اخبار و تازه ها

روند اسراف مواد غذایی در 5 سال گذشته

اسراف مواد غذایی در سال‌های اخیر نگرانی‌های زیادی را برانگیخته است، چرا که تخمین زده می‌شود حدود یک سوم از تمام غذایی که در جهان تولید می‌شود خراب شده یا اسراف می‌شود. این نه تنها یک ضرر اقتصادی بزرگ است، تاثیرات زیست محیطی و اجتماعی ناگواری هم به دنبال دارد. در 5 سال گذشته روند رو به رشدی در پرداختن به اسراف مواد غذایی و تلاش برای کاهش آن به چشم می‌خورد.

در پاسخ به این روند، حرکت رو به رشدی در جهت کاهش اسراف مواد غذایی و افزایش امنیت غذایی ایجاد شده است که شامل برخی ابتکارات توسط دولت‌ها، مشاغل و سازمان‌های غیرانتفاعی با هدف کاهش ضایعات مواد غذایی، افزایش کارایی زنجیره‌های تامین و بهبود توزیع مواد غذایی است.

یکی از کلیدی‌ترین روش‌هایی که در سال‌های اخیر به مساله اسراف مواد غذایی پرداخته شده است از طریق توسعه تکنولوژی‌ها و نوآوری‌های جدید است. برای مثال، روند رو به رشدی در استفاده از تکنولوژی‌های جدید برای پایش و مدیریت اسراف مواد غذایی در زنجیره‌های تامین، کمک به کاهش آن و افزایش بهره‌وری را شاهد بوده‌ایم. علاوه بر این، در سال‌های اخیر در حوزه استفاده از ضایعات مواد غذایی برای تولید انرژی و کود، شاهد رشد بوده‌ایم که موجب کاهش تاثیرات محیط زیستی اسراف مواد غذایی شده و آن را تبدیل به منبعی پایدارتر می‌کند.

علاوه بر این تلاش‌ها، روند رو به رشد دیگری در کاهش اسراف مواد غذایی از طریق توزیع غذاهای اضافی در میان نیازمندان را شاده بوده‌ایم. این فعالیت‌ها منجر به ایجاد بانک‌های غذا و برنامه‌های غذا رسانی گردیده که تلاش می‌کنند تا غذاهای اضافی را از شرکت‌ها جمع آوری کرده و بین نیازمندان توزیع کنند. این برنامه‌ها نه تنها به کاهش اسراف مواد غذایی کمک می‌کنند بلکه بر کاهش گرسنگی و عدم امنیت غذایی در جامعه نیز اثر می‌گذارند.

خرید محصولات و مواد غذایی باکیفیت

با وجود تمام این تلاش‌ها، همچنان اسراف مواد غذایی یکی از چالش‌های اساسی دنیای امروز باقی مانده است. به خصوص در کشورهای توسعه یافته که فرهنگ مصرف گرایی و اسراف تبدیل به فرهنگ جامعه شده‌اند. هرچند نشانه‌هایی مشاهده می‌شود که روندهایی در جهت کاهش اسراف مواد غذایی در این کشورها در حال رشد و جلب توجه هستند. در سال‌های اخیر توجه رو به رشدی به نیاز به کاهش اسراف مواد غذایی به عنوان  راه حلی پایدار برای حل مشکل امنیت غذایی به وجود آمده است. این منجر به افزایش سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه و افزایش توجه برای کاهش اسراف مواد غذایی و افزایش بهره‌وری در صنایع غذایی شده است.

به طور خلاصه می‌توان گفت هرچند با توجه به شناخت بیشتر اثرات اقتصادی، زیست محیطی و اجتماعی اسراف مواد غذایی در سال‌های اخیر، روند پرداختن به این مساله رو به رشد بوده است و فعالیت‌های مختلفی به صورت مستقل یا با حمایت دولت‌ها در جهت کاهش آمار ضایعات و اسراف مواد غذایی صورت گرفته است، اما همچنان کارهای زیادی برای حل این معضل به صورت کامل وجود دارد که باید انجام شوند. که شامل آموزش دهی و برگزاری کمپین‌هایی جهت افزایش آگاهی در این مورد، نوآوری‌های فنی و برنامه‌های توزیع غذا برای نیازمندان می‌باشد. با تلاش و سرمایه‌گذاری مستمر می‌توان این چالش مهم را به روشی پایدار و موثر کاهش داد.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا