آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • طرز تهیه شیرینی سمبوسه برای تمام سلیقه ها
    طرز تهیه شیرینی سمبوسه برای تمام سلیقه ها آبان 20, 1403
  • کوکی لیمو را می‌توان با نوشیدنی‌های مختلفی سرو کرد.
    طرز تهیه کوکی لیمو به روشی ساده و با طعمی بی‌نظیر آبان 20, 1403
  • کوکی انار و شکلات یکی از گزینه‌های خوشمزه برای شب یلداست.
    کوکی شکلاتی با همراهی انار؛ شیرینی خوشمزه‌ی یلدایی آبان 20, 1403
صفحه پیدا نشد!
طرز تهیه خورش ریحان
آموزش آشپزی
5/5 - (1 امتیاز)
بدون نظر

طرز تهیه خورش ریحان و فوت و فن‌های آن

مینا اسماعیل بیگی 19 اسفند 1402 7 دقیقه

اگر از غذاهای تکراری خسته شده‌اید، این مطلب مخصوص شماست! خورش ریحان یکی از غذاهای خوش عطر و طعم است که دستور پخت‌های متفاوتی را به همراه مرغ، گوشت و بادمجان دارد.

در طرز تهیه خورش ریحان با گوشت که اصلی‌ترین شیوه تهیه آن است، گوشت و سبزی‌هایی مثل ریحان، نعناع، تره، گشنیز و جعفری با هم ترکیب شده و درون قابلمه پخته می‌شوند. مزه آن نیز با چاشنی‌هایی مثل رب نارنج، فلفل، نمک، زعفران و… تنظیم خواهد شد. جدول زیر اطلاعات اولیه مربوط به درست کردن این غذا با گوشت را در اختیارتان قرار می‌دهد:

خورش ریحان با گوشت

تعداد نفرات 4 نفر
زمان آماده‌سازی 30 دقیقه
زمان پخت غذا 3 ساعت
میزان سختی متوسط

طرز تهیه خورش ریحان با گوشت

طرز تهیه خورشت ریحان شمالی اصلی‌ترین روش پخت این غذاست و با استفاده از گوشت خورشتی درست می‌شود. به همین دلیل می‌توانیم آن را به‌عنوان غذایی مجلسی برای مهمانی‌ها در نظر بگیریم. در این طرز تهیه باید مواد اولیه داخل جدول را با نسبت‌های مشخص آماده کنید و سپس مراحلی را که در ادامه گفته می‌شود، انجام دهید. در صورت افزایش تعداد نفرات همه مواد را به یک میزان افزایش دهید تا طعم نهایی غذا با نمونه اصلی یکی باشد.

طرز تهیه خورش ریحان با گوشت

مواد لازم برای تهیه خورش ریحان

در طرز تهیه خورش ریحان نیز مانند طرز تهیه خورش آلو اسفناج بهتر است از سبزی تازه استفاده کنید. دیگر مواد مورد نیاز را هم می‌توانید در جدول زیر ببینید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گوشت گوسفندی 300 گرم
پیاز 1 عدد
رب نارنج 1 قاشق غذاخوری
ریحان 300 گرم
نعناع 100 گرم
تره 100 گرم
گشنیز و جعفری 400 گرم
برنج 4 پیمانه
زعفران دم‌کرده 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زروچوبه و روغن به مقدار کافی

دستور پخت خورش ریحان

طرز تهیه خورش ریحان شمالی اگرچه ساده است، اما مراحل آن باید دقیقا طبق دستور زیر انجام شوند:

  • مرحله اول: پیاز را بشویید و آن را خرد کنید. سپس به همراه کمی روغن درون تابه تفت دهید تا طلایی شود.
  • مرحله دوم: کمی روغن را در قابلمه‌ای دیگر بریزید. گوشت‌های تکه‌تکه‌شده را درون آن تفت دهید.

نکته: می‌توانید برای این مرحله روغن حیوانی هم به‌کار ببرید.

  • مرحله سوم: فلفل و زردچوبه را هم به گوشت اضافه کنید تا بوی زهم آن از بین برود.
  • مرحله چهارم: آب را تا جایی درون قابلمه گوشت بریزید که روی آن را بپوشاند. اکنون باید اجازه دهید تا گوشت برای مدت 2.5 ساعت روی حرارت باقی بماند و کاملا پخته شود.
  • مرحله پنجم: سبزیجاتی را که آماده کرده‌‌اید، به شکل کاملا ریز خرد کنید.
  • مرحله ششم: همه سبزی‌ها را درون تابه‌ای بریزید و روی حرارت قرار دهید. باید صبر کنید تا آب سبزی‌ها کشیده شود.
  • مرحله هفتم: کمی روغن را درون سبزی‌ها بریزید و آنها را هم بزنید تا سرخ شوند.
  • مرحله هشتم: سبزی‌ها را پس از سرخ شدن درون قابلمه حاوی گوشت بریزید. نمک و رب نارنج را هم در همین مرحله به آنها اضافه کنید.
  • مرحله نهم: درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا خورش با حرارت ملایم جا بیفتد و روغن بیندازد.
  • مرحله دهم: درنهایت نیز خورش را به همراه برنج سرو کنید.

طرز تهیه خورش ریحان و بادمجان

روش پرطرفدار دیگری که برای تهیه خورش ریحان وجود دارد، پخت آن به همراه بادمجان است. طعم ترکیبی بادمجان، گوشت و ریحان بسیار جذاب خواهد بود و می‌توانید آن را به‌عنوان غذایی مجلسی برای مهمانان خود نیز بپزید. جدول مواد اولیه مورد نیاز و مراحل طرز تهیه غذا را در ادامه بخوانید:

طرز تهیه خورش ریحان و بادمجان

مواد لازم برای تهیه خورش ریحان و بادمجان

مواد لازم برای طرز تهیه خورش ریحان و بادمجان و مقادیر مورد نیاز هر کدام از آنها را در جدول زیر ملاحظه کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
ران گوسفند یا گوساله 400 گرم
روغن مایع به مقدار لازم
پیاز 1 عدد
زردچوبه 1 قاشق چای‌خوری
ریحان 500 گرم
آب لیمو ترش 3 قاشق غذاخوری
بادمجان 4 عدد
نمک و فلفل به مقدار لازم

دستور پخت خورش ریحان و بادمجان

طرز تهیه خورش ریحان و بادمجان باید با ترتیب مراحل زیر انجام شود:

  • مرحله اول: ریحان را خرد کنید و آن را درون تابه‌ای بریزید. این تابه را روی حرارت قرار دهید تا آب سبزی‌ها کاملا کشیده شود.
  • مرحله دوم: کمی روغن را به ریحان‌ها اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر آن بلند شود.
  • مرحله سوم: در قابلمه‌ای دیگر پیاز را خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید.
  • مرحله چهارم: گوشت را به پیازها اضافه کنید و آن را تفت دهید. سپس زردچوبه و فلفل را روی گوشت‌ها بریزید. حرارت دادن را تا جایی ادامه دهید که بوی زهم گوشت از بین برود و رنگ آن تغییر کند.
  • مرحله پنجم: ریحان‌های سرخ‌شده را داخل قابلمه گوشت بریزید.
  • مرحله ششم: کمی آب جوش را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید روی حرارت ملایم، کم‌کم بپزد. مقدار آب باید به اندازه‌ای باشد که روی مواد درون قابلمه را بپوشاند.
  • مرحله هفتم: از سوی دیگر بادمجان‌ها را پوست بگیرید و رویشان نمک بپاشید.
  • مرحله هشتم: بادمجان‌ها را سرخ کنید و کنار بگذارید.
  • مرحله نهم: زمانی که یک ربع از پخت خورش باقی مانده است، نمک، آب‌لیمو و بادمجان‌های سرخ‌شده را هم به آن اضافه کنید.
  • مرحله دهم: بعد از این مدت غذای شما آماده سرو است.

نکته: می‌توانید بادمجان را پس از پخت کامل خورش، کنار آن قرار دهید.

طرز تهیه خورش ریحان با مرغ

خورش ریحان هم مثل طرز تهیه خورش قورمه سبزی با دو نوع گوشت یعنی مرغ و گوشت قرمز پخته می‌شود. در دستور پخت با مرغ این غذا نیز سبزی‌ها و مواد دیگر دقیقا مشابه روش قبلی هستند؛ تنها تفاوت در جایگزین شدن 4 تکه مرغ به جای گوشت خورشتی و اضافه شدن مقداری زعفران است. بقیه مواد اولیه مورد نیاز دقیقا مشابه با آن چیزی است که در قسمت مربوط به پخت آن با بادمجان گفته شد. مراحل مورد نیاز برای این روش درست کردن خورش ریحان عبارتند از:

طرز تهیه خورش ریحان با مرغ

  • مرحله اول: پیازها را خرد کنید و آنها را درون قابلمه تفت دهید.
  • مرحله دوم: مرغ تکه‌تکه را به پیازها اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت بگذارید تا رنگ مرغ‌ها کمی تغییر کند.
  • مرحله سوم: زردچوبه و فلفل سیاه را هم مرغ‌ها اضافه کنید تا بوی زهم آن از بین برود.
  • مرحله چهارم: سبزی ریحان را دقیقا شبیه به آنچه که در روش قبلی گفته شد، سرخ کنید.
  • مرحله پنجم: سبزی سرخ‌شده را داخل قابلمه حاوی مرغ بریزید.
  • مرحله ششم: به قابلمه آب جوش اضافه کنید و درب آن را بگذارید تا مواد داخل آن برای مدت زمان 40 دقیقه به خوبی بپزند.
  • مرحله هفتم: بادمجان‌ها را پوست بگیرید و آنها را به شکل حلقه‌ای برش دهید. سپس درون کمی روغن سرخ کنید.
  • مرحله هشتم: 20 دقیقه مانده به مرحله پایانی پخت خورش، داخل آن نمک بریزید.
  • مرحله نهم: 10 دقیقه مانده به پخت خورش، آب لیمو ترش یا آب نارنج را به خورش اضافه کنید.
  • مرحله دهم: پس از پخت کامل خورش، آن را از روی شعله بردارید و کمی زعفران دم‌کرده درون قابلمه بریزید.
  • مرحله یازدهم: خورش را در بشقاب بکشید و بادمجان‌ها را کنار آن قرار دهید. سپس به همراه برنج سرو کنید.

نکات لازم برای تهیه خورش ریحان

اکنون نحوه درست کردن خورش ریحان با روش‌های مختلف را یاد گرفتید، اما بهتر است نکات زیر را هم برای بهتر شدن طعم این غذا به ذهن خود بسپارید:

نکات لازم در طرز تهیه خورش ریحان

  • برای درست کردن خورش ریحان تکه‌های گوشت را ریز در نظر نگیرید.
  • سعی کنید سبزی خورش را کاملا ریز کنید تا لعاب بیشتری را ایجاد کند.
  • سبزی‌ خورش را به قدری سرخ کنید که رنگش تیره شود.
  • نمک و آب نارنج را در مراحل پایانی اضافه کنید؛ در غیر این‌صورت ممکن است گوشت خورش نپزد.

اصول نگهداری از خورش ریحان

خورش ریحان را نیز همانند غذایی که با مراحل طرز تهیه خورش تره فرنگی آماده می‌شود، باید درون ظرفی دربسته داخل یخچال قرار دهید. در این صورت امکان نگهداری غذا بین 3 تا 4 روز را خواهید داشت.

روش جلوگیری از خراب شدن خورش ریحان

خورش ریحان به دلیل داشتن گوشت، بیشتر در معرض فاسد شدن است. بنابراین باید طی یک تا دو ساعت پس از طبخ میل شود یا درون محیطی خنک مانند یخچال قرار بگیرد.

بهترین جایگزین ها در طرز تهیه خورش ریحان

برای درست کردن خورش ریحان نیز مثل هر غذای دیگری می‌توانید از روغن‌ زیتون استفاده کنید. همچنین می‌توانید به جای رب نارنج، آب نارنج را در پخت آن به‌کار ببرید.

خواص ریحان برای بدن

ریحان خواص بسیار زیادی برای بدن دارد؛ به همین دلیل توصیه می‌شود هم در کنار غذا و هم در پخت‌وپز مورد استفاده قرار گیرد. اثرات این سبزی روی بدن شامل سلامت قلبی و عروقی، تقویت عملکرد ریه و کمک به قلیایی کردن خون است. همچنین ورود آن به داخل بدن، عملکرد رگ‌های خونی را کنترل می‌کند و سبب جلوگیری از ایست قلبی می‌شود.

خواص ریحان برای بدن

از دیگر اثرات این سبزی می‌توانیم به پاکسازی ریه‌ها، کاهش سطح قند خون و التهاب، کاهش سطح تری‌گلیسیرید و کلسترول خون اشاره کنیم. از طرفی ریحان خواص ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی هم دارد که در مبارزه با سرطان، تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش التهاب و مبارزه با باکتری‌ها و ویروس‌ها موثرند.

خورش ریحان؛ خورشی با عطر و طعمی به یاد ماندنی

در بالا نحوه درست کردن خورش ریحان به چند روش مختلف را توضیح داده و نکات تهیه و نگهداری آن را برایتان گفتیم. پیشنهاد می‌کنیم این خورش خوش طعم و عطر را برای دورهمی‌ها تهیه کرده و مهمانان را غافلگیر کنید. البته، اگر می‌خواهید برای مهمانی غذای دیگری تهیه کنید و فرصت کافی برای پخت چند نوع غذا را ندارید، از اسنپ فود کمک بگیرید. به این منظور، با صبر و حوصله این خورش جذاب را تهیه کرده و یکی دو مدل غذای دیگر هم از سفارش آنلاین غذا اسنپ فود سفارش دهید. با این کار، هم میز غذای شما رنگین شده و هم مهمانان حسابی خوشحال خواهند شد.

سوالات متداول در مورد پخت خورش ریحان

سبزی اصلی برای تهیه خورش ریحان شامل چه مواردی است؟

سبزی این غذا شامل ریحان، نعناع، جعفری، گشنیز و تره است؛ البته می‌توان آنها را بر اساس سلیقه حذف یا اضافه کرد.

طعم خورش ریحان تقریبا شبیه به چه غذایی است؟

طعم خورش ریحان به دلیل استفاده از رب نارنج کمی ترش است؛ اما تنظیم این مزه کاملا به سلیقه و ذائقه شما بستگی دارد و قابل تغییر است.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2758 مقالات

ارسال نظرات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود