طرز تهیه نخودپلو گرگانی؛ غذای محلی خوشمزه
گرگان، شهری با تاریخی کهن و فرهنگ پربار از خطه شمال ایران است. این شهر زیبا علاوه بر طبیعت بکر و مراتع سبز و چشمانداز بینهایت زیبا، با غذاهای محلی و اصیلی که دارد برای گردشگران داخلی و خارجی شناخته شده است.
طعم و عطر غذاهای محلی استان گلستان و گرگان، زبانزد خاص و عام هستند. از جمله لذیذترین و محبوبترین پلوهای گرگانی، نخودپلو گرگانی است که مزه لذیذ آن برای مدتها زیر دندان باقی میماند.
پخت این پلو به دوران قاجار بازمیگردد و پس از گذشت قرنها، همچنان مورد علاقه بسیاری از گردشگران و مردم این شهرستان است.
در کنار نخودپلوی گرگانی، چشیدن انواع غذاهای سنتی دیگر از جمله قیمه و خورشت گیاهی، کنس ماهی و مرغ شکمپُره، لذتی خاص برای علاقهمندان به غذاهای سنتی به ارمغان میآورد.
با ما همراه باشید تا طرز تهیه نخودپلو گرگانی را بیاموزید.
میزان کالری در هر 100 گرم | 208 کالری |
زمان آمادهسازی | 35 دقیقه |
زمان لازم برای پخت | 1 ساعت و نیم |
تعداد نفرات | 4 نفر |
طرز تهیه نخودپلو گرگانی؛ غذای محلی خوشمزه
در این مقاله طرز تهیه نخوپلو گرگانی را به شما آموزش میدهیم. نخودپلوی گرگانی در کنار طعم لذیذ، خواص فراوانی برای بدن دارد. نخود که از مواد اصلی این غذا است، منبعی سرشار از پروتئین و فیبر است و خوردن آن باعث کنترل سطح قندخون بدن میشود.
نخود دارای مقادیر مناسبی از ویتامین B است از این رو نخودپلو گرگانی، غذایی پرخاصیت به شمار میآید که برای افرادی که از فقر آهن رنج میبرند، بسیار مفید خواهد بود.
نخود از حبوبات بسیار مغذی و دارای انواع مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم و پتاسیم بوده از این رو یک غذای کامل و سالم برای افراد در هر رده سنی است. در کنار این مزایا، طعم لذیذ و دلچسب نخودپلو گرگانی، لذتی فراموشنشدنی است.
مواد اولیه لازم برای طبخ نخودپلو گرگانی:
برنج | 3 پیمانه |
نخود | 1 پیمانه |
گوشت گوسفندی پرچرب یا گوشت گوساله پرچرب | 300 گرم |
رب آلوجنگلی یا رب انار | 2 قاشق غذاخوری |
پیاز | 2 عدد متوسط |
نمک، فلفل، ادویه پلویی، ادویه گوشت | به مقدار لازم |
روغن مایع | به مقدار لازم |
دستور پخت نخودپلو گرگانی
مرحله اول: برای درست کردن نخودپلو گرگانی، باید از شب قبل نخودها را در آب بخیسانید. خیساندن حبوبات علاوه بر اینکه زمان پخت آنها را سریعتر میکند، باعث میشود ویتامینها و موادمعدنی آنها نیز حفظ شود.
مرحله دوم: برنج را خوب بشویید و برای دو ساعت در آبولرم بخیسانید. نخود را در یک قابلمه مناسب ریخته و روی حرارت ملایم بگذارید تا بپزد.
مرحله سوم: پیاز را نگینی و ریز خرد کنید و داخل روغن مقداری تفت دهید تا سبک شود. سپس گوشت را تکهتکه کرده و به پیازها اضافه کنید.
مرحله چهارم: ادویه گوشت، نمک و فلفل را به گوشت بزنید. گوشت را در روغن تفت دهید تا مقداری سرخ شود. بعد روی آن آب جوش بریزید و بگذارید تا کامل پخته شود.
مرحله پنجم: برنج را به صورت آبکش بپزید. فراموش نکنید که به برنج، ادویه بزنید تا عطر بهتری داشته باشد.
مرحله ششم: پس از آن که گوشت کامل پخته شد، سپس نخود را به گوشت اضافه نمایید و بگذارید برای چند دقیقه با هم پخته شوند تا طعم آنها به خورد هم برود.
مرحله هفتم: رب انار یا رب آلوجنگلی( هر یک را که دوست دارید) به گوشت و نخود اضافه کرده و با آنها مخلوط کنید. رب باید کامل به خورد گوشت و نخود برود.
مرحله هشتم: برنج را آبکش کنید و به صورت لایهلایه به همراه مخلوط نخود و گوشت در قابلمه بریزید. سعی کنید آخرین لایه با برنج پوشیده شود.
مرحله نهم: سپس مقداری روغن مایع را خوب داغ کنید و روی برنج بریزید. این کار باعث میشود دانههای برنج براقتر شده و بیشتر قد بکشند. در نهایت حرارت زیر قابلمه را کم کنید و بگذارید پلو برای 45 دقیقه دم بکشد.
نخود پلو با کشمش پلویی
برخی از افراد نخود پلو را با کشمش درست میکنند. نخود پلو با کشمش پلویی نیز به همین ترتیب درست میشود با این تفاوت که به پلو کشمش اضافه خواهد شد.
برای درست کردن نخودپلو با کشمش، ابتدا کشمشها را پاک کرده و برای نیم ساعت در آب بخیسانید. سپس بعد از آنکه گوشت پخته شد به همراه نخود، کشمش را نیز به گوشت اضافه کنید و بعد رب آلوجنگلی یا رب انار را به مواد بزنید و بگذارید برای چند دقیقه مواد با هم پخته شوند.
نخودپلو با کشمش طعم ملسی و بسیار لذیذی دارد.
تزئین نخودپلو گرگانی
تزئین نخودپلو به اندازه طرز تهیه نخودپلو گرگانی اهمیت دارد. برای تزئین نخود پلو گرگانی مقداری کشمش را در روغن سرخ کنید و مقداری از نخود را که آبپز کرده بودید، کنار بگذارید.
با گوشت چرخکرده یا سینه مرغ چرخکرده، تعدادی کوفته قلقلی ریز درست کنید. پس از پخته شدن نخوپلو آن را در ظرف مورد نظر سرو کنید و با کشمش سرخشده و نخود و کوفته قلقلی تزئین کنید.
لذیذترین و محبوبترین غذاهای محلی استان گلستان و غذاهای محلی گرگان
تنوع غذاهای محلی گرگان و غذاهای محلی استان گلستان بسیار زیاد است. مردمان این خطه از ایرانزمین در غذاهای خود بیشتر از حبوبات و سبزیجات استفاده میکنند. به همین دلیل غذاهای محلی گرگان و به طور کلی غذاهای محلی استان گلستان، عطر بسیار دلپذیر و طعم و لذت وصفنشدنی دارند.
از جمله غذاهای محلی گرگان و غذاهای سنتی گلستان میتوان به چِکدِرمه، خورش ماش، خورش ساک (آش ساک)، باقلا پَته، آش گوجه، آش ماست یا آش گزنه، آش آلو، باسترمه با اوزون برون، کوکوی اسفناج گرگانی، خورش ساک گرگان، کئی ترشک یا خورشت کدو ترشک و تهچین اسفناج شهر گرگان و بولامه، غذای سنتی گرگان اشاره کرد.
علاوه بر این غذاها، ته چین اسفناج شهر گرگان یکی از بهترین غذاهای محلی گرگان است که محبوبیت بسیار زیادی در بین اهالی شهر گرگان و همچنین مسافرانی که به این شهر سفر میکنند، دارد.
کلام آخر
استان گلستان دارای سفره غذایی رنگین و متنوع است که نیازی به تعریف ندارد.. با تنوع بالای قومی که این منطقه دارد، غذاهای محلی آن ترکیبی از فرهنگ غذایی مردمان فارس، ترکمن، بلوچ و کتولی است.
اما نه تنها فرهنگها، بلکه طبیعت سخاوتمند این استان نیز دلیلی بیبدیع بر تنوع غذاهای آن است. جریان زندگی در دل طبیعت زیبای گلستان، طعمی سحرانگیز را بر سر سفره مردم این سرزمین میآورد.
در هر گوشه و هر شهر این استان به ضیافتی صد رنگ، مهمان خواهید شد. ضیافتی که نظیر غذاهای آن را در هیچ جای ایران طعم نکردهاید.
در هر جای گرگان که باشید میتوانید با سفارش غذا گرگان به صورت آنلاین در کمترین زمان بهترین و لذیذترین غذاهای محلی استان گلستان و گرگان را میل بفرماید.
در این مقاله طرز تهیه نخود پلوی گرگانی را که یکی از محبوبترین پلوهای گرگانی است به شما آموزش دادیم. امیدواریم که مفید بوده باشد.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402