طرز تهیه بورانی اسفناج (افغانی، با کشک، نرگسی و …)
بورانی اسفناج از غذاها یا پیشغذاهای لذیذ پاییزی و زمستان به حساب میآید، زیرا در این 2 فصل اسفناج فراوان است. از این روی زمانی که اسفناج در دسترس دارید، بهتر است که با دنبال کردن طرز تهیه بورانی اسفناج، این غذای خوشمزه را در منزل تهیه کرده و برای تمام اعضای خانواده سرو کنید. اسفناج سرشار از ویتامین است و آماده کردن غذا با آن، اهمیت بسیار زیادی دارد. در این مقاله شما را با انواع بورانی اسفناج و نحوه درست کردن آنها آشنا خواهیم کرد.
بورانی اسفناج چیست؟
بورانی اسفناج خوشمزه یکی از غذاهای سبک حاضر بر سر سفرههای ایرانی است که از ترکیب ماست و اسفناج تهیه میشود. از آنجایی که تهیه این نوع بورانی برخلاف طرز تهیه انواع بورانیهای دیگر سادهتر است، میتوان بورانی اسفناج را به عنوان پیش غذا یا در کنار غذاهای اصلی میل کرد.
این پیش غذای مقوی از مواد اولیه بسیار مغذی تهیه میشود و برای سلامت ما مفید است. برای تهیه بورانی اسفناج، کافی است که اسفناج پخته شده را با ماست ترکیب کرده و کمی نمک و فلفل به آن بزنید. در طرز تهیه بورانی اسفناج با ماست، میتوانید هم از ماست معمولی و هم ماست کم چرب استفاده کنید.
بورانی اسفناج مجلسی
همانطور که گفتیم این ترکیب مقوی را به طور معمول به عنوان پیش غذا و در کنار غذاهای اصلی و سنتی میل میکنند. بنابراین در بسیاری از مراسم و میهمانیها شاهد کاسههای پر از بورانی هستید که اتفاقا طرفداران بسیاری دارند. با تزیین بورانی اسفناج شما میتوانید اشتهای مهمانان خود را افزایش دهید و به بهترین شکل ممکن از آنها پذیرایی کنید. جالب است بدانید به بورانیهایی که با ماست و اسفناج تهیه میشوند، بورانی اسفناج گیلانی نیز میگویند.
بورانی اسفناج مجلسی |
|
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 30 دقیقه |
زمان پخت غذا | 20 دقیقه |
میزان سختی | کم |
مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه بورانی اسفناج
مواد لازم برای تهیه این پیش غذا خیلی سخت و پیچیده نیست؛ همانطور که طرز تهیه سادهای نیز دارد.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
اسفناج پاک کرده و شسته شده | 1 کیلوگرم |
ماست موسیر یا ماست چکیده | 2 پیمانه |
سیر | 3 حبه |
نمک | به میزان کافی |
فلفل | به اندازه دلخواه |
طرز تهیه بورانی اسفناج مجلسی
برای تهیه این غذا در ادامه با ما همراه باشید و مراحل مربوط به آن را یک به یک دنبال کنید:
- مرحله اول: اسفناجهای تمیز را به صورت درشت خرد کنید.
- مرحله دوم: حالا اسفناجهای خرد شده را آب پز کنید. با اضافه کردن یک دوم لیوان به قابلمه اسفناجها آنها خیلی زود پخته میشوند. فقط کافی است کمی اسفناجها نرم شوند.
- مرحله سوم: حبههای سیر را رنده کنید.
- مرحله چهارم: سیرهای رندهشده را به اسفناج روی گاز اضافه کنید.
- مرحله پنجم: زمانی که آب ظرف اسفناج به طور کامل تبخیر شد، نمک و فلفل را به اسفناج بیفزایید و شعله آن را خاموش کنید.
- مرحله ششم: منتظر بمانید تا اسفناج خشک و کمی سرد شود، سپس ماست را به اسفناج پخته شده اضافه کنید.
- مرحله هفتم: بورانی شما آماده است، میتوانید آن را تزیین و میل کنید.
نکته 1: شما میتوانید طرز تهیه بورانی اسفناج با گردو را دنبال کرده و به بورانی سادهای که در بالا گفتیم، مقداری گردوی خرد شده اضافه کنید.
نکته 2: در طرز تهیه بورانی اسفناج با برنج، پس از آماده شدن بورانی، میتوانید آن را با برنج سرو کرده و بورانی اسفناج را به شکل خورشت با پلوی کته یا آبکش، میل کنید.
بورانی اسفناج بدون ماست (نرگسی اسفناج)
اکنون که با نحوه درست کردن بورانی اسفناج آشنا شدید، بد نیست با روش پخته بورانی اسفناج بدون ماست یا همان نرگسی اسفناج نیز آشنا شوید. این نوع از بورانی جز غذاهای اصیل ایرانی است که به دلیل شباهتی که به گل نرگس دارد، به آن نرگسی نیز گفته میشود. در ادامه مواد لازم برای تهیه بورانی اسفناج با تخم مرغ را به همراه مراحل تهیه آن شرح میدهیم.
بورانی اسفناج نرگسی |
|
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 30 دقیقه |
زمان پخت غذا | 30 دقیقه |
میزان سختی | کم |
یکی از اصیلترین غذاهای ایرانی که روش پخت سادهای دارد، نرگسی اسفناج است که در شهرهای مختلف با دستور پختهای متفاوتی تهیه و طبخ میشود. ولی به طور کلی از جمله غذاهای خوشمزه و مقوی ایرانی به حساب میآید.
مواد اولیه مورد نیاز برای نرگسی اسفناج
اگر تصمیم دارید نرگسی اسفناج را در منزل آماده کنید، پیش از هر چیزی باید مواد اولیه زیر را تهیه نمایید. این در حقیقت طرز تهیه بورانی اسفناج با تخم مرغ است که ارزش غذایی بالاتری دارد.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
اسفناج پاک کرده و شسته شده | 2 لیوان |
تخم مرغ | 3 عدد |
سیر | 4 حبه |
نمک | به میزان کافی |
فلفل | به اندازه دلخواه |
پیاز | 1 عدد |
زردچوبه | به میزان کافی |
طرز تهیه بورانی اسفناج بدون ماست
برای تهیه نرگسی اسفناج یا همان طرز تهیه بورانی اسفناج با پیاز داغ، این مراحل را که بسیار ساده نیز هستند، دنبال کنید:
- مرحله اول: ابتدا اسفناجها را به خوبی شسته و آنها را پس از خشک شدن، خرد کنید.
- مرحله دوم: حالا اسفناجهای خرد شده را داخل یک قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا آب میان بافتی آنها کشیده شود. پخت اسفناج از اهمیت بسیار زیادی برخوردار بوده و باید دقت کنید که به خوبی این سبزی پخته شده و رنگ آن تغییر کند.
- مرحله سوم: پیازها را شسته، پوست بکنید و به صورت نگینی خرد کنید.
- مرحله چهارم: پیازهای خرد شده را در تابهای با روغن داغ شده ریخته و تفت دهید تا رنگ آنها طلایی شود.
- مرحله پنجم: در ادامه نمک، فلفل، زردچوبه و سیر خرد شده را به آن اضافه کنید.
- مرحله ششم: اسفناج را به تابه پیازها اضافه کنید.
- مرحله هفتم: تخم مرغها را در ظرف جداگانه هم بزنید و سپس به مواد خود اضافه کنید.
نحوه تهیه این بورانی به پایان رسید و پیشنهاد میکنیم که طرز تهیه پوره سیب زمینی را نیز در مجله اسنپ فود دنبال کرده و انواع پوره سیب زمینی خوشمزه را برای کودکان یا بزرگسالان خانواده خود، آماده کنید.
ترکیب کشک و اسفناج از غذاهای محلی و اصیل شهر کرمان است و به دلیل داشتن مقادیر زیادی آهن، این غذا به عنوان یک خوراکی مقوی محسوب میشود. طرز تهیه بورانی اسفناج کرمانی با کشک خیلی سخت نیست و حتی از طرز تهیه بورانی بادمجان با ماست راحتتر خواهد بود. این در واقع طرز تهیه بورانی اسفناج رژیمی است که با داشتن کشک، به کاهش وزن شما کمک خواهد کرد.
بورانی اسفناج با کشک | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 30 دقیقه |
زمان پخت غذا | 40 دقیقه |
میزان سختی | کم |
مواد اولیه مورد نیاز بورانی اسفناج با کشک
برای آن که بتوانید یک ظرف بورانی اسفناج با کشک را با کیفیت درجه یک آماده کنید، مواد زیر را نیاز خواهید داشت:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
اسفناج پاک کرده و شسته شده | 1 کیلوگرم |
کشک | 200 گرم |
سیر | 1 بوته در سایز بزرگ |
نمک | به میزان کافی |
فلفل | به اندازه دلخواه |
پیاز | 3 عدد |
زردچوبه | به میزان کافی |
نعنا داغ | نصف لیوان |
گردوی پودر شده | نصف پیمانه |
طرز تهیه بورانی با کشک
برای تهیه بورانی با کشک که غذایی عجیب و در عین حال بسیار خوشمزه است، این مراحل را دنبال کنید:
- مرحله اول: اسفناجها را بشویید و بدون این که آنها را خرد کنید در قابلمه و بر روی حرارت قرار دهید تا پخته شوند.
- مرحله دوم: اسفناجهای نرم شده را با گوشت کوب له کنید و در ادامه پیازهای رنده شده را با کمی روغن درون ظرف بریزید و تفت دهید. در نهایت باید زردچوبه، فلفل و نمک نیز به این مواد اضافه کنید.
- مرحله سوم: منتظر بمانید این مواد با هم پخته شوند، سپس نعناع داغ و گردو را به مواد بورانی خود بیفزایید.
- مرحله چهارم: کشک را به قابلمه مواد اضافه کنید منتظر بمانید 20 دقیقهی بجوشد. در نهایت بورانی اسفناج با کشک شما آماده است.
بورانی اسفناج افغانی (بولانی)
یکی از غذاهای اصلی و کامل افغانستان بورانی یا بولانی اسفناج است. این نوع غذا از خمیر خاصی تهیه میشود که این خمیر را میتوان از انواع مواد همانند، سیب زمینی پیازچه، شوید و اسفناج پر کرد. در این بخش قصد داریم مراحل و مواد لازم برای تهیه بورانی اسفناج افغانی را برای شما توضیح دهیم.
بورانی اسفناج افغانی | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 1 دقیقه |
زمان پخت غذا | 1:30 دقیقه |
میزان سختی | متوسط |
مواد اولیه بورانی افغانی
این نوع بورانی با سایر بورانیها فرق دارد ولی با اسفناج پخته میشود و روش طبخ خیلی سختی ندارد. با ما همراه باشید تا مراحل پخت و مواد لازم این غذای اصیل افغانی را در اختیارتان بگذاریم.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
خمیر | به مقدار لازم |
اسفناج | 500 گرم |
پیازچه | 200 گرم |
نمک | به میزان کافی |
فلفل | به اندازه دلخواه |
پیاز | 1 عدد در سایز درشت |
روغن | به میزان کافی |
طرز تهیه اسفناج افغانی
برای تهیه اسفناج افغانی، مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحله اول: سیب زمینیها را پخته و خوب له کنید.
- مرحله دوم: درون یک ماهیتابه روغن بریزید و پیازچههای حلقهای را به مدت 2 دقیقه در آن تفت دهید.
- مرحله سوم: نمک، فلفل، پیازچه تفت داده شده را به سیب زمینی له شده اضافه کنید.
- مرحله چهارم: خمیر و مواد درست شده به تعداد مناسب مهمانها تقسیم کنید و تکهای خمیر بردارید.
- مرحله پنجم: مقداری از مواد درست شده را روی مقداری از خمیر قرار دهید.
- مرحله ششم: مقداری روغن در تابه بریزید و بعد از داغ شدن این خمیرهای شکم پر را درون آن تابه سرخ کنید.
- مرحله هفتم: در نهایت بولانی اسفناج افغانی شما آماده است و میتوانید آن را با ماست یا سس میل کنید.
فواید شگفتانگیز اسفناج برای بدن
براساس تحقیقات انجام شده اسفناج میتواند ریسک ابتلا به بسیاری از سرطانهای خطرناک چون سرطان دهان، مری و معده را کاهش دهد. در ضمن اسفناج نسبت به سایر گیاهان فیبر بیشتری دارد، در نتیجه به هضم بهتر غذاها کمک میکند.
به علاوه فیبر موجود در اسفناج، به کاهش قند خون کمک کرده و احساس سیری در فرد ایجاد میکند. از این روی میل کردن انواع غذا با اسفناج، به کاهش وزن و جلوگیری از پرخوری کمک زیادی خواهد کرد. همچنین، اسفناج به پیشگیری و درمان پوکی استخوان کمک کرده و فشار خون را کنترل میکند.
علاوه بر تمام فواید بالا، موارد زیر نیز از جمله فواید اسفناج هستند:
- مناسب برای پوست ( ضد آفتاب، درمان جوش و آکنه)
- مناسب برای کبد و رفع کبد چرب
- باعث رشد مو
- درمان انواع سرماخوردگی
بورانی اسفناج در بارداری
طبق تحقیقات علمی انجام شده بورانی اسفناج یا حتی اسفناج به تنهایی برای جنین مفید خواهد بود، زیرا با مصرف اسفناج در این دوره اسید فولیک بدن مادر افزایش پیدا میکند. این ماده مقوی مانع از ایجاد مشکلاتی همانند شکاف کام در جنین میشود. از جمله خواص عالی اسفناج در دوران بارداری، میتوان به موارد زیر اشاره داشت:
- کمک به رشد نوزاد
- کمک به بهبود روحیه مادر
- افزایش رشد استخوانها و دندانها
- ایجاد تعادل در سطح کلسترول
- تکامل ریههای جنین
- رفع درد مادر
- توسعه ایمنی بدن
- تنظیم سطح فشار خون مادر
بورانی اسفناج، سبک و مقوی
طرز تهیه بورانی اسفناج را به صورت کامل و در انواع مختلف برای شما توضیح دادیم. پیشنهاد میکنیم که مطابق ذائقه خود یکی از این بورانیها را تهیه کنید و از طعم آن لذت ببرید. البته، اگر میخواهید این بورانی را در کنار دیگر غذاها برای مهمانی تهیه کنید، اصلا نگران نباشید. شما میتوانید زمان خود را روی تهیه این بورانیهای خوشمزه بگذارید و مابقی غذاها را از قسمت خرید آنلاین غذا اسنپ فود سفارش دهید. به این شکل، فرصت تهیه این بورانی خوشمزه به عنوان پیش غذا را از دست نخواهید داد.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402