طرز تهیه ترشی لبو با 9 دستورالعمل مختلف + نکات تهیه
ترشی لبو، یک ترشی لذیذ و خوشرنگ است که خیلی راحت میتوانید آن را در منزل تهیه کنید. در طرز تهیه ترشی لبو ، ابتدا لبوها را شسته و نیمپز کنید. سپس آنها را به شکلهای دلخواه خرد کرده و در شیشه ترشی بریزید. در نهایت، سرکه را همراه با ادویههای دلخواه مثل فلفل سیاه، تخم گشنیز و… به آن اضافه کنید. اگر دوست دارید ترشی لبوی ترکیبی درست کنید، موادی مثل هویج، انواع کلم و شلغم را خرد کرده و به تکههای لبو بیفزایید.
در ادامه، جدول مشخصات غذایی این ترشی دلچسب را با هم میبینیم:
ترشی لبو |
|
تعداد نفرات | یک شیشه متوسط ترشی |
زمان آماده سازی | 1 ساعت |
میزان سختی | متوسط |
طرز تهیه ترشی لبو قرمز
شیرینی لبو در کنار تندی و تیزی سرکه، طعمی خاص و منحصربهفرد دارد که پیشنهاد میکنیم حتما آن را امتحان کنید. این ترشی با موادی ساده و در دسترس تهیه میشود و طرز تهیه آن زمان زیادی از شما نخواهد گرفت. در ادامه، مواد لازم و مراحل تهیه ترشی لبو قرمز را با هم میبینیم:
مواد لازم برای درست کردن ترشی لبو قرمز
برای تهیه این ترشی خوشرنگ و جذاب، مواد اولیه زیر را آماده کنید.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
لبو قرمز | 500 گرم |
سرکه سفید | نصف پیمانه |
آب | 4 لیوان |
نمک | به مقدار لازم |
مراحل تهیه ترشی لبو قرمز
برای تهیه ترشی لبو قرمز مراحل زیر را دنبال کنید و مطمئن باشد که خواندن این مطلب، مانند دیدن فیلم طرز تهیه ترشی لبو قرمز، ساده و روان خواهد بود.
- مرحله اول: ابتدا چغندرها را تمیز کرده و خوب بشویید. سپس لبوها را با پوست در قابلمهای مناسب ریخته و مقداری آب اضافه کنید. سطح آب باید 2 بند انگشت بالاتر از لبوها باشد.
- مرحله دوم: قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و نیم ساعت صبر کنید تا لبوها کاملا بپزند. سپس آب لبو را صاف کرده و کنار بگذارید.
- مرحله سوم: لبوها را داخل یک آبکش بریزید. کمی آب سرد روی آنها بگیرید و اجازه دهید خنک شوند.
- مرحله چهارم: در همین فاصله، 1 لیوان آب لبو را با سرکه و مقداری نمک در قابلمهای دیگر ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش آید.
نکته: بقیه آب لبو را دور نریزید. میتوانید آن را به مدت کوتاهی داخل یخچال و به مدتی طولانیتر در فریزر نگهداری کرده و بهعنوان چاشنی یا برای تزیین انواع غذاها به کار ببرید.
- مرحله پنجم: دوباره سراغ لبوها بروید و آنها را به آرامی پوست بگیرید. سپس به ابعاد دلخواه برش زده یا با اشکال مختلف قالب بزنید.
- مرحله ششم: در حین قالب زدن لبوها، حواستان به مخلوط سرکه هم باشد. زمانی که ترکیب سرکه به جوش آمد، آن را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا خنک شود.
- مرحله هفتم: حالا برشهای لبو را داخل یک ظرف شیشهای استریل و خشک بریزید و ترکیب سرکه را به آن اضافه کنید.
- مرحله هشتم: درب ظرف را خوب ببندید و آن را به مدت 1 هفته در جایی خشک و خنک قرار دهید تا ترشی شما برسد.
طرز تهیه ترشی لبو با طعم لیموترش
مواد تشکیلدهنده این ترشی، 1 کیلو لبو، 1 کیلو سرکه، مقداری آب، 1 عدد لیموترش بزرگ و 50 گرم سیر و موسیر له شده است. چاشنیها هم شامل نمک و فلفل سیاه میشوند. مراحل کار را به ترتیب زیر پیش ببرید:
- مرحله اول: ابتدا لبوها را خوب بشویید و سپس آنها را نیمپز کنید. سپس لبوها را از قابلمه خارج کرده و پس از اینکه کمی سرد شدند، پوست بگیرید.
- مرحله دوم: لبوها را به شکلهای دلخواه برش یا قالب بزنید، اما سعی کنید که بیش از اندازه ریز نشوند.
- مرحله سوم: سرکه را همراه با نمک، فلفل سیاه، سیر و آب لیموترش داخل قابلمه لبوها ریخته و با آب باقیمانده از پخت لبو مخلوط کنید.
- مرحله چهارم: لبوهای خرد شده را در شیشه ترشی بریزید و بطری ترشی را با مخلوط سرکه پر کنید. اگر مقدار مایع ترشی کم بود، مقدار بیشتری سرکه اضافه کنید تا سرکه روی لبوها را بپوشاند.
- مرحله پنجم: درب ظرف ترشی را محکم ببندید و آن را داخل یخچال بگذارید تا 3 یا 4 روز استراحت کرده و آماده مصرف شود.
طرز تهیه ترشی لبو با شلغم
برای تهیه این ترشی مفید، به ازای 1 عدد لبوی کوچک به 1 کیلو شلغم نیاز دارید. همچنین 3 حبه سیر، مقداری نمک و 1 عدد برگ بو هم آماده کنید. نسبت آب و سرکه هم باید به صورت 1 فنجان سرکه سفید و 3 فنجان آب باشد. روش کار به ترتیب مراحل زیر است:
- مرحله اول: شلغمها و لبو را بشویید. شلغمها را داخل آبکش بریزید تا آب اضافی آنها خارج شود. لبو را هم با مقدار کمی آب در حد نیمپز شدن، حرارت دهید.
- مرحله دوم: در همین فاصله، آب و نمک و برگ بو را در یک ظرف شیرجوش روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش آیند. سپس، شعله گاز را خاموش کرده و پس از خنک شدن محلول، سرکه سفید را به مخلوط اضافه کنید.
- مرحله سوم: لبوهای نیمپز شده را هم کنار بگذارید تا از حرارت بیفتند. سپس، پوست لبو و شلغمها را بگیرید و همه آنها را بهصورت خلالی خرد کنید.
- مرحله چهارم: در نهایت، لبو و شلغم را همراه با سیرهای ورقهای شده داخل ظرف ترشی بریزید و ظرف را با مخلوط سرکه پر کنید.
- مرحله پنجم: درب شیشه را محکم ببندید و آن را به مدت 1 هفته در محیط آشپزخانه و در جایی نسبتا خنک قرار دهید تا ترشی آماده شود.
نکته: بهتر است این ترشی را حداکثر تا 6 هفته مصرف کنید، زیرا شلغمها به مرور زمان نرم شده و بافت و تردی اولیه خود را از دست میدهند.
طرز تهیه ترشی لبو خوشمزه و فوری
این ترشی حاصل ترکیب لبو با ادویهجاتی مثل تخم گشنیز و فلفل سیاه است. استفاده از شکر در تهیه آن الزامی است و نمک و سرکه هم که مثل همیشه پای ثابت کار هستند. برای تهیه ترشی لبو شیرین و فوری، مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحله اول: لبوها را خوب بشویید و آنها را با مقداری آب نیم پز کنید. پس از آن که لبوها کمی از حرارت افتادند، آنها را به شکلهای دلخواه قالب بزنید.
- مرحله دوم: حالا تکههای لبو را با مقدار مناسب سرکه مخلوط کرده و سیاهدانه، تخم گشنیز، فلفل، شکر و نمک را به آنها اضافه کنید.
نکته: به ازای 1 کیلو لبو، 2 قاشق غذاخوری شکر، 2 قاشق غذاخوری سیاه دانه، 1 قاشق غذاخوری تخم گشنیز، 5 عدد دانه فلفل سیاه و مقداری نمک لازم است.
- مرحله سوم: دوباره مواد ترشی را به مدت 2 تا 5 دقیقه با هم بجوشانید تا لبوها بیشتر بپزند. حالا شعله را خاموش کنید و صبر کنید تا مواد ترشی سرد شوند.
- مرحله چهارم: مواد ترشی لبو را داخل ظرفی مناسب ریخته و درب آن را محکم ببندید. این ترشی بلافاصله هم قابلاستفاده است، اما بهتر است 3 تا 4 روز آن را داخل یخچال بگذارید تا بهتر طعم بگیرد.
طرز تهیه ترشی لبو و انار
برای تهیه این ترشی ترکیبی، به ازای 1 عدد لبو به 2 لیوان انار دانشده، 1 لیوان سرکه قرمز و مقداری آب نیاز است. بهعلاوه، چاشنیهای شکر و نمک هم فراموش نشود. مراحل کار به ترتیب زیر است:
- مرحله اول: دانههای انار را در ظرفی دربدار بریزید و روی آنها نصف قاشق غذاخوری نمک بپاشید. سپس، درب ظرف را ببندید و آن را به مدت 6 ساعت در جایی خنک قرار دهید تا انارها آب بیندازند.
- مرحله دوم: در همین فاصله، لبوها را بهخوبی بشویید و همراه با 1 یا 2 لیوان آب داخل قابلمهای مناسب بریزید. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و صبر کنید تا لبوها بپزند.
- مرحله سوم: بعد از پختن و خنک شدن لبوها، آنها را پوست گرفته و بهصورت نگینی ریز خرد کنید.
- مرحله سوم: در ادامه، آب انار را صاف کنید. آن را همراه با سرکه داخل قابلمهای دیگر بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید.
- مرحله چهارم: 5 دقیقه بعد از به جوش آمدن ترکیب سرکه، دانههای انار و تکههای لبو را هم به قابلمه اضافه کنید.
- مرحله پنجم: 2 دقیقه بعد از جوش خوردن تمام مواد با هم، شعله گاز را خاموش کرده و قابلمه را کنار بگذارید تا محتویات آن کاملا خنک شوند.
- مرحله ششم: مواد ترشی لبو و انار ملس را داخل یک ظرف شیشهای دربدار و خشک بریزید و در نهایت 1 قاشق غذاخوری شکر هم اضافه کنید.
- مرحله هفتم: حالا درب ظرف را محکم ببندید و آن را در یخچال قرار دهید. 1 هفته بعد ترشی میرسد و میتوانید آن را نوش جان کنید.
طرز تهیه ترشی لبو با رب انار
ترکیب رب انار و شیره با لبو و سرکه، طعمی بسیار جذاب و خاص پیدا میکند. این ترشی خیلی زود آماده میشود و میتوان آن را نوعی ترشی لبو فوری دانست. به ازای 1 کیلو لبو، به 2 لیوان سرکه نیاز دارید و 4 قاشق غذاخوری از رب انار و همین مقدار شیره یا شکر هم باید فراهم کنید. کافی است مراحل زیر را انجام دهید:
- مرحله اول: مثل تمام دستورهای قبل، لبوها را شسته و با مقداری آب بپزید. پس از خنک شدن، آنها را پوست گرفته و به شکلهای دلخواه قالب بزنید.
- مرحله دوم: در ظرفی مناسب، برشهای لبو را با 2 لیوان سرکه، شیره یا شکر و رب انار مخلوط کنید.
- مرحله سوم: تمام این مواد را در یک بطری شیشه ای تمیز و خشک ریخته و درب آن را ببندید. ترشی را در یخچال یا مکانی خنک قرار دهید. پس از 24 ساعت، ترشی خوشطعم شما آماده است و میتوانید آن را نوش جان کنید.
روش تهیه ترشی لبو و کلم قرمز
در این دستور به ازای 3 عدد لبو، 1 عدد کلم قرمز لازم است. سرکه سفید به همراه چاشنیهای گلپر، نمک و شکر هم فراموش نشود. مراحل این رسپی به شرح زیر است:
- مرحله اول: لبوها را بشویید و پوست آنها را بگیرید. سپس همراه با مقداری آب در قابلمهای مناسب ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید تا کاملا بپزند.
نکته: حتما لبوها را چک کنید تا کاملا مغزپخت و نرم شوند. در صورت سفت بودن، کمی زمان بیشتری بگذارید و در صورت نیاز، کمی هم آب اضافه کنید.
- مرحله دوم: بعد از پخت لبوها، آنها را از قابلمه خارج کرده و پس از اینکه کمی خنک شدند، به صورت درشت رنده کرده یا بهصورت خلالی خرد کنید.
- مرحله سوم: حالا کلم قرمز را هم بشویید و داخل آبکش بگذارید تا آب اضافه آن خارج شود. سپس با چاقویی تیز قسمت سفت کلم را جدا کرده و باقی آن را به صورت خلالی برش زده یا درشت رنده کنید.
- مرحله چهارم: در ادامه طرز تهیه ترشی لبوی رنده شده و کلم قرمز، کلمهای خرد شده را بهصورت لایه لایه با نمک داخل کاسهای بریزید و 1 ساعت کنار بگذارید. این کار جایگزین پختن کلمها است.
- مرحله پنجم: پس از 1 ساعت، کلم قرمز کاملا آب میاندازد. آن را داخل یک سبد بریزید و کمی فشار دهید تا آب کلم خارج شود.
- مرحله ششم: حالا کلمهای خرد شده و لبوهای رنده شده را داخل ظرفی مناسب بریزید. سپس 2 تا 3 قاشق غذاخوری شکر و 1 قاشق غذاخوری گلپر به آنها اضافه کرده و همه مواد را هم بزنید.
- مرحله هفتم: مواد ترشی لبو را داخل بطری شیشهای ریخته و سرکه را اضافه کنید. سرکه باید روی مواد را کاملا بپوشاند. در صورت تمایل مقداری هم نمک اضافه کنید و درب شیشه را محکم ببندید.
ترشی باید در مکانی دور از نور مستقیم خورشید و گرما قرار گیرد. این ترشی ظرف 3 ساعت آماده است و میتوانید فورا آن را مصرف کنید.
طرز تهیه ترشی لبو و هویج
برای تهیه این ترشی جذاب، به ازای 1 کیلو لبو، به نیم کیلو هویج و 1 لیوان فرانسوی زرشک احتیاج دارید. نسبت سرکه و آب باید به صورت 3/2 لیوان سرکه و 3/1 لیوان آب باشد. همچنین مقداری شکر و ادویه ترشی لبو هم لازم است. برای تهیه ترشی لبو و هویج، مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحله اول: ابتدا لبوها را شسته و پوست بگیرید. سپس آنها را رنده کنید و همراه با آب، سرکه و 2 قاشق غذاخوری شکر داخل قابلمهای مناسب بریزید.
- مرحله دوم: اجازه دهید لبوها به مدت 20 دقیقه روی حرارت ملایم بپزند. در همین فاصله، هویجها را شسته، پوست گرفته و رنده کنید.
- مرحله سوم: بعد از 20 دقیقه، قابلمه را از روی حرارت بردارید. حالا هویجهای رنده شده را روی لبوهای داغ بریزید و در ادامه، زرشکهایی را که قبلا شسته و آبکشی کردهاید، به قابلمه اضافه کنید.
- مرحله چهارم: در این مرحله از تهیه ترشی لبو و هویج، ادویه ترشی را اضافه کرده و همه مواد را خوب هم بزنید.
نکته: ادویه ترشی لبو شامل ترکیب 1 قاشق غذاخوری سیاهدانه، 1 قاشق مرباخوری گلپر، 5 عدد دانه فلفل سیاه، 1 برگ رزماری و مقداری نمک است. تمام این مواد باید با هم آسیاب شوند.
- مرحله پنجم: پس از اینکه محتویات قابلمه خنک شد، ترشی را در ظرفی شیشهای و خشک بریزید. این ترشی ظرف 24 ساعت در دمای محیط میرسد و آماده مصرف است.
طرز تهیه ترشی لبو با گل کلم
در این دستور، بهازای 1 کیلو لبو، 1 بوته گل کلم، 1 لیتر سرکه و 4 عدد سیب تهیه کنید. روش کار به ترتیب مراحل زیر است:
- مرحله اول: لبوها، سیبها و گل کلم را بشویید و کنار بگذارید تا آب اضافی آنها خارج شوند. سپس آنها را به اندازههای دلخواه خرد کنید.
- مرحله دوم: لبوها را با مقداری سرکه بپزید و چند دقیقه بعد سیبها را هم اضافه کنید تا همگی کمی نرم شوند. سپس آنها را کنار بگذارید تا از حرارت بیفتند.
- مرحله سوم: لبو و سیب را همراه با گل کلم داخل ظرف ترشی ریخته و در ادامه، سرکه و مقداری نمک را هم اضافه کنید.
- مرحله چهارم: درب ترشی را محکم ببندید و آن را چند روزی در دمای اتاق قرار دهید تا ترشی جا افتاده و آماده مصرف شود.
فوت و فن ترشی لبو + نکات آن
همانطور که دیدید، روشهای متنوعی برای تهیه این ترشی خوشطعم وجود دارد. استفاده از این روشها در کنار توجه به ریزه کاریها، به شما کمک میکند که یک ترشی خانگی عالی داشته باشید. چند مورد از نکات مهم به این ترتیب است:
- اگر به عبارت ترشی لبو خام برخوردید، باید بدانید که این فقط یک اصطلاح است. در عمل، حتماا باید لبوها بین 1 تا 2 ساعت حرارت ببینند تا کمی نرمتر و نیمپز شوند. در غیر این صورت، ترشی سفت میشود و رنگ زیبایی نخواهد داشت
- البته، دقت کنید که در تهیه ترشی لبو، لبوها را بیش از اندازه نپزید. همین اندازه که بافت سفت لبو ترد و نرم شود و حالت نیم پز پیدا کند، کافی است.
- اگر لبوها کم رنگ بودند، میتوانید از مقداری رنگ خوراکی قرمز هم در تهیه ترشی استفاده کنید.
- اگر خواهان رنگ و لعاب بیشتر این ترشی هستید و در عین حال دوست ندارید از رنگهای خوراکی استفاده کنید، پوست لبوها را نگیرید تا ترشی پررنگتر شود.
اصول نگهداری ترشی لبو چگونه است؟
حتما ترشی لبو را در مکانهای خنک قرار دهید. گرما خیلی زود این ترشی را خراب میکند. بهعلاوه، این ترشی جزء ترشیهایی است که خیلی زود میرسد، به همان نسبت بهتر است آن را در یک بازه زمانی کوتاه مصرف کنید. سعی کنید از درست کردن مقدار زیاد این ترشی خودداری کرده و آن را تازه به تازه تهیه کنید.
چطور از کپک زدن ترشی لبو پیشگیری کنیم؟
برای این منظور، از خشک بودن ظرف ترشی و مواد آن اطمینان حاصل کنید. بهعلاوه، پختن لبو باعث افزایش ماندگاری این ترشی میشود و باعث میشود که دیرتر کپک بزند.
بهترین جایگزین ها در طرز تهیه ترشی لبو
شما میتوانید برای تهیه این ترشی، به جای شکر از مقداری نبات استفاده کنید. همچنین میتوان در طرز تهیه ترشی لبو و رب انار، شیره انگور را جایگزین شکر کرد که فواید بیشتری هم دارد.
خواص لبو
لبو حاوی فیبر فراوانی است و با پایین آوردن کلسترول خون، خطر برزو سکتههای قلبی را کمتر میکند. همچنین این ریشه خوراکی، حاوی مقادیر فراوانی آهن، اسید فولیک و ویتامین C است. چغندر، خون را بهخوبی تصفیه میکند و عملکرد دستگاه گوارش را بهبود میبخشد. استفاده از چغندر یا همان لبو در قالب ترشی، یک روش هوشمندانه برای استفاده از خواص این ریشه خوراکی است و به افزایش اشتهای شما در فصل سرد زمستان کمک میکند.
آیا برای درست کردن ترشی لبو آماده اید؟…
حالا که با روشهای مختلف طرز تهیه ترشی لبو آشنا شدید، آستینها را بالا زده و یک تجربه جدید را در آشپزخانهتان رقم بزنید. البته، اگر مواد اولیه فراهم نیست، اصلا نگران نباشید و سری به قسمت خرید آنلاین میوه اسنپ فود بزنید. با چند کلیک ساده در این قسمت، میوه و صیفیجات موردنظر را سفارش داده و در کوتاهترین زمان ممکن، آنها را درب منزل تحویل بگیرید. سپس، یکی از رسپیها را انتخاب کرده و خیلی زود و راحت، یک ترشی خانگی مفید و لذیذ تهیه کنید.
سوالات متداول
سرکه مناسب برای ترشی لبو چیست؟
شما میتوانید برای این منظور از سرکه قرمز یا سرکه سفید استفاده کنید.
انواع ترشی لبو چیست؟
میتوان ترشی لبو را به صورت ساده یا به صورت ترکیبی با انار، رب انار، هویج، کلم قرمز، کلم بنفش و گل کلم تهیه کرد.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402