آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • انواع بیماری‌های گربه خانگی
    انواع بیماری‌های گربه خانگی؛ علائم، علت و روش‌های درمان آذر 3, 1403
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
دارچین
عطاری
به این مقاله امتیاز دهید
بدون نظر

دارچین و دانستنی های مفید درباره آن

مینا اسماعیل بیگی 24 اردیبهشت 1403 7 دقیقه

آیا می‌دانید دارچین بیشترین سطح آنتی‌اکسیدانی را در میان انواع ادویه‌جات به خود اختصاص داده است؟ و آیا می‌دانید که این ادویه پس از فلفل سیاه به‌عنوان دومین ادویه محبوب جهان شناخته می‌شود؟ این ادویه شگفت‌انگیز، یک طعم‌دهنده منحصر‌به‌فرد است که به جرأت می‌توان گفت چیزی جای آن را نمی‌گیرد. همچنین فواید فراوانی برای سلامتی دارد و ردپای آن در محصولات آرایشی بهداشتی هم به چشم می‌خورد.

حال، اگر به‌دنبال اطلاعات بیشتر و کامل‌تر هستید، خواندن ادامه این مطلب از اسنپ فود را از دست ندهید تا با خواص و مضرات دارچین ، موارد استفاده از آن بیشتر آشنا شوید.

معرفی دارچین

دارچین، درختچه‌ای کوچک و همیشه‌سبز است که از تمام قسمت‌های آن، بوی مطبوعی به مشام می‌رسد. ارتفاع این درختچه به 5 تا 7 متر می‌رسد، برگ‌هایی سبز و گل‌هایی سفید دارد و بومی سریلانکا است.

معرفی دارچین

برای تولید دارچین، پوست قسمت تنه درختچه را جدا کرده و خشک می‌کنند. این پوسته‌ها پس از خشک شدن، حالت پیچ و تاب خورده به خود می‌گیرند که می‌توان از آن‌ها به صورت چوب دارچین استفاده کرد. حالت دیگر هم این است که چوب دارچین را پودر کرده و در ظرفی درب‌دار نگهداری می‌کنند. این ادویه، عطری قوی و اشتها‌آور دارد و علاوه بر طعم‌دهی به غذاهای مختلف، به‌عنوان یک ادویه دارویی هم معروف است.

شرایط نگهداری دارچین

برای حفظ عطر و طعم این ادویه، آن را در ظرف‌هایی درب‌دار ریخته و در محیطی تاریک قرار دهید. دقت کنید که درب ظرف کاملا بسته شود و تبادل هوا با بیرون وجود نداشته باشد.

نکته دیگر اینکه، ماندگاری عطر و طعم پودر دارچین نسبت به چوب آن کمتر است و معمولا بعد از گذشت چند ماه، عطر و طعم خود را از دست می‌دهد. این در حالی است که چوب دارچین در صورت نگهداری صحیح، تا حدود 1 سال، عطر و بو و طعم خود را حفظ می‌کند.

انواع دارچین

دو نوع دارچین به نام‌های سیلان و کاسیا وجود دارد که در ادامه آن‌ها را بیشتر معرفی می‌کنیم:

  • سیلان: این نوع دارچین بسیار کمیاب است و در سریلانکا رشد می‌کند. باید بدانید که دارچین اصلی، همین نوع سیلان است که تلخی کمتر و طعمی سبک‌تر دارد.
  • کاسیا: کاسیا یا دارچین معمولی، همان دارچینی است که بیشتر مردم از آن استفاده می‌کنند و به‌راحتی در دسترس است. این نوع در منطقه جنوب چین تولید می‌شود و در مقایسه با نوع سیلان، ارزان‌تر است. به‌علاوه، طعمی تلخ‌تر و عطری تندتر دارد و از لحاظ طبع هم گرم‌تر از نوع سیلان است.

انواع دارچین

دارچین در چه غذاهایی استفاده می شود؟

دارچین یکی از ادویه‌های ضروری در هر آشپزخانه است و کاربردهای فراوانی دارد. البته باید این را هم اضافه کنیم که مصارف این ادویه خوشبو، به مصارف آشپزی و دارویی ختم نمی‌شوند، بلکه این ادویه شگفت‌انگیز، برای تولید محصولات آرایشی – بهداشتی و در صنعت عطرسازی هم کاربرد دارد. آنچه در ادامه می‌آید، ایده‌های مختلفی برای استفاده از این ادویه پرطرفدار در آشپزی است که توجه شما را به آن‌ها جلب می‌کنیم:

  • استفاده از عطر و طعم این ادویه بی‌نظیر در انواع کیک و شیرینی مرسوم است. برای مثال، حتما کیک سیب و دارچین را امتحان کنید و با عطر شیرینی دارچینی، لحظات دلپذیری را برای عزیزان خود رقم بزنید.
  • هارمونی سیب و دارچین می‌تواند در قالب یک دسر دلچسب هم اتفاق بیفتد. علاوه بر آن، وجود این ادویه خوش‌عطر در انواع دسرهای شیری و پودینگ‌ها هم معجزه می‌کند.
  • حتما انواع غذاهای مرغی با دارچین را امتحان کنید. برای مثال، مرغ دارچینی، خوراک مرغ دارچینی با سیر، هویج پلو با مرغ و دارچین و… گزینه‌هایی هستند که می توانید به آن‌ها فکر کنید.
  • همپنین دارچین یکی از ادویه‌های پایه در پخت بعضی از انواع پلوهای مخلوط مثل عدس پلو، لوبیا پلو و… است. البته اگر به‌دنبال تجربه‌ای جدیدتر هستید، پیشنهاد ما این است که برنج دارچینی و شاه بلوط را در لیست آشپزی خود قرار دهید.
  • ترکیب طعم این ادویه در کنار گوشت قرمز هم بارها امتحان خود را پس داده است. برای مثال، استفاده از چند چوب دارچین در آبگوشت، طعمی ناب و به‌یادماندنی ایجاد می‌کند.
  • چشیدن طعم دسر کدو تنبل با این چاشنی خوش‌عطر و بو، تجربه‌ای است که نباید آن را در فصل پاییز از دست بدهید.
  • در نهایت اینکه، چای دارچین معرف حضور همگی است و البته دمنوش دارچین هم یکی از آن نوشیدنی‌های مقوی است که خواص درمانی فراوانی هم دارد.

خواص دارچین

اغراق نیست اگر بگوییم دارچین یک داروخانه طبیعی است و با وجود ترکیبات عالی، ویتامین‌ها و مواد معدنی خود، کلید حل بسیاری از مشکلات جسمی و روحی را در خود جای داده است. خواص درمانی و دارویی این ادویه مفید، بحث مستقل و مفصلی می‌طلبد و آنچه در ادامه می‌خوانید، تنها بخشی مختصر و مفید از خواص دارویی این ادویه پرطرفدار است:

  • مصرف دارچین، میزان حساسیت سلول‌ها به انسولین را افزایش داده و باعث می‌شود که جذب قند خون توسط سلول‌ها، به نحو مؤثرتری انجام شود. همچنین، این ادویه با کند کردن سرعت جذب قند از دستگاه گوارش، روند افزایش قند خون را آرام‌تر می‌کند.
  • دارچین با افزایش کلسترول HDL خون و کاهش میزان تری‌گلیسیرید و کلسترول بد (LDL)، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی -عروقی را کاهش می‌دهد.
  • این ادویه شگفت‌انگیز، میزان فشار خون را کاهش می‌دهد و با خواص ضد التهابی خود، باعث کم شدن التهاب در عروق خونی خواهد شد.
  • بوئیدن عطر دارچین، یک درمان عالی برای افسردگی‌های زمستانه است و میزان تحریک‌پذیری و اضطراب را کاهش می‌دهد.
  • دارچین یک چربی‌سوز قوی است و به افزایش متابولیسم بدن کمک می‌کند. همچنین، اشتها را کاهش می‌دهد و در نتیجه، وزن فرد کاهش می‌یابد.
  • برای افزایش گردش خون و اکسیژن‌رسانی بهتر به سلول‌ها، روی خواص دارچین حساب کنید و آن را در برنامه غذایی خود بگنجانید.
  • این ادویه بی‌نظیر، یکی از بهترین مواد طبیعی برای کنترل علائم سندروم پیش از قاعدگی (PMS) است و دلیل این امر، وجود مقادیر فراوان منگنز در این ماده غذایی بی‌نظیر است.
  • تحقیقات مختلف نشان داده است که مصرف این ادویه پرخاصیت، رشد سلول‌های لنفوم و لوسمی را کاهش می‌دهد.

خواص دارچین

  • با مصرف این ادویه خوشبو و حتی بوئیدن آن، عملکرد مغز بهبود یافته و قدرت حافظه تقویت می‌شود.
  • دارچین دارای خواص ضد‌باکتری، ضد‌قارچی، ضد‌عفونی و ضد ‌ویروسی قوی است و یکی از تقویت‌کننده‌های طبیعی سیستم ایمنی بدن محسوب می‌شود.
  • برای جلوگیری از ریزش مو، روی این ادویه با‌ارزش و خواص فوق‌العاده آن حساب کنید. در این صورت، مصرف دارچین هم به صورت خوراکی و هم به صورت موضعی روی پوست سر، تأثیرگذار است.
  • شما می‌توانید از این ادویه محبوب و پرکاربرد، برای درمان انواع مشکلات پوستی کمک بگیرید. عصاره دارچین، روند پیری پوست را کند می‌کند و یکی از بهترین منابع طبیعی برای از بین بردن آکنه و درمان اگزما است.
  • دارچین یکی از مواد طبیعی مؤثر برای افزایش میل جنسی در زنان و مردان است. البته فراموش نکنید که برای این منظور، باید آن را به صورت منظم و کنترل‌شده مصرف کرد.
  • در بسیاری از دهان‌شویه‌ها و آدامس‌ها از این ادویه معطر استفاده می‌شود. دارچین، بوی بد دهان را از بین می‌برد و از پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری می‌کند. همچنین یک درمان طبیعی مؤثر برای درمان دندان‌درد است.
  • مصرف این ادویه مفید به بهبود هضم غذا کمک می‌کند و در درمان و کنترل بسیاری از مشکلات گوارشی مانند حالت تهوع، نفخ، اسهال، استفراغ و… مؤثر است.

ارزش غذایی دارچین

دارچین یک بمب آنتی اکسیدانی و سرشار از انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری برای بدن است. در ادامه، جدول ارزش غذایی این ادویه مفید به تفکیک ترکیبات تشکیل‌دهنده اصلی، ویتامین‌ها و املاح معدنی آمده است:

ترکیبات تشکیل دهنده مقدار در هر 100 گرم پودر دارچین
انرژی 247 کیلوکالری
کربوهیدرات 80.59 گرم
پروتئین 3.99 گرم
قند 2.17 گرم
چربی 1.24 گرم
آب 10.58 گرم
فیبر 53.10 گرم
کلسترول 0.00 میلی‌گرم

ویتامین‌های موجود در 100 گرم پودر دارچین به قرار زیر است:

ارزش غذایی دارچین

ویتامین ها مقدار در هر 100 گرم پودر دارچین
ویتامین A 15.00میکروگرم
ویتامین C 3.80 میلی‌گرم
ویتامین D 0.00 میکروگرم
ویتامین E 2.32 میلی‌گرم
ویتامین K 31.20 میکروگرم
ویتامین B1 0.02 میلی‌گرم
ویتامین B2 0.04 میلی‌گرم
ویتامین B3 1.33 میلی‌گرم
ویتامین B4 11.00 میلی‌گرم
ویتامین B5 0.36 میلی‌گرم
ویتامین B6 0.16 میلی‌گرم
ویتامین B9 6.00 میکروگرم
ویتامین B12 0.00 میلی‌گرم

این ادویه حاوی املاح معدنی فراوانی است که مقدار آن‌ها در 100 گرم پودر آن به صورت جدول زیر است:

مواد معدنی مقدار در هر 100 گرم پودر دارچین
کلسیم 1002.00 میلی‌گرم
منیزیم 60.00 میلی‌گرم
پتاسیم 431.00 میلی‌گرم
سدیم 10.00 میلی‌گرم
آهن 8.32 میلی‌گرم
روی 1.83 میلی‌گرم
مس 0.34 میلی‌گرم
فسفر 64.00 میلی‌گرم
منگنز 17.47 میلی‌گرم
سلنیم 3.10 میکروگرم

مضرات دارچین

مانند هر ادویه دیگری، زیاده‌روی در مصرف دارچین هم می‌تواند مشکل‌ساز شود. برای مثال به موارد زیر توجه کنید:

  • مراقب تداخل داروها با دارچین باشید. مصرف زیاد دارچین می‌تواند با داروهای مربوط به دیابت و کبد و همچنین داروهای قلب تداخل ایجاد کند.
  • هر دو نوع دارچین، حاوی ماده‌ای به نام کومارین هستند که مصرف زیاد آن می‌تواند خطرناک باشد و باعث مشکلات جدی کبدی شود. لازم به ذکر است که مقدار کومارین موجود در نوع کاسیا بیشتر از نوع سیلان است.
  • سینام آلدهید نام نوعی ترکیب شیمیایی موجود در دارچین است که برخی افراد به آن حساسیت دارند. این حساسیت می‌تواند باعث ایجاد زخم در دهان، لثه و زبان شود.
  • تحقیقات نشان داده‌اند که دارچین در بدن عملکردی شبیه به انسولین دارد و در کنترل قند خون مؤثر است. بنابراین دقت داشته باشید که مصرف همزمان این ادویه و داروهای قند خون ممکن است خطر افت قند خون (هایپو گلایسمی) را به‌دنبال داشته باشد.

مضرات دارچین

  • زیاده‌روی در مصرف این ادویه باعث ایجاد تپش قلب و بالا رفتن حرارت بدن می‌شود.
  • در صورت مصرف داروهای رقیق‌کننده خون، مراقب دوز مصرف دارچین باشید؛ زیرا این ادویه هم نوعی رقیق‌کننده طبیعی خون است و از آن برای جلوگیری از لخته شدن خون استفاده می‌شود.
  • مصرف این ادویه برای زنان باردار مناسب نیست؛ زیرا می‌تواند باعث باز شدن دهانه رحم و ایجاد درد زایمان زودهنگام شود. دقت کنید که حتی استنشاق عطر دارچین هم برای بانوان باردار اصلا توصیه نمی‌شود.
  • دارچین یک آنتی‌بیوتیک طبیعی است و لذا مصرف همزمان آن با داروهای آنتی‌بیوتیکی توصیه نمی‌شود.

اگر به دنبال دارچین باکیفیت هستید، به اسنپ فود مراجعه کنید…

با ورود به بخش عطاری آنلاین اسنپ فود، صفحه اختصاصی عطاری‌های زیادی مقابل شما باز خواهند شد و شما تنها به اندازه چند کلیک، با خرید محصول مورد نظر خود فاصله خواهید داشت. این نحوه خرید، دردسرهای خرید حضوری را کم می‌کند و علاوه بر آن، با امکان مقایسه قیمت‌ها و برندها، می‌توانید محصول مورد نظر خود را با خیال راحت از بستری امن و مطمئن خریداری کنید. امیدواریم خرید اینترنتی خوب و رضایت‌بخشی در پیش داشته باشید.

برچسب :
اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

ارسال نظرات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود