به خوردن چیزکیک علاقه دارید؟ تا به حال کدام یک از دستورالعملهای این دسر را امتحان کردهاید؟ تنوع در طرز تهیه چیزکیک آنقدر بالاست که همیشه مدلهای مختلفی برای درست کردن و البته خوردن آن وجود دارد. پس حتی اگر یکبار این دسر را چشیدهاید، اما مزه آن با مذاق شما سازگار نبوده است، میتوانید طعمهای دیگر را امتحان کنید. در اینجا هم یکی از دستورهای آماده سازی این دسر را در اختیار شما قرار میدهیم تا متناسب با موقعیت از آن استفاده کنید. نوع کاراملی آن یکی از بی نظیرترین نمونههای این دسر است که در سراسر دنیا طرفداران مختص به خود را دارد و ما قصد داریم تا در این مقاله طرز تهیه چیزکیک کاراملی را به شما توضیح دهیم.
چیزکیک کاراملی |
|
تعداد نفرات | 8 نفر |
زمان آماده سازی | 30 دقیقه |
زمان پخت | 60 دقیقه |
میزان سختی | متوسط |
معرفی دسر چیزکیک

به قول ما چیزکیک یکی از دسرهای خوشمزهای است که از یک یا چند لایه مختلف تشکیل شده است. از آن جهت به این دسر چیزکیک گفته می شود که لایه اصلی آن که اتفاقا بسیار هم ضخیم است، از پنیر تشکیل شده است. البته برای خوشمزه شدن چیزکیک، ماده اصلی آن با برخی دیگر از مواد خوراکی مخلوط میشود تا یک ترکیب لطیف و شگفت انگیز به دست آید.
اما برای کسانی که تا به حال این دسر را امتحان نکردهاند، این کنجکاوی پیش میآید که چیزکیک چه طعمی دارد؟ کیک پنیر برای کسانی که رابطه خوبی با طعم انواع لبنیات دارند، یک دسر فوق العاده به حساب میآید. از آن جایی که در اغلب دستورها پنیر خامه ای پایه کار محسوب میشود، بنابراین همان طور که انتظار میرود، در خصوص این کیک با یک مزه خامهای مواجه هستیم که بسته به سایر ترکیبات این طعم تحت تأثیر قرار خواهد گرفت.
ترکیب مواد تشکیل دهنده با یکدیگر، یک بافت و طعم غنی و خامهای ایجاد میکند که در دهان ذوب میشود. چیزکیک های بدون پخت معمولا سرد سرو میشوند. برخی چیزکیکهای پخته شده نیز با تخممرغ و نشاسته ذرت درست میشوند که طعم و بافت کیک را غلیظتر و غنیتر خواهد کرد. در برخی از موارد اگرچه این دسر خوشمزه است، اما مطابق با ذائقه همه نخواهد بود. به چنین افرادی توصیه می شود که نمونههای میوهای یا کاراملی را امتحان کنند.
دستور پخت چیزکیک کاراملی
هیچ محدودیتی در طعم و مزه دسرهای چیزکیک وجود ندارد و امکان آن را دارید طعمی از این کیک را که به آن علاقه دارید تهیه کنید، اما برخی از نمونهها بیشتر از سایرین طرفدار دارند. برای مثال چیزکیک شکلاتی یا نوتلا، چیزکیک کره بادام زمینی، کیک پنیر وانیلی، چیزکیک توتفرنگی، کیک پنیر بلوبری و نوع کاراملی از سری طعمهای دوست داشتنی در ملل مختلف هستند که بیشتر از سایر دستورها مورد توجه قرار گرفتهاند. حال، اگر دوست دارید مزه نوع کاراملی را امتحان کنید، کافی است که مراحل طرز تهیه چیزکیک کاراملی در متن زیر را دنبال کنید:
مواد اولیه چیزکیک کاراملی

مواد لازم برای تهیه کیک پنیری با سس کارامل شامل سه بخش مجزا میشود:
- موادی که در کف قالب قرار می گیرند و زیرکار کیک نام دارند.
- مواد اصلی که طعم و بافت چیزکیک را به خود اختصاص میدهند.
- سس کارامل یا طعم فرعی دسر که طعم قالب کیک را دارد.
لیست تمامی این مواد در مقاله طرز تهیه چیزکیک کاراملی را به صورت جداگانه در اختیار شما قرار دادهایم.
مواد لازم زیر کیک
مواد لازم برای لایه زیر کیک، به شرح زیر هستند:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
ویفر وانیلی خرد شده | 2 لیوان |
شکر | 3 قاشق غذاخوری |
کره ذوب شده | 3/1 فنجان |
مواد لازم روی کیک
همین طور مواد اولیه لازم برای بخش روی کیک، مطابق زیر هستند:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
پنیر خامهای | 600 گرم |
شکر | 2/1 فنجان |
آرد همه منظوره | 2 قاشق غذاخوری |
عصاره وانیل | 1 قاشق غذاخوری |
تخم مرغ بزرگ | 3 عدد |
مواد لازم سس کارامل
در نهایت برای تهیه سس کارامل، مواد زیر را نیاز خواهید داشت:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
سس کارامل | 1 بسته |
گردوی خرد شده | 1 فنجان |
شیر تبخیر شده (شیر غلیظ) | 1 قوطی |
طرز تهیه چیزکیک کاراملی
چیز کیک کاراملی یخچالی را با توجه به مراحل زیر، تهیه کنید:

- مرحله اول: در طرز تهیه چیزکیک کارملی باید در یک ظرف کوچک ویفرهای خرد شده و 3 قاشق شکر را با هم خوب مخلوط کنید. سپس کره ذوب شده را روی ویفرها ریخته و این ترکیب را هم بزنید.
- مرحله دوم: درون یک قالب کمری را چرب کرده و مخلوط فوق را در آن بریزید. با پشت قاشق ترکیب را فشار دهید تا انسجام مناسبی پیدا کند.
- مرحله سوم: در این مرحله باید مواد اصلی و روی کیک را آماده کنید. برای این کار نیاز به یک ظرف بزرگ دارید تا پنیر خامهای و شکر را در آن مخلوط کنید. این کار را تا جایی که ترکیب شما کاملا یکدست شود، ادامه دهید.
- مرحله چهارم: در مرحله چهارم از طرز تهیه چیزکیک کاراملی ، آرد و وانیل را نیز به مخلوط اضافه کنید. سپس تخم مرغها را درون مخلوط مورد نظر بریزید. دقت داشته باشید که تمامی ترکیب را با سرعت کم هم بزنید تا مواد حسابی به خورد یکدیگر بروند.
- مرحله پنجم: مواد را به آرامی درون قالب بریزید. قالب را در طبقه وسط فر قرار داده و حدود 30 تا 35 دقیقه بسته به نوع فر بپزید.
- مرحله ششم: پس از پخت قالب را از فر درآورده و اجازه دهید تا حدود 10 دقیقه خنک شود. بعد از آن به یک چاقوی تیز کنارههای قالب را باز کنید. اما همچنان چیزکیک را از قالب جدا نکنید. 1 ساعت دیگر مخلوط را خنک و پس از آن قالب را یک شب درون یخچال قرار دهید.
- مرحله هفتم: در یک قابلمه سس کارامل و شیر غلیظ شده را با یکدیگر ترکیب کنید و روی گاز با شعلۀ کم قرار دهید تا مخلوط ذوب شود. مخلوط را هم بزنید تا یکدست شود، سپس گردوها را به آن اضافه کنید.
- مرحله هشتم: سس کارامل تهیه شده را در دمای اتاق خنک کنید. قالب را از یخچال درآورده، دور قالب را باز کرده و سس کارامل را روی آن بریزید.
اگر به انواع چیزکیک علاقه مند هستید، حتما مقاله طرز تهیه چیزکیک آلبالو را نیز دنبال کرده و مطالعه کنید.
نکات مهم در طرز تهیه چیزکیک کاراملی
نکات مهم که باید در چیز کیک کاراملی شکلاتی و … رعایت کنید؛ به شرح زیر هستند:
- فر را از قبل روی دمای 180 درجه سانتیگراد حدود 15 دقیقه گرم کنید.
- مواد را قبل از آمادهسازی در دمای محیط قرار دهید.
- پنیر خامهای را قبل از استفاده در محیط بیرون نرم کنید.
- قبل از اضافه کردن تخم مرغ به مخلوط کمی آن را هم بزنید.
- هنگامی که قالب را برای استراحت یک شبه درون یخچال قرار میدهید باید روی آن را بپوشانید تا کیک خشک نشود.
- به جای عصاره وانیل میتوانید از پودر آن استفاده کنید.
- سس کارامل را میتوانید خودتان در خانه تهیه کنید.
- بسته به ذائقۀ خود میتوانید میزان لایۀ زیرین چیزکیک را کم یا بیشتر کنید.
- به جای ویفر میتوانید از بسکوییت ساقه طلایی استفاده کنید.
- برای افزایش عطر و طعم چیزکیک این امکان را دارید که از پوست لیمو یا چاشنیهایی مثل دارچین استفاده کنید.
به علاوه توصیه میکنیم که حتما مقاله انواع چیز کیک تنوری را نیز بخوانید.
تاریخچه چیزکیک

پس از دانستن طرز تهیه چیزکیک کاراملی، بد نیست گذری بر تاریخچه طبخ این دسر داشته باشیم. تاریخ نشان میدهد که قدمت اولین چیزکیک به حدود 4000 سال پیش برمیگردد. طبق معمول این یونانیان باستان بودند که اولین نمونه از این دسر را در جزیره ساموس تهیه کردند.
در ابتدا این نوع کیک را با پنیر، آرد و عسل تهیه میکردند و حتی به عنوان یک غذای انرژی زا مصرف میکردند. به طوری که گفته میشود در اولین بازیهای المپیک این چیزکیک بود که به عنوان دسری دوست داشتنی و البته مقوی سرو شد.
البته داستان محبوبیت کیک پنیری به اینجا ختم نمیشود. در آن روزها از این چیزکیک به عنوان دسر محبوب در عروسیها هم استفاده میشد. اما افزایش دستورالعملهای مختلف این دسر به سال 1390 میلادی در انگلیس بر میگردد که طعمهای مختلفی را در بر میگرفت.
از آن زمان به بعد این دسر محبوب به مستعمرههای انگلیس و از آنجا به تمام نقاط دنیا راه پیدا کرد. اوج تغییر این دسر در آمریکا و زمانی بود که به جای استفاده از پنیر کشک سنتی، از پنیر خامهای برای طعم دهی به چیزکیک استفاده شد. آنجا بود که مزه این دسر لطیفتر، غنیتر و البته خوشمزهتر از همیشه شد.
چیزکیک کاراملی رو همین الان سفارش بده…
در بالا طرز تهیه چیزکیک کاراملی در منزل را دنبال کردیم. اگر برای بار اول است که این دسر را تهیه یا حتی امتحان میکنید، شاید به کمی تجربه در خصوص آن نیاز داشته باشید. انتخاب اینکه چه طعمی از چیزکیک به ذائقه شما نزدیکتر است، شاید به کمی زمان نیاز داشته باشد. اما طبخ این کیک به مهارت، توجه به دستورالعمل و استفاده از مواد اولیه با کیفیت بستگی دارد. در نهایت بهتر است بدانید که این دسر کمی پر کالری و چرب است، پس در مصرف بیش از اندازه آن دقت کنید. همین طور شما میتوانید با سفارش آنلاین شیرینی از اسنپ فود، این کیک خوشمزه را به صورت اینترنتی خریداری کنید.
نظرات کاربران