طرز تهیه پولکی خوشمزه و بیدردسر در منزل
پولکی یکی از شیرینیهای خوشمزه شهر اصفهان است که طعمی شیرینی و خاص دارد. این شیرینی سنتی جزو سوغات اصفهان هم بوده که در تمام کشور ایران از محبوبیت زیادی برخوردار است.
شیرینی پولکی بهروشها و مواد مختلفی تهیه میشود که هر کسی بسته به ذائقه خود میتواند این شیرینی را داخل خانه تهیه کند.
پولکیها که ظاهری شبیه به سکهای شفاف دارند، در انواع زعفرانی، کنجدی، نارگیلی و … تهیه میشوند که ما در این مطلب از اسنپ فود قصد داریم آموزش تهیه همه آنها را در اختیارتان بگذارید.
اطلاعات تکمیلی تهیه پولکی
اطلاعات تکمیلی تهیه پولکی اصفهان به ترتیب زیر است:
میزان کالری برای هر 100 گرم | 313 کالری |
زمان آمادهسازی | 20 دقیقه |
زمان پخت | 10 دقیقه |
تعداد نفرات | 4 نفر |
طرز تهیه پولکی کنجدی نازک
برای تهیه پولکی کنجدی به موادی که در ادامه لیست میکنیم، نیاز دارید:
کنجد بو داده شده | 2 قاشق |
شکر | 1 لیوان |
هل | به میزان لازم |
طرز تهیه پولکی اصفهان به صورت ساده در منزل بدون سرکه به ترتیب زیر است:
-
- در مرحله اول در طرزتهیه پولکی باید یک تابه نسوز را روی حرارت ملایم گاز گذاشته و اجازه دهید داغ شود. سپس باید شکرها را داخل این ظرف بریزید تا کاملا آب شوند (تا وقتی شکر آبنشده، اجازه همزدن آن را ندارید. بگذارید تا شکرها آب شوند و سپس بهطور مداوم آنها را هم بزنید تا نسوزند).
- زمانی که شکرها آب شوند، تبدیل به مایعی صاف و یکدست خواهند شد. در این مرحله باید بهمیزان دلخواه حل و کنجدها را داخل موادتان ریخته و خوب آنها را هم بزنید.
- حالا باید یک ظرف مثل سینی تهیه کرده و بهوسیله روغن کف آن را چرب کنید.
- شما میتوانید با قالبهای مخصوص، مواد را روی سینی ریخته و پولکیها را بههرشکلی که میخواهید در آورید.
- بعد از گذاشتن مواد روی سینی، بگذارید تا کاملا سرد شوند و بعد هم آنها را از سینی جدا کنید.
- حالا پولکیهای کنجدی شما آماده است و میتوانید آنها را نوشجان کنید. پولکی خانگی یکی از شیرینیهای بسیار خوشمزه است.
طرز تهیه پولکی نارگیلی
مواد لازم برای تهیه پولکی نارگیلی به ترتیب زیر هستند:
شکر | 1 پیمانه |
سرکه | 8 قاشق غذاخوری |
پودر نارگیل | 1 قاشق مرباخوری |
آب | نصف پیمانه |
- برا تهیه پولکی نارگیلی باید یک قابلمه تهیه کرده و سپس شکرها را به همراه آب و سرکه داخل آن بریزید.
- حالا قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید تا شکرها هم کمکم آب بشوند (طی گرمشدن مواد داخل قابلمه، بههیچعنوان آنها را با قاشق هم نزنید. شما فقط میتوانید قابلمه را به حالت دورانی بچرخانید تا مواد هم زده شوند).
- در مرحله سوم از طرز تهیه پولک با غلیظ شدن مواد داخل قابلمه، زیر گاز را خاموش کرده و پودر نارگیل را هم اضافه کنید.
- حالا باید یک سینی که کف آن چرب شده تهیه کرده و مواد پولکی را خیلی زود داخل آن بریزید و سپس بهوسیله قاشق سطحشان را صاف کنید.
- اگر میخواهید پولکیها شکل و ظاهر خاصی داشته باشند، میتوانید مواد را با قالبهای مخصوص روی سینی بریزید.
- حالا اجازه دهید تا پولکیها سرده شوند.
بعد از سرد شدن پولکی ها، میتوانید آنها را نوشجان کنید .طرز تهیه شیرینی پولکی به پایان رسید.
طرز تهیه پولکی پسته ای
شما میتوانید به دو روشی که در قبل گفتیم، به جای کنجد یا پودر نارگیل، از پسته استفاده کرده و پولکی پستهای تهیه کنید. منتهی توجه داشته باشید که پستهها به خوبی خرد شده و دانههای درشت نداشته باشند، این موضوع طریقه درست کردن پولکی اهمیت زیادی دارد.
طرز تهیه پولکی زعفرانی در منزل
در صورتی که دوست دارید پولکیهایتان طعم زعفران هم بدهند، میتوانید در کنار مواد دیگر، از یک قاشق سوپخوری زعفران غلیظ هم استفاده کنید. حالا در ادامه طرز تهیه پولکی خانگی با طعم زعفران را آموزش میدهیم:
موادی را که برای تهیه پولکی زعفرانی نیاز دارید در ادامه قرار میدهیم:
شکر یا خاک قند | یک پیمانه |
آب | 80 میلیلیتر |
سرکه انگور | 40 میلیلیتر |
زعفران حلشده در آبجوش | 1 قاشق سوپخوری یا 14 میلی لیتر |
طرز تهیه پولکی با خاک قند و با ترکیب زعفران، بهترتیب زیر است:
- در طرز تهیه پولکی ساده در منزل ابتدا شکر یا خاک قند، آب و سرکه را داخل قابلمه ریخته و سپس روی حرارت ملایم قرار دهید. در این حین مواد را زیاد هم نزنید.
- با غلیظ شدن مواد و آبشدن شکرها، زعفرانها را هم به موادتان اضافه کنید.
- حالا مواد را روی سینی و در اشکال دلخواه بریزید.
- پولکی زعفرانی شما بعد از سرد شدن آماده است و میتوانید آن را نوشجان کنید. طرز تهیه پولکی زعفرانی نیز سیار راحت است.
طرز تهیه پولکی بادامی
برای تهیه پولکی بادامی به موادی که در ادامه میگوییم، نیاز دارید:
شکر | 1 پیمانه |
بادام بو داده | 1 پیمانه |
کره | 1 قاشق غذاخوری پر |
- در صورتی که قصد دارید پولکی بادامی را برای تعداد نفرات بیشتری درست کنید، برای هر پیمانه بادام، باید 1 و نیم پیمانه شکر در نظر بگیرید.
- در مرحله اول باید بادامزمینیها را کاملا بررسی کنید تا کرم خورده نباشند. بعد از جداکردن بادامهای کرم خورده، بادامهای سالم را باید بهاندازه دلخواه خرد کنید.
- قابلهای را روی گاز گذاشته و سپس شکرها را هم داخل آن بریزید و هم بزنید تا رنگشان کاراملی شود
- بعد از آبشدن شکرها، نوبت اضافهکردن کره و بادامها است.
- حالا همزدن مواد را تا جایی ادامه دهید که رنگشان تغییر کرده و به شکل دلخواهتان در بیاید.
- یک سینی را تهیه کرده و کف آن را چرب کنید. سپس با قالبهای مخصوص، پولکیها را هر طور که میخواهید روی سینی بریزید.
- اگر پولکیها را یک جا داخل ظرف ریخیتید، میتوانید بعد از خشک شدن به وسیله قند شکن آنها را از هم جدا کنید.
حالا پولکی بادامی شما آماده است و میتوانید آن را نوش جان کنید.
نکات مهم در تهیه پولکی
به چند نکته مهم که در ادامه میگوییم توجه کنید تا پولکیهایی خوشمزه و با کیفیت داشته باشید:
- بعد از سرد شدن پولکی ها، آنها را داخل یک ظرف درببسته قرار دهید تا خشک نشوند.
- پولکیها را میتوانید در کنار انواع نوشیدنی گرم و به عنوان دسر سرو کنید.
- مواد داخل پولکی مثل بادام، پسته و … یابد خرد شده و یا نصف شود.
- پولکی را میتوانید در کنار پیس گندله برای مهمانانتان سرو کنید. ما در مطلب جداگانه طرز تهیه پیس گندله را به طور کامل آموزش دادهایم.
پولکی، سوغات خوشمزه اصفهانی
ما در این مطلب طرز تهیه پولکی را که یک سوغاتی خوشمزه از شهر اصفهان است، آموزش دادیم. شما میتوانید این شیرینی خوشمزه را در کنار انواع شیرینیهای دیگر تهیه کرده و برای پذیرایی استفاده کنید. اگر قصد آموزش انواع شیرینی را دارید نیز میتوانید بهبخش طرز تهیه انواع شیرینی خشک و تر در اسنپ فود بروید و با دنیایی از آموزشهای شیرینیپزی روبهرو شوید.
اگر حوصله یا زمان کافی برای تهیه پولکی داخل خانه را ندارید، پس امکان سفارش آن و شیرینیهای دیگر از اسنپ وجود وجود دارد. ما در اسنپ فود به عنوان قنادی آنلاین در خدمت شما هستیم تا شیرینی مورد علاقهتان را از نزدیکترین شیرینی فروشیهای محل، درب منزل برایتان ارسال کنیم. اگر به هر دلیلی نمی توانید پولکی را داخل منزل درست کنید، پس همین حالا وارد قنادی اسنپ فود شده، سفارشتان را ثبت کرده و در سریعترین زمان آن را درب منزل تحویل بگیرید.