آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • انواع بیماری‌های گربه خانگی
    انواع بیماری‌های گربه خانگی؛ علائم، علت و روش‌های درمان آذر 3, 1403
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
طرز تهیه باقالی پلو با گوشت چرخ کرده
آموزش آشپزی
5/5 - (2 امتیاز)
4

طرز تهیه باقالی پلو با گوشت چرخ کرده به دو روش آسان و مجلسی

مینا اسماعیل بیگی 18 دی 1402 8 دقیقه

اگر از طرفدران باقالی‌پلو هستید، باید بگوییم که طعم گوشت چرخ‌کرده هم در کنار این پلوی مخلوط عالی است. در طرز تهیه باقالی پلو با گوشت چرخ کرده ، ابتدا باید چند ساعت برنج را در آب و نمک بخیسانید. سپس، باقالی‌ها را بشویید و پوست بگیرید. برنج را همراه با باقالی آبکش و با شوید دم کنید. البته می‌توانید باقالی را جداگانه بپزید و همراه شوید لا‌به‌لای برنج دم بگذارید. برای تهیه مایه گوشت هم گوشت چرخ‌کرده را با پیاز تفت دهید و با ادویه‌های لازم بپزید؛ یا اینکه با گوشت چرخ‌کرده، قلقلی‌های ریز درست کنید و آن‌ها را در سسی شامل پیاز و رب تفت داده‌شده و ادویه‌جات لازم، حرارت دهید تا مغزپخت شوند.

در ادامه جدول مشخصات غذایی باقالی پلو با گوشت چرخ کرده را با هم می‌بینیم:

باقالی پلو با گوشت چرخ کرده

تعداد نفرات 4 نفر
زمان آماده‌سازی 40 دقیقه
زمان پخت غذا 2 ساعت
میزان سختی متوسط
میزان کالری در هر 100 گرم 140 کیلوکالری

دقت کنید که در صورت درست کردن باقالی پلو با گوشت قلقلی، زمان آماده‌سازی و پخت غذا کمی طولانی‌تر خواهد شد. چون گوشت قلقلی‌ها باید استراحت کنند و به زمان پخت بیشتری هم نیاز دارند.

طرز تهیه باقالی پلو با گوشت چرخ کرده ساده

استفاده از مایه گوشت چرخ‌کرده ساده، روشی مرسوم و پرطرفدار برای خورشت ترکیبی پلوهای مخلوط است. باقالی‌پلو یکی از این پلوهای مخلوط به‌شمار می‌آید. البته بیشتر افراد باقالی پلو با گوشت گردن و ماهیچه را ترجیح می‌دهند، اما در نبود این گوشت‌ها بد نیست گوشت چرخ‌کرده را امتحان کنید؛ شاید هم از طرفداران این پلوی مخلوط شوید. در ادامه مواد لازم و مراحل دستور پخت باقالی پلو با گوشت چرخ کرده ساده را با هم مرور می‌کنیم:

عکس باقالی پلو با گوشت چرخ کرده ساده

مواد لازم برای تهیه باقالی پلو با گوشت چرخ کرده ساده

مواد اولیه این غذای لذیذ مجلسی مطابق جدول زیر است. اضافه می‌کنیم که منظور از لیوان، لیوان‌های دسته‌دار فرانسوی است.

مواد لازم مقدار مورد نیاز
برنج 3 لیوان
باقالی پوست‌گرفته 2 لیوان
گوشت چرخ‌کرده 200 گرم
شوید تازه 200 گرم
پیاز 1 عدد
روغن و کره به مقدار لازم
زعفران دم‌کرده به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم

مراحل پخت باقالی پلو با گوشت چرخ کرده

برای طرز تهیه باقالی پلو با گوشت چرخ کرده خوشمزه و پرطرفدار، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: ابتدا سبزی شوید را خوب بشویید و روی پارچه‌ای تمیز پهن کنید تا کاملا خشک شود. سپس شویدها را به‌صورت ساطوری و ریز خرد کنید.
  • مرحله دوم: در ادامه کار برنج را چند بار بشویید و پس از آن به مدت 2 ساعت در محلول آب و نمک بخیسانید.
  • مرحله سوم: در فاصله خیساندن برنج، پوست باقالی را بگیرید و اگر دوست داشتید آن‌ها را از وسط نصف کنید تا ظاهر زیباتری در برنج داشته باشند. حالا باقالی‌ها را با مقداری آب به مدت 10 دقیقه بپزید.
  • مرحله چهارم: حالا قابلمه‌ای مناسب را با مقداری آب روی حرارت بگذارید و صبر کنید تا آب بجوشد. سپس مقداری نمک به آب اضافه کنید و برنج خیس‌خورده را داخل قابلمه بریزید.
  • مرحله پنجم: پس از گذشت زمان کافی، چند دانه برنج را امتحان کنید. اگر اطراف دانه‌ها نرم و مغز آن‌ها کمی سفت بود، موقع آبکش کردن برنج است. روی برنج کمی آب سرد بریزید تا دانه‌ها به هم نچسبند.
  • مرحله ششم: در قابلمه‌ای مناسب مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. حالا ته‌دیگ مورد نظر خود را کف قابلمه بگذارید. ته‌دیگ می‌تواند نان، سیب‌زمینی یا برنج زعفرانی باشد.
  • مرحله هفتم: حالا مقداری برنج را داخل قابلمه بکشید و روی آن یک لایه شوید، باقالی و مقدار کمی کره بریزید. همین روند را تا تمام شدن برنج و بقیه مواد ادامه دهید.
  • مرحله هشتم: درنهایت کمی زعفران دم‌کرده روی برنج بریزید و درب قابلمه را بگذارید. اجازه دهید چند دقیقه اول حرارت بیشتر باشد تا برنج بخار کند، سپس حرارت را کم کنید و برنج را برای 40 دقیقه دم بگذارید.
  • مرحله نهم: در فاصله دم کشیدن باقالی‌پلو، به سراغ درست کردن مایه گوشت چرخ‌کرده بروید. برای این منظور پیاز را بشویید، پوست بگیرید و به‌صورت نگینی خرد کنید.
  • مرحله دهم: پیازهای خرد‌شده را در تابه‌ای داخل روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. در ادامه زردچوبه را اضافه کنید و کمی بعد،گوشت چرخ‌کرده را در تابه بریزید.
  • مرحله یازدهم: پیاز و گوشت را به‌خوبی با هم مخلوط کنید و کمی فلفل سیاه و نمک در تابه بریزید. پس از سرخ شدن گوشت، شعله گاز را خاموش کنید.

درنهایت باقالی پلوی زعفرانی را داخل دیسی مناسب بکشید و روی آن را با ترکیب گوشت چرخ‌کرده تزئین کنید.

طرز تهیه باقالی پلو با گوشت چرخ کرده قلقلی

بعضی ترجیح می‌دهند گوشت را به‌صورت کوفته‌قلقلی‌های ریز دربیاورند و روی باقالی‌پلو را با آن تزئین کنند. در این حالت، نسبت به دستور قبل، تفاوت زیادی در طعم غذا ایجاد نمی‌شود، اما ظاهر غذای شما تاحدی عوض خواهد شد. در ادامه مواد لازم و مراحل دستور پخت این غذای لذیذ را با هم می‌بینیم:

طرز تهیه باقالی پلو با گوشت چرخ کرده قلقلی

مواد لازم برای تهیه باقالی پلو با گوشت قلقلی

در این رسپی مواد اولیه زیر را آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
برنج 3 لیوان
باقالی تازه یا منجمد 3 لیوان
شوید خشک 1 لیوان
گوشت چرخ‌کرده 200 گرم
سیب‌زمینی 2 عدد
پیاز 2 عدد
رب گوجه‌فرنگی 2 قاشق غذاخوری
زعفران دم‌کرده غلیظ 2 قاشق غذاخوری
دارچین 1 قاشق چای‌خوری
فلفل سیاه، زردچوبه و نمک به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم

مراحل دستور پخت باقالی پلو با گوشت قلقلی

در صورت پخت باقالی پلو با گوشت چرخ‌کرده، می‌توانید گوشت را به‌صورت گوشت قلقلی بپزید و در کنار برنج سرو کنید. در این دستور مطابق روش زیر عمل کنید:

  • مرحله اول: ابتدا یکی از پیازها را بشویید، پوست بگیرید و رنده کنید. آب پیاز رنده‌شده را بگیرید و همراه با گوشت چرخ‌کرده و نمک و فلفل و زردچوبه چند دقیقه ورز دهید.
  • مرحله دوم: ترکیب گوشت را به‌صورت قلقلی درآورید. سپس آن‌ها را در ظرفی مناسب و درب‌دار برای 1 ساعت داخل یخچال بگذارید تا استراحت کنند.
  • مرحله سوم: در همین فاصله قابلمه‌ای را با مقدار کافی آب پر کنید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا بجوشد.
  • مرحله چهارم: حالا برنجی را که از قبل در آب و نمک خیسانده‌اید، داخل قابلمه بریزید و وقتی شروع به جوشیدن کرد، باقالی‌ها را هم اضافه کنید.
  • مرحله پنجم: اجازه دهید برنج و باقالی برای 5 تا 6 دقیقه با هم بجوشند. کف جمع‌شده روی برنج را با قاشقی بزرگ بگیرید.
  • مرحله ششم: زمانی که باقالی‌ها و اطراف دانه‌های برنج نرم شدند، باید برنج را آبکش کنید. دقت کنید که مغز برنج باید هنوز کمی زنده و سفت باشد.
  • مرحله هفتم: در ادامه قابلمه‌ای مناسب را روی حرارت بگذارید و مقداری روغن داخل آن بریزید. سپس ته‌دیگ مورد نظر خود را کف قابلمه قرار دهید.
  • مرحله هشتم: حالا مخلوط برنج و باقالی را همراه با شوید خشک و دارچین، به‌صورت لایه‌لایه داخل قابلمه بریزید.
  • مرحله نهم: درب قابلمه را بگذارید تا بخار کند. سپس حرارت را کمتر کنید و باقالی‌پلو را به مدت 40 دقیقه دم بگذارید.
  • مرحله دهم: تا اینجای کار گوشت قلقلی‌ها هم استراحت کرده و آماده‌اند. بنابراین می‌توانید آن‌ها را از یخچال خارج کنید. پیاز دوم را بشویید و پوست بگیرید و به‌صورت ریز رنده کنید.
  • مرحله یازدهم: پیاز رنده‌شده را در تابه‌ای مناسب داخل مقداری روغن تفت دهید و گوشت قلقلی‌ها را به آن اضافه کنید.
  • مرحله دوازدهم: در سمت خالی تابه، رب گوجه را با روغن تفت دهید و با گوشت قلقلی‌ها ترکیب کنید. در ادامه نمک و فلفل و زردچوبه را هم به مقدار لازم در تابه بریزید.
  • مرحله سیزدهم: حالا 1 استکان آب به تابه اضافه کنید و درب آن را بگذارید تا گوشت قلقلی داخل سس گوجه به‌صورت ریز بجوشد و مغز‌پخت شود. سس هم باید به غلظت بیشتری برسد.
  • مرحله چهاردهم: درنهایت باقالی‌پلو را داخل دیسی مناسب بکشید. مقداری از برنج مخلوط را هم با زعفران دم‌کرده مخلوط کنید. برای تزئین غذا از این برنج زعفرانی در کنار قلقلی‌ها استفاده کنید.

نکات مهم در طرز تهیه باقالی پلو با گوشت چرخ کرده

همان‌طور که دیدید، برای اضافه کردن باقالی به برنج می‌توانید باقالی را به‌صورت جداگانه بپزید و به‌صورت لا‌به‌لا با برنج دم بگذارید یا از همان ابتدا برنج و باقالی را با هم آبکش کنید. به‌علاوه‌ در طرز تهیه باقالی پلو با کوفته قلقلی نکات ریز دیگری هم وجود دارند که در ادامه آمده‌اند:

  • اضافه کردن کره به باقالی‌پلو سلیقه‌ای است؛ اما این کار عطر و طعم غذای شما را چند‌ برابر خواهد کرد.
  • می‌توانید مایه گوشت چرخ‌کرده را همراه با برنج و باقالی و سایر مخلفات، به‌صورت لایه‌لایه داخل قابلمه برنج قرار دهید. در این صورت گوشت و برنج موقع سرو کاملا با هم ترکیب می‌شوند.

چند نکته مهم در طرز تهیه باقالی پلو با گوشت چرخ کرده

  • یکی از چاشنی‌های دیگری که می‌توانید داخل باقالی‌پلو بریزید، پودر سیر است که در ترکیب با شوید، عطر اشتهابرانگیزی به این غذا می‌دهد.
  • دقت کنید که سس پیاز و گوجه‌ای که گوشت‌های قلقلی داخل آن می‌جوشند، باید کاملا غلیظ شود.

اصول نگهداری از باقالی پلو با گوشت

باقیمانده غذا را در ظروفی تمیز و درب‌دار (ترجیحا شیشه‌ای) بریزید و داخل یخچال بگذارید. گوشت پخته و برنچ پخته، 3 تا 4 روز در یخچال می‌مانند. به هیچ وجه ظرف غذا را در مکان‌های گرم و مرطوب قرار ندهید. موقع سرو مجدد، آن را در ظرفی مناسب بریزید و برای چند دقیقه با حرارت ملایم گرم کنید.

جلوگیری از خراب شدن باقالی پلو با گوشت چرخ کرده

هنگام استفاده مجدد، رنگ و لعاب ظاهری غذا را بررسی کنید. البته بعد از چند روز ماندن در یخچال، غذای شما عطر و بوی اولیه خود را از دست خواهد داد. با‌این‌حال بررسی خصوصیات ظاهری غذا می‌تواند به شما در تشخیص سلامت آنچه می‌خورید، کمک کند.

بهترین جایگزین ها در طرز تهیه باقالی پلو با گوشت چرخ شده

در دستور پخت باقالی پلو با گوشت چرخ شده ، می‌توانید به‌جای شوید تازه از شوید خشک استفاده کنید. برای مثال در دستور اول این مقاله می‌توانید به جای 200 گرم شوید تازه، یک لیوان شوید خشک در برنج بریزید.

خواص باقالی پلو با گوشت چرخ کرده

در این غذا پروتئین حیوانی گوشت قرمز در کنار پروتئین باقالی قرار گرفته است که انرژی بدن را به‌خوبی تأمین می‌کنند. به‌علاوه برنج منبعی عالی از ویتامین‌های گروه B و فیبر است. این ماده غذایی جلوی آسیب به بافت‌های عضلانی بدن و مشکلاتی مثل پوکی استخوان را می‌گیرد و کربوهیدرات‌های موجود در آن از عملکرد مغز پشتیبانی می‌کنند. شوید هم که رقیق‌کننده‌ای عالی برای خون به‌شمار می‌آید. البته در کنار تمام این خواص فوق‌العاده، بهتر است در طبخ این غذا استفاده از ادویه‌های گرم مانند گلپر، فلفل و دارچین را فراموش نکنید تا تعادل طبع غذا هم تأمین شود.

خواص باقالی پلو با گوشت چرخ کرده

باقالی پلو با گوشت چرخ کرده را حتما امتحان کنید…

در بالا طرز تهیه باقالی پلو با گوشت چرخ کرده ساده و قلقلی را برای شما توضیح دادیم. پیشنهاد می‌کنیم به یکی از این روش‌ها باقالی پلو را تهیه کرده و با این غذای جذاب از مهمان‌هایتان پذیرایی کنید. البته، اگر مهمانی و دورهمی در پیش دارید و نمی‌توانید چند نوع غذا را تهیه کنید، از اسنپ فود کمک بگیرید. این غذای جذاب را خودتان تهیه کرده و تهیه مابقی غذاها و پیش غذاها را به سفارش آنلاین غذا اسنپ فود بسپارید.

سوالات متداول

مدت زمان جوشیدن برنج و باقالی چقدر باشد؟

اگر خواستید برنج و باقالی را با هم آبکش کنید، اجازه دهید این دو ماده حدود 5 تا 6 دقیقه با هم بجوشند.

نحوه آماده‌سازی شوید تازه در طرز تهیه باقالی پلو چطور است؟

سبزی شوید را پاک کنید، بشویید و روی پارچه‌ای تمیز پهن کنید تا خشک شود. سپس آن را به‌صورت ریز ساطوری کنید.

در طرز تهیه باقالی پلو با گوشت چرخ کرده از چه ادویه‌هایی استفاده می‌شود؟

در طبخ این غذا می‌توان از فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین، پودر سیر و زعفران دم‌کرده استفاده کرد.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

ارسال نظرات

نظرات(4 دیدگاه)

ghasemzadeh
20 دی 1402

سلام چیکار کنم که باقالی ها نرم بشن و برای درست کردن باقالی پلو با گوشت و مرغ آماده بشن

  • snappfoodadmin
    20 دی 1402

    سلام در وقت درست کردن باقالی پلو با گوشت دقت کنید که از قبل باقالی‌ها را با مقداری آب به مدت 10 دقیقه بپزید اینکار باعث میشود تا باقالی ها نرم شوند

tahmoursi
19 دی 1402

در تهیه باقالی پلو با گوشت چرخ کرده چرا باید آب پیاز را بگیرم با گوشت قلقلی باقالی پلو درست کنم باز باید آب پیاز گرفته بشه

  • snappfoodadmin
    19 دی 1402

    سلام برای تهیه باقالی پلو با گوشت چرخ کرده و قلقلی و گوشت تکه ای بهتر و اصولی تر که آب پیاز گرفته بشود تا گوشت وا نرود و شل نشود میتونید انواع باقالی پلو و انواع غذاهای ایرانی و فرنگی را از اسنپ فود تهیه کنید https://snappfood.ir/

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود