طرز تهیه نان سیمیت ترکیه بدون فر و با فر با طعم های مختلف
نان سیمیت ترکیه یکی از انواع نانهایی است که قدمت بسیار زیادی دارد و اگر به ترکیه سفر کرده باشید، حتماً این نان را در دستفروشیهای کوچه و خیابان یا در رستورانها و کافی شاپها مشاهده کردهاید. در این مطلب به معرفی طرز تهیه نان سیمیت ترکیه میپردازیم.
نان سیمیت ترکیه |
|
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آمادهسازی | 1 ساعت |
زمان پخت | 30 دقیقه |
میزان سختی | متوسط |
نان سیمیت چیست؟
این نان بسیار خوشمزه هم میتواند برای نان صبحانه سرو شود و هم از آن به عنوان یک وعده کامل برای عصرانه استفاده میکنند. اگر میپرسید نان سیمیت را با چی بخوریم؟ باید گفت که در بسیاری از کافی شاپهای ترکیه، اگر برای وعده صبحانه نان سیمیت کنجدی سفارش دهید، در کنار این نان، پنیر، گوجه، گردو، سبزی، نیمرو، سوسیس و زیتون نیز برایتان قرار میدهند.
نان سیمیت یکی از نان های رایج در ترکیه است که قدمت زیادی داشته و به عنوان یک غذا و میان وعده ارزان و در دسترس شناخته میشود. این نان را میتوان در تمام شهرهای کشور ترکیه مانند استانبول به فراوانی مشاهده کرد. جالب است بدانید این نان در قرن ۱۴ در شهر بورسای کشور ترکیه پخته شد.
طرز تهیه نان سیمیت ترکیه
برای درست کردن سیمیت، نان سنتی ترکیه در منزل کار سختی در پیش روی ندارید و مواد اولیه آن نیز در دسترس هستند. در ادامه طرز تهیه این نان خوشمزه ترکی را آموزش میدهیم.
مواد لازم در طرز تهیه سیمیت خانگی
مواد لازم برای تهیه نان سیمیت ترکیه، به شرح زیر هستند:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
آرد | 4 پیمانه |
خمیر مایه فوری | 2 قاشق غذاخوری |
نمک | 1 قاشق مرباخوری |
شکر | 1 قاشق غذاخوری |
شیر تازه | نصف پیمانه برابر با 140 گرم |
کنجد بو داده | یک پنجم پیمانه |
شیره انگور، شیره خرما یا شیره توت | 2 قاشق غذاخوری |
روغن مایع | 8 قاشق غذاخوری |
آب ولرم | 1 پیمانه |
مراحل طرز تهیه سیمیت اصل ترکیه
همان طور که در طرز تهیه سومون ترکیه ای نیز دیدیم، برای تهیه و طبخ یک نان خوشمزه باید مراحل آن را به درستی دنبال کنید. طرز تهیه نان سیمیت استانبول، به شرح زیر است:
- مرحله اول: برای پخت نان سیمیت کنجدی ابتدا خمیر مایه و شکر را به آب ولرم اضافه کنید و کمی هم بزنید. سپس روی لیوان یا ظرف را بندید و صبر کنید تا ۱۰ دقیقه بگذرد و خمیر مایه به عمل بیاید. برای اینکه خمیر مایه به خوبی عمل آید، بهتر است دمای آب به اندازهای باشد که دست را نسوزاند. دقت کنید که برای تهیه نان خوب و با کیفیت به خمیر مایه تازه نیاز دارید.
- مرحله دوم: پس از به عمل آمدن خمیر مایه باید خمیر سیمیت آماده شود. برای تهیه خمیر سیمیت در یک کاسه بزرگ، شیر و خمیر مایه را ریخته و هم بزنید، روغن را نیز به ترکیب اضافه کرده و مخلوط کنید.
- مرحله سوم: آرد را با نمک مخلوط کرده و چند بار الک کنید. از الک کردن آرد غافل نشوید، زیرا تأثیر زیادی در کیفیت نان خواهد داشت. آرد را در سه مرحله به ترکیب مواد اولیه نان سیمیت اضافه کنید تا خمیر آماده شده و جمع شود. پس از جمع شدن خمیر نان سیمیت، آن را روی سطح کار آورده و برای مدت ۱۵ دقیقه ورز دهید.
- مرحله چهارم: پس از ورز دادن کامل خمیر نان، مرحله بعد کوبیدن خمیر روی سطح کار است. برای بالا بردن کیفیت خمیر آن را بیست بار روی سطح کار بکوبید و جمع کنید. سپس خمیر را داخل یک ظرف چرب شده قرار دهید و روی آن را پلاستیک بکشید. خمیر را استراحت دهید تا عمل آمده و دو برابر شود.
- مرحله پنجم: برای اینکه نانها هم اندازه شده و ظاهر زیبایی داشته باشند، از ترازو استفاده کنید و خمیر را به چانههایی با وزن ۱۳۰ گرم تقسیمبندی کنید. سپس روی آنها پارچه انداخته و یکی از آنها را برای آماده کردن روی سطح کار قرار دهید. علت انداختن پارچه روی چانههای نان سیمیت این است که خمیر نان خشک نشود و تازگی خود را حفظ کند. برای فرم دادن به خمیر، چونه ۱۳۰ گرمی را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید و هر قسمت را به شکل نوار بلندی در آورید. در آماده کردن نوارها دقت کنید که بسیار ضخیم یا نازک نشوند.
- مرحله ششم: دو نوار بلندی که از خمیر نان سیمیت آماده کردهاید، در کنار هم قرار داده و دو سر نوارها را به هم بچسبانید؛ سپس آنها را ببافید. پس از فرم دادن به تمام چونهها، روی آنها را پوشانده و در دمای محیط قرار دهید تا دوباره حجم بگیرند. برای این مرحله باید حدود ۳۰ دقیقه صبر کنید.
- مرحله هفتم: اکنون باید کنجد را برای روی نانها بو بدهید. برای بو داده کردن کنجدها، کافی است تا آنها را داخل یک تابه ریخته و روی حرارت قرار دهید. کنجدها را پیوسته هم بزنید تا رنگ آنها قهوهای شود. اگر کنجدها را پیوسته هم نزنید، قطعاً خواهند سوخت. پس از آماده شدن کنجدها، آنها را داخل یک ظرف دیگر بریزید.
- مرحله هشتم: شیره انگور را با یک پیمانه آب ترکیب کنید و هر کدام از نانها را داخل مخلوط شیره انگور فرو ببرید تا کاملا آغشته شود؛ سپس آنها را در کنجد بغلتانید.
- مرحله نهم: روی سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید و خمیرهای آماده شده را روی آن قرار دهید. فر را با دمای 190 درجه سانتیگراد روشن کرده و 15 دقیقه صبر کنید تا کاملا گرم شود. نانها را به مدت 25 دقیقه داخل فر قرار دهید و در صورتی که هنوز پخته نشده بودند، ۵ دقیقه دیگر نیز به آنها فرصت دهید. در نهایت نانها را داخل پارچه قرار دهید تا خشک نشده و بافت خود را حفظ کنند.
طرز تهیه نان سیمیت ترکیه به پایان رسید، اما اگر دوست دارید تا یکی دیگر از نانهای ترکیه را امتحان کنید، تهیه اکمک ترکی، پیشنهاد مناسبی است.
نکات مهم در دستور پخت نان سیمیت ترکیه
در زیر نگاهی به نکات مهم در طرز تهیه نان ترکیه ای میاندازیم:
- در تهیه این نان سنتی ترکیه باید از مواد تازه و با کیفیت استفاده کرد تا نان علاوه بر ظاهر خوب، کیفیت زیادی نیز داشته باشد.
- در تهیه نان سیمیت کنجدی دقت کنید که طول نوارهای نان را استاندارد تنظیم کنید تا پس از پف مرحله دوم خمیر، دایره وسط نان بسیار کوچک نشود.
- از تازه بودن و کیفیت خمیر مایه مورد استفاده اطمینان حاصل کنید.
- برای طرز تهیه نان سیمیت بدون شیره انگور میتوانید شیره خرما یا شیره هر میوه دیگری را به سلیقه خود استفاده کنید، اما معمولا این نان را با شیره انگور تهیه میکنند.
طرز تهیه سیمیت پنیری
برای درست کردن نان سیمیت مغزدار پنیری مطابق آنچه گفته شد خمیر را آماده کنید و سپس آن را با وردنه باز کنید. روی سطح خمیر، یک لایه نازک از پنیر خامهای بمالید و مقداری پنیر سفید صبحانه نیز روی آن بریزید. سپس خمیر را رول کرده و در اندازههای دلخواه برش دهید. مابقی مراحل را نیز مطابق قبل انجام دهید؛ یعنی نان را در شیره انگور بغلتانید و کنجد بزنید.
طرز تهیه نان سیمیت شکلاتی
برای بخش میانی نان سیمیت میتوان از شکلات نیز استفاده کرد. این نوع از نان سیمیت مناسب کسانی است که عاشق طعم شکلات هستند. پس از آماده شدن خمیر، آن را با وردنه به شکل بیضی پهن کنید و روی خمیر را با شکلات آب شده یا نوتلا بپوشانید. سپس خمیر را رول کرده و برش دهید. در نهایت نیز پس از اضافه شدن شیره و کنجد، نانها را در فر قرار دهید تا پخته شوند.
طرز تهیه نان سیمیت بدون فر
نان سیمیت را میتوان بدون فر نیز درست کرد. برای این کار پس از اینکه نانها آماده شد. یک قابلمه را روی شعله بگذارید تا کاملا گرم شود. یک سه پایه توری شکل کف قابلمه قرار دهید و نانها را روی آن بگذارید تا با کف قابلمه فاصله داشته باشد. همچنین میتوانید نانها را روی سینی بچینید و کف قابلمه یک کاسه قرار داده و سینی را روی آن بگذارید. درب قابلمه را با یک دمکنی پوشانده و بر روی آن قرار دهید. 30 دقیقه بعد، نانهای شما آماده شده است.
نان سیمیت، از ترکیه تا خانه شما…
نان سیمیت ترکیه یکی از انواع نانهای محبوب و شناخته شده این کشور محسوب شده که دارای قدمت دیرینه است. در این مطب با طرز تهیه نان سیمیت ترکیه آشنا شدید و اکنون میتوانید این نان بسیار خوشمزه را برای خود، خانواده و دوستان تهیه کنید. البته شما این امکان را خواهید داشت که با خرید نان آنلاین از اسنپ فود، به راحتی نان سیمیت را تهیه کرده و دیگر نیازی به طبخ آن در منزل نداشته باشید. همچنین، شما میتوانید این نان خوشمزه را از سفارش آنلاین شیرینی اسنپ فود نیز سفارش داده و در محل آدرس تحویل بگیرید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402