آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
  • میگو پفکی
    طرز تهیه میگو پفکی آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
آموزش آشپزی
به این مقاله امتیاز دهید
بدون نظر

طرز تهیه بورانی لوبیاسبز ؛ غذایی سبک و رژیمی

مینا اسماعیل بیگی 25 اسفند 1402 7 دقیقه

با گرم‌شدن هوا، میل به خوردن غذاهای سبک بیشتر می‌شود. لوبیاسبز از جمله سبزیجات لذیذ و پرخاصیتی است که می‌توان با آن انواع غذاهای متنوعی درست کرد. یکی از این غذاها، بورانی لوبیاسبز است که از غذاهای اصیل شهر ارومیه است و طعم و عطری فوق‌العاده خوبی دارد.

بورانی ارومیه را می‌توانید هم برای شام و هم برای نهار سرو کنید. این غذا سبک و رژیمی است پس برای شما که به سلامتی‌تان اهمیت می‌دهید، بهترین گزینه است.

 

عکس بورانی لوبیاسبز ارومیه

طرز تهیه بورانی لوبیاسبز بسیار آسان است و برای درست‌کردن آن به مواد غذایی گران‌قیمتی نیاز ندارید. خیلی ساده و با مواد اولیه‌ای که در هر خانه یافت می‌شود، می‌توانید این غذای خوشمزه را در خانه درست کنید.

البته بورانی انواع مختلفی دارد و هر یک از آن‎‌ها طعم و خواص متفاوتی دارند. ما در بلاگ اسنپ فود طرز تهیه انواع بورانی را آموزش داده‌ایم تا هر یک را که بیشتر دوست دارید به ‌راحتی در خانه درست کنید.

طرز تهیه بورانی لوبیاسبز ؛ غذایی سبک و رژیمی

بورانی لوبیاسبز یک غذای سنتی و خوشمزه هم‌میهنان آذری ساکن آذربایجان غربی است که به‌ ویژه در بین اهالی شهر ارومیه محبوبیت بسیار دارد. ارومیه شهری با تنوع فرهنگی دو قوم کورد و آذری است به همین دلیل غذاهای سنتی و اصیل بسیار خوشمزه و متنوعی دارد.

بورانی ارومیه یکی از بهترین آن‌ها است که در بین دو قوم آذری و کورد با یک سری تفاوت بسیار اندک درست می‌شود، اما طعم بسیار عالی دارد.

 

بورانی لوبیاسبز، یک غذای سبک و لذیذ

بورانی کنگر کرمانشاهی نیز از بهترین غذاهای اصیل و سنتی کردها است که طعم بسیار دلچسبی دارد. طرز تهیه آن را در بلاگ اسنپ فود می‌توانید یاد بگیرید.

موادی که برای درست‌کردن بورانی ارومیه نیاز دارید، عبارت‌اند از:

روغن‌مایع به مقدار لازم
پیاز خرد شده 1 عدد متوسط
لوبیاسبز خرد شده 250 گرم
لپه 60 گرم
بلغور گندم 1 پیمانه
برنج 1 پیمانه
رب گوجه‌فرنگی 2 قاشق غذاخوری
نعنا خشک 2 قاشق سوپ‌خوری
جعفری 1 پیمانه خرد شده
سیر 4 حبه
ماست (برای سرو) به مقدار لازم
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

 

مرحله اول: قبل از شروع به پخت و در ابتدای آماده‌سازی برای بورانی ارومیه، برنج و بلغور را به طور جداگانه بشویید و جعفری و سیر را خرد کنید.

مرحله دوم: در این مرحله لپه‌ها را پاک ‌کنید و بشویید و پس از آبکش کردن در یک قابلمه ریخته و روی آن آب بریزید. اجازه دهید تا لپه‌ها با حرارت ملایم پخته شوند.

مرحله سوم: در این فاصله تا لپه‌ها نیم‌پز می‌شوند، لوبیاسبز را پاک ‌کرده و در اندازه‌های نه زیاد ریز و نه زیاد درشت خرد کنید و پس از نیم‌پز شدن لپه‌ها، لوبیاسبز خرد شده و سیر را نیز به آن بیفزایید تا بپزند. فراموش نکنید کمی نمک به آن‌ها بزنید تا مزه‌دار شوند.

 

بورانی ارومیه، مناسب یک رژیم غذایی سالم

مرحله چهارم: پیاز را به‌صورت نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید. مقداری زردچوبه به پیازها اضافه کنید تا طلایی شوند. بعد از سبک ‌شدن پیاز، رب گوجه‌فرنگی را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید. سپس آن را داخل قابلمه ریخته و با لپه و لوبیاسبز ترکیب کنید تا با هم بپزند.

مرحله پنجم: اجازه دهید تا لپه و لوبیا کامل پخته شوند. اگر در این حین آب قابلمه کم شد، یک لیوان آب به آن اضافه کنید. برای این که طعم غذا بهتر شود می‌توانید یک لیوان آب مرغ یا عصاره گوشت مرغ داخل لوبیاسبز و لپه بریزید.

پس از پخته ‌شدن لپه و لوبیاسبز، بلغور و برنج را نیز به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. مواد را با قاشق هم بزنید و نمک اضافه کنید. اجازه دهید تا برنج و بلغور کامل پخته شوند و آب غذا کشیده شود.

مرحله ششم: اکنون که برنج و بلغور نیز پخته شده‌اند مقداری جعفری خرد شده و نعنا خشک را به آن اضافه کنید و کمی هم بزنید. اگر دوست دارید که غذا عطر و طعم بهتری داشته باشد می‌توانید کمی کره داخل غذا بریزید.

مرحله هفتم: در نهایت کار شما تمام شده است. زیر قابلمه را کم کنید و روی آن را با دم‎کنی بپوشانید و اجازه دهید تا بورانی لوبیاسبز شما با حرارت ملایم خوب دم بکشد.

در نهایت پس از دم‌ کشیدن بورانی، می‌توانید روی آن را با ماست و سیر له‌ شده، تزیین کرده و نوش جان کنید. البته می‌توانید سیر را له کرده و با ماست مخلوط کنید و در یک ظرف جداگانه در کنار بورانی سرو کنید.

طرز تهیه بورانی ارومیه به روش کردهای ارومیه

دو قوم کرد و آذری سال‌هاست در ارومیه در کنار هم زندگی می‌‎‎کنند. بورانی در اصل یک غذای سنتی آذری‌زبانان ارومیه است، اما کردهای منطقه نیز با کمی تغییر آن را درست می‌کنند.

 

بورانی لوبیا سبز، غذایی سنتی و اصیل از غرب کشور

البته بورانی طرز تهیه‌های مختلفی دارد، بورانی اسفناج نیز یکی از بهترین انواع آن است که با یک‌بار مزه ‌کردن طعم آن، عاشق این غذا خواهید شد. طرز تهیه بورانی اسفناج را در بلاگ اسنپ فود آموزش داده‌ایم.

برای تهیه بورانی ارومیه به سبک کردها به مواد زیر نیاز خواهید داشت:

لوبیاسبز 250 گرم
برنج 4 پیمانه
لپه 1 پیمانه
سینه مرغ 1 عدد کامل
رب گوجه‌فرنگی 1 قاشق غذاخوری
زعفران دم‌کرده به مقدار لازم
گوجه‌فرنگی 2 عدد
کشمش نصف پیمانه
نمک، فلفل، زردچوبه، ادویه پلویی به مقدار لازم
روغن‌مایع به مقدار لازم
رشته سوپ 1 پیمانه
پیاز 1 عدد کوچک
جعفری و نعنا به مقدار دلخواه

 

برای درست‌کردن این دستورالعمل از بورانی ارومیه باید به صورت زیر عمل کنید:

مرحله اول: برنج را خوب بشویید و برای 2 ساعت در آب ولرم بخیسانید. سپس لپه را نیز بشویید و در یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید. کمی روغن و نمک داخل لپه بریزید و اجازه دهید تا بپزد و آب آن کشیده شود.

مرحله دوم: لوبیاسبز را نیز پاک‌ کنید و داخل لپه بریزید تا پخته شود، فلفل و زردچوبه نیز بزنید. مرغ را به ‌صورت قطعات کوچک خرد کنید و همراه با پیاز و نمک روی حرارت بگذارید تا بپزد. مقداری هم زعفران بزنید تا خوش‌رنگ شود و عطر بهتری داشته باشد.

مرحله سوم: مقداری روغن در یک تابه بریزید و رشته سوپ را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ رشته قهوه‌ای شود. سپس نصف استکان آب به آن اضافه کنید و درب تابه را بگذارید تا رشته‌ها نرم و پخته شوند.

 

بورانی لوبیا سبز یک غذای سالم و مغذی

مرحله چهارم: داخل قابلمه‌ای متوسط مقداری آب بریزید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد. سپس برنج را آبکش کنید و داخل آن بریزید. کمی زعفران بزنید و ادویه پلویی و نمک نیز داخل آن بریزید.

مرحله پنجم: سینه مرغ که پخته شده است را داخل رشته سوپ سرخ شده بریزید و مقداری روغن به آن بیفزایید. کشمش را نیز که از قبل شسته بودید، آبکش کنید و با آن‌ها ترکیب و سرخ کنید. لپه، لوبیاسبز، رب گوجه‌فرنگی، جعفری و نعنا را به آن‌ها اضافه کنید و تفت دهید تا مواد خوب با هم ترکیب شوند.

مرحله ششم: پس از پخته ‌شدن برنج آن را آبکش کنید و قابلمه را روی حرارت بگذارید تا کامل آب قابلمه کشیده شده و خشک شود. سپس کف قابلمه کمی روغن بریزید و اجازه دهید تا داغ شود و بعد یک‌تکه نان به شکل دو لایه کف آن قرار دهید.

سپس یک ‌لایه برنج روی آن بریزید و لایه دیگر قیمه‌ای که آماده کرده‌اید را بریزید به همین ترتیب یک ‌لایه‌ یک ‌لایه ادامه دهید تا مواد تمام شود. در آخر گوجه‌فرنگی را به‌ صورت نگینی خرد کنید و به برنج اضافه نمایید. کمی روغن نیز داغ کنید و روی مواد بریزید. حالا شعله را کم کنید و با دم‌کنی روی قابلمه را بپوشانید تا برنج به ‌آرامی دم بکشد.

در نهایت غذا را می‎‌توانید به همراه ماست و سیر و ترشی لیته سرو کنید و از خوردن آن لذت ببرید.

خواص لوبیا سبز

لوبیاسبز یک سبزی مغذی و پرخاصیت است که فواید زیادی برای سلامتی دارد. می‌توانید لوبیاسبز را به روش‌های مختلفی مصرف کنید و از خواص آن بهره‌مند شوید.

  • لوبیاسبز به کاهش فشار خون، تقویت حافظه، و بهبود سلامت پوست و مو کمک کند.
  • علاوه بر این منبع سرشار از ویتامین A، K و C است و می‌تواند به‌ سلامت چشم و تقویت استخوان‌ها کمک کرده و سیستم ایمنی بدن را تقویت کند.
  • فیبر موجود در لوبیاسبز سبب می‌شود تا عملکرد سیستم گوارش بهتر و تقویت شده و از یبوست جلوگیری شود. همچنین باعث کاهش وزن می‌شود و به ‌سلامت قلب و کنترل قند خون نیز کمک می‌کند.

در آخر…

بورانی لوبیاسبز ارومیه، یک غذای سنتی و خوشمزه با اصالت آذری است که طعمی دلچسب و فواید بی‌شماری برای سلامتی دارد. این غذا با وجود سادگی، می‌تواند به‌عنوان یک غذای کامل و مغذی برای ناهار یا شام سرو شود.

بورانی لوبیاسبز به دلیل طبع خنک، یک غذای مناسب برای فصل‌های گرم سال است، اما می‌توان آن را در سایر فصول نیز میل کرد.

 

بورانی لوبیاسبز ارومیه مناسب رژیم غذایی وگان

اگر در روزهای گرم تابستان بیشتر خوردن غذاهای سبک را می‌پسندید یا این که رژیم دارید و دوست دارید یک غذای سالم میل کنید، بورانی هویج و بورانی کدو سبز نیز می‌توانند انتخاب‌هایی ایده‌آل برای شما باشند. طرز تهیه بورانی کدو سبز و بورانی هویج را می‌توانید در بلاگ اسنپ فود یاد بگیرید.

 

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

ارسال نظرات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود