طرز تهیه کوکوی تنوری، غذای مخصوص ورزشکاران
![طرز تهیه کوکوی تنوری](https://blog.snappfood.ir/wp-content/uploads/2024/03/A3855.jpg)
کوکوها از رایجترین غذاهایی هستند که در دنیا سرو میشوند. کوکوی تنوری هم نمونهای از این موارد است که طعم خاص و متفاوتی دارد. در طرز تهیه کوکوی تنوری ابتدا سیبزمینیها را در قابلمه با آب بپزید. سپس پوست آنها را بگیرید و له کنید. بعد از اضافه کردن روغن زیتون، پودر سیر، پودر تخم گشنیز، نمک، فلفل، زردچوبه و جعفری خردشده به سیبزمینیها، مواد کوکو را به صورت دلخواه شکل دهید و با دمای 180 درجه و مدت زمان 20 دقیقه تنوری کنید. میتوانید در جدول زیر اطلاعات مربوط به این غذا را ببینید:
کوکوی تنوری |
|
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آمادهسازی | 30 دقیقه |
زمان پخت غذا | 2 ساعت |
میزان سختی | کم |
طرز تهیه کوکوی تنوری
طرز تهیه کوکوی تنوری بسیار ساده است؛ اما یک تفاوت اساسی با کوکوی معمولی دارد و آن هم نبود تخممرغ در بین مواد اولیه آن است. به همین دلیل افرادی که تمایلی به مصرف تخممرغ ندارند، میتوانند این غذا را انتخاب کنند. نکته مهم و خوب دیگر در این غذا هم تنوری بودن آن و استفاده نکردن از روغن است که به نوعی آن را در دسته غذاهای رژیمی قرار میدهد.
مواد لازم برای تهیه کوکوی تنوری
قبل از شروع پخت کوکوی تنوری مواد اولیه زیر را آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
سیبزمینی | 7 عدد |
روغن زیتون | 1 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
پودر سیر | 2/1 قاشق چایخوری |
پودر تخم گشنیز | 2/1 قاشق چایخوری |
زردچوبه | به مقدار لازم |
جعفری ساطوریشده | 5 قاشق غذاخوری |
ماست چکیده یا موسیر | به مقدار لازم |
دستور پخت کوکوی تنوری
طرز تهیه کوکوی تنوری بر اساس دستورالعمل زیر است:
- مرحله اول: سیبزمینیها را درون قابلمهای قرار دهید و با مقداری آب روی حرارت بگذارید. تقریبا 20 تا 30 دقیقه زمان بدهید تا کاملا بپزند.
- مرحله دوم: سیبزمینیهای پختهشده را پوست بگیرید و در ظرفی مناسب به خوبی له کنید.
- مرحله سوم: روغن زیتون را روی سیبزمینی بریزید.
- مرحله چهارم: پودر سیر، پودر تخم گشنیز، نمک، فلفل و زردچوبه را در این مرحله به ظرف حاوی مواد اضافه کنید. این ترکیبات را به خوبی هم بزنید تا طعم آنها به خورد هم برود.
- مرحله پنجم: جعفری را پس از ساطوری کردن به مواد قبلی اضافه کنید. اکنون باید با دست ورز دادن را ادامه دهید.
- مرحله ششم: سینی فر را بردارید و کف آن را کمی چرب کنید.
- مرحله هفتم: مواد آماده کوکو را به شکل دلخواه فرم دهید و آن را روی سینی بچینید.
نکته: میتوانید همه مواد را به شکل کیک درون سینی فر قرار دهید و پس از پخت نهایی آنها را برش بزنید.
- مرحله هشتم: با استفاده از فرچه کمی روغن زیتون روی کوکوها بمالید.
- مرحله نهم: سینی حاوی کوکوها را درون فر قرار دهید و بگذارید برای مدت زمان 20 دقیقه با دمای 180 درحه سانتیگراد پخته شوند.
- مرحله دهم: زمانی که روی کوکوها طلایی شد، آنها را از فر خارج کنید و در ظرف مناسب سرو بچینید.
- مرحله یازدهم: ماست چکیده را هم در ظرفی دیگر کنار کوکو قرار دهید.
نکات لازم در طرز تهیه کوکوی تنوری
طرز تهیه کوکوی تنوری نیز مانند طرز تهیه کوکو گردو گیلانی باید با استفاده از مواد اولیه مخصوص و همچنین مراحل دقیق انجام شود. اما چند نکته هم وجود دارد که رعایت آنها کمک میکند تا نتیجه نهایی بهتر باشد:
- در پخت کوکو تنوری باید سیبزمینیها را کاملا له کنید.
- حتما مخلوط کردن نهایی را با استفاده از دست انجام دهید تا بافت کوکوها منسجم شود.
- میتوانید کوکو را به جای فر در تابههای رژیمی سرخ کنید.
اصول نگهداری کوکوی تنوری
روش نگهداری کوکوی تنوری، کوکو ذرت و هر نوع کوکوی دیگری مشابه هم هستند. حتما باید آنها را پس از پخت درون ظرفی دربسته و داخل یخچال قرار دهید. اگر در دستور پخت غذای مورد نظرتان گوشت وجود نداشته باشد، تا یک هفته هم امکان نگهداری آنها را در یخچال خواهید داشت.
روش جلوگیری از خراب شدن کوکوی تنوری
در طرز تهیه کوکوی تنوری برخلاف طرز تهیه کوکو سبزی از تخممرغ استفاده نمیشود؛ بنابراین میتوانید مدت زمان بیشتری آن را خارج از یخچال نگهداری کنید. اما محیطی هم که کوکوها در آن قرار میگیرند، نباید گرم و مرطوب باشد. هرگونه تغییر مزه و بوی غذا، نشاندهنده فاسد شدن آن است.
بهترین جایگزین ها برای طرز تهیه کوکوی تنوری
در طرز تهیه کوکوی تنوری مانند کوکو هویج میتوانید از سبزیجات مختلف و جایگزین استفاده کنید؛ درواقع این فرایند به ذائقه شما بستگی دارد. همچنین سرو غذا به همراه سس کچاپ یا خردل به جای ماست چکیده هم ترکیب خوبی است.
خواص سیب زمینی کوکو تنوری
سیبزمینی منبعی غنی از ویتامینهای B6 و C بهشمار میآید و برای سلامتی بسیار مفید است. در ترکیبات این ماده خوراکی مقدار زیادی کربوهیدرات وجود دارد و مصرف پوره یا شکل پخته آن به دلیل کمکالری بودن در بسیاری از رژیمهای غذایی دیده میشود. بهعلاوه سیبزمینی سرشار از فیبر و پتاسیم است که به کاهش فشار خون، محافظت از قلب، درمان التهابات و بیماریهای ناشی از سرطان و روماتیسم کمک میکند. با استفاده از سیبزمینی در رژیمهای غذایی میتوانید به راحتی از خواص آن بهرهمند شوید.
کوکوی تنوری، کوکویی که از طعم آن سیر نمیشوید…
طرز تهیه کوکوی تنوری مانند طرز تهیه کوکو لوبیا سبز بسیار راحت است و پیشنهاد میکنیم آن را به عنوان پیشغذا برای مهمانان خود سرو کنید. در کنار کوکوی تنوری میتوانید سس دلخواه یا ماست بگذارید تا طعم آن جذابتر شود. در پایان هم اگر به غذاهایی در این دسته علاقه دارید، پیشنهاد میکنیم سری به اسنپ فود بزنید. در این پلتفرم، رستورانهای ایرانی زیادی فعال هستند که ارسال غذاهای خانگی را انجام میدهند. با سفارش آنلاین غذا از اسنپ فود، زحمت آشپزی شما کمتر شده و غذا را در کمترین زمان ممکن تحویل خواهید گرفت.
سوالات متداول
در طرز تهیه کوکوی تنوری میتوان از آرد سوخاری هم استفاده کرد؟
این کوکو در سینی فر تهیه میشود؛ درحالیکه آرد سوخاری باید درون روغن سرخ شود. بنابراین استفاده از این ماده در تهیه آن مناسب نیست.
چگونه از وا رفتن کوکو در زمان پخت جلوگیری کنیم؟
برای این منظور نسبتها را به شکل دقیق به کار ببرید. همچنین اگر مشاهده کردید که مایه کوکو شل شده است، کمی آرد درون مواد بریزید.
برای درست کردن کوکوی تنوری میتوانیم سیبزمینی را به شکل خام استفاده کنیم؟
خیر؛ برای چسبندگی بهتر کوکو باید حتما سیبزمینی آن پخته باشد. قرار دادن کوکو در داخل فر تنها به دلیل برشته شدن و تکمیل فرایند پخت غذاست.