طرز تهیه املت ژاپنی؛ یک صبحانه ژاپنی خوشمزه و پرطرفدار
شاید در بین انواع املتها، طرز تهیه املت ژاپنی که آن را با نامهای تاماگویاکی یا سوشی تخم مرغ هم میشناسند، از لحاظ مواد اولیه مانند املت گوجه، جزو ساده ترینها باشد. اما، نکته مهم طبخ این صبحانه ژاپنی، مهارت آشپز در کار با یک لایه نازک تخم مرغ و ماهیتابهای است که در دست دارد. شما باید یاد بگیرید که با ظرافت و مهارت، یک لایه نازک و یکنواخت تخم مرغ مزهدار شده را به صورت رولهای یکدست بپیچید و زمان پخت را طوری تنظیم کنید که تمام قسمتهای داخلی این املت تخم مرغی، کاملا بپزد و خام نماند. مطمئن باشید با چند بار تمرین، مهارت لازم را کسب خواهید کرد. در ادامه، جدول مشخصات غذیی املت ژاپنی آمده است:
املت ژاپنی | |
تعداد نفرات | 3 نفر |
زمان آماده سازی | 5 دقیقه |
زمان پخت غذا | 5 دقیقه |
میزان سختی | متوسط |
میزان کالری در هر 100 گرم | کمتر از 200 کالری |
املت ژاپنی
اگر میخواهید یک طعم اصیل ژاپنی را تجربه کنید، چاشنی داشی یا استاک ژاپنی، حرف اول را میزند و طعم خاصی به این املت میدهد، با این حال، در صورت عدم دسترسی به آن میتوانید آب گوشت، مرغ، سبزیجات و یا شیر را جایگزین کنید.
البته مانند طرز تهیه املت روسی، در مورد املت ژاپنی هم رسپیهای سادهتر و رژیمیتر وجود دارد. برای مثال میتوانید فقط از ترکیب، تخم مرغ و شکر و نمک و مقداری آب استفاده کنید. حتی در رژیمهای کتوژنیک و دیابتی میتوان شکر را هم حذف کرد.
با این حال، دستوری که در ادامه میآید، یک روش آسان و متداول برای تهیه این صبحانه ژاپنی خوشمزه است که مواد لازم و مراحل تهیه آن را در ادامه میبینید:
مواد لازم برای تهیه املت ژاپنی
مواد لازم را مطابق جدول زیر آماده کنید.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
تخم مرغ بزرگ | 4 عدد |
شکر | 1 قاشق غذاخوری |
سس سویا | نصف قاشق چایخوری |
یا استاک ژاپنی (dashi) | به مقدار لازم |
نمک | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
مراحل طرز تهیه املت ژاپنی
مراحل طرز تهیه تاماگویاکی ژاپنی به روش آسان، به این ترتیب است:
- مرحله اول: ابتدا تخم مرغ را در کاسه بشکنید و آنها را با همزن دستی، بزنید. در حین هم زدن، سس سویا، شکر، نمک و استاک را به آن اضافه کنید.
نکته: هم زدن باید در حدی باشد که روی مخلوط تخم مرغ، بدون تشکیل حبابهای زیاد، فقط کمی کفدار شود.
- مرحله دوم: حالا کف و لبههای یک ماهیتابه نچسب مستطیلی را با مقداری روغن چرب کنید.
- مرحله سوم: ماهیتابه را روی حرارت متوسط گاز بگذارید و مخلوط تخم مرغ را به آرامی داخل آن بریزید. میتوانید کمی ماهیتابه را تکان دهید تا تخم مرغ به طور یکنواخت در سطح آن پخش شود.
نکته: اگر در مایه تخم مرغی حباب ایجاد شد، حرارت گاز را کمتر کنید.
- مرحله چهارم: طی چند ثانیه آینده، مخلوط تخم مرغ شروع به تغییر رنگ کرده و مات و کدر می شود. به علاوه، حبابهایی هم در زیر آن قابل مشاهده خواهد بود. در این حالت، باید شروع به رول کردن املت کنید.
- مرحله پنجم: با استفاده از یک کفگیر پهن و بزرگ و یک لیسک، به آرامی از یک سمت شروع به رول کردن تاماگویاکی کنید.
- مرحله ششم: نگران خام ماندن داخل املت نباشید زیرا تمام قسمتهای این املت بر اثر رول کردن با حرارت بافت داخلی آن میپزد. با این حال، در صورت تمایل اجازه دهید املت به صورت رول شده، چند ثانیه دیگر روی حرارت ملایم بماند.
- مرحله هفتم: در مرحله آخر از طرز تهیه املت ژاپنی ، سوشی تخم مرغ را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا کمی خنک شود. حالا این رولهای یکدست را با یک چاقوی تیز به صورت عرضی برش بزنید تا به قطعات کوچکتر تقسیم شوند.
خب، به همین سادگی، املت ژاپنی خوشمزه ما آماده است و احتمالا استفاده از چاپستیک یا همان چوب غذاخوری معروف ژاپنی برای صرف آن، لذت این تجربه جدید را چندبرابر میکند. حتما امتحان کنید.
اگر دوست دارید در کنار صبحانههای بیرقیب و مفصل ایرانی، صبحانههای کشورهای دیگر را هم امتحان کنید، پیشنهاد ما دیدن طرز تهیه صبحانه انگلیسی است که تنوع قابل توجهی دارد و مواد اولیه آن غالبا در دسترس است.
یک روش مفصل تر برای طرز تهیه املت ژاپنی
در این رسپی، به ازای 3 عدد تخم مرغ به 2 قاشق شیر، یک پیاز رنده شده، 1ساقه خرد شده پیازچه و 1 هویج رنده شده نیاز دارید. البته نمک و فلفل هم فراموش نشود.
تخم مرغها و شیر را با هم مخلوط کرده و در ادامه، پیاز و هویج و پیازچه را همراه با چاشنیها به آن اضافه میکنیم. سپس، شبیه دستور قبل، در ماهیتابهای مستطیلی شکل روغن ریخته و مایه املت را داخل آن پهن میکنیم تا بپزد و سپس با کمک کفگیر، آن را رول میکنیم.
شکل ظاهری این املت، به خاطر وجود تکههای هویج و پیازچه، جلوه بیشتری دارد. نوش جان
امورایس املت ژاپنی چیست؟
اگر با جستجوی عبارت املت ژاپنی به طرز تهیه امورایس رسیدهاید، باید بدانید که این دستور، تلفیقی از سبک غربی و سبک سنتی ژاپن است که طرفداران بسیاری در ژاپن دارد. این املت، نسبت به تاماگویاکی، مفصلتر و پرکالریتر است و میتوان آن را به عنوان یک وعده غذایی روزانه هم مصرف کرد.
در این املت، مخلوطی از پلوی دم کشیده، مرغ سرخ شده و پیاز، با چاشنیهایی مانند سس گوجه و انواع ادویهها ترکیب شده و در پوششی از یک لایه نسبتا نازک تخم مرغ، پیچانده میشود. البته میتوانید مواد داخلی املت را متنوعتر کرده و مقداری قارچ و فلفل دلمهای هم به ترکیب آن بیفزایید.
با املت ژاپنی، مهمان سفره های ژاپن شوید
طرز تهیه املت ژاپنی خوشمزه را برای شما توضیح دادیم. اما، اگر احساس میکنید که مواد اولیه این املت در دسترستان نیست و حوصله تهیه آن را ندارید، میتوانید از اسنپ فود کمک بگیرید. سفارش آنلاین از کافه اسنپ فود آماده است تا انواع املتهای مورد علاقه شما را در کمترین زمان ممکن به درب منزلتان برساند. کافی است وارد صفحه سفارش آنلاین از کافه شده، آدرس و سفارشات خود را ثبت کرده و میز غذا را بچینید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402