طرز تهیه آش اسفناج براى تقويت سرماخوردگى + نکات پخت آن
آش در آشپزخانههای ایرانی جایگاه ویژهای دارد. این غذای مقوی، با تنوع بسیار خود، تقریبا هر سلیقهای را راضی میکند و پای ثابت سفرههای افطاری است. به علاوه اینکه، در طرز تهیه یک آش واحد هم روشهای مختلفی وجود دارد که باعث تنوع بینظیری در طعمها میشود. در این مطلب از اسنپ فود به سراغ طرز تهیه آش اسفناج و روشهای متنوع پخت آن رفتهایم. با ما همراه باشید.
آش اسفناج | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | حداقل یک نیمروز برای خیس خوردن حبوبات |
زمان پخت غذا | 4 ساعت |
میزان سختی | متوسط |
آش اسفناج خوشمزه و مقوی
آش اسفناج، هم با حبوبات و هم بدون آن قابل طبخ است. به علاوه، برای تزئین آن، از مواد مختلفی مانند کشک، دوغ غلیظ شده، ماست و حتی رب انار و رب آلوچه هم میتوان استفاده کرد. در ادامه، نحوه درست کردن آش اسفناج با یکی از رایجترین دستورهای موجود را میخوانید و پس از آن، به سراغ دستورهای متنوع دیگر این آش خوشمزه میرویم.
مواد لازم برای تهیه آش اسفناج
لازم به ذکر است که در صورت در دسترس نبودن اسفناج، میتوانید در این آش، از برگ چغندر هم استفاده کنید.
مقدار مورد نیاز | مواد لازم |
اسفناج | ا کیلو |
برنج | نصف پیمانه |
عدس | 1 پیمانه |
لوبیا چیتی | نصف پیمانه |
ماش | نصف پیمانه |
پیاز | 2 عدد |
سیر | 3 حبه |
کشک | 1 قاشق غذاخوری |
نعنا داغ | به مقدار لازم |
آویشن | 1 قاشق چایخوری |
نمک، فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز پخت آش اسفناج براى سرماخوردگى
مراحل تهیه این آش خوشمزه مطابق زیر است:
- مرحله اول: از شب قبل تمام حبوبات را به صورت جداگانه بخیسانید و چند بار آب آنها را عوض کنید تا نفخ آنها گرفته شود
- مرحله دوم: لوبیا چیتی را به صورت جداگانه بپزید و کنار بگذارید.
- مرحله سوم: پیازها را به صورت ریز خرد کرده و در تابهای تفت دهید، پس از اینکه کمی سبک شد، سیر خرد شده و کمی زردچوبه را هم اضافه کنید.
- مرحله چهارم :عدس را همراه با برنج و ماش بشویید و همراه مقداری آب، داخل قابلمهای مناسب بریزید تا بپزند.
- مرحله پنجم: در ادامه طرز تهیه آش اسفناج با برنج، لوبیاهای پخته شده و ترکیب پیاز داغ و سیر داغ را به محتویات قابلمه اضافه کنید.
- مرحله ششم :صبر کنید تا تمام مواد کاملا بپزند و برنج به حد له شدن برسد، در این مرحله، اسفناج را اضافه کنید و حرارت شعله را به مدت 20 دقیقه زیاد کنید تا آش لعاب بیندازد.
- مرحله هفتم: پس از 20 دقیقه، حرارت را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید تا آش اسفناج، جا بیفتد.
- مرحله هشتم :در نیم ساعت پایانی، یک قاشق کشک و مقداری نعنا داغ به آش اضافه کنید.
نکات مهم برای تهیه آش خوش طعم و خوشمزه اسفناج
در طرز تهیه این آش خوش طعم، این نکات تکمیلی را به خاطر داشته باشید:
- طرز تهیه آش اسفناج با بلغور هم کاملا مشابه مراحل بالاست، با این تفاوت که در آن، به جای برنج، میتوان از بلغور گندم یا جو استفاده کرد. اتفاقا آش اسفناج با گندم، فواید بسیار زیادی نیز دارد.
- برای تهیه آش اسفناج مجلسی، میتوانید به صورت جداگانه مقداری کوفته قلقلی تهیه کرده و موقع سرو در آش بریزید.
2 روش طرز تهیه آش اسفناج با عدس
آش اسفناج را علاوه بر روش بالا، میتوانید به روشهای متنوعی تهیه کنید. در ادامه دو روش دیگر برای تهیه این آش با عدس را آموزش میدهیم و سپس به سراغ مابقی دستورهای تهیه میرویم.
طرز تهیه آش اسفناج و عدس به روش دوم
مواد اصلی این روش شامل اسفناج، عدس، کلم برگ، پیاز و رشته آش است. به این منظور و برای تهیه آش، اسفناجهای خرد شده را با پیاز داغ و زردچوبه تفت دهید. سپس عدس و مقداری آب همراه با فلفل و کمی نمک اضافه کنید و صبر کنید تا مواد آش با حرارت ملایم بپزند.
کلم سفیدها را خرد کنید و با مقداری آب بپزید. سپس، آبکش کرده و همراه با مقداری پیاز داغ، داخل آش بریزید. مانند طرز تهیه آش رشته، در مرحله آخر، رشته آش را اضافه کرده و پس از آن، نمک آش را اندازه کنید.
میتوان برای تزئین این آش اسفناج خوشمزه، از نعنا داغ، پیاز داغ، سیر داغ و مقداری کشک استفاده کرد. به علاوه، میتوانید مانند طرز تهیه آش انار، به جای کشک، از رب انار یا آلوچه هم برای تزئین آن استفاده کنید.
طرز تهیه آش عدس و اسفناج به روش سوم
در این روش به اسفناج، برنج، عدس، لوبیا سفید و مقداری پیاز و سیر نیاز دارید. برای تهیه آن، لوبیاهای خیسخورده را بپزید و عدس و برنج را به آن اضافه کنید. برای طعم بهتر میتوانید در این مرحله، مقداری پیاز داغ و سیر داغ هم داخل قابلمه بریزید. پس از پخت حبوبات و برنج، اسفناجهای خرد شده را در آش بریزید و در مرحله آخر، کشک را اضافه کرده و نمک و فلفل آش را اندازه کنید.
در نهایت، آش اسفناج را با پیاز داغ، سیر داغ، نعنا داغ و باقیمانده کشک، تزئین کنید.
همین طور پیشنهاد میکنیم که حتما طرز تهیه آش شلغم را نیز در مجله اسنپ فود دنبال کنید. این آش هم برای کمک به درمان سرماخوردگی و آنفولانزا، بسیار موثر است.
طرز تهیه آش اسفناج و لپه
مواد این آش شامل اسفناج، لپه، عدس، پیاز و بلغور گندم یا جو است. دقت کنید که مقدار لپه باید نصف عدس باشد. برای تهیه آن، حبوبات را همراه با بلغور، پیاز خلالی شده و ادویهجات لازم بپزید و سپس اسفناج خرد شده را به بقیه مواد اضافه کنید.
پس از پختن کامل مواد، مقداری رشته پلویی در آش بریزید و در آخر، پیاز داغ، نعنا داغ و کره را به آش اضافه کنید.
همانطور که دیدید طرز تهیه این نوع آش بسیار آسان است و تهیه آن نسبت به دستورهای قبلی، وقت کمتری میگیرد. به همین ترتیب طرز تهیه سوپ شلغم نیز بسیار ساده بوده و با داشتن خواص زیاد، پیشنهاد میشود که مراحل تهیه آن را نیز یاد بگیرید.
طرز تهیه آش اسفناج یزدی (شولی)
آش شولی یا همان آش اسفناج یزدی، دارای خواص بسیار زیادی بوده و برای سرماخوردگی و به طور کلی بیماریهای ویروسی، مفید است. برای تهیه این آش، به مواد اولیه زیر نیاز خواهید داشت:
مواد اولیه | میزان لازم |
اسفناج و شوید | هر کدام 750 گرم |
تره و جعفری | هر کدام 200 گرم |
شنبلیله | 6 شاخه |
پیاز بزرگ | 2 عدد |
عدس | 1 لیوان |
آرد | 1 لیوان |
روغن مایع | به مقدار کافی |
نعناع خشک | 2 قاشق غذاخوری |
سرکه یا رب انار | به میزان کافی |
چغندر بزرگ | 2 عدد |
سپس مراحل زیر را دنبال کنید تا آش شولی خوشمزه شما، آماده سرو کردن شود:
- مرحله اول: پیش از هر کاری، چغندرها را شسته، پوست آنها را گرفته و به شکل خلالی برش دهید.
- مرحله دوم: حالا چغندرهای برش خورده را در قابلمهای ریخته و روی حرارت قرار دهید تا نیم پز شوند.
- مرحله سوم: در این مرحله از پخت آش شولی، عدس و سبزیها را که باید پیشتر شسته و خرد کرده باشید، به چغندرها اضافه کنید.
- مرحله چهارم: در ظرفی دیگر نعناع داغ را آماده کنید. برای این منظور باید در یک ظرف مناسب مقداری روغن ریخته و پس از داغ شدن روغن، نعناع را داخل آن ریخته و زردچوبه بزنید. ظرف مدت 1 دقیقه نعناع سرخ شده و آماده میشود.
- مرحله پنجم: پیازها را به شکل خلالی خرد کرده و در روغن به همراه زردچوبه سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند. درست مانند کاری که در طرز تهیه آش رشته انجام میدهیم.
- مرحله ششم: آرد را با نصف لیوان یا کمی بیشتر آب مخلوط کرده و خوب هم بزنید به شکلی که بافت آن یکدست شود. دقت داشته باشید که به هیچ وجه آرد گوله گوله نشود.
- مرحله هفتم: اگر مواد داخل آش پخته شدهاند، مقداری از پیاز داغ و نعناع داغ را به آنها اضافه کرده و باقی را نیز برای تزئین روی آش نگه دارید.
- مرحله هشتم: سپس مخلوط آرد و آب را نیز اضافه کرده و هم بزنید تا گوله گوله نشده و خوب در سطح آش پخش شود. حالا زمان دهید تا آش برای مدت 10 تا 15 دقیقه جا بیفتد.
- مرحله نهم: در نهایت آش را در ظرف مناسب سرو کرده و روی آن نعناع داغ و پیاز داغ برای تزئین بریزید.
نکته: شما میتوانید این آش را به همراه کشک یا رب انار، میل کنید.
طرز تهیه آش اسفناج با گشنیز
این آش، غذایی مقوی و سبک برای افراد مبتلا به سرماخوردگی است. برای تهیه این آش به این ترتیب عمل کنید:
- مرحله اول: مقداری سینه مرغ را همراه با پیاز نگینی و زردچوبه تفت داده و با مقداری آب بپزید.
- مرحله دوم: در قابلمهای مناسب، برنج را بپزید و آب مرغ و سبزیجات آش شامل گشنیز و اسفناج را به آن اضافه کنید.
نکته: نسبت گشنیز و اسفناج باید مساوی باشد.
- مرحله سوم: درب آش را بگذارید تا کاملا جا بیفتد.
- مرحله چهارم: در مراحل پایانی پخت، مرغهای ریش ریش شده را درون آش بریزید و در صورت تمایل، مقداری روغن زیتون هم به آن اضافه کنید. آش اسفناج خوشمزه شما آماده است و میتوانید آن را همراه با نارنج یا آبلیموی تازه سرو کنید.
در طرز تهیه این آش، برای قوت بیشتر آن، از مقداری سیر و شلغم نگینی شده هم استفاده میشود.
طرز تهیه آش اسفناج با ماست
برخلاف دستورهای قبل که بیشتر مناسب فصول سرد و زمستان هستند، آش اسفناج و ماست یک آش خنک تابستانی است. برای تهیه آن، کافیست حدود یک پیمانه لوبیا سفید خیسخورده را با مقداری آب بپزید و سپس اسفناجهای خرد شده را به آن اضافه کنید. پس از پخت اسفناج، رشته آش را اضافه کنید. صبر کنید تا رشتهها بپزند و آش به غلظت مناسب برسد. در 5 دقیقه پایانی پخت، مقداری نعنا داغ را با ماست ترش مخلوط کرده و به تدریج به آش اضافه کنید.
به همین سادگی، آش اسفناج با ماست تابستانی شما آماده است و میتوانید آن را با مقداری سیر داغ و پیاز داغ تزئین کنید.
طرز تهیه آش اسفناج تبریزی
برای تهیه آش اسفناج تبریزی، به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
مواد اولیه | میزان لازم |
اسفناج | 1 کیلوگرم |
کلم برگ | 1.5 پیمانه |
عدس | 1.5 پیمانه |
پیاز | 1 عدد |
پیاز داغ، سیر داغ و نعناع داغ | هر کدام 2 قاشق غذاخوری |
رشته آش | دو سوم بسته |
کشک | به مقدار کافی |
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه | به میزان کافی |
مراحل تهیه آش اسفناج تبریزی به شرح زیر است:
- مرحله اول: پیش از هر کاری لازم است که پیاز را به شکل نگینی خرد کرده و به همراه روغن در تابهای تفت دهید.
- مرحله دوم: حالا نوبت به تفت دادن اسفناج میرسد. کافی است که اسفناج را نیز حرارت داده و اجازه دهید که کمی تغییر رنگ دهد.
- مرحله سوم: حالا عدس را به اسفناج و پیاز داغ اضافه کرده و آب در قابلمه بریزید تا مواد شروع به پخته شدن، کنند.
- مرحله چهارم: کمی ادویه نیز در این مرحله اضافه کنید تا آش خوب طعمدار شود.
- مرحله پنجم: حالا کلم سفید را خرد کرده و در قابلمه دیگری در آب ریخته و بگذارید روی حرارت تا پخته شوند.
- مرحله ششم: سپس کلم سفیدهای پخته شده را آبکش کرده و داخل قابلمه آش بریزید.
- مرحله هفتم: الان وقت آن است که پیاز داغ را به آش اضافه کنید.
- مرحله هشتم: زمانی که متوجه شدید تمام مواد آش پخته شدهاند، رشته را اضافه کرده و کمی کشک نیز بریزید.
- مرحله نهم: پس از ریختن رشته، یک استکان آب سرد به آش اضافه کنید تا مانع وارفتن رشته شود. در ضمن زیاد آش را در این مرحله هم نزنید تا رشتهها خرد نشوند. در واقع هم زدن شما باید با احتیاط و ملاحظه باشد.
- مرحله دهم: پس از جا افتادن آش، آن را داخل ظرف مناسب ریخته و با نعناع داغ، پیاز داغ، کشک یا رب انار، تزئین کنید.
آش اسفناج و تنوعی که فکرش را نمیکنید…
طرز تهیه این آش خوشمزه را به روشهای مختلف برای شما توضیح دادیم. حال، اگر برای تهیه آش اسفناج یا انواع دیگر آشهای خوشمزه ایرانی، وقت کافی ندارید، گزینه سفارش آنلاین غذا در اسنپ فود در اختیار شماست تا در کمترین زمان ممکن، سفره شما را با انواع غذاهای لذیذ و دلچسب ایرانی زینت بخشد.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402