نوشیدنی معروف ترکیه مناسب با ذائقه ایرانی
کشور ترکیه در فاصله اندکی از ایران قرار گرفته و یکی از همسایههای پر رفت و آمد کشور ما است. این کشور جاذبههای تاریخی و البته خوراکی بینظیری دارد. غذاها و نوشیدنی های ترکیه با ذائقه ما ایرانیان نزدیک است. ضمن اینکه بسیاری از غذاهای این کشور را ما نیز در کشور خود طبخ و تهیه میکنیم. همچنین ساکنان کشور ترکیه نوشیدنیهای بسیار متنوعی دارند که در کنار غذاهای لذیذ خود آنها را تهیه کرده و استفاده میکنند. این مطلب به نوشیدنی های معروف ترکیه اختصاص یافته است.
نوشیدنیهایی به قدمت تاریخ یک سرزمین
کشور ترکیه فرهنگی غنی دارد و فرهنگ در کنار غذاها و نوشیدنیها، رسوم و آداب مختلف شکل میگیرد. ترکها نوشیدنیهای متنوعی را در کنار غذاهای خود نوش جان میکنند که این نوشیدنیها نیز به فرهنگ مردم ایران و ذائقه آنها نزدیک است. اگر به استانبول و کشور ترکیه سفر کردید حتما ماهی کبابی یا انواع کبابهای گوشتی مانند دونر کباب را امتحان کنید. ضمن اینکه نباید نوشیدنیها را فراموش کرد. این مطلب قصد دارد تا لیستی از نوشیدنیهای معروف ترکیه را به شما معرفی کند.
نوشیدنی قهوه ترک
در معرفی نوشیدنیهای مردم ترک زبان کشور همسایه، اول از همه به سراغ نوشیدنی معروف ترکیه یعنی قهوه ترک خواهیم رفت. طعم این قهوه نظیر ندارد و با یکبار چشیدن بدون شک عاشق آن خواهید شد. ساکنان سرزمین ترکیه، قهوه را برای وعده صبحانه در نظر میگیرند و سرو میکنند.
- طرز تهیه قهوه ترک: برای تهیه قهوه ترک ابتدا دانههای برشته شده قهوه را پودر کرده و بعد از آن پودر قهوه را با شیر یا آب سرد مخلوط خواهند کرد. به ازای هر یک فنجان قهوه، باید یک فنجان از شیر یا آب سرد استفاده کرد. به همراه دو قاشق چایخوری از پودر قهوه و یک قاشق چای خوری شکر. در طرز تهیه نهایی قبل از اینکه این مخلوط را بر روی حرارت قرار دهند باید کاملاً تمام مواد با هم ترکیب و یکدست شده باشند.
سپس آن را در قهوه جوش مخصوص قهوه ترک ریخته و بر روی حرارت بسیار ملایم قرار خواهند داد. دقت کنید که بدون ذرهای هم زدن، به محض اینکه قهوه شما شروع به جوشیدن کرد باید قهوه را از روی حرارت برداشته و دقت کنید که تحت هیچ شرایطی قهوه شما سر نرود. این قهوه به شدت غلیظ است و کف زیادی دارد. حالا کف قهوه را به آرامی از آن جدا کنید و در فنجان بریزید. اجازه دهید تا قهوه شما در مدت زمان ۱۵ دقیقه به خوبی دم بکشد. در نهایت قهوه را به فنجان منتقل کرده و با دقت اینکار را انجام دهید، چون کف قهوه نباید از بین برود. بعد از آن باید اجازه بدهید تا دانههای قهوه آسیاب شده کاملاً ته نشین شوند و سپس قهوه ترک شما برای نوش جان کردن آماده است. با این حال، پیشنهاد میکنیم که اگر این دستور تهیه برایتان کافی تیست، طرز تهیه قهوه ترک روی گاز؛ از آنکارا تا آتن، فقط ۵ دقیقه! را نیز مطالعه کنید.
نوشیدنی چای معطر ترک
نوشیدنی چای در تمام دنیا طرفداران زیادی دارد. کم نیستند افرادی که چای را با هیچ نوشیدنی دیگری عوض نمیکنند. در این میان ساکنان کشور ترکیه نیز ارادت بسیار خاصی به این نوشیدنی دارند و البته چایهای بینظیری در این کشور تهیه میشود. به طور کلی زادگاه اصلی چای کشور چین است. اما در سایر کشورهای دنیا مانند ترکیه، ایران و انگلیس نیز یک نوشیدنی محبوب و دوست داشتنی به حساب میآید.
همچنین ساکنان کشور ترکیه چای و دمنوشهای گیاهی که برپایه چای هستند را زیاد استفاده میکنند اما چای سیاه بیشتر از سایر رقیبان خود در این کشور طرفدار دارد. در تعداد قابل توجهی از رستورانها و کافههای کشور ترکیه چای در کنار باقلوا و در استکانهایی کمر باریک و لب طلایی شبیه به گل زیبای لاله برای مشتریان ارائه میشود. اما در حالت کلی طعم چای ترکیه نظیر ندارد و در هیچ کجای دنیا نمیتوانید مثل آن را پیدا کنید.
نوشیدنی ثعلب مخصوص ترکیه
ثعلب در اصل یک غده گیاهی است که از آن غده، محصولی با همین نام تهیه میشود.گیاه غدهای ثعلب را از خانواده گیاه ارکیده میدانند. پیاز ثعلب نشاسته فراوانی دارد و بدون شک همانطور که میدانید ثعلب همان مادهای است که برای تهیه کردن بستنی از آن استفاده میشود. حالا مردم ترک نشین در کشور ترکیه و شهرهای آن از گیاه ثعلب یک نوشیدنی بسیار معروف محبوب و پرطرفدار تهیه میکنند. این نوشیدنی شهرت خود را از زمان عثمانیها به دست آورده و بر همین اساس افراد زیادی همچنان این نوشیدنی را با هنوز با همین نام میشناسند. برای تهیه نوشیدنی ثعلب شما به شیر گرم، شکر و ثعلب احتیاج دارید. این نوشیدنی ظاهری شبیه به فرنی دارد و در اصل آن را به شکل گرم نوش جان میکنند. طرز تهیه آن سخت نیست و شاید یکی از دلایل محبوبیتش همین باشد.
برای آماده کردن نوشیدنی ثعلب شیر را بر روی حرارت قرار داده، سپس شکر و آب را با هم مخلوط کنید و اجازه دهید تا شیر غلیظ شود. بعد از آن که شیر به غلظت مناسب رسید حالا گلاب را نیز به این ترکیب اضافه کنید. دقت کنید که در نهایت شما باید یک نوشیدنی داشته باشید که به دلیل ماهیت اصلی خود نباید سفت و غلیظ باشد. برای تزیین هم میتوانید از پودر گل سرخ، پودر دارچین و یا هل سابیده شده روی نوشیدنی ثعلب خود استفاده کنید.
نوشیدنی پرطرفدار بوزا
این نوشیدنی از جمله نوشیدنیهای سنتی بسیار معروف در کشور ترکیه است که در سایر کشورها مانند ارمنستان، بلغارستان و قزاقستان نیز آن را تهیه میکنند. میتوان گفت که نوشیدنی بوزا در خاورمیانه مشهور و دوست داشتنی است. برای تهیه آن از خمیری غلیظ استفاده میکنند. این نوشیدنی با روشی سنتی در کشور ترکیه تهیه و سرو میشود و البته طرز تهیه سختی دارد. بیشتر مادربزرگها هستند که این نوشیدنی را برای خانواده، مهمانان و نوههای خود تهیه میکنند. نکته جالب اینکه با وجود تهیه کردن نوشیدنی بوزا در فصل زمستان، حتماً باید آن را به صورت سرد نوش جان کنید.
- طرز تهیه بوزا ترکیهای: برای تهیه این نوشیدنی شما به بلغور، برنج، آب، شکر، نخود بو داده شده، دارچین و کمی مخمر احتیاج دارید. در طرز تهیه این نوشیدنی شما باید بعد از شستن بلغور و برنج، آنها را در آب جوش بریزید و در نهایت به خمیر تبدیل کنید. سپس تمام مواد را از صافی ریز عبور داده و با یک کفگیر چوبی بزرگ آنها را فشار دهید تا تمام مواد باقیمانده خارج شوند. موادی که باقی میمانند در ادامه نوشیدنی مورد استفاده قرار میگیرند و تفالهها دور ریخته میشوند.
حالا باید مواد تهیه شده و مایع به دست آمده از خمیر برنج و بلغور را حدودا ۲ ساعت مقابل آفتاب قرار دهید. سپس شکر و مخمر را اضافه کنید. در ادامه این ترکیب را به همراه یک پیمانه آب در قابلمهای ریخته، درب آن را ببندید. این قابلمه باید ۲۰ ساعت در یک مکان خنک و یا یخچال قرار بگیرد. البته هر یک ساعت باید یک بار این ترکیب هم زده شود. بعد از ۲۰ ساعت شکر را اضافه کرده و مجدداً خوب هم بزنید. نوشیدنی بوزا شما آماده شد. در نهایت نوشیدنی را با دارچین و نخود بوداده تزیین کرده و نوش جان کنید. این نوشیدنی را حتما باید در یخچال نگهداری کنید.
دوغ یا نوشیدنی ایران
نوشیدنی دوغ در ایران هم پرطرفدار و دوست داشتنی است. یک نوشیدنی لبنی و سالم که بیشتر از نوشابه توصیه میشود. دوغ ترکی از ترکیب نمک، ماست و آب به دست میآید. یک نوشیدنی با طبع خنک و سلامت که مخصوص فصل تابستان است. مردم ترک زبان سرزمین ترکیه از عاشقان پروپاقرص دوغ هستند. آنها با ترکیب کردن دوغ در کنار سبزیجات معطر، نوع خاص و دلچسبی از این نوشیدنی لبنی را آماده سرو میکنند. اگر به ترکیه رفتید و اسکندر کباب یا دونر کباب لذیذ را امتحان کردید، حتماً در کنار آنها نیز دوغ محلی ترکی را نوش جان کنید. بدون شک طعم آن را از یاد نخواهید برد.
شربت های معروف در ترکیه
از جمله دیگر نوشیدنیهای سلامت و بسیار پرطرفدار و معروف ترکیه، شربتهای خنک هستند. مردمان سرزمین ترکیه نوشیدنیهای خنک و آبمیوههای خوش طعم خود را در فصل تابستان به شدت مورد استفاده قرار میدهند. آنها عادت دارند تا از این نوشیدنیها در رستورانها و مهمانیها به وفور استفاده کنند. شربتآلاتی خنک و متنوع با طعمهایی متفاوت که در کنار غذاهای رنگارنگ و خوشمزه ترکی، در کافهها و رستورانها به مهمانان ارائه میشوند.
ترکها عادت دارند از لیموناد خنک و کوکتلهای متنوع میوهای زیاد استفاده کنند. آنها برای تهیه کوکتلهای میوهای، آبمیوههای طبیعی را با یکدیگر مخلوط میکنند. البته در ترکیه علاوه بر استفاده از آبمیوههای طبیعی یک آبمیوه بسیار معروف دیگر نیز به نام تورشو سویو نیز وجود دارد که شاید طعم آن را همه نپسندند. این نوشیدنی از ترکیب پیاز، سیر، آب هویج، چغندر، نمک و فلفل تهیه میشود. همچنین تورشو سویو را در برخی از مناطق محلی کشور ترکیه زیاد استفاده میکنند. نکته مهم در مورد نوشیدنی تورشو سویو این است که طعم شور و ترشی دارد و بدون شک با ذائقه تمام افراد هماهنگ نیست.
کشور ترکیه و نوشیدنیهایش
در این مطلب سعی کردیم تا اطلاعات کاملی از نوشیدنیهای معروف ترکیه را در اختیار شما قرار دهیم. با اینکه ذائقه مردمان ترکیه به ذائقه ما ایرانیها نزدیک است اما شاید برخی از نوشیدنیهای ترکی مورد پسند و مطابق ذائقه ما نباشد. در هر حال در زمان سفر به این کشور پیش از نوش جان کردن غذاها و نوشیدنیهای متعارف و معمول مردمان ترکیه، کمی از آنها را بچشید و مطمئن شوید که مطابق ذائقه شما هستند. اما حتما در کشور ترکیه غذاها و نوشیدنیها را امتحان کنید. اگر هم فعلا قصد سفر به ترکیه را ندارید، میتوانید این نوشیدنیها را از برخی کافهها با استفاده از امکان سفارش آنلاین از کافه اسنپ فود، سفارش داده و در محل موردنظر تحویل بگیرید.