما را تضمین خواهد کرد.
کدو ترشک گرگان، یکی دیگر از انواع غذاهای محلی این استان است که با استفاده از کدو تهیه میشود، برای استفاده از این خوراکی پرخاصیت از این غذای جذاب و خوشمزه غافل نشوید.
کلام آخر
ما در این مقاله به طور کامل به طرز تهیه بورانی کدو، یک پیش غذای محلی گرگان پرداختیم و همه فوت وفنهای لازم برای تهیه این غذا را مطرح کردیم. همانطور که دیدید بورانی کدو با مواد اولیه در دسترس و در مدت زمان بسیار کوتاهی آماده شده و از همه مهمتر اینکه سرشار از خواص متعدد است.
همه اینها این ترکیب خوشمزه را بیش از پیش جذاب خواهد کرد. شما میتوانید در سریعترین زمان ممکن این پیش غذای گرگانی را آماده کرده و در مهمانیها و دورهمیهای خود از آن استفاده کنید. مشتاق خواندن نظرات شما درباره این غذای محلی استان گلستان هستیم.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402