خواص گوجه آش گرگانی خوشمزه گرگانی

4.7/5 - (3 امتیاز)

 استان گلستان، از جمله استان‌هایی است که در حاشیه دریاچه خزر قرار دارد. این منطقه از تنوع غذایی گسترده‌ای برخوردار است؛ از غذاهای دریایی گرفته تا انواع پلوها، خورش‌ها و آش‌ها. وجود انواع مواد غذایی و ذائقه‌های مختلف جمعیت در این استان باعث شده است که غذاهای محلی و سنتی با طعم‌های گوناگون تهیه و آماده شوند.

گوجه آش گرگانی، یک غذای اصیل ترکمنی

 

آش گوجه گرگانی یکی از معروف‌ترین آش‌هایی است که در استان گلستان پخته می‌شود. اگر اهل غذاهای محلی و سنتی هستید به هیچ وجه نباید این غذای خوشمزه و در عین حال مقوی و سالم را از دست بدهید. مواد اصلی این آش خوش رنگ و لعاب گوجه فرنگی و برنج است که در هر خانه‌ای پیدا می‌شود.

آش گوجه در بین ترکمن‌های استان زیبای گلستان طرفداران پر و پا قرصی دارد. ما در این مقاله تصمیم داریم به طرز تهیه آش گوجه گرگانی بپردازیم پس با ما همراه باشید تا برای اولین دورهمی خود یک آش گوجه خیلی خوشمزه داشته باشید.

اگر به انواع آش‌های سنتی علاقمند هستید، می‌توانید از طریق مقاله انواع آش محلی گرگان با تعداد زیادی از آش‌های محلی و خوشمزه این منطقه آشنا بشوید.

خواص گوجه آش گرگانی خوشمزه گرگانی

این آش فوق‌العاده، سرشار از مواد مغذی است که فواید بسیاری برای سلامتی شما خواهد داشت. گوجه فرنگی یک منبع سرشار از آنتی اکسیدان است که از بدن شما در برابر رادیکال‌های مضر مراقبت کرده و تاثیر بسیاری در جلوگیری از بروز انواع سرطان‌ها دارد.

همچنین آنتی اکسیدان موجود در گوجه فرنگی باعث تقویت و بهبود عملکرد رگ‌های منتهی به قلب شده است در نتیجه در سلامتی قلب شما نیز نقش به سزایی خواهد داشت. مصرف مداوم گوجه فرنگی به کاهش فشار خون، تقویت سیستم ایمنی بدن، تقویت بینایی چشم‌ها و شفافیت پوست صورت نیز می‌انجامد.

برای درست کردن این آش مقوی با ما همراه باشید.

 

با وجود همه این خواص، از نظر طب سنتی گوجه فرنگی طبع سردی دارد و مصرف آن به تنهایی می‌تواند به خصوص برای افرادی که طبع سرد و خشکی دارند مشکلاتی ایجاد کند؛ اما مواد اولیه آش گوجه گرگانی به گونه‌ای با هم ترکیب شده‌اند که سردی گوجه فرنگی را در بدن به تعادل برسانند.

طرز تهیه آش گوجه گرگانی خوشمزه

همانطور که بالاترهم گفتیم آش گوجه از موادی تشکیل شده است که عموما به راحتی در دسترس شما قرار دارد. همچنین طرز تهیه این آش نیز بسیار راحت است. اما فوت و فن‌هایی دارد که باعث خوشمزگی غذای ما می‌شوند؛ ما در این مقاله هر آنچه که برای تهیه آش گوجه به آن نیاز دارید را برای شما آماده کرده‌ایم.

میزان کالری در هر 100 گرم 30 کیلو کالری
زمان آماده سازی 15 دقیقه
زمان لازم برای پخت دو و نیم تا سه ساعت
تعداد نفرات 4 نفر

 

قبل از شروع کردن پخت آش گوجه مواد زیر را آماده کنید:

مواد لازم میزان لازم
برنج 1 پیمانه
نخود 1 پیمانه
سبزی آش 300 گرم
عصاره گوشت 1 عدد
پیاز 1 عدد متوسط
پوره گوجه فرنگی 500 گرم
نعنا خشک 2 قاشق غذا خوری
پیاز داغ 4 قاشق غذا خوری
آب غوره 2 قاشق غذا خوری
ادویه کاری 1 قاشق سوپ خوری
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
زردچوبه و روغن به میزان لازم

 

طرز تهیه آش گوجه

برای طرز تهیه آش گوجه این مراحل باید به ترتیب طی شوند:

مرحله اول

برای تهیه این آش گوجه خوشمزه، باید نخودها را از شب قبل خیس کنیم. با این کار نفخ نخودها گرفته شده و هضم آن راحت‌تر می‌شود. همچنین پخت نخودها نیز زمان کمتری می‌برد. در این مدت دو بار آب نخودها را عوض کنید.

مرحله دوم

نخودهای خیس خورده را آبکشی کرده و داخل یک قابلمه مناسب می‌ریزیم. بعد از اضافه کردن چهار پیمانه آب به قابلمه، آن را روی شعله گاز گذاشته و عصاره گوشت را نیز به آن اضافه می‌کنیم. شعله گاز باید ملایم باشد تا نخودها به خوبی پخته شوند.

مرحله سوم

برنج‌ را که از یک ساعت قبل خیس کرده‌ایم، داخل یک قابلمه بزرگ‌تر به همراه سه پیمانه آب ریخته و روی شعله ملایم قرار می‌دهیم. سبزی‌های آش را در اندازه‌های دلخواه خرد کنید و بعد از اینکه برنج‌ها کاملا پختند و قد کشیدند، به قابلمه برنج اضافه کنید. سپس نخودهای پخته شده را نیز به قابلمه برنج اضافه می‌کنیم.

در صورت تمایل می‌توانید، سبزی آش را از دستور پخت آش گوجه حذف کنید.

مرحله چهارم

بعد از تقریبا یک ساعت که سبزی‌ها کاملا رنگ عوض کردند، پوره گوجه فرنگی را با آبغوره، فلفل سیاه، نمک، ادویه کاری، زردچوبه و نصف پیاز داغ مخلوط کرده و به قابلمه اضافه می‌کنیم. بعد از این مرحله باید به آش گوجه خوشمزمان اجازه بدهیم تا کاملا غلیظ بشود و به قول معروف جا بیفتد!

تهیه گوجه آش گرگانی، تقریبا به دو ونیم تا سه ساعت زمان لازم دارد، اگر به دنبال یک غذای گرگانی دیگر هستید که در مدت زمان کوتاهی آماده شود پیشنهاد ما به شما بورک گرگانی بی‌نظیر است که در زمان کوتاهی می‌توانید آن را آماده کنید.

مرحله پنجم

زمان پخت آش فرصت مناسبی برای آماده کردن نعنا داغ است. برای تهیه نعنا داغ، مقداری روغن را داخل تابه ریخته بعد از اینکه کمی داغ شد، نعنا خشک را داخل تابه ریخته و به آرامی تفت می‌دهیم. حواستان باشد که نعنا خشک ممکن است سریع بسوزد به همین دلیل شعله را کم نگه دارید و پس از اینگه رنگ نعناها عوض شد، زیر آن را خاموش کنید.

مرحله ششم

نصف نعنا داغ آماده شده را داخل آش گوجه ریخته و به خوبی مخلوط می‌کنیم تا با همه مواد یکدست بشود. بعد از اینکه آش کاملا جا افتاد و لعاب لازم را پیدا کرد، آش را در ظرف دلخواه ریخته و با باقی مانده پیاز داغ و نعنا داغ روی آن را تزئین می‌کنیم. گوجه آش گرگانی لذیذ شما آماده سرو کردن است!

در صورت تمایل می‌توانید به جای استفاده از عصاره گوشت و یا در کنار استفاده از آن از گوشت چرخ کرده نیز استفاده کنید. ترکمن‌ها بیشتر با استفاده از گوشت این آش خوشمزه را درست می‌کنند. برای این دستور پخت، ابتدا باید گوشت را به همراه پیاز و پوره گوجه فرنگی تفت داد و بعد به آن مخلوط برنج و سبزی و نخود را اضافه کرد.

با تهیه این غذای خوشمزه، تجربه خوردن یک غذای سالم و مقوی را به خودتان هدیه می‌دهید.

نکته دیگری که در تهیه این آش وجود دارد این است که اگر معده حساسی دارید و یا طعم نخود را دوست ندارید، می‌توانید آن را از مواد اولیه حذف کنید. در برخی از مناطق گرگان در تهیه این آش از سبزی استفاده نمی‌شود که ما توصیه نمی‌کنیم، زیرا سبزی آش هم طعم و عطر بهتری را به آش گوجه می‌دهد و هم باعث غلیظ‌‌تر شدن آش ما می‌شود. اگر زمان کافی برای پخت آش گوجه را ندارید، می‌توانید به راحتی در کوتاه‌ترین زمان ممکن از طریق سفارش غذا گرگان آن را درب منزل خود تحویل بگیرید!

کلام آخر

ما در این مقاله به معرفی گوجه آش گرگانی پرداختیم و طرز تهیه آن را به طور کامل توضیح دادیم. همان طور که دیدید شما برای تهیه این آش خوشمزه سنتی به چند قلم مواد اولیه بیشتر احتیاج ندارید اما نکته مهم این غذا، پخت طولانی آن است.

اگر برای مهمانی و دورهمی‌های خود دوست دارید با این آش خوش رنگ سفره خود را زیبا کنید باید از چند ساعت قبل به فکر پختن آن باشید تا هم مواد آن به خوبی پخته شود و هم آش شما به اندازه کافی جا افتاده شود. شما برای مهمانی‌های خود غذاهایی را ترجیح می‌دهید که سریع‌تر آماده شوند یا غذاهایی که با خیال راحت روی اجاق می‌گذارید و سراغ بقیه کارهایتان می‌روید؟ حتما نظرات خودتان را درباره این آش گوجه خیلی خوشمزه با ما در میان بگذارید.

برچسب ها:

نظرات کاربران

ثمینا
01.مرداد.1402

سلام آش گوجه واقعا خوشمزه هستش راحت هم درست میشه من آش گوجه نذری میدم روز عاشورا نذر آش گوجه دارم

    snappfoodadmin
    07.مرداد.1402

    سلام آش گوجه خوشمزه و آسان است و خواص گوجه آش گرگانی خوشمزه گرگانی برای سلامتی بدن زیاد است
    آش گوجه فوق‌العاده، سرشار از مواد مغذی که فواید بسیاری برای سلامتی دارد. گوجه فرنگی یک منبع سرشار از آنتی اکسیدان که از بدن در برابر رادیکال‌های
    مضر مراقبت کرده و تاثیر بسیاری در جلوگیری از بروز انواع سرطان‌ها دارد.
    آنتی اکسیدان موجود در گوجه فرنگی باعث تقویت و بهبود عملکرد رگ‌های منتهی به قلب شده در نتیجه در سلامتی قلب نقش به سزایی دارد.
    مصرف مداوم گوجه فرنگی به کاهش فشار خون، تقویت سیستم ایمنی بدن، تقویت بینایی چشم‌ها و شفافیت پوست صورت نیز می‌انجامد.با آش گوجه نذری
    که به مردم میدهید کل این خواص آش گوجه را به مردم هدیه میکنید

zoodgard@gmail.com
01.مرداد.1402

این بلاگ خیلی خوشم میاد تنوع غذاهای محلی و سنتی بالایی داره این آش گوجه گرگانی هم لذیذ هم اسون خوشمزه هزینه نسبتا کمی هم واسه درست کردنش باید کنار بزاریم میتونیم واسه نذری آش گوجه نذر کنیم بصرفه هستش

    snappfoodadmin
    07.مرداد.1402

    سلام مواد اولیه ای آش گوجه ،برنج و گوجه فرنگی ،سبزی آش، پیاز و کمی از ادویه ها هستند که در بیشتر خانه جزو اقلام خوراکی واجب
    در منزل وجود دارند برای آش نذری این نوع آش مناسب هستش چرا که با آش گوجه شما مقدار زیادی انتی اکسیدان و مواد مغذی به مردم هدیه می دهید

بهرنگ سیامکی
01.مرداد.1402

چطوری نفخ نخود و لوبیا بگیریم تا آش گوجه ک میخوریم دل درد،،، نگیریم

    snappfoodadmin
    07.مرداد.1402

    سلام برای تهیه این آش گوجه خوشمزه، باید نخودها را از شب قبل خیس کنیم. با این کار نفخ نخودها گرفته شده و هضم آن راحت‌تر می‌شود.
    پخت نخودها نیز زمان کمتری می‌برد. در این مدت دو بار آب نخودها را عوض کنید