بهترین دمنوش ها برای عفونت ادراری کدامند؟
عفونت ادراری از مشکلات شایع دستگاه ادراری است که غالبا با علائمی مانند سوزش، درد و تکرر ادرار همراه بوده و کیفیت زندگی فرد را تا حدودی تحتتاثیر قرار میدهد. خوشبختانه امروزه در کنار استفاده از داروهای شیمیایی، استفاده از دارو گیاهی برای عفونت ادراری نیز موثر بوده و کابرد گسترده دارد. در زمینه درمانهای سنتی و داروهای گیاهی میتوان به انواع عرقیجات و دمنوشهای طبیعی اشاره کرد که دارای خواص ضدباکتری و ضدالتهابی هستند. به دلیل اثربخشی مناسب داروهای گیاهی، ما در این مطلب به لیستی از دمنوش برای عفونت ادراری اشاره کرده و خواص و روش تهیه هر یک را شرح میدهیم.
عفونت ادراری چیست و چه علائمی دارد؟
پیش از آنکه بدانیم برای عفونت مثانه چه داروی گیاهی بخوریم ، ابتدا بهتر است اندکی با این عفونت و علائم آن آشنا شویم. عفونت ادراری ازجمله عفونتهای شایع دستگاه ادراری بوده که میتواند در بخشهای مختلفی مانند مثانه، کلیهها، مجاری ادراری و پیشابراه رخ دهد.
از علائم آزاردهنده عفونت ادراری میتوان به درد یا سوزش هنگام ادرار، احساس فشار در ناحیه لگن، تکرر ادرار و در موارد شدیدتر، تب و درد در ناحیه کمر یا پهلوها اشاره کرد. لازم به ذکر است، زنان به دلیل ساختار آناتومیکی دستگاه ادراری خود، بیشتر از مردان به عفونت ادراری دچار شده و به همین دلیل، میبایست توجه بیشتری به اصول بهداشتی داشته باشند.
با اینکه ابتلا به عفونت ادراری آزاردهنده بوده و بر کیفیت زندگی تاثیر میگذارد، خوشبختانه برای درمان عفونت ادراری طب سنتی راههای ساده و گوناگونی را ارائه میدهد. البته، روش درمان عفونت ادراری بسته به نوع و شدت عفونت متفاوت بوده و گاهی با آنتیبیوتیکها و گاهی نیز با عرقیجات و دمنوشها قابلدرمان است.
نکته: فراموش نکنید که دمنوشها نمیتوانند جایگزین کامل روشهای درمانی پزشکی باشند و شما میبایست در صورت تشدید علائم، حتما به پزشک مراجعه کنید.
معرفی بهترین دمنوش برای عفونت ادراری
به دلیل خواص دیورتیک، ضدباکتریایی و ضدالتهابی، مصرف انواع دمنوشها و عرقیات گیاهی برای عفونت ادراری بسیار توصیه میشود. از این رو، با توجه به تاثیر شگفتانگیز استفاده از روشهای درمانی سنتی و داروهای گیاهی، پیشنهاد میکنیم به سادگی از این شیوه درمانی نگذرید و باکیفیتترین، مرغوبترین و خالصترین نوع عرقیجات و گیاهان دارویی را با استفاده از سرویس عطاری اینترنتی اسنپ فود تهیه کنید.
اکنون در بخش زیر، راههای درمان سوزش ادرار زنان در طب سنتی یا همان انواع دمنوش برای عفونت ادراری را بههمراه طرز تهیه و نکات مصرف بیان میکنیم:
۱. دمنوش کاسنی
کاسنی دارای ترکیبات مفیدی از قبیل اینولین، تاننها، پلیفنولها، ویتامین C و ویتامین E است. بهطور ویژه، اینولین باعث تقویت سیستم ایمنی شده و پلیفنولها بهعنوان آنتیاکسیدانهای طبیعی، التهاب را کاهش میدهند. بنابراین دمنوش کاسنی به دلیل خاصیت ضدالتهابی خود، برای کاهش التهاب مثانه و بهبود عفونت ادراری بسیار موثر است. این گیاه همچنین بهعنوان یک دیورتیک طبیعی، باعث دفع سریعتر سموم و باکتریها از بدن شده و به پاکسازی دستگاه ادراری کمک میکند. البته که عرق کاسنی به عنوان یکی از عرقیات طبع سرد، فواید موثر خودش را نیز دارد.
طرز تهیه دمنوش کاسنی
یک قاشق چایخوری کاسنی خشکشده را در یک لیوان آب جوش بریزید. پس از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دم کشیدن، آن را از صافی رد کرده و دمنوش را گرم میل کنید. همچنین توصیه میکنیم برای افزایش اثرات مفید دمنوش کاسنی، آن را در طول روز و بهویژه هنگام صبح مصرف کنید.
۲. دمنوش دارچین
دارچین از بهترین مواد جهت تهیه دمنوش برای عفونت ادراری است؛ چراکه در این ماده ترکیبات مغذی و مفیدی از قبیل سینامالدهید، پلیفنولها، کلسیم و آهن وجود دارند. از این رو، دمنوش دارچین دارای خواص ضدباکتری و ضدالتهابی بوده و میتواند برای درمان عفونت ادراری بسیار مفید باشد. همچنین مصرف این دمنوش به تقویت سیستم ایمنی کمک کرده و از رشد باکتریهای مضر در دستگاه ادراری (بهواسطه سینامالدهید خود) جلوگیری میکند.
طرز تهیه دمنوش دارچین
یک یا دو تکه چوب دارچین شستهشده یا نصف قاشق چایخوری پودر دارچین را در یک لیوان آب جوش بریزید و بگذارید ۱۰ تا ۲۰ دقیقه دم بکشد. پس از عبور دمنوش از صافی، میتوانید مقداری عسل به آن اضافه کرده و برای تعدیل طبع گرم دارچین، آن را با مقداری آب لیمو ترش میل کنید.
۳. دمنوش زرشک
دمنوش زرشک حاوی ترکیبات مفیدی چون بربرین، ویتامین C و فلاونوئیدها است. بربرین ترکیبی ضدباکتری و ضدقارچ بوده که به پاکسازی مثانه و دفع باکتریهای عفونتزا از مجاری ادراری کمک میکند. فلاونوئیدها و آنتیاکسیدانهای موجود در زرشک نیز در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر بوده و به کاهش التهاب کمک موثری میکنند. لازم به ذکر است، این دمنوش در بهبود عملکرد کلیهها و مبارزه با عفونتهای دیگر نیز موثر است. دمنوش زرشک به عنوان یکی از انواع دمنوش برای کبد چرب بسیار مفید است.
طرز تهیه دمنوش زرشک
یک قاشق غذاخوری زرشک خشکشده را در یک لیوان آب جوش بریزید و اجازه دهید تا به مدت ۱۵ دقیقه دم بکشد. پس از دم کشیدن و رنگ پس دادن دانههای زرشک، دمنوش را از صافی رد کرده و در صورت تمایل، همراه با عسل یا نبات میل کنید؛ معمولا مصرف جوشانده زرشک ۲ تا ۳ بار در روز توصیه میشود.
۴. دمنوش بابونه
دمنوش بابونه را به دلایل مختلف میتوان بهترین دمنوش برای عفونت ادراری دانست. زیرا این گیاه دارای ترکیبات مفیدی از قبیل آپیژنین، فلاونوئیدها و آنتیاکسیدانها است. در واقع، بابونه گیاهی با خاصیت ضدباکتری و ضدالتهابی بوده که به تسکین التهاب ناشی از عفونت و مقابله با باکتریهای مضر کمک میکند. همچنین این دمنوش با خاصیت آرامبخشی خود، به کاهش درد و سوزش ادرار کمک کرده و در بهبود عفونت ادراری بسیار موثر است. دمنوش بابونه یکی از انواع دمنوش برای دل درد است.
طرز تهیه دمنوش بابونه
یک قاشق چایخوری گل بابونه خشکشده را در یک لیوان آب جوش ریخته و بگذارید ۵ تا۱۰ دقیقه دم بکشد. پس از صاف کردن دمنوش، شما میتوانید آن را همراه با نبات یا مقدار اندکی عسل میل کنید. توصیه میکنیم مصرف این دمنوش را بیش از ۲ بار در طی روز تکرار نکنید.
۵. دمنوش تخم گشنیز
یکی دیگر از انواع دارو گیاهی برای عفونت ادراری، تخم گشنیز است؛ چراکه این ماده حاوی ترکیبات ارزشمندی مانند لینالول، کومارینها و فلاونوئیدها بوده و با خواص ضدباکتری و ضدالتهابی خود، قادر است در روند کاهش التهاب مثانه و از بین بردن باکتریهای عفونتزا بسیار موثر باشد. بهطور دقیقتر، لینالول موجود در تخم گشنیز، بهعنوان آرامبخش عمل کرده و علائم عفونت ادراری را کاهش میدهد. همچنین ناگفته نماند که مصرف این دمنوش باعث افزایش دفع ادرار شده و پاکسازی بیشتر دستگاه ادراری را ممکن میکند.
طرز تهیه دمنوش تخم گشنیز
یک قاشق چایخوری تخم آسیابشده گشنیز را در آب جوش بریزید و اجازه دهید به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه روی حرارت غیرمستقیم قرار بگیرد تا بهخوبی دم بکشد. در ادامه، پس از صاف کردن دمنوش، میتوانید آن را روزانه ۲ تا ۳ بار میل کنید.
۶. دمنوش زنجبیل
دمنوش زنجبیل دارای ترکیبات مفید و مغذی از قبیل جینجرول، شگاوول، ویتامین B6 و مجموعهای از آنتیاکسیدانها است؛ از این رو میتوان آن را بهترین دمنوش برای عفونت ادراری دانست. چراکه زنجبیل با محتوای جینجرول و خواص ضدالتهابی و ضدباکتری خود قادر است بهطور موثری به کاهش درد، تسکین التهاب و بهطور کلی، کاهش علائم عفونت ادراری کمک کند. بنابراین، مصرف دمنوش زنجبیل میتواند به تقویت سیستم ایمنی کمک موثری کرده و باعث تسریع بهبود عفونت شود. دمنوش زنجبیل یکی از انواع دمنوش برای سرماخوردگی است.
طرز تهیه دمنوش زنجبیل
یک قاشق چایخوری زنجبیل تازه رندهشده یا نصف قاشق چایخوری پودر زنجبیل را در آب جوش ریخته و بگذارید ۵ تا ۱۰ دقیقه دم بکشد. سپس دمنوش را صاف کرده و به دلخواه برای متعادل کردن طعم تند و تلخ آن از مقدار مناسب عسل استفاده کنید.
۷. دمنوش گزنه
از جمله ترکیبات مفید موجود در دمنوش گزنه میتوان به فلاونوئیدها، ویتامین C و سیلیکا اشاره کرد. گزنه که بهعنوان یک گیاه ضدعفونیکننده و ادرارآور شناخته میشود، به شستشوی مجاری ادراری و دفع سریعتر باکتریها و سموم از آن کمک شایانی میکند. علاوهبر آن، فلاونوئیدها و کلروفیل موجود در گزنه به تقویت سیستم ایمنی کمک کرده و در روند کاهش التهاب و بهبود عفونت ادراری بسیار موثر عمل میکنند.
طرز تهیه دمنوش گزنه
یک قاشق چایخوری برگ خشکشده گزنه را در آب جوش ریخته و پس از ۱۰ الی ۱۵ دقیقه دم کشیدن، آن را از صافی عبور دهید. برای بهتر شدن مزه دمنوش گزنه میتوانید بهدلخواه از مقداری عسل یا نبات نیز استفاده کنید. توصیه میکنیم که دمنوش گزنه را ۲ تا ۳ بار در روز میل کنید.
۸. دمنوش جعفری
دمنوش فوقالعاده جعفری از آن جهت که دارای خاصیت دیورتیک بوده و بسیار ادرارآور است، دیگر دمنوش برای عفونت ادراری محسوب میشود. به بیان بهتر، گیاه جعفری دارای ترکیبات مغذی مختلفی مانند ویتامین C، ویتامین K، پلیفنولها و فلاونوئیدها است که آن را برای درمان عفونت ادراری بسیار مناسب میکند. این گیاه همچنین ضدعفونیکننده بوده و به دفع سریعتر باکتریها از بدن، کمک شایانی میکند. علاوهبر آن، در کاهش التهاب مثانه نیز موثر بوده و ویتامین C موجود در آن، به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک خواهد کرد.
طرز تهیه دمنوش جعفری
چند برگ جعفری تازه یا خشکشده را در یک لیوان آب جوش ریخته و بگذارید به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دم بکشد. برای بهرهمندی از عطر این دمنوش، سعی کنید آن را بلافاصله پس از دم کشیدن از صافی رد کرده و میل کنید. همچنین ناگفته نماند که شما میتوانید دمنوش جعفری را ۱ تا ۲ بار در روز مصرف کنید.
۹. دمنوش چای سبز
چای سبز شامل ترکیبات مفید و ارزشمندی از قبیل کاتچینها، پلیفنولها و آنتیاکسیدانها بوده که باعثشده دمنوش حاصل از آن برای عفونت ادراری بسیار مفید باشد. چراکه این دمنوش به دلیل داشتن آنتیاکسیدانها و خواص ضدباکتری خود، قادر است با باکتریها مقابله کرده و باعث کاهش رشد آنها شود. از طرفی، کاتچینهای موجود در چای سبز، در روند کاهش التهاب و تقویت سیستم ایمنی موثر بوده و به طور کلی تمام خواص این دمنوش، باعث پاکسازی دستگاه ادراری و بهبود عفونت ادراری میشوند.
طرز تهیه دمنوش چای سبز
یک تا دو قاشق چایخوری برگ چای سبز را در آب جوش ریخته و پس از ۵ تا ۷ دقیقه دم کشیدن، آن را از صافی رد کنید. البته شما میتوانید دمنوش چای سبز را همراه با بهلیمو نیز تهیه کرده و از مقداری عسل برای طعمدهی بیشتر به آن استفاده کنید. همچنین توصیه میکنیم برای بهبود عفونت ادراری، این دمنوش را ۲ بار در طی روز مصرف کنید.
نکته: دمنوش چای سبز یکی از بهترین دمنوش برای فشار خون بالا و همچنین مفیدترین دمنوش برای پاکسازی ریه است.
۱۰. دمنوش زغال اخته
شاید تعجب کنید اما از زغال اخته نیز بهمنظور تهیه دمنوش برای عفونت ادراری استفاده میشود؛ چراکه این ماده حاوی ترکیبات مفیدی مانند پروآنتوسیانیدینها، ویتامین C و مجموعهای از آنتیاکسیدانها است. بهطور ویژه، ترکیبات پروآنتوسیانیدین زغالاخته به جلوگیری از چسبیدن باکتریها به دیواره مجاری ادراری کمک کرده و از ابتلا به عفونتهای مکرر جلوگیری میکنند. همچنین آنتیاکسیدانها و ویتامین C موجود در زغالاخته نیز باعث تقویت سیستم ایمنی و جلوگیری از رشد باکتریهای مضر میشوند. در نتیجه، مصرف این دمنوش به کاهش التهاب و بهبود عفونت ادراری کمک موثری خواهد کرد.
طرز تهیه دمنوش زغال اخته
یک قاشق غذاخوری زغال اخته خشکشده یا چند عدد زغال اخته تازه را در آب جوش ریخته و بگذارید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دم بکشد؛ سپس آن را از صافی عبور داده و در صورت تمایل، برای ارتقا طعم این دمنوش، از مواد دیگری مانند میخک، دارچین، عسل و آبلیمو استفاده کنید.
۱۱. دمنوش چای ترش (هیبیسکوس)
ترکیبات مفید موجود در چای ترش شامل مجموعهای از آنتوسیانینها، پلیفنولها و البته ویتامین C است. این چای بهطور کلی دارای خاصیت ضدالتهابی، آنتیاکسیدانی و ضد سرطانی بوده و به کاهش باکتریها و میکرو ارگانیسمهایی که میتوانند در ایجاد عفونت ادراری نقش داشته باشند، کمک شایانی میکند. آنتوسیانینهای چای ترش، بهطور ویژه باعث میشوند تا این نوشیدنی یک دیورتیک طبیعی بهشمار آمده و در دفع سموم و کاهش التهاب دستگاه ادراری موثر باشد.
طرز تهیه دمنوش چای ترش
بهمنظور تهیه دمنوش چای ترش، گلبرگهای آن را پس از شستن، درون قوری دارای آب جوش بریزید. سپس به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه به آن فرصت دم کشیدن داده و پس از عبور دادن از صافی، آن را بنوشید. ناگفته نماند که شما میتوانید در تهیه دمنوش چای ترش از دارچین، زنجبیل، عسل یا حتی مقداری آب لیمو ترش استفاده کنید.
۱۲. دمنوش گل ختمی
از گل ختمی نیز میتوان یک دمنوش برای عفونت ادراری تهیه کرد که اثرات بسیاری خوبی بر بدن دارد؛ چراکه این گیاه دارویی دارای مجموعهای از ترکیبات مفید مانند پلیساکاریدها، فلاونوئیدها و تاننها است. از این رو، دمنوش گل ختمی میتواند به دلیل خواص ضدالتهابی و تسکیندهنده خود، به کاهش التهاب مجاری ادراری و مثانه کمک کرده و با اثرات ضدباکتری خود، عفونتهای ادراری را بهبود بخشیده و علائم آن را کاهش دهد.
طرز تهیه دمنوش گل ختمی
یک قاشق غذاخوری گل ختمی خشکشده را در یک لیوان آب جوش ریخته و بگذارید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و در صورت تمایل، با افزودن مقداری آویشن یا عسل، مزه آن را برای هر نوبت مصرف، بهتر کنید. همچنین شما میتوانید برای بهبود علائم عفونت ادراری، دمنوش گلختمی را روزانه مصرف کنید.
۱۳. دمنوش مرزه
یکی دیگر از انواع داروی عفونت ادراری ، گیاه مرزه بوده که دارای تیمول، کارواکرول، فلاونوئیدها و تاننها است. در واقع، مرزه به دلیل داشتن تیمول و ترکیبات آنتیاکسیدانی، ضدالتهابی و ضدباکتری خود، میتواند در تقویت سیستم ایمنی و مبارزه با عفونتها موثر بوده و به دفع باکتریها از مجاری ادراری کمک موثری کند. همچنین مرزه بهعنوان یک دیورتیک (ادرارآور) طبیعی عمل کرده و در شستشوی مجاری ادراری و عملکرد بهتر کبد و کلیهها تاثیرگذار است.
طرز تهیه دمنوش مرزه
برای تهیه دمنوش مرزه، کافی است یک قاشق چایخوری برگ خشکشده مرزه را در یک فنجان آب جوش ریخته و بگذارید ۵ تا ۱۰ دقیقه دم بکشد. سپس دمنوش را صاف کرده و نهایتا آن را ۲ تا ۳ بار در طی روز مصرف کنید.
۱۴. دمنوش خارشتر
از خار شتر نیز میتوان یک دمنوش برای عفونت ادراری تهیه کرد که وضعیت بیماری را بهبود میبخشد؛ چراکه این گیاه دارویی دارای ترکیبات دیورتیک طبیعی و فلاونوئیدها است. با توجه به این ترکیبات، خارشتر قادر است به افزایش حجم ادرار کمک کرده و با شستشوی مجاری ادراری، در کاهش عفونت آن موثر باشد. لازم به ذکر است که بهطور ویژه، فلاونوئیدهای موجود در خارشتر بهعنوان ضدالتهاب در این دمنوش عمل کرده و باعث میشوند که این نوشیدنی بتواند در جلوگیری از سوزش ادرار نیز موثر باشد.
طرز تهیه دمنوش خارشتر
یک قاشق چایخوری خارشتر خشکشده را در آب جوش ریخته و پس از ۱۰ دقیقه دم کشیدن، آن را از صافی عبور دهید. البته شما میتوانید روزانه به اندازه تقریبی نصف لیوان عرق خارشتر را نیز با نصف لیوان آب مخلوط کرده و در صورت تمایل با مقداری عسل میل کنید.
۱۵. دمنوش تخم شنبلیله
تخم شنبلیله دارای ترکیبات مغذی از قبیل پروتئینها، سابونینها، آنتیاکسیدانها، فیبر و ویتامین C است. بهطور ویژه، سابونینها و آنتیاکسیدانهای تخم شنبلیله دارای خاصیت ضدالتهابی و ضدباکتری بوده و به همین دلیل، دمنوش آن میتواند به کاهش التهاب مثانه، سوزش ادرار و همچنین دفع سموم از بدن کمک کند. همچنین، این دمنوش قادر است در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر بوده و باعث تسریع بهبود عفونتهای ادراری شود.
طرز تهیه دمنوش تخم شنبلیله
بهمنظور تهیه دمنوش تخم شنبلیله، یک قاشق چایخوری تخم شنبلیله را در یک فنجان آب جوش ریخته و بگذارید ۵ تا ۱۰ دقیقه دم بکشد. سپس این دمنوش را صاف کرده و آن را بر حسب نیاز، ۱ تا ۲ بار در طی روز مصرف کنید.
نکاتی که باید هنگام مصرف دمنوش بدانیم
پس از آشنایی با انواع دمنوش برای عفونت ادراری ، اکنون لازم است نکاتی را برای مصرف آنها بدانید. در حقیقت، بهترین دارو برای عفونت ادراری در زنان زمانی میتواند علائم بیماری را کاهش داده و روند بهبود را سریعتر کند که به شیوه صحیح استفاده شود؛ از این رو، در ادامه نکات مصرف دمنوشها را بیان میکنیم:
- دمنوشها میبایست بهصورت منظم و در مقدار مشخص، مصرف شوند تا بتوانند تاثیر مثبت خود را بر بدن بگذارند. از این رو، از مصرف بیشازحد آنها که ممکن است باعث ناراحتی معده یا اثرات جانبی شود، جدا خودداری کنید.
- بهتر است هر نوع دمنوشی را تازهتازه تهیه کرده و بهجای دمنوشهای بستهبندیشده صنعتی، از گیاهان خشکشده یا عرقیجات کاملا طبیعی استفاده کنید.
- اگرچه دمنوشها معمولا بیخطر هستند، اما ممکن است با برخی داروها تداخل داشته یا برای افراد با شرایط خاص (مانند بارداری، شیردهی یا بیماریهای مزمن) مناسب نباشند؛ بنابراین بهتر است قبل از مصرف دمنوشها با پزشک مشورت کنید.
- فراموش نکنید که دمنوشهای گیاهی برخلاف داروی عفونت ادراری شیمیایی، تاثیر تدریجی داشته و ممکن است روزها طول بکشد تا نتایج مثبت آنها مشاهده شود؛ بنابراین صبور بوده و انتظار نتیجه فوری نداشته باشید.
- دقت داشته باشید که در موارد شدید عفونت ادراری، دمنوشها نمیتوانند جایگزین آنتیبیوتیکها یا درمانهای پزشکی باشند؛ از این رو، اگر پس از چند روز، علائم بیماری بهبود پیدا نکرد و حتی شدید شدند، حتما به پزشک مراجعه کنید.
سلامتی و راحتی، با دمنوش برای عفونت ادراری
دانستیم استفاده از دمنوش برای عفونت ادراری بهعنوان یک روش مکمل، میتواند نتایج مثبتی را برای همه افراد، خصوصا خانمها بههمراه داشته باشد. چراکه این دمنوشها، با مجموعه ترکیبات مفید و خواص دیورتیک، ضدباکتری و ضدالتهابی خود، به پاکسازی و شستشوی طبیعی مجاری ادراری کمک کرده و در تقویت سیستم ایمنی نیز بسیار موثر هستند. بنابراین، خوشبختانه درمان سوزش ادرار زنان در طب سنتی با مصرف منظم و صحیح دمنوش و دارو گیاهی برای عفونت ادراری میسر بوده و به حفظ سلامت دستگاه ادراری آنها کمک موثری میکند. البته، این نکته را فراموش نکنید که دمنوشها نمیتوانند جایگزین کامل روشهای درمانی پزشکی باشند و شما میبایست در صورت تشدید علائم، حتما به پزشک مراجعه کنید.
جدیدترین ها
آبان 29, 1403
آبان 28, 1403
آبان 28, 1403
آبان 27, 1403
پیشنهاد سردبیر
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402