آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • انواع بیماری‌های گربه خانگی
    انواع بیماری‌های گربه خانگی؛ علائم، علت و روش‌های درمان آذر 3, 1403
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
طرز تهیه ماهی شکم پر
آموزش آشپزی
به این مقاله امتیاز دهید
بدون نظر

طرز تهیه ماهی شکم پر برای عید نوروز و تمام سال

مینا اسماعیل بیگی 07 فروردین 1403 7 دقیقه

ماهی شکم پر از جمله غذاهای محبوب ایرانی و غذای معروف عید است که می‌توان در فر یا داخل تابه تهیه کرد. در طرز تهیه ماهی شکم پر ، ابتدا باید ماهی را در آبلیمو، پیاز، نمک و فلفل طعم‌دار کنید. برای تهیه مواد میانی ماهی، پس از سرخ کردن پیاز و سیر، سبزی‌های معطر را تفت دهید. مابقی مواد یعنی رب انار، مغز گردو، ادویه ماهی، نمک و فلفل سیاه و پس از آن‌ها تخم گشنیز و زرشک را اضافه کنید. داخل شکم ماهی را پر کرده و درون سینی فر روی یک لایه پیاز قرار دهید. با ترکیب رب انار، آب جوش، نمک و فلفل، سس را تهیه کرده و روی ماهی بریزید. سپس ماهی را در فر یا تابه قرار دهید تا آماده شود.

ماهی شکم پر را می‌توان با انواع ماهی جنوب تهیه کرد که انتخاب آن به سلیقه شما بستگی دارد. در این مطلب از مجله اسنپ فود به آموزش درست کردن ماهی شکم پر با دو روش پرداخته‌ایم؛ پس تا انتها همراه ما باشید.

ماهی شکم پر
تعداد نفرات ۴ نفر
زمان آماده‌سازی ۳۰ دقیقه
زمان پخت ۶۰ دقیقه
میزان سختی متوسط

طرز تهیه ماهی شکم پر در فر

ماهی شکم پر از جمله غذاهای محبوبی است که می‌توان در منزل و به عنوان غذای روز اول عید نوروز تهیه کرد و طعم فوق‌العاده‌ای دارد. اگر در فکر درست کردن ماهی شکم پر هستید، ابتدا باید روش تشخیص ماهی تازه را بدانید تا در هنگام خرید دچار اشتباه نشوید. در ادامه مواد اولیه و روش پخت ماهی شکم پر را دنبال کنید.عکس ماهی شکم پر

مواد اولیه ماهی شکم پر

در اولین گام از طرز تهیه ماهی شکم باید مواد اولیه زیر را تهیه کرده و برای درست کردن غذا آماده شوید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
ماهی ۱ عدد
سبزی معطر (نعنا، جعفری و گشنیز) ۴ قاشق غذاخوری
سیر ۴ حبه
مغز گردو ۴ قاشق غذاخوری
زرشک ۱ قاشق غذاخوری
رب انار ۴ قاشق غذاخوری
آبلیمو طبیعی ۱ قاشق غذاخوری
پیاز ۳ عدد
لیموترش ۱ عدد
ادویه ماهی، نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
روغن مایع به مقدار لازم
تخم گشنیز به مقدار لازم

دستور پخت ماهی شکم پر در فر

ماهی شکم پر انتخابی جذاب برای سرو در کنار سبزی پلو شب عید نوروز است که در ادامه طرز تهیه ماهی شکم پر داخل فر را مرحله به مرحله معرفی کرده‌ایم:

  • مرحله اول: ابتدا باید ماهی را تمیز کنید؛ برای این کار آن را از طول برش بزنید و محتویات درون شکم ماهی را خارج کنید. سپس ماهی را به خوبی شستشو دهید و کنار بگذارید تا آب اضافی آن خارج شود.
  • مرحله دوم: یکی از پیازها را به صورت خلالی برش بزنید و به همراه آبلیمو، نمک و فلفل داخل یک ظرف بریزید. ماهی را داخل ظرف قرار داده و تمام قسمت‌های داخلی و خارجی آن را به مواد آغشته کنید. درب ظرف را با سلفون بپوشانید و به مدت یک ساعت در یخچال استراحت دهید تا ماهی طعم‌دار شود.
  • مرحله سوم: برای درست کردن مواد میانی ماهی، ابتدا یکی دیگر از پیازها را به صورت نگینی خرد کرده و در تابه تفت دهید. پس از اینکه پیاز سبک شد، سیر خرد شده را اضافه کرده و سیر و پیاز را با هم سرخ کنید.
  • مرحله چهارم: سبزی‌های معطر را به صورت ریز خرد کرده و به تابه بیفزایید. زمانی که سبزی‌ها به خوبی تفت خورد، ۳ قاشق غذاخوری رب انار، مغز گردو، ادویه ماهی، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید و هم بزنید.
  • مرحله پنجم: در نهایت تخم گشنیز و زرشک را نیز داخل تابه بریزید و مواد را تفت دهید. زمانی که مواد میانی ماهی آماده شد، تابه را از روی شعله بردارید.
  • مرحله ششم: فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا گرم شود. کف سینی فر را چرب کرده، پیاز آخر را به صورت حلقه‌ای خرد کنید و داخل سینی بچینید.
  • مرحله هفتم: شکم ماهی را با مواد میانی پر کنید و روی پیازها قرار دهید. برای بستن شکم ماهی نیز می‌توانید از تعدادی خلال دندان یا نخ آشپزی استفاده کنید.
  • مرحله هشتم: یک قاشق غذاخوری رب انار را با مقداری فلفل سیاه، ادویه ماهی و مقدار کمی نمک، در یک پیمانه آب جوش ریخته و حل کنید. سپس سس را روی ماهی بریزید و سینی فر را با فویل آلومینیوم بپوشانید.
  • مرحله نهم: سینی فر را به مدت ۴۵ دقیقه در طبقه وسط فر بگذارید تا ماهی پخته شود. پس از این مدت، فویل آلومینیوم را از روی سینی بردارید و گریل فر را روشن کنید. اجازه دهید تا به مدت ۱۵ دقیقه، سطح ماهی برشته شود و سپس آن را از فر خارج کنید.
  • مرحله دهم: ماهی را به ظرف سرو انتقال دهید و خلال دندان‌ها را جدا کنید. لیموترش را به صورت حلقه‌ای برش زده و کنار ماهی بگذارید تا آماده سرو شود.

اگر شما هم به انواع سوخاری ها علاقه مندید، می توانید طرز تهیه ماهی سوخاری را از همین بلاگ دنبال کنید.

طرز تهیه ماهی شکم پر روی گاز

اگر در منزل فر ندارید، می‌توانید طرز تهیه ماهی شکم پر در تابه را امتحان کرده و به عنوان غذای شب عید نوروز سرو کنید که مطابق مراحل زیر است:طرز تهیه ماهی شکم پر روی گاز

  • مرحله اول: ماهی را تمیز کرده و با نمک، فلفل و آبلیمو طعم‌دار کنید.
  • مرحله دوم: پیاز و سیر را سرخ کرده و سبزی معطر را با آن‌ها تفت دهید.
  • مرحله سوم: رب انار، مغز گردو، ادویه ماهی، نمک و فلفل سیاه را نیز اضافه کنید و در مرحله آخر تخم گشنیز و زرشک را داخل تابه بریزید تا مواد میانی ماهی آماده شود.
  • مرحله چهارم: کف تابه را با روغن چرب کنید و پیازهای حلقه‌ای را داخل تابه بچینید. با مواد میانی شکم ماهی را پر کرده و سپس روی پیازها قرار دهید.
  • مرحله پنجم: از ترکیب آب جوش، رب انار، فلفل و نمک، سس ماهی را تهیه کرده و داخل تابه بریزید.
  • مرحله ششم: تابه را روی شعله گاز قرار دهید و زمانی که سس شروع به جوشیدن کرد، شعله را کم کنید و اجازه دهید تا ماهی با حرارت ملایم، کاملا مغزپخت شود.

نکته: در روشی دیگر از طرز تهیه ماهی شکم پر داخل ماهیتابه می‌توانید، پس از آماده شدن ماهی، همچون طرز تهیه ماهی قزل آلا رستورانی آن را در روغن و با حرارت ملایم سرخ کنید؛ البته در این روش دیگر نیازی به سس ماهی ندارید و ماهی در روغن سرخ می‌شود. در ضمن انتخاب بین این دو روش نیز به سلیقه شما بستگی دارد.

فوت و فن های پخت ماهی در فر یا ماهیتابه

برای آنکه یک ماهی شکم پر خوشمزه و مجلسی داشته باشید، در طرز تهیه ماهی شکم پر نکات زیر را مدنظر قرار دهید:

  • در صورت تمایل می‌توانید به مواد میانی ماهی، کمی زعفران دم کرده نیز اضافه کنید تا عطر و طعم آن بهتر شود.
  • در هنگام برش زدن شکم ماهی برای خالی کردن محتویات آن، دقت کنید که شکم ماهی بیش از حد پاره نشود تا در مراحل بعدی، مواد میانی بیرون نریزد.

فوت و فن های پخت ماهی در فر یا ماهیتابه

  • سیر را بیش از حد تفت ندهید، چراکه می‌سوزد؛ تفت دادن سیر فقط تا حدی که عطر آن آزاد شود، کافی است.
  • با توجه به اینکه نمک را در چند مرحله برای طعم‌دار کردن ماهی، مواد میانی و سس ماهی اضافه می‌کنید، در مقدار آن زیاده‌روی نکنید تا غذا شور نشود.
  • بهترین ماهی برای تهیه این غذا، ماهی قزل‌آلا و ماهی سفید است؛ اما شما می‌توانید مطابق ذائقه خود، از هر ماهی دیگری استفاده کنید.

روش نگهداری ماهی شکم پر و جلوگیری از خراب شدن ماهی شکم پر

ماهی شکم پر تازه، عطر و طعم دیگری دارد و بهتر است به اندازه نیاز خود، بزرگی تا کوچکی ماهی را انتخاب کنید. اگر مقداری از غذا باقی ماند، ماهی را داخل ظرفی درب‌دار ریخته و در یخچال بگذارید. ماهی شکم پر در حدود ۳ روز در یخچال ماندگاری دارد، اما پیش از مصرف، سالم بودن ماهی را بررسی کنید. برای گرم کردن ماهی نیز می‌توانید آن را در تابه به همراه کمی روغن حرارت دهید.

جایگزین‌ها در طرز تهیه ماهی شکم پر

در طرز تهیه ماهی شکم پر می‌توانید به‌جای آبلیمو از آب نارنج نیز استفاده کنید که طعم فوق‌العاده‌ای دارد. فقط دقت داشته باشید که آب نارنج نیز مانند آبلیمو باید تازه باشد تا مزه اصلی خود را به غذا بدهد. همچنین در تهیه سس ماهی نیز می‌توان به‌جای رب انار، رب گوجه فرنگی به کار برد.

خواص ماهی

ماهی از جمله مواد غذایی ارزشمند بوده که وجود آن در رژیم غذایی ضروری است. ماهی به عنوان منبع فسفر، امگا ۳، ویتامین B12 و دیگر مواد معدنی و ویتامین‌ها شناخته می‌شود. از خواص ماهی می‌توان به کاهش کلسترول، پایین آوردن فشار خون، جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی، تقویت بینایی، پیشگیری از زوال عقل، کاهش علائم دوره PMS در خانم‌ها، کمک به درمان آکنه و… اشاره کرد.خواص ماهی

ماهی شکم پر؛ خوشمزه، مقوی و مجلسی

در این مطلب از مجله اسنپ فود به معرفی طرز تهیه ماهی شکم پر با دو روش روی گاز و در تابه پرداختیم و فوت و فن‌های تهیه آن را معرفی کردیم. ماهی شکم پر از جمله غذاهایی است که بسیار مقوی و خوشمزه بوده و حالت مجلسی دارد. شما می‌توانید این غذا را برای مهمانی‌ها تهیه کرده و میز غذا را رنگین و جذاب کنید. البته، لازم نیست که حتما این غذا را در منزل تهیه کنید و می‌توانید ماهی شکم پر را از قسمت سفارش آنلاین غذا سفارش داده و با خیال راحت به مابقی کارهای مهمانی برسید.

سوالات متداول

در روش تهیه ماهی شکم پر چگونه بوی زهم ماهی را از بین ببریم؟

زمانی که ماهی را در پیاز، آبلیمو و ادویه قرار دهید تا طعم‌دار شود، بوی زهم ماهی نیز از بین رفته و آماده طبخ خواهد شد.

سبزی مورد استفاده در مواد میانی ماهی چیست؟

در تهیه مواد میانی ماهی شکم‌ پر از سبزیجات معطر مانند نعنا، جعفری و گشنیز استفاده می‌شود. البته شمالی‌ها نوعی سبزی معطر محلی به اسم نارلنگ نیز در تهیه این غذا به کار می‌برند.

چرا مواد میانی ماهی در هنگام پخت خارج می‌شود؟

دقت داشته باشید که حجم مواد داخل ماهی را باید متناسب با اندازه ماهی بریزید. اگر ماهی بیش از حد پر شود، بخشی از مواد بیرون می‌ریزد. همچنین بهتر است ماهی را با نخ آشپزی بدوزید تا مواد داخل ماهی بیرون نریزد؛ اگر نخ آشپزی ندارید، با چند خلال دندان، شکم ماهی را ببندید. در ضمن در ابتدا برای تمیز کردن ماهی، شکم آن را بیش از حد برش ندهید تا در هنگام پخت، مواد میانی بیرون نریزد.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

ارسال نظرات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود