چگونه به گرسنگی در جهان پایان دهیم؟
پایان دادن به پدیده گرسنگی در جهان امری پیچیده و چند وجهی است که نیاز به همکاری همه جانبه ارگانها و سازمانهای بینالمللی، مردم و دولتها دارد. یک راه ساده که هر کسی میتواند به این روند کمک کند پیشگیری از اسراف و کاهش ضایعات مواد غذایی در خانهها است. چرا که با کاهش دادن غذایی که هدر میرود، غذای بیشتری برای توزیع بین افرادی که به آن نیاز دارند باقی میماند و اینگونه میتوان کم کم به سمت دنیایی که هیچکس در آن گرسنه نیست حرکت کرد.
پدیده اسراف مواد غذایی در دنیای امروز به دلیل هدر دادن بخش زیادی از مواد غذایی دنیا به مساله بسیار مهمی تبدیل شده است و هر روز افراد بیشتری نگرانی خود را نسبت به این حجم از اسراف نشان میدهند. پیش از این نیز در بلاگ اسنپفود ابعاد مختلف این معضل را بررسی کردیم و در مورد اینکه چگونه پدیده اسراف مواد غذایی علاوه بر هدر دادن منابع موجب آلودگی بیشتر محیط زیست میشود صحبت کردیم.
با رعایت چند راهکار ساده میتوان اطمینان حاصل کرد که مواد غذایی کمتری در خانهها تبدیل به زباله میشود. به عنوان مثال اگر همه عادت کنند که برای خود یک برنامه غذایی هفتگی تعریف کنند و خریدهایشان را بر اساس همان برنامه انجام دهند دیگر نیازی به خرید مواد اولیه مختلف برای غذاهایی که هیچوقت پخته نمیشوند نخواهند داشت.
یا با یادگیری راهکارهای ساده نگهداری درست از مواد غذایی میتوان مواد غذایی خریداری شده را برای مدت طولانیتری سالم و تازه نگه داشت تا هم دور ریز آنها کاهش یافته و هم نیازی به خرید مجدد آنها نداشته باشیم.
یکی دیگر از راههایی که میتوان از تبدیل مواد غذایی به زباله پیشگیری کرد این است که چه در خانه و چه در هنگام سفارش غذا، فقط به اندازه میزان گرسنگی خود غذا درست کرده یا سفارش دهیم تا تمام غذایی که تهیه کردهایم را در همان وعده مصرف کنیم.
تهیه کردن مواد اولیه غذاها از کشاورزان و تولید کنندگان محلی نیزی یکی دیگر از راههایی است که هم اسراف و هم رد پای کربن غذاهایی که مصرف میکنیم را کاهش میدهد. چرا که مواد اولیهای که در محل زندگیمان تولید میشوند تازهتر بوده و برای مدت بیشتری قابل استفاده هستند و نیازی به اضافه کردن مواد نگهدارنده، حمل و نقل، انبار شدن و … ندارند. همچنین با این کار از کسب و کارهای محلی نیز حمایت کردهایم.
اما هر چقدر هم که تلاش کنیم همه این موارد را رعایت کنیم در نهایت بخشی از مواد غذایی سر از زباله دانها در میآورند و راهی محلهای دپو زباله میشوند. این زبالههای دپو شده با تولید گازهای گلخانهای موجب سرعت بخشیدن به پدیده گرمایش کره زمین شده، و شیرابههای آنها نیز راه خود را به آبهای سطحی یا زیرزمینی پیدا کرده و آنها را آلوده میکنند.می توان این زبالهها را به جای دپو کردنبه کمپوست تبدیل کرد تا نه تنها ضرری برای طبیعت نداشته باشند بلکه موجب کاهش استفاده از کودهای شیمیایی شوند.