آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
  • میگو پفکی
    طرز تهیه میگو پفکی آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
طرز تهیه پامادور خورشت
آموزش آشپزی
5/5 - (1 امتیاز)
بدون نظر

طرز تهیه خورش پامادور و سفر به خطه سرسبز گیلان!

مینا اسماعیل بیگی 10 بهمن 1402 5 دقیقه

پامادور همان گوجه فرنگی است و خورشت پامادور غذایی گیلانی محسوب می‌شود! در طرز تهیه پامادور خورشت ، ابتدا گوجه فرنگی را با روش بلانچ پوست بگیرد و به صورت ریز کنید. پیاز نگینی را در تابه با کره یا روغن تفت دهید و سپس پوره سیر را اضافه کنید. زردچوبه، فلفل و نمک را به مخلوط سیر و پیاز سرخ شده بیفزایید و گوجه فرنگی خرد شده را داخل تابه بریزید. زمانی که آب گوجه فرنگی تبخیر شده و به روغن افتاد، تخم مرغ را داخل تابه بشکنید و چند دقیقه صبر کنید تا تخم مرغ بپزد.

در ادامه این مطلب از مجله اسنپ فود همراه ما باشید تا طرز تهیه پامادور خورشت را با جزئیات آموزش دهیم.

خورشت پامادور

تعداد نفرات ۴ نفر
زمان آماده‌سازی ۱۰ دقیقه
زمان پخت ۳۰ دقیقه
میزان سختی متوسط

طرز تهیه خورشت پامادور

خورشت پامادور یکی از انواع غذاهای محلی و سنتی شمالی است که با نام خورش گوجه یا پامادور قاتق هم شناخته می‌شود که ماده اصلی آن گوجه بوده و در واقع پامادور همان گوجه است. پومودورو (pomodoro) در اصل واژه ایتالیایی بوده که معنای گوجه فرنگی می‌دهد، اما اینکه چگونه در بین شمالی‌ها با این نام خوانده می‌شود، نکته‌ای جالب توجه است!

عکس خورشت پامادور

مواد اولیه خورشت پامادور

در طرز تهیه پامادور خورشت گیلانی به مواد اولیه زیر نیاز دارید که مقدار آن‌ها مناسب برای ۴ نفر است. در طرز تهیه خورشت پامادور برخلاف طرز تهیه واویشکا گیلانی از گوشت استفاده نمی‌شود و در واقع آن را با تخم مرغ جایگزین می‌کنند.

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گوجه فرنگی ۱۰ عدد
تخم مرغ ۳ عدد
سیر ۵ حبه
پیاز ۱ عدد
کره یا روغن به مقدار لازم
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
جعفری خرد شده (برای تزیین) به مقدار لازم

دستور پخت خورشت پامادور

اگر به خوردن غذاهای گیلانی علاقه دارید، می‌توانید طرز تهیه شوید خولی را نیز در منزل انجام دهید. طرز تهیه خورش پامادور ساده بوده و مطابق مراحل زیر است:

  • مرحله اول: ابتدا باید پوست گوجه‌ها را با روش بلانچ بکنید. برای این کار داخل یک قابلمه مقداری آب بریزید تا به جوش آید. سپس روی هر گوجه با چاقو یک علامت به‌علاوه (+) ایجاد کنید. گوجه فرنگی را به مدت ۵ دقیقه در قابلمه آب جوش قرار دهید. پس از خارج کردن گوجه‌ها از آب جوش، آن‌ها را بلافاصله در یک ظرف آب سرد بریزید. حالا پوست گوجه فرنگی به راحتی جدا می‌شود و سپس می‌توانید گوجه فرنگی را به صورت ریز خرد کنید
  • مرحله دوم: پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کرده و سیر را پوره کنید. داخل تابه مقداری روغن یا کره بریزید و پیاز را اضافه کنید. پس از اینکه پیاز کمی سبک شد، سیر را داخل تابه بریزید و به تفت دادن سیر و پیاز ادامه دهید.
  • مرحله سوم: زردچوبه، فلفل و نمک را نیز به مواد بیفزایید و سپس گوجه فرنگی را اضافه کنید. حرارت شعله را کم کنید تا گوجه فرنگی پخته شد و آب گوجه تبخیر شود. پس از تمام شدن آن گوجه فرنگی، مواد را هم بزنید تا پوره گوجه فرنگی سرخ شود، بدون اینکه ته گرفته یا بسوزد.
  • مرحله چهارم: زمانی که گوجه به روغن افتاد، حالا تخم مرغ را داخل تابه بشکنید و هم بزنید. بین ۳ تا ۴ دقیقه صبر کنید تا تخم مرغ نیز پخته شود و سپس تابه را از روی شعله بردارید.
  • مرحله پنجم: خورشت پامادور را داخل ظرف سرو ریخته و با جعفری خرد شده تزیین کنید.

فوت و فن های طرز پخت خورشت پامادور

در طرز تهیه پامادور خورشت گیلانی نکات زیر را مدنظر قرار دهید تا یک غذای اصیل و خوشمزه داشته باشید:

  • اگر به دنبال غذایی سالم‌تر هستید، طرز تهیه پامادور را مانند طرز تهیه شیرین قورمه با روغن زیتون انجام دهید.
  • اگر از کره برای درست کردن این غذا استفاده می‌کنید، تنها کمی زمان دهید تا کره ذوب شود. دقت داشته باشید که کره به سرعت می‌سوزد.
  • اگر به دنبال غذایی با ظاهر مجلسی‌تر هستید، پس از اضافه کردن تخم مرغ، آن را هم نزنید تا شبیه نیمرو شود.

فوت و فن های طرز پخت خورشت پامادور

  • سیر نیز به سرعت می‌سوزد، پس آن را بیش از حد سرخ نکنید. تفت دادن سیر تا حدی که عطر سیر آزاد شود، کافی است.
  • خورشت پامادور را می‌توان همراه با کته یا نان و در کنار سبزی و ترشی سرو کرد.
  • برای درست کردن این غذا از گوجه فرنگی‌های سالم و رسیده استفاده کنید. طعم اصلی خورش پامادور کمی ترش و ملس است، زیرا گیلانی‌ها این غذا را با گوجه فرنگی محلی تهیه می‌کنند که طعم ترشی دارد.
  • در طرز تهیه پامادور خورشت گیلانی، مطابق سلیقه خود می‌توانید از هر نوع ادویه‌ای استفاده کنید.

روش نگهداری خورشت پامادور و جلوگیری از خراب شدن خورش پامادور

بهتر است خورشت پامادور را به اندازه مصرف خود در هر وعده تهیه کنید. با این وجود اگر مقداری از غذا باقی ماند، آن را در ظرفی درب‌دار ریخته و در یخچال نگهداری کنید. البته دقت داشته باشید که این غذا به علت وجود تخم مرغ سریع‌تر فاسد می‌شود، آن را بیشتر از ۴۸ ساعت نگه ندارید؛ پیش از خوردن نیز فاسد نبودن غذا را بررسی کنید.

خواص گوجه فرنگی

گوجه فرنگی یکی از مواد غذایی بسیار مفید برای بدن است که ماده اولیه اصلی در تهیه خورش پامادور محسوب می‌شود. گوجه فرنگی حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی بوده و به عنوان منبع غنی از آنتی اکسیدان‌های مختلف شناخته می‌شود. از خواص گوجه فرنگی می‌توان به کاهش فشار خون، پیشگیری از ابتلا به سرطان، سلامت قلب و جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی، تقویت بینایی، سلامت پوست و مو و بهبود فعالیت دستگاه گوارش اشاره کرد.

خواص گوجه فرنگی

خورش پامادور یا خورشت گوجه، غذای محبوب شمالی‌ها

حالا شما با طرز تهیه پامادور خورشت آشنا بوده و آماده هستید تا یک غذای ساده و مقوی برای وعده بعدی خود تهیه کنید. این غذا در مدت زمانی کوتاهی آماده شده و یک غذای ساده و سریع است. برای زمان‌هایی که وقت کافی برای غذا درست کردن ندارید، خورشت پامادور انتخاب مناسبی خواهد بود. همچنین سفارش آنلاین غذا در اسنپ فود نیز یکی از دیگر گزینه‌ها برای اوقاتی است که وقت یا حوصله تهیه غذا را ندارید. امکان سفارش غذا آنلاین در سایت یا اپلیکیشن اسنپ فود، به سادگی چند کلیک فراهم شده است تا پس از آن غذای خود را درب منزل تحویل بگیرید.

سوالات متداول

مواد اولیه در طرز تهیه خورش پامادور چیست؟

مواد اولیه این غذا شامل گوجه فرنگی، سیر، پیاز، تخم مرغ، کره یا روغن، نمک، فلفل و زردچوبه است که در اغلب منازل در دسترس خواهد بود.

چگونه می‌توان خورشت پامادور را به شیوه مجلسی‌تری آماده کرد؟

اگر دوست دارید تا ظاهر غذای شما مجلسی شود، پس از اضافه کردن تخم مرغ آن را هم نزنید و اجازه دهید تا تخم مرغ به حالت نیمرو پخته شود.

خورش پامادور را چگونه سرو کنیم؟

این غذا را می‌توان همراه با کته یا نان و در کنار سبزی و ترشی به عنوان وعده اصلی سرو کرد. البته برخی شمالی‌ها این غذا را به همراه ماهی دودی یا ماهی شور نیز سرو می‌کنند.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

ارسال نظرات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود