طرز تهیه سس انبه مخصوص فلافل
شاید انبه میوه مورد پسند همه نباشد. بعضیها عطر آن را دوست ندارند و بعضیها از طعم آن خوششان نمیآید. ولی بعید است که کسی عطر و طعم سس انبه که با شنبلیله و سرکه ترکیب میشود، نپسندد. میوه انبه ریشه هندی دارد. مهاجران عراقی در دهه 1950 این میوه را وارد عراق کردند. سپس انواع ترکیبات مثل سس، مربا، کمپوت و ترشی انبه را با این میوه زرد زیبا درست کردند. این سس شباهت بسیاری به چاشنی انبه هندی دارد ولی کمی ادویهجات آن متفاوت است.
سس انبه بیشتر در لبنان، عراق، ایران و کشورهای خاورمیانه درست میشود. در عراق و عربستان سس انبه همراه با غذاهای دریایی، کباب، فلافل، بادمجان سرخ شده، انواع ساندویچ و حتی تخم مرغ سرو میشود؛ اما در ایران سس انبه بیشتر به عنوان سس مخصوص فلافل کاربرد دارد. اصول کلی طرز تهیه سس انبه مخصوص فلافل در تمام این کشورها یکی است و فقط ممکن است بعضی از ادویههای آن بسته به ذائقه تفاوت داشته باشد.
در این مطلب اسنپ فود با سه نوع طرز تهیه سس انبه آشنا خواهید شد. هر سه نوع این سسها را میتوانید به عنوان چاشنی فلافل استفاده کنید. شاید کمی سختی و مراحل تهیه آنها متفاوت باشد.
طرز تهیه سس انبه مخصوص فلافل کاملاً حرفهای
این دستور، طرز تهیه سس انبه اصلی است که در عراق به عنوان چاشنی استفاده میشود. به همین دلیل به آن حرفهای گفته میشود. مراحل و محتویات آن هم کمی بیشتر از سس انبهای است که در ایران درست میکنیم ولی طعم فوق العادهای دارد.
مواد لازم برای تهیه سس انبه
- انبه (پوست کنده و خرد شده) دو عدد
- نمک دو قاشق غذاخوری
- روغن زیتون یک چهارم پیمانه
- دانه خردل یک قاشق چایخوری
- پودر زیره دو قاشق چایخوری
- فلفل سیاه نصف قاشق چایخوری
- پودر گشنیز نصف قاشق چایخوری
- پودر شنبلیله یک قاشق چایخوری
- پودر پاپریکا دو قاشق غذاخوری
- زردچوبه یک قاشق غذاخوری
- شکر قهوهای یا عسل دو قاشق غذاخوری
- سیر (رنده شده) شش حبه
- آب یک و نیم پیمانه
- سرکه سفید نصف قاشق غذاخوری
درصورتیکه مواد اولیه برای طرز تهیه سس انبه را در خانه ندارید، میتوانید آنها را بهصورت آنلاین و بهصرفه سفارش دهید و دم در منزل تحویل بگیرید:
مراحل تهیه سس انبه مخصوص فلافل
- روی انبههای خرد شده را کاملاً با نمک بپوشانید و به مدت پنج روز در آفتاب بگذارید تا خشک شوند. البته میتوانید انبهها را روی کاغذ روغنی بریزید و حدود سه تا چهار ساعت در فر بگذارید تا خشک شوند. انبهها وقتی خشک میشوند به زرد روشن تغییر رنگ خواهند داد.
- در یک قابلمه روغن بریزید و آن را روی حرارت بگذارید تا خوب گرم شود. تمام ادویهها را مانند ادویه مخصوص فلافل داخل روغن بریزید و تفت بدهید تا عطر آنها بلند شوند.
- بعد از دو تا سه دقیقه تفت دادن ادویهها، سیر و شکر قهوهای را اضافه کنید و حدود سه دقیقه دیگر هم بزنید.
- سپس انبهها و آب را اضافه کنید. بعد از حدود پنج دقیقه گاز را خاموش کنید و سرکه سفید را بریزید.
- از یک گوشتکوب برقی یا غذاساز استفاده کنید و همه موارد را با هم مخلوط کنید. سس انبه آماده است.
- پس از سرد شدن آن را در یک ظرف بریزید و در یخچال بگذارید. این سس در ظرف سربسته و در یخچال برای حدود دو تا سه هفته باقی میماند.
در میان این مقاله پیشنهاد می کنیم با طرز تهیه سس بشامل هم آشنا شوید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید!
طرز تهیه سس انبه لبنانی
این سس انبه فرق چندانی با سس انبه مرحله قبل فرقی ندارد فقط ادویههای متفاوتی دارد. سس انبه لبنانی، همان نوع سس انبهای است که در جنوب همراه فلافل سرو میشود.
مواد لازم برای سس انبه لبنانی
- انبه (پوره شده) 400 گرم
- سرکه سفید یک قاشق غذاخوری
- برگ بو (آسیاب شده) دو عدد
- پودر زیره یک و نیم قاشق مرباخوری
- فلفل سیاه دو قاشق مرباخوری
- جوز هندی یک قاشق چایخوری
- سیاهدانه دو قاشق مرباخوری
- پودر تخم گشنیز دو قاشق مرباخوری
- نمک یک قاشق مرباخوری
- لیمو نصف یک عدد
- سیر (رنده شده) هشت حبه
- روغن زیتون سه تا چهار قاشق
مراحل تهیه سس انبه لبنانی
- داخل تابه کمی روغن زیتون بریزید و همه ادویهها و برگ بو پودر شده را در آن تفت بدهید. وقتی عطر آنها بلند شد سیر و انبه پوره شده را اضافه کنید. هم بزنید تا کاملاً با هم ترکیب شوند.
- سپس سرکه سفید و یک قاشق آبلیموی تازه را اضافه کنید. سپس شعله را کم کنید و بگذارید تا برای حدود پنج دقیقه سس بپزد.
- در انتها تندی، ترشی و نمک سس را امتحان کنید و اگر نیاز بود مقدار آنها را بیشتر کنید تا باب میل خودتان شود.
- این سس را میتوانید برای یک ماه در ظرف سر بسته در یخچال نگه دارید.
طرز تهیه سس انبه مخصوص فلافل با پودر انبه
اگر قصد درست کردن سس انبه مخصوص فلافل را دارید ولی انبه در دسترس شما نیست، میتوانید از پودر انبه استفاده کنید. این پودر را میتوانید از عطاریها بخرید.
در بلاگ اسنپ فود با طرز تهیه فلافل هم آشنا شوید.
مواد لازم برای سس انبه با پودر انبه
- پودر انبه یک قاشق غذاخوری سر پر
- سرکه سفید دو سوم پیمانه
- آب نصف پیمانه
مراحل تهیه سس انبه با پودر انبه
- پودر انبه، سرکه سفید و آب را با هم مخلوط کنید و خوب به هم بزنید تا پودر انبه کاملاً حل شود. به هیچ وجه نگذارید پودر انبه حل نشده داخل آب بماند یا ته نشین شود. بعد از حدود سه تا چهار دقیقه پودر انبه حل میشود.
- این ترکیب را روی حرارت ملایم بگذارید و مرتب هم بزنید. وقتی سس جوشید، کم کم غلیظ میشود. این مرحله حدود ده دقیقه طول میکشد.
- وقتی سس به غلظت مناسب رسید گاز را خاموش کنید و بگذارید سس در دمای محیط سرد شود. بعد از سرد شدن کمی غلیظتر هم میشود.
- سس را در ظرف مناسب بریزید و در یخچال نگه دارید.
نکات تکمیلی طرز تهیه سس انبه
- حتماً بعد از درست کردن سس انبه آن را تست کنید. طعم نهایی آن به سلیقه شما و البته به میزان رسیده بودن انبه بستگی دارد. ممکن است لازم باشد شکر یا آبلیمو آن را زیاد کنید. یا برای تندتر شدن فلفل آن را افزایش دهید.
- از سس انبه می توانید برای مزه دار کردن (مرینیت) مرغ، گوش و ماهی هم استفاده کنید. این سس هر غذایی را خوش طعم میکند.
- اگر سسی که درست کردید بیشتر از مقدار مصرف شما است، حتماً باقی مانده آن را در ظرف سر بسته و در یخچال نگه دارید.
در نهایت اگر قصد دارید با طرز تهیه سس های دیگر نیز آشنا شوید، طرز تهیه سس کچاپ خانگی اولین پیشنهاد ما به شما خواهد بود.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402