با طرز تهیه شیرینی خامه ای در انواع مختلف آشنا شوید
یکی از بهترین و لذیذترین بخشهای یک مهمانی یا دورهمیهای خانوادگی و دوستانه، سرو انواع شیرینی خامه ای است. زمانی که اسم شیرینی های خامه ای به میان میآید، اغلب افراد خوشحال میشوند. این دسته از شیرینیها نظیر شیرینی لطیفه، نان خامهای، رولت خامهای، شیرینی تر تخته ای و شیرینی قیفی خامه ای طرفداران زیادی دارند. البته کالری شیرینی خامه ای زیاد است و معمولا کسانی که رژیمهای لاغری دارند، از خوردن آنها صرف نظر میکنند. در این مقاله از اسنپ فود با ما همراه باشید تا شما را با طرز تهیه شیرینی خامه ای آشنا کنیم.
شیرینی خامه ای | |
تعداد نفرات | ۶ نفر |
زمان آمادهسازی | ۳۰ دقیقه |
زمان پخت | ۱ ساعت |
میزان سختی | کم |
شیرینی خامه ای در انواع مختلف
یکی از انواع شیرینی خامه ای مجلسی محبوب، شیرینی لطیفه است که طرز تهیه شیرینی لطیفه در منزل امکانپذیر خواهد بود. در ادامه با طرز تهیه انواع شیرینی تر آشنا میشوید؛ اما ابتدا اسم انواع شیرینی خامه ای را معرفی میکنیم که شامل موارد زیر است:
- شیرینی لطیفه
- نان خامه ای
- شیرینی قیفی خامه ای
- شیرینی لطیفه
- شیرینی تر تخته ای
- رولت لیمویی
- رولت خامه ای
طرز تهیه شیرینی قیفی خامه ای
در فهرست اسم انواع شیرینی تر، نام شیرین خامه ای قیفی نیز جای میگیرد. این شیرینی طعم لذیذی داشته و همچنین دارای ظاهر زیبایی است. در این بخش با مواد لازم و طرز تهیه شیرینی خامه ای قیفی آشنا خواهیم شد.
مواد اولیه شیرینی قیفی خامه ای
برای تهیه این شیرینی خامهای خوشمزه مواد اولیه زیر را آماده کنید. طرز تهیه نون خامه ای با لیوان بدین معناست که از یک لیوان فرانسوی به عنوان پیمانه استفاده میکنیم.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
آرد | ۱ پیمانه |
پودر خمیر مایه | ۱ قاشق چایخوری |
آب ولرم | یک چهارم پیمانه |
کره | ۳ قاشق غذاخوری |
نمک | یک هشتم قاشق چایخوری |
سفیده تخم مرغ | ۲ عدد |
پودر قند یا شکر | ۲ پیمانه |
آبلیمو | ۲ قاشق چایخوری |
دستور پخت شیرینی قیفی خامه ای
طرز تهیه شیرینی خامه ای قیفی که یکی از انواع نون خامه ای است را در مراحل زیر دنبال کنید:
- مرحله اول: فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کنید تا به خوبی گرم شود.
- مرحله دوم: برای تهیه این شیرینی ابتدا پودر خمیر مایه را با آب ولرم مخلوط کرده و اجازه دهید تا چند دقیقه استراحت کند. در ادامه کره را به خمیر مایه اضافه کرده و بهخوبی ترکیب کنید.
- مرحله سوم: آرد را سه بار الک کرده و به همراه نمک، آرام آرام به مواد اضافه و مخلوط کنید تا خمیر نرم و یکدستی ایجاد شود.
- مرحله چهارم: داخل یک ظرف را با روغن چرب کنید، خمیر را درون ظرف قرار داده و درب ظرف را با پارچه بپوشانید. خمیر را به مدت 2 ساعت در جای گرمی بگذارید تا استراحت کرده و حجم آن دو برابر شود.
- مرحله پنجم: پس از آماده شدن خمیر، روی سطح کار یا یک تخته مقداری آرد بپاشید و خمیر را روی آن پهن کنید.
- مرحله ششم: خمیر را به صورت نوارهای باریک و یک اندازه برش بزنید و آنها را از قسمت باریکتر به سمت پهنتر بپیچانید.
- مرحله هفتم: روی سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و خمیرهای آماده شده را داخل سینی فر بچینید. سینی را داخل فر با دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت 15 دقیقه قرار دهید تا خمیرها طلایی و ترد شوند. سپس سینی را از فر خارج کرده و کنار بگذارید تا نانها خنک شوند.
- مرحله هشتم: در این مرحله برای تهیه کرم، ابتدا سفیدههای تخم مرغ و آبلیمو را درون یک کاسه ریخته و با همزن برقی بهخوبی هم بزنید. سپس پودر قند را کم کم اضافه کرده و مخلوط کنید تا حالت خامه ای پیدا کند.
- مرحله نهم: بعد از سرد شدن نانها، داخل آنها را با کرم پر کرده و به مدت 2 ساعت در یخچال بگذارید تا کرم سفت شود. در نهایت، روی شیرینیهای قیفی خامه ای را با پودر قند تزیین کرده و سرو کنید.
طرز تهیه نان خامه ای
نان خامه ای شیرینی محبوبی است که در اغلب مهمانیها مورد استفاده قرار میگیرد و طعم بینظیری دارد. طرز تهیه نان خامه ای گزینهای مناسب برای پذیرایی در مهمانیها است.
مواد اولیه تهیه نان خامه ای
در طرز تهیه شیرینی خامه ای نارنجکی ابتدا مواد اولیه زیر را آماده کنید.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
آرد | ۱ پیمانه |
آب یا شیر | ۱ پیمانه |
کره | ۱۲۰ گرم |
بیکینگ پودر | یک چهارم قاشق چایخوری |
وانیل | یک چهارم قاشق چایخوری |
تخم مرغ | ۴ عدد |
خامه قنادی | ۳۰۰ گرم |
دستور پخت نان خامه ای مجلسی
برای طرزتهیه شیرینی خامه ای مراحل زیر را به دقت انجام دهید.
- مرحله اول: کره را به همراه آب و شکر درون تابهای ریخته و روی شعله با حرارت کم قرار دهید تا به جوش آید.
- مرحله دوم: بعد از به جوش آمدن، ترکیب را از روی حرارت بردارید. آرد را به مواد اضافه کرده و هم بزنید تا به حالت خمیری درآید؛ سپس اجازه دهید تا خنک شود.
- مرحله سوم: تخم مرغ را شکسته و ابتدا با همزن دستی هم بزنید و در ادامه از همزن برقی استفاده کنید. حالا تخم مرغها را در چند مرحله به خمیر شیرینی اضافه کرده و بهخوبی ترکیب کنید؛ در نهایت خمیر، حالت کشداری پیدا میکند. در انتها وانیل و بیکینگ پودر را نیز به خمیر بیفزایید.
- مرحله چهارم: نان خامهای باید بافتی منسجم داشته باشد، پس زمانی که خمیر شل یا سفت نبود، آن را داخل قیف بریزید.
- مرحله پنجم: فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. داخل سینی فر، کاغذ روغنی پهن کنید و خمیر را روی کاغذ روغنی و با استفاده از ماسوره قیف، به شکل توپی شکوفه بزنید.
- مرحله ششم: سینی خمیر را داخل فر بگذارید و بعد از طلایی شدن خمیرها، سینی را از فر خارج کرده و اجازه دهید تا شیرینیها خنک شوند.
- مرحله هفتم: خامه قنادی را از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسد؛ سپس با همزن چند دقیقه هم بزنید تا فرم بگیرد.
- مرحله هشتم: اکنون خامه را داخل قیف بریزید، زیر شیرینیها را سوراخ کرده و با استفاده از قیف، آنها را از خامه پر کنید.
طرز تهیه رولت خامه ای
در طرز تهیه انواع شیرینی خامه ای، رولت را از یاد نبرید. رولت خامه ای یکی از انواع شیرین خامه ای خوشمزه و محبوب است که میتوان به آسانی و بدون فر در منزل تهیه کرد.
مواد اولیه در طرز تهیه رولت خامه ای
برای طرز تهیه شیرینی خامه ای رولت به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
تخم مرغ | ۲ عدد |
آرد | ۵۰ گرم |
بیکینگ پودر | نصف قاشق چایخوری |
شکر | ۵۰ گرم |
وانیل | یک چهارم قاشق چایخوری |
خامه قنادی | به میزان لازم |
روغن مایع | به میزان لازم |
انواع مغز، موز و شکلات | به میزان دلخواه |
دستور پخت شیرینی خامه ای بدون فر
درست کردن رولت خامهای، یکی از انواع طرز تهیه شیرینی خامه ای بدون فر بوده و شامل مراحل زیر است.
- مرحله اول: برای تهیه رولت خامه ای، ابتدا تخم مرغ، وانیل و شکر را با همزن برقی هم بزنید تا حجم آن دو برابر شود.
- مرحله دوم: آرد و بیکینگ پودر را چندین بار الک کرده و آرام آرام به مواد بیفزایید؛ سپس مواد را بهخوبی مخلوط کنید.
- مرحله سوم: یک ماهیتابه دو طرفه را با مقداری روغن مایع چرب کرده و روی حرارت کم قرار دهید تا داغ شود.
- مرحله چهارم: مواد رولت خامه ای را درون تابه بریزید و صاف کنید. حرارت را کم کرده و بعد از 15 دقیقه، طرف دوم خمیر را بپزید.
- مرحله پنجم: بعد از طبخ رولت، روی پارچهای نمدار کاغذ روغنی قرار داده، نان رولت را روی آن بگذارید و به آرامی بپیچید.
- مرحله ششم: رول نان را کنار بگذارید تا خنک شود. سپس رول را باز کرده و خامه را روی آن پهن کنید.
- مرحله هفتم: انواع مغز، موز و شکلات را به میزان دلخواه روی خامه بریزید و مجدداً نان را رول کنید. رولت را در یخچال قرار دهید تا سرد شود، سپس میتوانید رولت خامه ای را سرو کنید. طرز تهیه شیرینی خامه ای رول به این سادگی به پایان میرسد.
نکته: شما میتوانید با دنبال کردن طرز تهیه رولت شکلاتی این شیرینی را با طعم شکلات نیز درست کنید.
طرز تهیه شیرینی تر تخته ای
شیرینی تر تخته ای یکی دیگر از انواع شیرینی خامه ای به حساب میآید که میتوان در منزل تهیه کرد. این مدل شیرینی خامه ای برای پذیرایی در مهمانیها و دورهمیها بهترین گزینه است.
مواد اولیه شیرینی تر تخته ای
برای این آموزش شیرینی خامه ای ابتدا مواد اولیه زیر را آماده کنید.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
آرد سفید | ۱۰۰ گرم |
تخم مرغ | ۴ عدد |
شکر | ۱۲۰ گرم |
پودر نسکافه | ۲ قاشق چایخوری |
خامه قنادی | به مقدار کافی |
وانیل | نصف قاشق چایخوری |
عسل | ۲ قاشق غذاخوری |
روغن مایع | ۲ قاشق غذاخوری |
بیکینگ پودر | نصف قاشق چایخوری |
توت فرنگی و موز یا شکلات رنده شده (برای تزیین) | به مقدار دلخواه |
دستور پخت شیرینی تر تخته ای
برای طرز تهیه شیرینی خامهای تخته ای مراحل زیر را به دقت انجام دهید.
- مرحله اول: در مراحل طبخ شیرینی تر تخته ای ابتدا، تخم مرغها را شکسته، سپس سفیده و زرده آنها را جدا کنید و داخل دو ظرف بریزید.
- مرحله دوم: در ادامه نیمی از شکر را به سفیده تخم مرغ و نیم دیگر را به زرده اضافه کرده و ترکیب کنید.
- مرحله سوم: سفیده تخم مرغ را با همزن برقی مخلوط کرده تا سفید رنگ و پفکی شود. سپس زردههای تخم مرغ را به سفیده هم زده اضافه کنید. مواد را به خوبی مخلوط کرده و در ادامه وانیل را به آنها بیفزایید.
- مرحله چهارم: روغن مایع و عسل را نیز به مواد اضافه کرده و به خوبی مخلوط کنید.
- مرحله پنجم: پودر نسکافه را با مقداری آب جوش حل کرده و با دیگر مواد ترکیب کنید.
- مرحله ششم: آرد و بیکینگ پودر را چندین بار الک کرده و در سه مرحله، آرام آرام به مواد بیفزایید. سپس با استفاده از لیسک مواد را هم بزنید تا آرد با دیگر مواد بهخوبی مخلوط شود.
- مرحله هفتم: یک قالب مستطیلی شکل به اندازه دلخواه انتخاب کرده و کف آن را با کاغذ روغنی بپوشانید. در این مرحله بهتر است تا کمی کاغذ روغنی را چرب کنید.
- مرحله هشتم: مواد شیرینی تخته ای را به صورت یکدست و صاف کف قالب بریزید. فر را از قبل در دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید تا گرم شود. سپس قالب را به مدت 15 دقیقه درون فر بگذارید تا شیرینی بپزد. در ادامه به مدت 3 دقیقه گریل فر را روشن کنید تا روی کیک نیز پخته و طلایی شود.
- مرحله نهم: قالب را از فر خارج کرده و کنار بگذارید تا در دمای اتاق خنک شود.
- مرحله دهم: خامه قنادی را در یک کاسه بریزید و با همزن برقی، بهخوبی هم بزنید تا خامه فرم بگیرد. کیک را از قالب خارج کرده و به صورت لایهای برش کنید.
- مرحله یازدهم: یک لایه از خامه فرم گرفته را روی نصف کیک پخش کنید؛ سپس نیم دیگر کیک را روی خامه قرار دهید و یک لایه دیگر خامه روی کیک بکشید. در ادامه با استفاده از پالت، خامه را صاف کرده و با کاردک روی خامه شیار ایجاد کنید.
- مرحله دوازدهم: کیک را به مدت 30 دقیقه درون یخچال بگذارید تا رطوبت خامه گرفته شود. سپس کنارههای شیرینی را صاف کرده و در اندازههای دلخواه برش بزنید.
- مرحله سیزدهم: طرز تهیه شیرینی خامه ای تخته ای به عنوان یک شیرینی کیک خامه ای به پایان رسید. در نهایت شیرینی تر تخته ای را با انواع میوه نظیر توت فرنگی و موز یا شکلات رنده شده تزیین کرده و نوش جان کنید.
برای طرز تهیه شیرینی تیتابی خامه ای، پس از درست شدن شیرینی تر تختهای آن را به اندازه مستطیلهای کوچک برش بزنید و میل کنید.
فوت و فن های طرز تهیه شیرینی خامه ای
برای درست کردن انواع شیرینی خامه ای نکات زیر را مدنظر قرار دهید تا یک شیرینی خوشمزه داشته باشید:
- پیش از تهیه شیرینی، مواد اولیه مانند تخم مرغ و کره را از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند.
- خامهی قندی را با همزن برقی به خوبی هم بزنید تا کاملا فرم بگیرد.
- در استفاده از مواد اولیه، نسبتها را رعایت کنید تا خمیر به درستی آماده شود.
روش نگهداری شیرینی خامه ای
در مقایسه با شیرینیهای خشک، شیرینی خامه ای سریعتر خراب میشود. دقت داشته باشید که شیرینی خامهای را حتما داخل یخچال قرار دهید، چراکه بیرون از یخچال خامه شیرینی، اصطلاحا ترش میشود. همچنین ظرف شیرینی خامهای باید دربدار باشد تا روی شیرینی خشک نشود.
جلوگیری از خراب شدن شیرینی خامه ای
شیرینی خامه ای بافت نرم و لطیفی دارد و به همین دلیل زودتر از دیگر شیرینیها خراب میشود. برای جلوگیری از خراب شدن انواع شیرینی خامه ای دقت داشته باشید که شیرینی بیرون از یخچال باقی نماند. همچنین در هنگام سرو نیز شیرینی را به آرامی داخل ظرف قرار دهید تا بافت آن در اثر برخورد تغییر نکند.
شیرینی خامه ای، دوستداشتنی و خوش طعم
در این مطلب با طرز تهیه شیرینی خامه ای خانگی آشنا شدید. با توجه به طرز تهیه انواع شیرینی خامه ای، این شیرینیهای خوشمزه و خوش عطر و رنگ را در منزل درست کرده و با یک فنجان چای در وعده عصرانه، در کنار عزیزان خود نوش جان کنید.
البته، اگر هوس خوردن شیرینی قنادی خامه ای کردهاید اما زمان درست کردن شیرینی خامه ای در منزل را ندارید، میتوانید با سفارش آنلاین شیرینی از اسنپ فود، انواع کیک خامه ای خوشمزه را سفارش داده و درب منزل یا محل کار خود، در کوتاهترین زمان ممکن تحویل بگیرید.
در پایان، اگر پیشنهاد یا نظری در مورد انواع شیرینی خامه ای و طرز تهیه آنها دارید، خوشحال میشویم تا نظرات خود را با ما و دیگر کاربران اسنپ فود به اشتراک بگذارید.
سوالات متدوال
انواع شیرینی خامه ای چیست؟
از انواع شیرینی خامه ای میتوان به نان خامه ای، شیرینی تخته ای، شیرینی لطیفه، رولت خامه ای و شیرینی خامه ای قیفی اشاره کرد.
شیرینی خامه ای را چگونه نگهداری کنید؟
دو نکته مهم در نگهداری شیرینی خامه ای، قرار دادن شیرینی داخل ظرفی دربدار و نگهداری آن در یخچال است تا شیرینی خراب نشود.
چرا خامه قنادی فرم نمیگیرد؟
خامه قنادی را پیش از استفاده در روش تهیه شیرینی خامه ای، به مدت چند دقیقه با همزن هم بزنید؛ در غیر این صورت خامه فرم نمیگیرد.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402