ادویه لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده چیست؟
اگر میخواهید لوبیا پلو را شبیه آشپزهای حرفهای درست کنید، از ادویه لوبیا پلو غافل نشوید. ترکیب این ادویه، عطر و مزه متفاوتی به این پلوی مخلوط میدهد و آن را شبیه لوبیا پلوهای رستورانی میکند؛ به شرط آن که نسبت درست استفاده از ادویهها را بدانید و زمان اضافه کردن آن به غذا را رعایت کنید. برای دانستن این نکات، با اسنپ فود همراه باشید تا ببینیم ریزهکاریهای آشپزهای حرفهای برای پخت این غذای لذیذ چیست.
ادویه لوبیا پلو شامل چیست؟
مهمترین و بهترین ادویه لوبیا پلو دارچین است که هم عطر و بوی فوقالعادهای دارد و هم طبع سرد لوبیا سبز را به تعادل میرساند. البته زردچوبه، پودر سیر، فلفل سیاه و زیره سبز را هم فراموش نکنید. حتی بعضی آشپزها معتقدند که اضافه کردن کمی پودر گل محمدی و پودر لیموعمانی، این غذا را بسیار خوشطعمتر میکنند. در این قسمت، چند مورد از رایجترین ادویه های لوبیا پلو را معرفی میکنیم و پس از آن به سراغ یک ادویه ترکیبی همهکاره میرویم:
زعفران؛ گران ترین و خوشبوترین ادویه
اضافه کردن مقداری زعفران به لوبیا پلو، جذابیت این غذای پرطرفدار را چندبرابر میکند. البته برای این منظور، حتما از قبل، زعفران را با مقداری آب جوش دم کنید تا عطر و بوی خود را کاملا آزاد کند.
دارچین با یک عطر بهشتی
شاید اغراق نباشد اگر بگوییم که ادویه اصلی لوبیا پلو دارچین است و درست کردن این غذا بدون این ادویه، لطفی ندارد. عطر و بوی دلپذیر دارچین در کنار رنگ و لعاب زیبای لوبیا پلو، یک قاطیپلوی همه چیز تمام میسازد که مزه آن تا مدتها زیر زبانتان میماند. استفاده از چوب یا پودر دارچین اختیاری است، اما دقت کنید که اگر از چوب دارچین استفاده کردید، باید پیش از استفاده در غذا، چوبها را از مایه لوبیا پلو بیرون بیاورید.
فلفل سیاه و قرمز؛ پای ثابت پلوهای مخلوط
فلفل سیاه طعم ملایمتری دارد و تندی کمتری به غذا میدهد. با این حال، اگر یک لوبیا پلوی تند و تیز را ترجیح میدهید، روی فلفل قرمز هم حساب کنید. هر دو این ادویهها عطر و مزه دلچسبی به لوبیا پلو میدهند و میتوانید مقدار آنها را بنا به ذائقه خانواده، کم یا زیاد کنید.
زردچوبه؛ ادویه ای محبوب و همه کاره
زردچوبه یکی از ادویههای پرکاربرد در آشپزی ایرانی است که تأثیر زیادی در عطر، مزه و رنگ غذا دارد. استفاده از این ادویه در لوبیا پلو، هم بوی زهم گوشت را میگیرد و هم غذا را خوشرنگ میکند؛ بنابراین نباید از دستور تهیه حذف شود.
زیره، ادویه ای برای خاص پسندان
یکی دیگر از شگردهای خوشمزه شدن لوبیا پلو، استفاده از زیره است. اگر میخواهید عطر بیشتری در غذا پخش شود، از پودر زیره استفاده کنید و هنگام دم گذاشتن لوبیا پلو، آن را روی برنج بریزید.
هل با عطری جذاب و متفاوت
اگر میخواهید غذای خانگی شما حال و هوایی شبیه لوبیا پلوهای نذری پیدا کند، ادویه هل را فراموش نکنید. ادویه خوشبو هل، عطر متفاوتی به لوبیا پلو میدهد و اکثر آشپزهای حرفهای در طبخ این غذا از این ادویه استفاده میکنند.
زنجبیل با دنیایی خاصیت
استفاده از این ادویه گرم در لوبیا پلو، اختیاری است، اما طبع گرم و خواص فوقالعاده آن، ارزش غذایی لوبیا پلوی خانگی شما را بیشتر میکند. البته فراموش نکنید که مقدار زنجبیل در لوبیا پلو باید کم باشد تا تبدیل به عطر و طعم غالب غذا نشود.
پودر سیر با یک رایحه رویایی
بدون تعارف باید بگوییم که این ادویه، مزه لوبیا پلو را کاملا زیر و رو میکند و عطر فوقالعادهای به آن میبخشد. البته بعضی ترجیح میدهند در ترکیب مایه لوبیا پلو، مقداری سیر رندهشده تازه بریزند و بعضی، پودر سیر را مناسبتر میدانند که این انتخاب بستگی به سلیقه شما دارد.
میخک، ادویه ای قوی در لوبیا پلو
یکی دیگر از ادویه جات لوبیا پلو میخک است و عطر و طعمی عالی به این غذا میدهد. البته، میخک باید به صورت پودر شده داخل لوبیا پلو استفاده شود و مقدار آن هم کم باشد.
ادویه کاری؛ یک ادویه ترکیبی خوش طعم
این ادویه خوشطعم، ترکیبی از هل، دارچین، زردچوبه، فلفل و بعضی ادویههای دیگر است و استفاده از آن بهعنوان ادویه لوبیا پلو، اختیاری است. دقت کنید که پودر کاری طعم تندی دارد و مقدار کمی از آن هم برای خوشمزهتر شدن لوبیا پلو کافی است.
طرز تهیه ادویه ترکیبی لوبیا پلو
همانطور که دیدید، ترکیبات ادویه لوبیا پلو واقعا متنوع است. به همین دلیل بعضی ترجیح میدهند بهجای استفاده از ادویههای مختلف، یک ادویه ترکیبی کلی داشته باشند تا کار آشپزی آسانتر شود. اگر شما هم جزو این دسته هستید، مواد لازم جدول زیر را آماده کرده و در عرض 10 دقیقه، یک ادویه ترکیبی خوشعطر و بوی خانگی درست کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
نمک | به مقدار لازم |
فلفل سیاه | به مقدار لازم |
فلفل قرمز (اختیاری) | به مقدار لازم |
زردچوبه | 1 قاشق چایخوری |
دارچین | 1 قاشق چایخوری |
هل | 1 قاشق چایخوری |
زیره سبز | 1 قاشق چایخوری |
زنجبیل | 1 قاشق چایخوری |
پودر کاری | 1 قاشق چایخوری |
مراحل تهیه ادویه لوبیا پلو
برای تهیه این ادویه ترکیبی معطر به روش زیر عمل کنید:
- مرحله اول: تمام ادویهها به غیر از نمک و فلفل را داخل آسیاب ریخته و چند پالس بزنید تا کاملا با هم ترکیب شوند.
- مرحله دوم: حالا مقدار دلخواه نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز را اضافه کرده و دوباره مواد را با هم مخلوط کنید.
به همین سادگی، ادویه ی لوبیا پلو آماده است و میتوانید در پخت این غذای لذیذ از آن استفاده کنید.
نکته: دقت کنید که در طرز تهیه این ادویه از زعفران استفاده نمیشود؛ زیرا زعفران حتما باید به صورت جداگانه دم شود تا عطر و رنگ جادویی خود را آزاد کند.
شرایط نگهداری ادویه ترکیبی لوبیا پلو
این ادویه ترکیبی را در ظرفی دربدار و ترجیحا شیشهای بریزید و آن را در جایی خشک و خنک مثل قفسههای کابینت آشپزخانه قرار دهید.
طرز استفاده از ادویه لوبیا پلو
برای استفاده از این ادویه ترکیبی، روشهای مختلفی وجود دارد. مثلا میتوانید پیاز را با گوشت تفت داده و سپس ادویه را اضافه کنید تا همراه گوشت کمی تفت بخورد. روش دیگر این است که مایه لوبیا پلو را آماده کرده و برنج را آبکش کنید. سپس هنگام دم گذاشتن برنج، مایه لوبیا را به صورت لایه لایه بین برنج ریخته و روی هر لایه مقداری ادویه بپاشید. سپس کمی قبل از سرو برنج، تمام مواد را با هم مخلوط کنید تا پلوی مخلوط یکدستی داشته باشید.
برای تهیه ادویه ترکیبی لوبیا پلو، از اسنپ فود کمک بگیرید…
در بالا ادویههای لوبیا پلو را معرفی کردیم و در نهایت نحوه تهیه یک ادویه ترکیبی برای این غذای خوشمزه را به شما آموزش دادیم. حال، پیشنهاد میکنیم این ادویه را حتما تهیه کرده و یک طعم فوقالعاده به پلو مخلوط خود بدهید. البته، اگر تمایل دارید ادویه لوبیا پلو را تهیه کنید اما مواد اولیه آن در دسترس شما نیست، از عطاری آنلاین اسنپ فود کمک بگیرید. با کمک اسنپ فود، ادویههای موردنظر خود را آنلاین سفارش دهید و به راحتی و در کمترین زمان ممکن، درب منزل تحویل بگیرید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402