نان روغنی جوشی کرمانی؛ لذیذ و مقوی
ازآنجاکه نان، یکی از عناصر اصلی در سفرههای ما ایرانیها است و جایگاهی ویژه دارد، تنوع و تکثر انواع نانها در ایران بسیار زیاد است و هر شهر و روستایی نانهای محلی خود را طبخ میکند.
باتوجهبه اهمیت و ارزش غذایی نان و تأثیراتی که نانهای سنتی بر سلامت جسمانی دارند در این مقاله نیز بر آن شدیم تا یکی دیگر از طرز تهیههای بهترین نان سنتی کرمان، نان روغن جوشی را به شما آموزش دهیم.
نانهای محلی متنوعی در هر یک از روستاها و شهرهای کرمان طبخ میشوند که جدا از مزه و عطر بینظیرشان، داستانی تاریخی در خود نهفته دارند و بخشی از تاریخ و فرهنگ این دیار آفتابی و گرم هستند.
نان روغنی جوشی، طعمی شگفتانگیز دارد و مقوی و پرانرژی است. اگر آماده چشیدن مزهای حیرتانگیز هستید با ما همراه شوید تا طرز تهیه نان روغنی جوشی کرمانی را یاد بگیرید.
نان روغنی جوشی کرمانی؛ لذیذ و مقوی
در میان تنوع گسترده نانهای کرمانی، انتخاب نان روغنی جوشی، بهترین انتخاب است. این نوع نان در روغن سرخ میشود و طعمی خارقالعاده دارد. بافت نرم و عطر دلپذیر این نان باعث محبوبیت بیش از اندازه آن شده است.
البته طبخ نان روغنی جوشی تنها مختص کرمان نیست و در بسیاری از استانهای دیگر کشور مثل خراسان و کردستان نیز تهیه میشود، اما نام متفاوتی دارد. برای مثال این نان در کردستان، “کولیچه” نام دارد و در ترکیب آن از شیر و شکر استفاده میشود و طعمی شیرین مثل کیک دارد و بیشتر برای وعده سحری در ماه مبارک رمضان پخته میشود.
روغن جوشی کرمانی، نانی سنتی است که قدمت آن به دوران صفویه برمیگردد در آن زمان برای تهیه این نان از روغن حیوانی استفاده میشود و هنوز هم در برخی از روستاها مادربزرگها از روغن حیوانی در ترکیب آن استفاده میکنند.
روغن جوشی، نانی مقوی است به همین دلیل بهترین گزینه برای یک میانوعده خوشمزه است تا انرژی لازم برای ادامه روز را به دست آورد.
میزان کالری در هر 100 گرم | 1000 |
زمان آمادهسازی | 1 ساعت |
زمان لازم برای پخت | 20 دقیقه |
تعداد نفرات | 5 نفر |
طرز تهیه روغن جوشی کرمانی
روغن جوشی کرمانی، یک نان مقوی و پرخاصیت است که میتواند به تأمین نیازهای تغذیهای بدن کمک کند. این نان، منبع خوبی از ویتامینها و مواد معدنی بوده و حاوی مقدار قابلتوجهی فیبر است به همین دلیل در بهبود عملکرد سیستم گوارش مؤثر خواهد بود.
روغن جوشی سرشار از کربوهیدرات است و میتواند انرژی مورد نیاز بدن را تأمین کند. اگر به دنبال یک میانوعده مناسب برای مدرسه بچهها هستید، این نان میتواند گزینهای ایدهآل باشد.
نان کُرنو هم از نانهای محلی پرطرفدار کرمان است. طرز تهیه نان کُرنو را نیز میتوانید در بلاگ اسنپ فود مطالعه کنید.
موادی که برای درست کردن روغن جوشی کرمانی نیاز دارید، عبارتاند از:
آرد | 3.5 پیمانه |
آب ولرم | 1 پیمانه |
شیر ولرم | نصف پیمانه |
تخممرغ | 1 عدد |
نمک و زردچوبه | بهمقدار لازم |
پودر خمیرمایه | 1 قاشق غذاخوری سر پر |
بیکینگپودر | 1 قاشق غذاخوری |
گل خشت (ادویه مخصوص روغن جوشی) | بهمقدار لازم |
زیره | 1 قاشق غذاخوری |
تخم گشنیز | 1 قاشق سوپخوری |
سیاهدانه | 1 قاشق سوپخوری |
روغن مایع (برای سرخکردن) | به مقدار لازم |
مراحل آمادهسازی
مرحله اول: در ابتدا کار را با درستکردن خمیر، شروع میکنیم. آب و شیر را با هم ترکیب کرده و پودر خمیرمایه را در آن مخلوط کنید. این کار را در یک ظرف دربدار انجام دهید؛ زیرا باید بعد از مخلوطکردن مواد، درب ظرف را بگذارید و روی آن را با حولهای بپوشانید و بگذارید برای 10 الی 15 دقیقه ور آید و حبابدار شود.
در این فاصله آرد را الک نمایید. همین که مایع خمیر آماده شد و لایهای به شکل کف روی آن را پوشاند، یعنی مایع آماده اضافه کردن آرد است. آرد را بهصورت مرحلهبهمرحله به آن اضافه کنید و هم بزنید. سپس تخممرغ را در آن بشکنید و همزمان بیکینگپودر را نیز بیفزایید. اکنون مرتب ترکیب را مخلوط کنید و ورز دهید تا زمانی که خمیر یکدست شده و دیگر به دست نچسبد.
مرحله دوم: در این مرحله تخم گشنیز، سیاهدانه، گل خشت، زیره و نمک و زردچوبه را داخل خمیر ریخته و دوباره خمیر را ورز دهید و دوباره روی ظرف را با حوله بپوشانید و برای 45 دقیقه آن را در محیطی گرم قرار دهید تا خمیر خوب پف کند.
مرحله سوم: اکنون که خمیر پفکرده، کمی آن را ورز دهید و گلولههای خمیری کوچک یکشکل و یک اندازه درست کنید. بعد مقداری آرد روی سطح کار بپاشید.
روغن را در ماهیتابه بریزید و زیر آن را روشن کنید تا داغ شود. حالا گلولههای خمیر را با وردنه، پهن کنید و شکل دهید، اما توجه داشته باشید که وردنه زدن زیاد خمیر باعث میشود پف خمیر گرفته شود.
همین که روغن داغ شد، خمیر نان را در روغن بیندازید و آن را داخل روغن بچرخانید و با چنگال چند سوراخ در وسط و اطراف نان ایجاد کنید. بعد از چند ثانیه یک طرف خمیر سرخ میشود و نوبت به طرف دوم آن میرسد. به همین سادگی، میتوان این نان خوشمزه را درست کرد.
روغن جوشی کرمانی؛ خوشمزه و انرژیزا
یکی از خوشعطرترین نانهای سنتی کرمان، روغن جوشی است که عطر آن همه فضای خانه که هیچ تا هفت خانه آنطرفتر هم میپیچید.
خوب حالا که طرز تهیه نان روغنی جوشی کرمانی را یاد گرفتید، منتظر چه هستید؟ دست به کار شوید و آن را درست کنید تا در کنار یک چای تازهدم در کنار پنجره از خوردن آن و تماشای باران پاییزی لذت ببرید.
خريد نان کرمان از اسنپ فود، یک راهحل سریع و آسان برای دسترسی به نان تازه و باکیفیت، پس سفارش آنلاین خود را سریعتر ثبت کنید تا در نوبت نمانید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402