آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • انواع بیماری‌های گربه خانگی
    انواع بیماری‌های گربه خانگی؛ علائم، علت و روش‌های درمان آذر 3, 1403
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
طرز تهیه عدس پلو با مرغ
آموزش آشپزی
4.3/5 - (3 امتیاز)
4

طرز تهیه عدس پلو با مرغ به صورت مرحله به مرحله

مینا اسماعیل بیگی 04 دی 1402 6 دقیقه

در طرز تهیه عدس پلو با مرغ ، ابتدا برنج و عدس را چند ساعت بخیسانید. سپس، مرغ و عدس را به‌صورت جداگانه با طعم‌دهنده‌های مناسب و مقداری آب بپزید. در ادامه، برنج را هم به صورت آبکش آماده کنید. در قابلمه‌ای مناسب، ته‌دیگ دلخواه را گذاشته و برنج و عدس و ادویه‌های لازم را به‌صورت لایه‌لایه داخل آن بریزید. در فاصله دم گذاشتن برنج، مرغی را که قبلا ریش‌ریش کرده‌اید، با مقداری زعفران و ادویه تفت دهید. کشمش را هم تفت دهید و از این دو ماده برای تزئین روی عدس پلو استفاده کنید.

در ادامه، جدول مشخصات غذایی عدس پلو با مرغ را با هم می‌بینیم:

عدس پلو با مرغ

تعداد نفرات 4 نفر
زمان آماده سازی با احتساب زمان خیساندن عدس و برنج، بیش از 2 ساعت
زمان پخت غذا حدود 1 ساعت
میزان سختی متوسط

طرز تهیه عدس پلو با مرغ

در این رسپی، طرز تهیه عدس پلو با مرغ ریش‌ریش را برایتان توضیح می‌دهیم، اما شما می‌توانید مرغ را به صورت تکه‌ای پخته، سرخ کرده و کنار عدس پلو قرار دهید. همچنین می‌توانید مرغ ریش‌ریش شده یا سرخ‌شده را با چاشنی‌های دیگری مثل رب گوجه فرنگی یا سبزیجاتی مثل شوید مزه‌دار کرده و در کنار این پلوی ترکیبی خوشمزه بگنجانید. در ادامه، مواد لازم و دستور پخت عدس پلو با مرغ ریش‌ریش را با هم می‌بینیم:

عکس عدس پلو با مرغ

مواد لازم برای تهیه عدس پلو با مرغ

برای تهیه عدس پلو با مرغ، مواد اولیه زیر را آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
برنج 3 پیمانه
عدس 1.5 پیمانه
پیاز 2 عدد
سینه و ران مرغ 4 تکه
زیره نصف قاشق چایخوری
پودر دارچین نصف قاشق چایخوری
چوب دارچین 1 تکه
کشمش پلویی 4 قاشق غذاخوری
پیازداغ 4 قاشق غذاخوری
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
زعفران دم کرده به مقدار لازم
آب به مقدار لازم

دستور پخت عدس پلو با مرغ

برنج را با مقداری آب و نمک بخیسانید و بقیه دستور را مطابق مراحل زیر پیش ببرید:

دستور پخت عدس پلو با مرغ

  • مرحله اول: قابلمه‌ای مناسب را انتخاب کرده و تکه‌های مرغ را همراه با پیازهای 4 قاچ شده، چوب دارچین و مقدار کافی نمک، فلفل و زردچوبه داخل آن بریزید.
  • مرحله دوم: حالا 3 پیمانه آب به محتویات قابلمه اضافه کرده و آن را روی حرارت زیاد شعله قرار دهید تا بجوشد. سپس حرارت را ملایم کرده و اجازه دهید مرغ کاملا بپزد.
  • مرحله سوم: عدس را که از 2 ساعت قبل خیسانده‌اید، آبکش کنید. سپس آن را همراه با 2 پیمانه آب در قابلمه‌ای جداگانه ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید تا بپزد.
  • مرحله چهارم: مرغ را امتحان کنید و اگر به‌طور کامل پخته بود، آن را از قابلمه خارج کرده و به صورت ریش‌ریش خرد کنید.
  • مرحله پنجم: در ادامه کار، قابلمه‌ای مناسب را تا نیمه از آب پر کرده و روی حرارت زیاد قرار دهید تا بجوشد. سپس، مقداری نمک و زردچوبه به آب اضافه کرده و برنج خیس‌خورده را هم به آن اضافه کنید.
  • مرحله ششم: پس از 7 تا 10 دقیقه، بسته به نوع برنج، برنج را آبکش کنید. حالا قابلمه‌ای مناسب را روی حرارت قرار داده و داخل آن مقداری روغن بریزید.
  • مرحله هفتم: یک تکه نان لواش یا چند ورقه سیب‌زمینی را به‌عنوان ته‌دیگ کف قابلمه بچینید. سپس مقداری برنج داخل قابلمه بریزید و روی آن مقداری پودر دارچین و زیره بپاشید.
  • مرحله هشتم: در ادامه، یک لایه عدس بریزید و دوباره همین ترتیب را تکرار کنید تا مواد شما تمام شوند. بهتر است آخرین لایه برنج خالص باشد.
  • مرحله نهم: کمی روغن روی برنج بدهید و درب قابلمه را بگذارید. هنگامی که قابلمه بخار کرد، شعله گاز را کم کرده و اجازه دهید عدس پلو به مدت 45 دقیقه تا 1 ساعت دم بکشد.
  • مرحله دهم: در همین فاصله، مرغ‌های ریش‌ریش شده را همراه با کمی زعفران دم‌کرده و ادویه‌های دلخواه در مقداری روغن تفت دهید تا از حالت آبپز خارج شوند.
  • مرحله یازدهم: پس از مرغ، کشمش پلویی را هم داخل همین تابه کمی تفت دهید. در نهایت، عدس پلوی آماده شده را داخل دیسی مناسب کشیده و روی آن را با کشمش، پیازداغ و مرغ تزئین کنید.

چند نکته تکمیلی در تهیه عدس پلو با مرغ

توجه به نکات زیر، حاصل کار شما را دلچسب‌تر می‌کند:

چند نکته تکمیلی در تهیه عدس پلو با مرغ

  • عدس باید به اندازه‌ای بپزد که ظاهر خود را حفظ کرده و پوست آن جدا نشده باشد. یک معیار خوب این است که یک دانه عدس را با دست فشار دهید. در این حالت، عدس باید با فشار انگشتان شما له شود، اما حس کنید که مغز آن هنوز کمی سفت است.
  • در تفت دادن کشمش زیاده‌روی نکنید. زیرا حرارت زیاد، آب میان‌بافتی کشمش را تبخیر کرده و آن را خشک می‌کند.
  • در صورت تمایل می‌توانید علاوه بر کشمش، مقداری خرما را نیز تفت داده و به‌عنوان دورچین غذا استفاده کنید.
  • علاوه بر دارچین، استفاده از ادویه‌هایی مثل پودر هل و پودر گل محمدی هم مزه و عطر خوبی به این غذا می‌دهند که می‌توان رد پای آن‌ها را در عدس پلوهای نذری هم دید.
  • بهتر است در طرز تهیه عدس پلو با مرغ، از عدس‌های ریز استفاده کنید.
  • درب قابلمه‌ای را که عدس داخل آن پخته می‌شود، نبندید. همچنین اگر دوست ندارید رنگ عدس‌ها سیاه شود، مقدار کمی سرکه یا آبلیمو (در حد 1 قاشق مرباخوری) داخل قابلمه بریزید.
  • اگر می‌خواهید یک عدس پلوی مجلسی با مرغ سرو کنید، کشمش را با مقداری گلاب و کره تفت دهید.
  • جالب است بدانید که در طرز تهیه عدس پلوی مشهدی، از چاشنی رب گوجه فرنگی هم استفاده می‌شود.

اصول نگهداری از عدس پلو با مرغ

از قرار دادن طولانی‌مدت باقیمانده غذا در محیط آشپزخانه خودداری کنید. پس از اینکه غذا از داغی افتاد و به دمای محیط رسید، آن را داخل ظرفی دربسته ریخته و به یخچال منتقل کنید. به‌عنوان یک اصل کلی به یاد داشته باشید که بهتر است مواد غذایی که احتمال فاسد شدن بیشتری دارند را در سردترین قسمت یخچال، مثلا بالاترین طبقه آن قرار دهید.

جلوگیری از خراب شدن عدس پلو با مرغ

این غذا حاوی گوشت مرغ است. به‌علاوه، در فهرست پلوهای ترکیبی مفصلی قرار می‌گیرد که پس از سرو نمی‌توان مخلفات آن مانند کشمش یا زرشک را از آن جدا کرد. بنابراین استعداد بالاتری برای خراب شدن دارد. از قرار دادن غذا در جای گرم یا مرطوب بپرهیزید و حتما طی 3 یا 4 روز آینده آن را مصرف کنید.

بهترین جایگزین ها در طرز تهیه عدس پلو با مرغ

برخی طعم شیرین کشمش و خرما روی این غذا را دوست ندارند. البته باید بدانید که اضافه کردن این مخلفات به عدس پلو بسیار هوشمندانه است و باعث تعادل طبع این غذا می‌شود. با این حال، اگر این شیرینی با ذائقه شما سازگار نیست، موادی مثل پیازداغ و زرشک را جایگزین کنید.

خواص عدس پلو به همراه مرغ

عدس پلو، یک غذای کامل و نمونه‌ای عالی از هنر اصیل آشپزی ایرانی است. عدس، منبعی غنی از آهن و پروتئین گیاهی است. برنج، حجم زیادی از ویتامین‌های گروه B را در خود جای داده است و قوت این غذا با وجود پروتئین حیوانی مرغ بیشتر می‌شود. با این حال، برنج، عدس و مرغ، طبیعت سردی دارند. بنابراین اضافه کردن ادویه‌هایی مثل زیره، دارچین و زعفران، علاوه بر عطر فوق‌العاده، باعث تعادل طبع این غذای خوشمزه می‌شوند.

خواص عدس پلو به همراه مرغ

بفرمایید عدس پلو…

امیدواریم خواندن رسپی و نکات این مقاله برایتان مفید بوده باشد و بتوانید عدس پلوی خوشمزه‌ای در منزل درست کنید. با این حال، اگر دوست دارید این غذای پرطرفدار را به‌صورت آماده سفارش دهید، به سراغ سفارش آنلاین غذا از اسنپ فود بروید. این امکان به شما کمک می‌کند که غذاهای دلخواه خود را با کمترین زحمت ممکن درب منزل تحویل بگیرید و متحمل هزینه‌های خرید حضوری و صرف وقت برای آن نشوید.

سوالات متداول

مهم‌ترین ادویه‌های عدس پلو با مرغ چه چیزهایی هستند؟

زردچوبه، فلفل، زعفران، دارچین و زیره از ادویه‌های مهم این غذا به شمار می‌روند.

مقدار پخت عدس در تهیه عدس پلو باید چقدر باشد؟

برای امتحان عدس، یک دانه عدس را میان انگشتان خود بفشارید. دانه باید له شده، اما مغز آن هنوز کمی زنده باشد. به علاوه، پوست عدس نیز نباید در آب جدا شده باشد.

برای سیاه نشدن رنگ عدس هنگام پخت چه باید کرد؟

برای جلوگیری از کدر شدن رنگ عدس‌ها، 1 قاشق مرباخوری سرکه یا آبلیمو داخل آب عدس بریزید.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

ارسال نظرات

نظرات(4 دیدگاه)

tahereh mohsenipor
10 دی 1402

چیکار کنم عدس پلو امام حسینی واسه نذری خوش مزه و خوش طعم بشه

  • snappfoodadmin
    10 دی 1402

    سلام در عدس پلو های نذری از دارچین و پودر هل و پودر گل محمدی استفاده می کنند تا مزه و عطر خوبی به این غذا دهند و در تفت دادن کشمش زیاده‌ روی نکنید. چون حرارت زیاد،آب میان‌بافتی کشمش را تبخیر کرده و آن را خشک می‌کند

esmaiyel aleef
04 دی 1402

عدس پلو با خرما و کشمش خورده بودم اما عدس پلو با مرغ دیگه نه بنظرم نباید مرغ تو همه غذاها ریخت حالا چیکار کنیم که مزه و عطر غذای عدس پلو مرغ نذری بشه خوشمزه تر بشه مرسی

  • snappfoodadmin
    04 دی 1402

    سلام عدس پلو با خرما و کشمش و با مرغ و گوشت چرخ کرده هم درست می کنند درسته برنج، عدس و مرغ، طبیعت سردی دارند. اما با اضافه کردن ادویه‌هایی زیره،دارچین و زعفران،میتوانید عطر فوق‌العاده به این غذا دهید و باعث تعادل طبع عدس پلو مرغ خوشمزه میشود. اگر می‌خواهید یک عدس پلوی مجلسی با مرغ سرو کنید،کشمش را با مقداری گلاب و کره تفت دهید.در عدس پلو های نذری از دارچین و پودر هل و پودر گل محمدی استفاده می کنند تا مزه و عطر خوبی به این غذا دهند

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود