پروتئین

مهم‌ترین خواص ماهی سی بس و ارزش غذایی آن

ماهی سی بس که آن را با نام باراموندی هم می‌شناسند، به دلیل ارزش غذایی بالا، طعم ملایم و گوشت لطیف خود، جایگاه ویژه‌ای در آشپزی و رژیم‌های غذایی سالم دارد. نام علمی این ماهی Lates calcarifer است و بیشتر در سواحل جنوب شرقی ایران یافت می‌شود. طعم ماهی سی بس بسیار دلپذیر و ملایم است؛ به‌علاوه، در بافت آن هیچ‌گونه تیغی مشاهده نمی‌شود و و بوی نامطبوعی هم ندارد.

سی بس علاوه بر ارزش غذایی بالا می‌تواند با انواع روش‌های پخت مانند سرخ‌کردن، بخارپز و گریل آماده مصرف شود و به همین دلیل در بین آشپزان بسیار محبوب است. در این مطلب قصد داریم که کمی بیشتر درباره این ماهی صحبت کنیم و با اثرات خوبی که روی بدن دارد، آشنا شویم.

ارزش غذایی ماهی سی بس

ارزش غذایی ماهی سی بس

 

برای درک بهتر ارزش غذایی سی بس، ترکیبات آن را به‌صورت جدول کامل در اختیار شما قرار داده‌ایم. همان‌طور که می‌بینید، میزان مواد معدنی و ویتامین دی و ب 12 در این ماهی بالاست؛ بنابراین، اثرات مثبت خود را روی ارگان‌های مختلف بدن می‌گذارد:

ترکیب مورد نظر مقدار در هر 100 گرم
انرژی (کالری) 97
پروتئین 19.5 گرم
چربی 1.5 گرم
امگا-3 0.8 گرم
کلسترول 48 میلی‌گرم
ویتامین D 167 واحد
ویتامین B12 2.5 میکروگرم
پتاسیم 350 میلی‌گرم
فسفر 200 میلی‌گرم
سلنیوم 36.5 میکروگرم

خواص ماهی سی بس

با توجه به جدول بالا به نظر می‌رسد که ماهی سی بس اثرات بسیاری روی اندام‌های مختلف بدن داشته باشد که در ادامه با آن‌ها آشنا خواهیم شد. در صورت تمایل، شما هم می‌توانید ماهی سی بس را از طریق پروتئینی آنلاین سفارش دهید و از این فواید بهره‌مند شوید:

۱. خواص ماهی سی بس برای بهبود عملکرد قلب

خواص ماهی سی بس برای بهبود عملکرد قلب

بر اساس مطالعاتی که انجام گرفته‌اند، اغلب آبزیان دریایی مثل ماهی سالمون، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهند. ماهی سی بس هم که سرشار از امگا 3 و امگا 6 است و چربی‌های غیراشباع (HDL) آن نسبت به چربی‌های اشباع (LDL) بیشتر هستند، انتخابی عالی برای سلامت قلب به‌حساب می‌آید.

به‌علاوه، مواد مغذی موجود در گوشت این ماهی باعث کاهش فشار خون، تعادل سطح کلسترول، کاهش خطر مسدود شدن رگ‌ها و به‌‌ویژه عروق کرونر قلب می‌شوند و احتمال بروز سکته قلبی را به حداقل می‌رسانند. به همین دلیل، اولین اثر این ماهی را می‌توانیم در بهبود عملکرد قلب و کاهش بیماری‌های مرتبط با آن بدانیم.

۲. ماهی سیباس؛ غذایی عالی برای سلامت چشم

امگا 3 در ساختار شبکیه چشم (به‌‌ویژه بخش مخروطی آن که مسئول بینایی دقیق و تشخیص رنگ‌هاست) نقش کلیدی دارد. به دلیل وجود این ماده مغذی در بافت ماهی سی بس و همچنین تعدادی دیگر از آبزیان مثل ماهی سنگسر، مصرف این ماهی‌ها باعث بهبود بینایی و کاهش مشکلات چشمی خواهد شد.

۳. خواص سی بس در پیشگیری از بروز بیماری‌های مزمن

خواص سی بس در پیشگیری از بروز بیماری‌های مزمن

همان‌طور که گفتیم، ماهی سی بس مانند بسیاری از آبزیان دیگر مثل ماهی کیلکا، سرشار از امگا 3، ویتامین D، پروتئین و سایر مواد مغذی است. همه این ترکیبات به نوعی به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌هایی مثل دیابت، آسم، بیماری‌های قلبی و آلزایمر کمک می‌کنند. به‌علاوه، بر اساس آزمایشات انجام‌گرفته، خود امگا 3 اثر خوبی روی پیشگیری از ابتلا به برخی سرطان‌ها دارد.

۴. اثرات ماهی جنوب سیباس روی تقویت حافظه

اسید چرب امگا 3 یکی از ترکیباتی است که مغز برای انجام فعالیت‌های خود به آن نیاز دارد. این ترکیب باعث رشد سلول‌های عصبی، بهبود عملکرد مغز و افزایش انتقال اکسیژن می‌شود. ماهی سی بس هم سرشار از امگا 3 است و مصرف مداوم آن می‌تواند از زوال عقل و آلزایمر پیشگیری کند و سلامت مغز را بهبود بخشد.

۵. خواص ماهی سی بس برای تقویت سیستم ایمنی

خواص ماهی سی بس برای تقویت سیستم ایمنی

ماهی سی بس اثر خود را روی تقویت سیستم ایمنی هم می‌گذارد. همان‌طور که در جدول ارزش غذایی این ماهی مشاهده کردید، در گوشت آن مقدار زیادی ویتامین D و سلنیوم وجود دارد که روی سیستم ایمنی بدن تاثیر بسیار خوبی می‌گذارد و باعث پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های ویروسی و باکتریایی می‌شود.

۶. تقویت و استحکام استخوان‌ها با مصرف ماهی سی بس

 

ویتامین D و کلسیم موجود در ماهی به جذب بهتر کلسیم در بدن و تقویت استخوان‌ها کمک می‌کند و این اثر را در خواص ماهی سکن و سی بس هم می‌بینیم. ماهی سی بس با تامین ویتامین D ضروری برای بدن، به رشد و بازسازی استخوان‌ها و پیشگیری از پوکی استخوان کمک خواهد کرد. بنابراین، مصرف منظم آن در رژیم غذایی می‌تواند سلامت استخوان‌ها را در بلندمدت تضمین کند.

ماهی سی بس مال کجاست؟

ماهی سی بس مال کجاست؟

ماهی سی بس یکی از گونه‌های مهاجر از خانواده سوف‌ماهی‌سانان است که به‌طور گسترده در مناطق گرمسیری و نیمه‌گرمسیری جهان زندگی می‌کند. زیستگاه اصلی این ماهی شامل محدوده وسیعی است که از جنوب آسیا آغاز می‌شود و تا پاپوآ گینه‌نو و شمال استرالیا امتداد دارد. این ماهی توانایی زندگی در هر دو محیط آب شور و شیرین را دارد و بین انواع ماهی جنوب در خلیج‌فارس، دریای عمان و سواحل جنوب شرقی کشور یافت می‌شود.

سی بس به دلیل ویژگی‌هایی مانند رشد سریع، تحمل بالای تغییرات دما و شوری آب و سازگاری با محیط‌های گوناگون، به یکی از مهم‌ترین گونه‌ها در صنعت آبزی‌پروری تبدیل شده است. این ماهی را می‌توان هم در قفس‌های دریایی بزرگ و هم در استخرهای خاکی با استفاده از آب دریا پرورش داد که همین موضوع باعث شده است که این آبزی جایگاه ویژه‌ای در میان انواع ماهی‌های پرورشی به‌دست آورد.

مضررات ماهی سی باس برای بدن

مضررات ماهی سی باس برای بدن

ماهی سی بس از نظر سلامت بافت گوشت، کاملا مناسب به نظر می‌رسد؛ اما نگرانی اصلی درباره انتخاب محل پرورش ماهی است که قصد خرید آن را دارید. اگر این ماهی در آب‌هایی پرورش یافته که در نزدیکی فعالیت‌های صنعتی، آتشفشان‌های دریایی یا منابع آلاینده قرار دارند، ممکن است که بافت گوشت آن حاوی مقادیر بالای جیوه باشد. ورود این عنصر به بدن می‌تواند به اندام‌های حیاتی مانند کلیه آسیب‌های جدی وارد کند. با سفارش محصولات پروتئینی از سوپر پروتئین اسنپ فود می‌توانید باکیفیت‌ترین، مرغوب‌ترین و تازه‌ترین ماهی سی بس را با بهترین قیمت خریداری کنید.

هرچه ماهی مدت بیشتری در دریا زندگی کند و سن بالاتری داشته باشد، تجمع جیوه در بدن آن بیشتر خواهد بود و دفع آن کندتر انجام می‌گیرد. به همین دلیل توصیه می‌شود که از مصرف زیاد ماهی سی ‌بس در بارداری خودداری شود تا اثرات منفی احتمالی بر جنین به حداقل برسد. البته جای نگرانی نیست؛ زیرا در دریای خزر و خلیج فارس، میزان جیوه در آب‌ها بسیار پایین است و به ندرت پیش می‌آید که ماهی‌های تازه‌صیدشده از این مناطق، حاوی مقادیر خطرناک جیوه باشند.

طعم بی‌نظیر ماهی سی بس، ارزش یک بار امتحان کردن را دارد…

طعم ماهی سیباس واقعا عالی است و پیشنهاد می‌کنیم که برای یک بار هم که شده آن را امتحان کنید. این ماهی را می‌توان به راحتی گریل، سرخ و بخارپز کرد یا داخل فر پخت و برای سرو آماده کرد. در نهایت، طعم جذاب و دلپذیر این آبزی دریایی باعث می‌شود که غذایی عالی و مغذی را برای خود یا عزیزانتان آماده کنید. اکنون شما بگویید که آیا تا به‌حال طعم سی بس را چشیده‌اید؟ نظرتان درباره بافت و مزه آن چیست؟ تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا