میوه های فصل پاییز تنوع چشمگیری دارند و هر کدام از آنها با دنیایی از مواد مغذی، آمادهاند تا بدن ما را برای گذراندن پاییزی آرام مهیا کنند. پاییز فصل میوه های رنگارنگ است و ما را با دنیایی از طعمهای جذاب و مفید روبهرو میکند. بعضی از میوههای پاییزی مانند پرتقال و نارنگی، گل سرسبد مهمانیها هستند؛ با چند میوه پاییزی مانند انار، خاطرههای زیادی در شب یلدا داریم و بعضی از آنها مثل سیب، همیشه در سبد میوهها حضور دارند! با این حال، میوههایی مانند لیموشیرین یا گریپ فروت هم هستند که چندان مناسب مهمانی نبوده و در خانه مصرف میشوند.
اصلا نام میوه های پاییزی که به میان میآید، هیجانزده شده و منتظر چشیدن طعم این خوشمزههای آبدار هستیم. اگر کنجکاوید بدانید که میوه های فصل پاییز چیست، هر میوه چقدر ماندگاری دارد و به چه روشهایی مصرف میشود، با اسنپ فود همراه باشید تا در مورد میوه های پاییزی اطلاعات بیشتری کسب کنیم.
میوه های پاییزی چیست؟
اگر رژیم غذایی مناسبی داشته باشید و از میوه های فصل پاییز به حد تعادل بهرهمند شوید، مشکلات کمتری در رابطه با سلامتی خود در پاییز خواهید داشت. این میوههای بینظیر، نشانهای از حکمت بیانتهای پروردگار هستند که درست در زمان شروع سرمای پاییز، به کمک بدن شما آمده و مانند یک سپر دفاعی محکم، از آن محافظت میکنند. میوه های فصل پاییز برای کودکان نیز مفید بوده و مواد مغذی مورد نیاز برای رشد آنها را فراهم میکند.
در ادامه، لیستی مفصل از انواع میوه های فصل پاییز و خواص آنها را گردآوری کردهایم و امیدواریم که کسب این اطلاعات، برای شما جذاب و مفید باشد.
1. انار، نشانه ای از شب یلدا
در شناسنامه پاییز، انار جایگاه ویژهای دارد. این میوه سرخ رنگ با دانههای یاقوتی خود، مهمان هر ساله شب یلداست و میتوانید به شکلهای متنوعی از آن برای آشپزیهای پاییزی خود استفاده کنید. حتی روغن هسته انار هم خواص بینظیری دارد و میتوان به عنوان یک داروی طبیعی از آن استفاده کرد. انار یکی از میوه های فصل پاییز و زمستان است، چراکه در زمستان نیز این میوه در بازار وجود دارد.
خواص انار
این میوه ی پاییزی پرطرفدار، خواص فراونی برای سلامتی دارد که بسیاری از این خواص وابسته به وجود آنتی اکسیدانها و ویتامین C موجود در آن است. از میان آنتی اکسیدانهای این میوه، دو ترکیب اسید پونیکیک در هسته انار و پونیکالاگینز در آب و پوست این میوه، بیشتر قابل توجهاند و خواص دارویی فوقالعادهای دارند. در ادامه، به مهمترین خواص انار اشاره میکنیم:
- تقویتکننده سیستم ایمنی بدن
- محافظت از سلولهای بدن در برابر سرطان
- تصفیهکننده قوی خون
- پیشگیریکننده از دیابت
- تقویتکننده طبیعی قلب
- شادابکننده پوست و مو
- کنترلکننده کلسترول خون
- محافظ سلامت جنین و درمانکننده خونریزی رحم
نحوه انتخاب و نگهداری انار
فراموش نکنید که یک انار مرغوب باید پوستی روشن و شفاف داشته باشد. به علاوه، هر چقدر میوه سنگینتر باشد، آبدارتر است. انار سالم تا 2 ماه در یخچال ماندگاری دارد و شکل دان شده این میوه را باید زودتر مصرف کرد. البته، انار دان شده تا 6 ماه در فریزر، خوب و تازه میماند.
2. نارنگی، گل سرسبد میوه های پاییزی
در لیست نام میوه های فصل پاییز ، نارنگی جایگاه ویژهای دارد. این میوه، از اوایل پاییز تا اواخر زمستان در دسترس است و کمتر کسی پیدا میشود که دست رد به سینه آن بزند. نارنگی، از انواع میوه جات بهصرفه و ارزان است که همیشه ردپای آن در مهمانیهای پاییزی و زمستانی به چشم میخورد.
خواص نارنگی
نارنگی، یک منبع عالی از فسفر، پتاسیم، بتاکاروتن و ویتامین A بوده و مصرف آن در فصل پاییز، بسیار آرامبخش است. در ادامه، چند مورد از خواص نارنگی را با هم میبینیم:
- پیشگیریکننده و درمانکننده سرماخوردگی و سایر بیماریهای ویروسی
- ضد سرطان
- تسکیندهنده اعصاب
- دفعکننده سموم بدن
- کاهنده فشار خون
- ضد نفخ
- بهبود دهنده گردش خون در بدن
نحوه انتخاب و نگهداری از نارنگی
نارنگی هم شبیه انار است و هر چقدر سنگینتر باشد، شیرینتر و آبدارتر است. بهتر است نارنگیهایی را انتخاب کنید که پوست صاف و یکدستی داشته باشند. این میوه، یکی از سازگارترین میوه های فصل پاییز است که حتی در دمای اتاق هم تا یک هفته تر و تازه میماند. البته بهتر است برای نگهداری طولانیتر، آنها را داخل کیسه پلاستیکی و در یخچال قرار دهید.
مصرف میوه خام نارنگی کاملا رایج است، اما استفاده از عطر و طعم فوقالعاده این میوه در انواع کیکها و شیرینیهای فصل پاییز هم جذابیتهای خاص خود را دارد.
3. خرمالو، میوه ای پرخاصیت و خوشمزه
اگر به دنبال تأمین منگنز مورد نیاز بدن هستید، خرمالو را از قلم نیندازید. این میوه، در اواخر پاییز به بازار میآید و انتخابی بی رقیب برای شب خاطرهانگیز یلدا است.
خواص خرمالو
علاوه بر منگنز، خرمالو منبع خوبی از ویتامینهای A وC بوده که میتواند خطر ابتلا به بیماریهای مزمن مانند بیماریهای قلبی – عروقی و انواع سرطانها را کاهش دهد. در ادامه، چند مورد از خواص درمانی خرمالو را با هم میبینیم:
- تقویتکننده سیستم ایمنی بدن
- مفید برای کم خونی
- استحکامبخش لثهها
- بهبود دهنده عملکرد دستگاه گوارش
- درمانکننده فشار خون بالا
- تقویتکننده قدرت بینایی
- درمانکننده اسهال خونی و التهاب بواسیر
نحوه انتخاب و نگهداری خرمالو
پوست یک خرمالوی باکیفیت و تازه باید صاف، شفاف و بدون ترک باشد. انتخاب خرمالوهای نیمه رسیده، بهتر است و بدین طریق شما فرصت دارید که مدت طولانیتری آنها را در یخچال نگه دارید. خرمالو میوهای است که با ماندن در دمای اتاق، رسیدهتر و نرمتر میشود. برای نگهداری خرمالو داخل یخچال، بهتر است آن را درون یک ظرف روباز در کشوی یخچال بگذارید.
استفاده از خرمالوهای رسیده و شیرین، به صورت تازه و خام واقعا دلچسب است، اما بد نیست درست کردن کیک خرمالو را هم امتحان کنید یا از برگههای خشک شده این میوه، برای تزئین سفره شب یلدا کمک بگیرید.
4. گلابی، زنگوله زرد پرخاصیت
اگر میپرسید که آیا گلابی میوه فصل پاییز است؛ باید گفت بله. یکی دیگر از میوه ها فصل پاییز گلابی است. گلابی، یک میوه زنگولهای شکل خوشمزه و آبدار است. این میوه، آلرژیزا نیست و توان بدن در مقابله با ویروسها را به طور قابل توجهی افزایش میدهد. گلابی یکی از میوه های پاییزی کودکانه است که طعم شیرین و بافت نرم آن مورد پسند بچهها قرار گرفته و مواد مغذی مورد نیاز آنها را فراهم میکند.
خواص گلابی
اغراق نیست اگر بگوییم که گلابی، یک شاه میوه پاییزی، بهخصوص برای بانوان است و فواید بی نظیری برای سلامت خانمها دارد. در ادامه، چند مورد از خواص گلابی را با هم مرور میکنیم:
- گلابی، یک منبع عالی از انواع فیبرهای محلول و نامحلول است و به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک میکند.
- این میوه، با حجم قابل توجه آنتی اکسیدانها و ویتامینC ، میوهای مغذی برای تقویت سیستم ایمنی بدن است.
- گلابی به طراوت و شادابی پوست و مو کمک میکند.
- مصرف این میوه برای زنان باردار بسیار مفید بوده و همچنین شیر مادران شیرده را هم افزایش میدهد.
- گلابی، چربی خون را تنظیم میکند و انتخابی عالی برای کاهش وزن است.
نحوه انتخاب و نگهداری گلابی
گلابیهای نرم و رسیده ماندگاری بالایی ندارند و بهتر است ظرف یکی دو روز مصرف شوند، اما اگر گلابیها کال هستند، میتوانید آنها را چند روزی در دمای اتاق قرار دهید تا رسیدهتر شوند.
برای انتخاب گلابیهای شیرین و آبدار، به عطر و پوست شفاف گلابی دقت کنید. سپس، گردن گلابی را به آرامی فشار دهید و در صورتی که نرم بود، مشخص میشود که میوه، رسیده و آماده مصرف است. خوردن گلابی به صورت تازه، بسیار دلچسب است، اما استفاده از آن در شیرینیپزی و تهیه سالاد یا کنسرو میوه هم جذاب خواهد بود.
5. زالزالک، میوه رژیمی پاییز
اگر در میان میوه های فصل پاییز به دنبال یک میوه رژیمی میگردید، زالزالک را از قلم نیندازید. این میوه در سراسر جهان گونههای متنوعی دارد و به رنگهای زرد (نارنجی)، قرمز و سیاه یافت میشود، اما معمولا عموم مردم از خواص درمانی زالزالک اطلاعات کمی دارند. زالزالک، میوهای ترش با یک شیرینی ملایم است که میتواند یک افزودنی عالی به رژیمهای غذایی پاییزه باشد. زالزالک در اواخر شهریور به بار مینشیند؛ در پاییز این میوه برداشت میشود و پاییز فصل زالزالک است.
خواص زالزالک
بخش مهمی از خواص این میوه پاییزی، به آنتی اکسیدانهای قوی آن و ویتامینهایی مانند ویتامین C و B بازمیگردد. در ادامه، مهمترین خواص زالزالک را با هم مرور میکنیم:
- حمایت از سلامت قلب و عروق با رفع گرفتگی عروق
- مفید برای دیابت
- تنظیمکننده فشار خون
- مسکن موثر دردهای عصبی
- کمک به هضم غذا
- کاهشدهنده اضطراب
- کمک به کاهش وزن
- کاهشدهنده چربی و فشار خون
نحوه انتخاب و نگهداری زالزالک
هنگام خرید زالزالک، به سلامت و تازگی پوست این میوه دقت کنید. زالزالک را میتوان به صورت تازه مصرف کرد یا از میوه خشک شده آن برای مدت طولانیتری نگهداری کرد. مصرف دمنوش زالزالک، مربا و ترشی زالزالک هم طرفداران خاص خود را دارد.
6. کیوی، میوه ترش کرکی
کیوی میوهای نسبتا کوچک با رنگ قهوهای و پوست کرکی است که اصالت آن به کشور چین باز میگردد. این میوه، ارزش غذایی بالایی دارد اما برای مصرف آن باید مراقب واکنشهای آلرژیک احتمالی هم باشید. فصل برداشت کیوی آبان ماه است و با آمدن کیوی به بازار ، افراد میتوانند از خواص فوقالعاده آن بهرهمند شوند.
خواص کیوی
در میان انواع میوه های پاییزی، کیوی یک بمب ویتامین C است. به علاوه، این میوه مواد معدنی مفیدی مانند پتاسیم و سولفات مس را نیز در خود جای داده است. در ادامه، برخی از مهمترین خواص کیوی را با هم میبینیم:
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- پیشگیریکننده دیابت
- درمان انواع سرطانها
- میوه مفید برای بانوان باردار
- تأمینکننده سلامت قلب و عروق
- مفید برای دستگاه گوارش
- بهبود دهنده جذب آهن در بدن
نحوه انتخاب و نگهداری کیوی
کیوی، میوهای آبدار و شیرین است که پس از برداشت، به تدریج میرسد. بنابراین از خرید کیویهای بیش از اندازه نرم که پوست یکدستی ندارند، صرفنظر کنید. در صورت خرید کیویهای کال و نارس، باید چند روزی آنها را در محیط آشپزخانه قرار دهید تا به تدریج برسند. کیوی نارس ترش بوده و یکی از میوه های ترش پاییزی به حساب میآید.
شما میتوانید از کیویهای رسیده به مدت چند هفته در یخچال نگهداری کنید، اما اگر قصد دارید این میوه را برای مدت طولانیتری نگه دارید، باید به سراغ فریزر و یا خشک کردن میوه بروید. مصرف کیوی به صورت تازه فواید بیشتری دارد، اما برای تنوع بیشتر میتوانید از ترشی کیوی یا انواع دسرها و اسموتیهای ترکیبی با کیوی هم استفاده کنید.
7. انگور، میوه رنگارنگ مجلسی
خوردن انواع انگور پاییزی در سرمای پاییز، واقعا دلچسب است. این میوه های فصل پاییز، به عنوان یک میوه شکیل مجلسی، حضور پررنگی در مهمانیهای پاییزه دارند و با تنوع گسترده خود، تقریبا هر ذائقه و سلیقهای را راضی میکنند.
خواص انگور
انگور، منبعی قوی از انواع آنتی اکسیدانها و ویتامینهای مهمی مانند ویتامین A و K است. اگر به انگور آلرژی ندارید، این میوه را با خیال راحت در طول پاییز میل کنید و از خواص انگور و انرژی فراوان آن بهرهمند شوید. در ادامه، چند خاصیت دارویی انگور را با هم مرور میکنیم:
- محافظ سلامت قلب و عروق
- جلوگیری از انواع سرطان
- تأمینکننده سلامت پوست و مو
- درمانکننده اختلالات کلیوی
- تقویتکننده استخوانها
- تنظیمکننده سطح کلسترول خون
- درمانکننده میگرن
- کنترلکننده قند خون
نحوه انتخاب و نگهداری انگور
خوشههایی را انتخاب کنید که دانههای آن محکمتر به ساقه چسبیده و رنگی شفاف و زنده داشته باشند. انگورهای نشسته ماندگاری بیشتری در یخچال دارند و میتوانید آنها را به مدت یک هفته یا بیشتر، داخل کیسههای نخی در یخچال نگهداری کنید.
شما میتوانید از انگور، به صورت تازه یا در ترکیب انواع اسموتیها و دسرها استفاده کنید تا از خواص این میوه مفید پاییزی بهرهمند شوید.
8. به، نشاط آور و سرشار از ویتامین
اگر در روزهای دلگیر پاییز دنبال میوهای نشاط آور هستید، به را فراموش نکنید. حتی بوئیدن این میوه حال شما را بهتر میکند. این میوه سرشار از ویتامینهای مهمی مانند A،B و C است و مواد معدنی ارزشمندی همچون پتاسیم، منیزیم، آهن و فسفر را در خود جای داده است.
خواص به
این میوه پرخاصیت، فواید درمانی بسیاری دارد که شاید آشناترین آنها، استفاده از به دانه برای نرمی گلو و جلوگیری از سرفه باشد. در ادامه، چند مورد دیگر از خواص به را با هم میبینیم:
- خوشبوکننده طبیعی دهان
- درمانکننده قوی زخم معده
- تقویتکننده قلب
- مفید برای کاهش وزن
- تنظیمکننده فشار خون
- مفید برای دوران بارداری و سلامت جنین
نحوه انتخاب و نگهداری به
بهتر است بههای سفت و بدون چین و چروک را انتخاب کنید. این میوه، تا 2 هفته در یخچال ماندگاری دارد و برای نگهداری بیشتر، بهتر است میوه را داخل یک کیسه پلاستیکی بپیچید.
به را میتوان به صورت خام یا پخته مصرف کرد و از فواید بی نظیر آن بهرهمند شد. استفاده از دمنوش به یا تهیه خورشت به، به پلو و مربای به، انتخابهای جذابی برای فصل پاییز هستند.
9. پرتقال، شاه نشین میوه های پاییز
پرتقال، پادشاه میوه های فصل پاییز است. انواع پرتقال بسیار متنوع بوده و شما میتوانید از گوشت، پوست و حتی عطر این میوه بینظیر پاییزی استفادههای زیادی داشته باشید.
خواص پرتقال
احتمالا با شنیدن نام پرتقال به یاد ویتامین C و پیشگیری از سرماخوردگی میافتید، اما این مورد تنها خاصیت پرتقال نیست و مصرف این میوه مفید پاییزی، مزایای بیشماری دیگری نیز برای سلامتی دارد. چند مورد از خواص پرتقال عبارتند از:
- تنظیمکننده فشار خون
- افزایشدهنده توان دفاعی بدن
- ادرارآور و سم زدا
- تقویت کننده معده
- ضد اسپاسم و آرام بخش
- کاهشدهنده کلسترول خون
- دارای خواص ضد التهابی
- مبارزه با کم خونی
نحوه انتخاب و نگهداری از پرتقال
به شفافیت و تازگی پوست پرتقال دقت کنید و سعی کنید پرتقالهای سنگینتر و آبدارتر را انتخاب کنید. نگهداری از پرتقالهای تازه برای چند هفته در یخچال، مشکلی ایجاد نمیکند. شما میتوانید علاوه بر مصرف این میوه به صورت خام و تازه، در پخت انواع کیکها و شیرینیهای پاییزی هم از آنها استفاده کنید. شاید این پاییز فرصتی باشد تا خورشت پرتقال خوشمزه شمالیها را هم امتحان کنید.
10. لیمو شیرین، داروخانه طبیعی برای سلامتی
لیمو شیرین یکی از میوه های فصل پاییز است که برخلاف سایر مرکبات، خاصیت اسیدی ندارد. همین خاصیت قلیایی باعث میشود که دو ترکیب آنتی اکسیدانی نارنجین و لیمونین موجود در لیمو شیرین در ترکیب با اکسیژن، مزه تلخی ایجاد کند. این میوه، با خواص ضد باکتریایی خود میتواند بدن را از ابتلا به بسیاری از بیماریها در امان نگه دارد.
خواص لیمو شیرین
لیموشیرین، گنجینهای از ویتامینها و مواد معدنی مفید برای بدن است. با وجودی که طعم شیرین این میوه در مجاورت هوا به تلخی میزند، اما این موضوع چیزی از خواص بینظیر لیمو شیرین کم نمیکند. در ادامه، برخی از خواص لیمو شیرین را با هم مرور میکنیم:
- برطرفکننده مشکلات تنفسی
- تقویتکننده سیستم ایمنی بدن
- پیشگیریکننده از کم آبی بدن
- درمانکننده اختلالات ادراری
- محافظ طبیعی پوست و مو
- مفید برای زنان باردار
- هیدراته کردن بدن
- مقابله با سکتههای قلبی
نحوه انتخاب و نگهداری از لیمو شیرین
لیموشیرینهایی را انتخاب کنید که پوستی سالم، شفاف و بدون لک داشته باشند. این میوه پاییزی در صورت سالم بودن، تا چند هفته در یخچال میماند و متداولترین شکل مصرف آن به صورت تازه و خام است. توصیه میکنیم که در مصرف لیموشیرین، به آب این میوه شیرین اکتفا نکنید و پرههای مفید این میوه لذیذ را هم میل کنید تا از خواص بیشتر آن بهره ببرید.
11. گریپ فروت، میوه ترش پاییزه
گریپ فروت یکی از انواع میوه های فصل پاییز با بافتی آبدار و طعمی نسبتا ترش است. احتمالا ترجیح دهید از این میوه بسیار بزرگ برای پذیرایی از مهمانهای پاییزی استفاده نکنید، اما به خاطر داشته باشید که آن را در رژیم غذایی روزانه خود در فصل پاییز جای دهید. این میوه خواص بسیاری برای سلامتی دارد و باید در فصل پاییز از خواص آن بهره برد.
خواص گریپ فروت
آیا میدانید که با مصرف هر گریپ فروت، چیزی حدود 75 درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین C تأمین میشود؟ علاوه بر این، گریپ فروت آنتی اکسیدانهای قدرتمند زیادی دارد که سلامتی شما را در فصل پاییز تضمین میکنند. در ادامه، چند مورد از خواص مهم گریپ فروت را ارائه کردهایم:
- جلوگیری از افزایش کلسترول بد خون به خاطر وجود پکتین
- کمک به هضم غذا
- کمک به کاهش وزن
- موثر در سلامت پوست و مو به دلیل وجود ویتامین E و سایر مواد مغذی
- درمانکننده بیماری مالاریا
- کاهنده تب
- بهبود دهنده کیفیت خواب
- برطرف کننده یبوست و اختلالات ادراری
نحوه انتخاب و نگهداری گریپ فروت
دقت کنید که گریپ فروت، بعد از برداشت نمیرسد، بنابراین گریپ فروتهای تازه و سنگین را انتخاب کنید که آبدارترند و با کمی فشار، پوست نرم آنها را احساس میکنید.
دمای اتاق برای این میوه مناسب است، اما باید دور از تابش مستقیم نور خورشید قرار گیرد. رایجترین شکل مصرف گریپ فروت، میوه تازه و آب گریپ فروت بوده و بهترین زمان مصرف آن، یک تا یک ساعت و نیم پیش از هر وعده غذایی است. البته فراموش نکنید که حد تعادل را در مصرف این میوه نگه دارید و مراقب تداخلات دارویی آن باشید.
12. کرن بری، یاقوت قرمز پاییز
به لیست میوه های فصل پاییز ، کرن بری (Cranberry) را هم اضافه کنید. کرن بری، میوهای کوچک و پرخاصیت با رنگی قرمز و طعمی نسبتا ترش است که در واقع نوعی زغال اخته آمریکایی است. این میوه فصل پاییزی، خواص فراوانی برای سلامتی دارد و در صنایع رنگ و دارو هم از فواید منحصربهفرد آن استفاده میکنند.
خواص کرن بری
کرن بری، میوهای کم کالری و پرفیبر است که مقادیر فراوانی از ویتامینهای A،C و K را در خود جای داده است. مصرف این میوه انتخابی مناسب برای کاهش وزن بوده و علاوه بر آن، در موارد درمانی زیر هم کاربرد دارد:
- کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی – عروقی
- پیشگیری و درمان انواع سرطانها
- مفید برای سلامت دهان و دندان
- ضد اسهال
- سم زدای طبیعی
- درمانکننده عفونتهای مجاری ادرار
نحوه انتخاب و نگهداری کرن بری
مصرف این میوه به صورت تازه و خشک متداول است و میتوان با آن، دمنوشهای مفیدی برای پاکسازی و لاغری بدن تهیه کرد. برای نگهداری بهتر کرن بری، آنها را در بستههای فشرده شده زیپ کیپ قرار داده و در یخچال بگذارید. به این ترتیب، کرن بریها بین 2 تا 5 روز ماندگاری خواهند داشت. در صورت قرار دادن زیپ کیپها داخل فریزر، مدت نگهداری از این میوه به 4 تا 6 ماه افزایش مییابد.
13. قره قاط، میوه جنگلی با انواع ویتامین
قره قاط، میوهای کوچک به رنگ ارغوانی مایل به سیاه است که شباهت زیادی به انگور فرنگی دارد و بومیها آن را نوعی زغال اخته میدانند. درختچه قره قاط در برخی نواحی اروپا، آمریکا، آفریقا و جنگلهای شمال ایران میروید و خواص درمانی فوقالعادهای برای بدن دارد.
خواص قره قاط
این میوه جنگلی، سرشار از رنگدانههای مفید گیاهی، پتاسیم، منگنز و ویتامینهای گروه B،C و K است و در طب سنتی، از آن مرهمهای دارویی مفیدی تهیه میکنند. در ادامه، برخی از مهمترین خواص درمانی قره قاط را با هم میبینیم:
- کنترلکننده فشار خون
- درمانکننده عفونتهای مجاری ادراری به خاطر وجود پروآنتوسیانیدین
- بهبود دهنده عملکرد سیستم ایمنی بدن
- تصفیهکننده خون
- جوانکننده پوست
- برطرفکننده یبوست
- پیشگیریکننده از آلزایمر
نحوه انتخاب و نگهداری قره قاط
استفاده از قره قاط به صورت تازه یا خشک شده مرسوم است، اما معمولا شکل خشک شده این میوه راحتتر در دسترس قرار میگیرد. اگر میپرسید که قره قاط از کجا بخریم؟ باید بگوییم که خرید میوه آنلاین از اسنپ فود، گزینهای مطمئن و بهصرفه است که میتوانید با استفاده از آن، قره قاتهای تازه یا خشک شده را در بستهبندیهای آماده تهیه کنید.
مصرف این میوه به صورت دمنوش متداول است و برای تهیه آن باید یک قاشق چایخوری قره قاط را با مقداری آب به مدت 10 تا 15 دقیقه، شبیه چای دم کنید.
۱۴. انجیر، میوه شیرین و پرفایده پاییز
طعم شیرین و ملایم انجیر، در کنار خواص منحصربهفرد، یک میوه تمام عیار پاییزی ساخته است. این میوه، دوستدار پوست شما است و میتوان از آن به عنوان یک مکمل زیبایی یاد کرد. انجیر سیاه و انجیر زرد خواص نسبتا مشابهی دارند، اما نمیتوان انجیر سیاه را خشک کرد. شهر استهبان، مرکز انجیر دیم در ایران است و به همین دلیل به آن شهر انجیر هم میگویند.
خواص انجیر
این میوه چربی، کلسترول و سدیم نداشته و سرشار از فیبر است. همچنین املاح معدنی آن یک سر و گردن بالاتر از بقیه میوه های پاییزه خواهد بود. فواید انجیر تازه، قابل توجه است، اما شکل خشک شده این میوه هم فواید درمانی بسیاری دارد. در ادامه، چند مورد از خواص انجیر را با هم مرور میکنیم:
- تضمینکننده سلامت دستگاه گوارش
- تقویتکننده رودهها
- تقویتکننده قوی استخوانها به دلیل مقادیر زیاد کلسیم و پتاسیم
- اثرات عالی برای سلامتی پوست و مو
- کمک به کاهش وزن
- درمانکننده کم خونی
- درمانکننده بواسیر
- افزایشدهنده نیروی جنسی
نحوه انتخاب و نگهداری انجیر
پوست یک انجیر باکیفیت باید نازک، لطیف و سالم باشد و بوی ترشیدگی ندهد. انجیرهای کال و سالم، حداکثر تا یک هفته در یخچال میمانند، اما در صورت رسیده بودن این میوه، باید زودتر آن را مصرف کنید. بهترین شکل استفاده از انجیر، به صورت خام و تازه است، اما برای تنوع، استفاده از این میوه در بافت انواع کیکها، دسرها و اسموتیها هم پیشنهاد میشود.
15. گواوا، میوه استوایی پاییزی
گواوا (Guava)، میوهای استوایی و بومی کشور آمریکا است، اما در استانهای جنوبی مانند هرمزگان و سیستان و بلوچستان نیز کشت میشود که در این مناطق به نام زیتون محلی معروف است. فصل میوه گواوا، اواسط پاییز است. این میوه، به دلیل وجود مواد مغذی فراوان، اثرات فوقالعادهای برای حفظ سلامتی دارد.
خواص گواوا
اگر میخواهید نشاط یک روز پاییزی را از ابتدای روز تأمین کنید، یک برش گواوا را همراه با یک قطره لیموترش در وعده صبحانه میل نمایید. مصرف این میوه برای رفع خستگی غوغا میکند و علاوه بر آن، خواص بینظیر دیگری هم دارد که در ادامه به چند مورد از آنها اشاره میکنیم:
- تنظیمکننده فشار خون
- تقویتکننده قلب
- کاهشدهنده قند خون
- مسکن دردهای قاعدگی
- برطرف کننده مشکلات گوارشی
- دارای اثرات ضد سرطانی
- مفید برای کاهش وزن
- تقویتکننده مغز و اعصاب
نحوه انتخاب و نگهداری گواوا
برای تشخیص تازگی و رسیده بودن گواوا، عطر میوه با شما حرف میزند. به علاوه، گوشت میوه هم کمی نرمتر میشود. گواواهای رسیده ممکن است زرد رنگ یا صورتی باشند، اما به هر حال، دقت کنید که اثری از لک و کبودی روی پوست میوه دیده نشود.
بهتر است برای نگهداری گواوا در یخچال، از زیپ کیپهای فشرده استفاده کنید. البته نگهداری از این میوه به صورت ورقه شده داخل یخچال هم مانعی ندارد. استفاده از Guava، به صورت خام و همچنین مصرف آب میوه یا دمنوش گواوا هم رایج است.
16. ازگیل، سم زدای طبیعی بدن
ازگیل را هم در کنار اسم میوه های فصل پاییز اضافه کنید. ازگیل یا کونوس، میوهای نام آشنا برای مازندرانیها و بومی ایران است. با اینکه این میوه پاییزی در جهان کمیاب بوده، اما در ایران به وفور یافت میشود. مصرف دمنوش برگهای ازگیل نیز به دلیل خاصیت ضد ویروسی بسیار مفید است و میتوان برای درمان سرماخوردگی، در طول پاییز و زمستان استفاده کرد.
خواص ازگیل
ازگیل یک سم زدای قوی است که با حجم قابل توجه ویتامینها و آنتی اکسیدانهای خود، اثرات مفیدی برای سلامتی و درمان بیماریهای مختلف دارد. در ادامه به چند مورد از خواص ازگیل اشاره میکنیم:
- برطرفکننده مشکلات کلیه
- ضد اسهال
- کاهشدهنده فشار خون
- تنظیمکننده قند خون
- تقویت اعصاب
- برطرفکننده نفخ معده
- درمانکننده ورم روده
- مفید برای بیماران مبتلا به دیابت
- درمانکننده موثر سنگ کلیه
نحوه انتخاب و نگهداری ازگیل
از خرید ازگیلهایی که بیش از حد رسیدهاند خودداری کنید، زیرا این میوه به طور کلی ماندگاری زیادی ندارد و در بهترین حالت، با گذشت یک هفته ماندن در یخچال، کیفیت خود را از دست میدهد. خوردن ازگیل به صورت خام و به عنوان میانوعده کاملا معمول است، اما در ترکیب سالادهای میوه، اسموتیها و انواع کیکها و شیرینیها هم میتوان از این میوه ی فصل پاییز استفاده کرد. همچنین شاید بد نباشد که حداقل برای یکبار، طعم خورشت محلی ازگیل را هم امتحان کنید.
17. سیب، پای ثابت تمام فصلها
در پاسخ این سوال که فصل پاییز چه میوه هایی دارد، نباید سیب را از قلم انداخت. سیب میوهای متنوع و همه فن حریف است که تقریبا در تمام فصول سال یافت میشود، اما مصرف این میوه بهشتی در روزهای سرد پاییز حال و هوای دیگری دارد. این میوه، سرشار از آنتی اکسیدانها و مواد مغذی برای بدن است و میتوان آن را یک داروخانه سیار دانست.
خواص سیب
چند مورد از خواص سیب برای سلامتی به این شرح هستند:
- مقابله با رادیکالهای آزاد بدن
- تقویتکننده سیستم ایمنی
- تضمینکننده سلامت پوست و مو
- ضد اضطراب
- درمانکننده دیابت
- ضد کلسترول
- پیشگیری از سنگ کیسه صفرا
- سم زدایی کبد
- تقویت بینایی
- جلوگیری از هموروئید
نحوه انتخاب و نگهداری سیب
یک سیب خوب و باکیفیت، بافتی نسبتا سفت و پوستی شفاف و بدون لک دارد. برای نگهداری بهتر از این میوه پاییزی در یخچال، آن را در کیسههای نخی قرار دهید؛ البته از کیسههای نایلونی با منافذ باز نیز میتوان استفاده کرد.
مصرف سیب به صورت تازه، کاملا رایج و محبوب است، اما برای تنوع بیشتر میتوانید از دمنوش سیب یا شکل پخته شده این میوه استفاده کنید. به علاوه، کاربردهای فراوان سیب در آشپزی نیز بسیار جذاب بوده و گزینههایی مانند تارت سیب، کیک سیب، مربا و مارمالاد سیب و خورشت سیب پیش روی شما است.
18. کامکوات، پرتقال مینیاتوری خوشمزه
اسم میوه های پاییزی که به میان میآید، سروکله کامکواتهای کوچک و خوشمزه نیز پیدا میشود. کامکوات (Kumquat) میوهای کوچک و زیبا است که رنگی شبیه پرتقال دارد، اما اندازه آن کمی بزرگتر از زیتون است. درخت کامکوات همیشه سبز و بومی کشور چین است. این میوه امروزه به نقاط مختلف جهان نیز راه یافته و در شمال ایران نیز کشت میشود. معنای لغوی این میوه در زبان چینی «پرتقال طلایی» است. کامکوات طعم ترش و شیرین جالب با پوست خوراکی دارد که عطر آن شما را شگفتزده میکند.
خواص کامکوات
کامکوات در سالهای اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده است و علاوه بر عطر و طعم فوقالعاده، خواص بسیاری برای بدن دارد. در ادامه به معرفی مهم ترین خواص کامکوات پرداختهایم:
- تنظیم فشار خون و پیشگیری از ابتلا به فشار خون بالا
- تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از ابتلا به بیماریهای ویروسی
- خاصیت ضدالتهابی و ضد سرطانی به دلیل محتوای آنتی اکسیدانها
- درمان کم خونی ناشی از فقر آهن
- تقویت بینایی و پیشگیری از بیماریهای چشمی مانند تباهی لکه زرد
نحوه انتخاب و نگهداری کامکوات
در زمان خرید کامکوات، دقت داشته باشید که این میوه پس از چیده شدن از درخت دیگر نمیرسد، پس میوههای رسیده تهیه کنید. سعی کنید میوههایی را بخرید که پوستی صاف و رنگ نارنجی روشنی داشته باشد.
یکی از نکات جالب درباره کامکوات، امکان نگهداری طولانی مدت آن است. در صورتی که این میوه را در دمای محیط قرار دهید، 3 تا 4 روز سالم باقی میماند. برای ماندگاری بیشتر کامکوات آن را در یخچال بگذارید تا به مدت 2 تا 3 هفته قابل نگهداری باشد. برخی افراد این میوه را فریز میکنند، اما بدون شک کامکواتهای تازه طعم دیگری دارند.
19. پشن فروت، میوه خاص استوایی
در فهرست شناخت میوه های فصل پاییز ، نام پشن فروت نیز جای میگیرد. پوست خارجی پشن فروت (passion fruit) محکم و ارغوانی رنگ است و شکل جذابی دارد. این میوه استوایی بومی مناطق گرم کره زمین مانند آمریکای جنوبی، هند و آفریقای جنوبی بوده و شرایط دمایی خاصی برای کشت و پرورش آن وجود دارد. میوه داخلی پشن فروت پر از دانههای نرم است که از خوردن آنها لذت خواهید برد.
خواص پشن فروت
پشن فروت یکی از میوه های پاییزی با طعم دوستداشتنی و خواص بسیار است. در ادامه خواص پشن فروت را معرفی کردهایم:
- کاهش کلسترول بد خون و سلامت قلب و عروق
- شاخص گلیسمی پایین و همچنین بهبود حساسیت به انسولین
- کاهش اضطراب و استرس به دلیل محتوای منیزیم
- منبع غنی از آنتی اکسیدان
- منبع فیبر و تنظیم فعالیتهای گوارشی
نحوه انتخاب و نگهداری پشن فروت
در هنگام انتخاب پشن فروت ابتدا به رنگ آن دقت کنید. میوه رسیده پشن فروت بنفش و مایل به قرمز بوده و رنگ سبز در این میوه نشانه کال بودن آن است. در حالت رسیده سطح پشن فروت مقداری ناهمواری داشته و کاملا صاف نیست. میوههایی را انتخاب کنید که وزن بیشتری داشته و فاقد هر گونه بریدگی یا آسیب در پوست بیرونی باشند.
اگر پشن فروتهای کال را در دمای محیط و به دور از تابش خورشید بگذارید، پس از چند روز مقداری رسیدهتر میشوند؛ البته دقت کنید که قبل از چروک شدن میوه آن را مصرف کنید. پشن فروت را میتوان به مدت یک هفته در یخچال نگهداری کرد. برای خوردن این میوه ابتدا آن را با چاقو نصف کنید، سپس محتوای درونی میوه را با قاشق خارج کرده و میل نمایید.
میوه های فصل پاییز را از اسنپ فود سفارش دهید!
در این مطلب به این سوال پاسخ دادیم که میوه های پاییزی کدامند و درباره خواص میوه های پاییزی صحبت کردیم. حالا که با انواع میوههای فصل پاییز و خواص آنها آشنا شدید، نوبت یک خرید اینترنتی راحت و به صرفه از سبد میوه های پاییزی است. برای این منظور، سری به سایت اسنپ فود بزنید و از طریق خرید میوه آنلاین ، با کیفیتترین و تازهترین میوه های فصل پاییز را تهیه کنید.
راستی، شما به کدام یک از میوههای پاییزی علاقه بیشتری دارید و از خواص کدام یک از میوهها بیشتر بهرهمند شدهاید؟ نظرات خود را با ما و دیگر کاربران اسنپ فود به اشتراک بگذارید.
خواص گواوا چه جالب بود عکس میوه گواوا خوبه گذاشتید اصلا نمیدونستم میوه گواوا داریم
سلام گواوا (Guava)، میوهای استوایی و بومی کشور آمریکا است، اما در استانهای جنوبی مانند هرمزگان و سیستان و بلوچستان نیز کشت میشود که در این مناطق به نام زیتون محلی معروف است. فصل میوه گواوا، اواسط پاییز است. این میوه، به دلیل وجود مواد مغذی فراوان، اثرات فوقالعادهای برای حفظ سلامتی دارد. خواص بی نظیر گواوا تنظیمکننده فشار خون
تقویتکننده قلب
کاهشدهنده قند خون
خواص گواوا مسکن دردهای قاعدگی
برطرف کننده مشکلات گوارشی
خواص گواوا دارای اثرات ضد سرطانی
این همه میوه در فصل پاییز داریم انوقت ما میوه های تکراری میخوریم
اسم میوه ها برای بازی اسم فامیل خیلی خوبه
سلام در فصل پاییز میوه های زیادی داریم پرتقال ، ازگیل ، کامکوات ، پشن فروت،قره قاط و انجیر و سیب و کرن بری و گریپ فروت و
لیمو شیرین و انگور و به و کیوی و چندین میوه خوب و پر خواص برای بدن داریم
سلام میوه قره قاط، میوه جنگلی اصلا نشنیده بودم عجب میوه های پاییزی داریم خواص میوه قره قاط چی هستش
سلام قره قاط، میوهای کوچک به رنگ ارغوانی مایل به سیاه است که شباهت زیادی به انگور فرنگی دارد و بومیها آن را نوعی زغال اخته میدانند.
درختچه قره قاط در برخی نواحی اروپا، آمریکا، آفریقا و جنگلهای شمال ایران میروید و خواص درمانی فوقالعادهای برای بدن دارد
میوه قره قاط سرشار از رنگدانههای مفید گیاهی، پتاسیم، منگنز و ویتامینهای گروه B،C و K است و در طب سنتی،
از آن مرهمهای دارویی مفیدی تهیه میکنند.
از میوه های فصل پاییز میوه انار و خرمالو و پشن فروت میشناختم اما واقعا میوه کرن بری دیگه نمیشناختم
سلام بله میوه های انار و خرمالو و پشن فروت میوه های فصل پاییز هستند که بسیار برای بدن سود و خاصیت دارند و میوه کربن بری خواص برای سلامتی بدن دارد
کرن بری، میوهای کم کالری و پرفیبر است که مقادیر فراوانی از ویتامینهای A،C و K را در خود جای داده است و خواص میوه کرن بری
کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی – عروقی
و خاصیت پیشگیری و درمان انواع سرطانها و فوایدکرن بری مفید برای سلامت دهان و دندان و ضد اسهال و سم زدای طبیعی و
خواص کرن بری درمانکننده عفونتهای مجاری ادرار
میوه های قره قاط و انجیر و گریت فرورت و کامکوات میوه های فصل پاییز هستند که مورد توجه و تحقیق من هستند
سلام اینکه از میوه های فصل پاییز خوشتون میاد خوبه چون میوه های پر خاصیتی هستند و میوه انجیر و قره قاط و گیرت فرورت
خواص و فواید برای سلامتی بدن دارند و اگر تمایل دارید انواع میوه ها را بشناسید سری به
بخش انواع میوه جات https://blog.snappfood.ir/category/%d9%85%db%8c%d9%88%d9%87-%d9%87%d8%a7/ بزنید و
انواع میوه های لاغر کننده https://blog.snappfood.ir/category/%d9%85%db%8c%d9%88%d9%87-%d9%87%d8%a7/weight-loss-fruits/ را ببینید
این همه میوه های پاییزی داریم حتی اسمشون تو اسم فامیل نیاوردیم خخخخ
سلام بله اسم میوه های پاییزی را کنار خواص و خاصیت های انواع میوه ها برای شما علاقمندان به میوه ها در مقاله آوردیم سیب و نارنگی و
گواوا و انجیر و میوه قره قاط حتی میوه های دیگر فصل ها و همیشه حاضر در فصل ها را مانند موز و نارنگی و پرتقال و آواکادو و گریپ فورت
در بلاگ اسنپ فود نام میو ها و خواص آن ها را بریدم
نحوه انتخاب و نگهداری میوه های پاییزی خیلی خوبه که توضیح دادید مرسی مخصوصا میوه سیب و میوه ازگیل که من دوستدارم
سلام خواهش میکنیم نحوه انتخاب و نگهداری میوه ها در کنار خرید میوه مسئله ای مهمی است که باید رعایت شود میوه سیب و میوه ازگیل دارای خواص زیادی برای بدن است که ازگیل یک سم زدای قوی است که با حجم قابل توجه ویتامینها و آنتی اکسیدانهای خود، اثرات مفیدی برای سلامتی و درمان بیماریهای مختلف دارد و خواص ازگیل :
برطرفکننده مشکلات کلیه
ضد اسهال و کاهشدهنده فشار خون و تنظیمکننده قند خون و تقویت اعصاب
برطرفکننده نفخ معده و درمانکننده ورم روده و مفید برای بیماران مبتلا به دیابت و درمانکننده موثر سنگ کلیه و از خواص سیب :
مقابله با رادیکالهای آزاد بد و تقویتکننده سیستم ایمنی و تضمینکننده سلامت پوست و مو و فواید سیب ضد اضطراب و درمانکننده دیابت و ضد کلسترول
پیشگیری از سنگ کیسه صفرا و سم زدایی کبد
خواص سیب تقویت بینایی و خواص سیب جلوگیری از هموروئید
سلام با میوه ازگیل خورشت محلی درست کنید خیلی خوشمزه میشه
سلام ازگیل این میوه ی فصل پاییز را می توان به صورت خام در ترکیب سالادهای میوه، اسموتیها و
انواع کیکها و شیرینیها استفاده کرد و خورشت محلی ازگیل طعم خیلی خوبی دارد