طرز تهیه بولانی افغانی اصل؛ خوشمزه‌ی خاورمیانه‌ای

به راحتی می‌توانید در خانه بولانی مزاری را تهیه کنید.
به این مقاله امتیاز دهید

افغانستان سرزمین پهناوری با قوم و نژادهای مختلف است که علاوه بر سنت‌ها و فرهنگ‌های مختلف، غذاهای لذیذ و منحصر به فرد خود را نیز دارد. بولانی یکی از غذاهای رایج در کشور افغانستان است که طرز تهیه آن در ولایت‌های مختلف، متفاوت است.

یکی از معروف‌ترین غذاهای افغانستانی، بولانی مزاری است.

بولانی مزاری غذایی برای جشن‌های افغانستان.

ما در این مقاله سعی داریم تا طرز تهیه بولانی افغانی را به چند روش به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه بولانی کچالو کابلی

بولانی کچالو یکی از غذاهای پرطرفدار در افغانستان است. کچالو که به معنی سیب زمینی است یکی از اجزای اصلی این خوراکی محلی و خوشمزه را تشکیل می‌دهد. این غذا بیشتر در ماه رمضان و برای افطار  و یا در مناسبت‌ها و جشن‌ها پخته می‌شود. در ادامه این مطلب قصد داریم تا طرز تهیه این غذای سنتی کشور افغانستان را برای شما شرح دهیم. همچنین اگر به طرز تهیه‌ی میان‌وعده‌های خوشمزه و آسان علاقه دارید، سری به طرز تهیه چیپس ترتیلا بزنید.

مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه بولانی کابلی:

آرد ۳.۵ پیمانه
نمک یک قاشق چای‌خوری
آب یک و یک‌چهارم پیمانه
پیاز حلقه شده دو پیمانه
گشنیز خرد شده یک پیمانه
سیب زمینی ۳ تا ۴ عدد
فلفل سبز خرد شده نصف پیمانه
فلفل سیاه یک قاشق چای‌خوری
نمک یک قاشق چای‌خوری
روغن زیتون دو قاشق غذاخوری
روغن به مقدار لازم

 

جدول جزئیات طرز تهیه بولانی کابلی:

میزان کالری در هر 100 گرم 268
زمان آماده‌سازی 45دقیقه
زمان لازم برای پخت 5 دقیقه
تعداد نفرات 5نفر

 

مراحل تهیه بولانی کچالو کابلی:

۱. در مرحله اول، برای تهیه خمیر بولانی، ابتدا آرد، نمک و روغن را در یک کاسه بریزید و هم بزنید تا مخلوطی یکدست آماده شود.

۲.بعد از این که خمیر شکل گرفت می‌توانید به آن آب اضافه کنید تا چسبناک نباشد. سپس خمیر را خوب ورز دهید. آنگاه روی آن را سلفون بکشید و بعد ۲۰ دقیقه به خمیر اجازه بدهید تا خودش را بگیرد.

۳. سیب‌زمینی‌ها را در مقداری آب بپزید. می‌توانید آن‌ها را در ماکروویو هم بپزید، فقط دقت کنید که برای اینکه سیب‌زمینی‌ها بهتر پخته شوند، با چنگال سوراخ‌هایی را در آن‌ها ایجاد کنید و بعد برای ۱۰ دقیقه در ماکروویو قرار دهید.

۴. پس از پخته شدن سیب‌زمینی‌ها، اجازه دهید تا خنک شوند. بعد پوست آن‌ها را بکنید و با چنگال آن را له کنید.

۵. در مرحله بعدی دو قاشق روغن داخل ماهیتابه بریزید و صبر کنید تا داغ شود، بعد فلفل سبزهای خرد شده را در ماهیتابه بریزید و ۱ دقیقه تفت بدهید.

۶. حالا نوبت پیاز‌های حلقه شده است. آن‌ها را در ماهیتابه تفت دهید.

۷.در این مرحله شعله زیر ماهیتابه را خاموش کنید، سپس سیب زمینی له شده، نمک و فلفل را به مخلوط فلفل سبز و پیاز اضافه کنید.

با سیب زمینی به راحتی می‌توانید بولانی درست کنید.

بولانی کچالو از سیب زمینی و گشنیز تهیه می‌شود.

۸.حالا نوبت به خمیر می‌رسد. خمیر را به ۸ قسمت مساوی تقسیم کنید. یک قسمت را بردارید و روی باقی خمیر‌ها را بپوشانید.

۹. بر روی تخته کار کمی آرد بپاشید و بعد خمیر را به شکل دایره‌ای به قطر ۲۰ پهن کنید.

۱۰. بر روی نصف خمیر مقداری از مواد بولانی بریزید. دقت کنید که این مواد از لبه خمیر یک سانتی‌متر فاصله داشته باشد.

۱۱.حالا نیمه‌ی دیگر خمیر را که خالی است، روی نیمه پر تا کنید و لبه‌های خمیر را با دست یا چنگال به هم بچسبانید.

۱۲.این کار را برای تکه‌های دیگر خمیر نیز انجام دهید.

۱۳. ماهیتابه دیگری را روی حرارت بگذارید. چند قطره داخل ماهیتابه بریزید و بعد لز داغ شدن بولانی‌ها را داخل روغن سرخ کنید. بعد از اینکه یک طرف بولانی‌ها سرخ شد، آن‌ها را بگردانید تا طرف دیگر آن‌ها نیز خوب سرخ شود.

 

بولانی‌ها را از ماهیتابه خارج کنید، در ظرف بچینید و با سس گوجه فرنگی و یا دیگر سس‌های مورد علاقه‌تان میل کنید.

 

 

طرز تهیه بولانی مزاری

بولانی مزاری یکی دیگر از انواع بولانی است که در ولایت مزار شریف اغلب با دستور پخت زیر تهیه می‌شود.

مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه بولانی مزاری:

آرد ۴۰۰ گرم
آب ۱لیوان
نمک برای خمیر ۲ قاشق چای‌خوری
اسفناج ۴۰۰ گرم
کدو سبز ۱ عدد
گشنیز تازه ۱ فنجان
پیاز ۲ عدد
سیر ۲حبه
فلفل سبز خرد شده ۱ عدد
فلفل سیاه ۱قاشق چای‌خوری
فلفل چیلی نصف قاشق چای‌خوری
نمک یک و نیم قاشق چای‌خوری
روغن زیتون ۴ قاشق
تخم گشنیز ۱ قاشق چای‌خوری

 

جدول جزئیات طرز تهیه بولانی مزاری:

میزان کالری در هر 100 گرم 242
زمان آماده‌سازی 45دقیقه
زمان لازم برای پخت 10 دقیقه
تعداد نفرات 5نفر

طرز تهیه خمیر بولانی افغانی:

۱. ابتدا آرد و نمک را در یک ظرف بریزید و بعد آب را به آن اضافه کنید. خمیر را ورز دهید و اگر نیاز بود مقدار کمی آب به آن اضافه کنید تا خمیر یکدست شود و دیگر به دست نچسبد.

۲. خمیر را درون یک ظرف بگذارید. روی آن سلفون بکشید و اجازه دهید تا حداقل ۲۰ دقیقه استراحت کند.

۳. پس از ۲۰ دقیقه استراحت. خمیر را به تکه‌های کوچک اندازه نارنگی تقسیم کنید و بعد کمی روی آن آرد بپاشید و با وردنه خمیر را باز کنید. حالا نوبت حاضر کردن مواد داخل بولانی است.

 

مراحل تهیه بولانی مزاری

۱. اسفناج را ساطوری کنید و در یک ظرف بریزید.

۲. کدو را رنده کنید و به اسفناج اضافه کنید.

۳.پیاز‌ها و فلفل سبز را ریز خرد کنید و به همراه گشنیز تازه به اسفناج بیفزایید.

۴.تخم گشنیز، فلفل چیلی، فلفل سیاه، نمک و روغن زیتون را به مخلوط اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد با هم ترکیب شوند.

به راحتی می‌توانید در خانه بولانی مزاری را تهیه کنید.

بولانی مزاری با سبزیجات تازه و معطر درست می‌شود.

۵. خمیرهایی را که با وردنه صاف کردید را بیاورید. نصف خمیر را با مخلوط سبزیجات پر کنید.

۶. نصف دیگر خمیر را روی مواد بولانی برگردانید و با دست انتهای خمیر را به هم بچسبانید.

۷. کمی روغن در ماهیتابه بریزید و بولانی‌ها را به مدت ۳تا ۴ دقیقه درون روغن سرخ کنید. پس از اینکه یک طرف کامل سرخ شد، بولانی‌ها را برگردانید تا طرف دیگر هم به خوبی سرخ شود.

طرز تهیه بولانی افغان با تره

دستور پخت دیگری که می‌توانید برای بولانی در نظر بگیرید، دستور پخت بولانی افغان با تره است.

شما برای تهیه بولانی افغان با تره به مواد اولیه زیر احتیاج دارید.

 

 برای تهیه بولانی افغان با تره به مواد اولیه زیر نیاز دارید:

آرد ۳ پیمانه
نمک ۲قاشق چای‌خوری
آب ۱ پیمانه
فلفل سیاه ۱  قاشق چای‌خوری
زردچوبه ۱ قاشق چای‌خوری
پودر فلفل قرمز ۱ قاشق چای‌خوری
پودر تخم گشنیز ۱ قاشق چای‌خوری
سیر ۲حبه
فلفل قرمز تند ۱عدد
روغن ۴قاشق غذاخوری
پیازچه ۱۰۰ گرم
اسفناج ۱۰۰ گرم
گشنیز ۱۰۰ گرم
تره ۱۰۰ گرم

جدول جزئیات طرز تهیه بولانی افغان با تره:

میزان کالری در هر 100 گرم 215
زمان آماده‌سازی 45دقیقه
زمان لازم برای پخت 10 دقیقه
تعداد نفرات 6نفر

 

مراحل تهیه بولانی افغان با تره:

۱. در این دستور پخت هم مانند سایر دستورها، در مرحله اول باید خمیر بولانی را آماده کنید. پس ابتدا آرد را به همراه نمک و آب داخل کاسه می‌ریزیم و بعد مواد را با هم مخلوط می‌کنیم و باد دست ورز می‌دهیم تا خمیر یکدستی حاصل شود.

۲. خمیر را برای مدت ۲۰ دقیقه به حال خود بگذارید تا استراحت کند. و در این فرصت مواد دیگر را برای بولانی آماده کنید.

۳. سبزی‌ها را تمیز بشویید و بعد آن‌ها را ساطوری خرد کنید. سیر و فلفل قرمز را نیز خرد کنید و به همراه ادویه‌ها و روغن به سبزی‌های خرد شده اضافه کنید و هم بزنید.

۴.حالا نوبت خمیر است. خمیر را به تکه‌های کوچک‌تر تقسیم کنید. تکه‌ها را با وردنه را به دایره‌هایی با ضخامت نیم سانتی‌متر تبدیل کنید.

۵. دو قاشق از مواد بولانی را در نصف خمیر‌های دایره‌ای بریزید و بعد خمیر را تا کنید و لبه‌های خمیر را روی هم قرار دهید.

۶.ماهیتابه را روی حرارت قرار دهید. مقداری روغن داخل آن بریزید و بگذارید تا داغ شود.

۷. بولانی‌ها را داخل روغن سرخ کنید. پس از اینکه یک طرف سرخ شد آن‌ها را بگردانید تا طرف دیگر هم سرخ شود.

۸. بولانی‌ها را داخل ظرف مورد نظرتان بچینید و سرو کنید.

با سفارش غذا اسنپ هم می‌توانید مزه‌ی بی‌نظیر این غذای بین‌المللی را تجربه کنید.

بولانی غذای لذیذ سرزمین افغانستان

در این مقاله ما شما را با یکی از غذاهای محلی و رایج در کشور افغانستان آشنا کردیم. همان‌طور که در دستورهای تهیه شده مشاهده کردید، ممکن است این غذا در ولایت‌های مختلف افغانستان با اندکی تغییر در مواد اولیه و نحوه طبخ تهیه شود.

اما همه‌ی آن‌ها مزه‌ای دلپذیر و عطر و رنگی به یادماندنی از زادگاه خود را به همراه دارد. شما می‌توانید با کمترین و ساده ترین مواد اولیه این غذای ساده و خوشمزه را تهیه کنید و در کنار عزیزانتان از طعمی جدید لذت ببرید. اگر به درست کردن اسنک‌های ساده علاقه دارید می‌توانید طرز تهیه بورک سیبزمینی، غذایی از غذاهای محبوب ترکیه را نیز امتحان کنید.

 

نظرات کاربران