طرز تهیه ترشی لوبیا سبز (خانگی و فوری) + خواص و مضرات
با طرز تهیه ترشی لوبیا سبز شما یک گام دیگر در دنیای جادویی طعمها پیش خواهید رفت. شاید این ترشی چندان برایتان آشنا نباشد، اما کافی است گذارتان به یکی از شهرهای شمالی ایران بیفتد و کمی در بازار آن شهر پرسه بزنید؛ ترشی لوبیا سبز هم یکی از دهها ترشی عجیبی است که با آن روبهرو خواهید شد. طرز تهیه ترشی لوبیا سبز، با همهی جذابیتش، وقت چندانی از شما نمیگیرد؛ کافی است کمی لوبیا سبز داشته باشید و اندکی وقت؛ آن وقت با مواد اولیهای دمدست که در هر خانهای یافت میشود، طعم جادوی این ترشی را به سفرهتان راه خواهید داد.
در ادامه با ما همراه باشید تا نگاهی به مواد اولیه مورد نیاز و فرایند آماده سازی این ترشی خوشمزه بیندازیم.
ترشی لوبیا سبز |
|
زمان آماده سازی | 20 دقیقه |
زمان تهیه | 30 دقیقه |
میزان سختی | متوسط |
طرز تهیه ترشی لوبیا سبز خوشمزه
برای تهیه لوبیا سبز خوشمزه، بهتر است که در انتخاب لوبیا سبز نیز دقت کرده و سراغ نوع لطیف و نازک آن بروید تا طعم ترشی بهتر شده و ظاهر جذابتری نیز داشته باشد.
مواد لازم برای طرز تهیه ترشی لوبیا سبز فوری
برای آن که بتوانید در منزل به راحتی ترشی لوبیا سبز را آماده کنید، پیش از هر چیزی لازم است که مواد اولیه زیر را مهیا کرده باشید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
لوبیا سبز | 450 گرم |
نمک | 5 قاشق غذاخوری |
سیر خرد شده | 3 حبه |
دانه فلفل سیاه | 2 قاشق غذاخوری |
فلفل قرمز خرد شده | 4/1 قاشق غذاخوری |
سرکه | 1 و نیم فنجان |
شکر | 3 قاشق غذاخوری |
شوید خرد شده | 1 فنجان |
مراحل تهیه ترشی لوبیای سبز فوری ساده
مراحل زیر را برای تهیه ترشی لوبیا سبز خیلی خوشمزه فوری و البته ساده، دنبال کنید:
- مرحله اول: سه لیتر آب را با یک قاشق نمک به جوش آورید.
- مرحله دوم: لوبیاها را بهاندازهی مناسبی برش بزنید تا در ظرف ترشی به صورت عمودی قرار بگیرند.
- مرحله سوم: در این مرحله از طرز تهیه ترشی لوبیا سبز خالی، باید لوبیاها را به آب در حال جوش اضافه کنید و آنها را برای یک دقیقه بجوشانید.
- مرحله چهارم: بعد از یک دقیقه، لوبیاها را آبکشی کنید و در آب سرد قرار دهید که خنک شوند و سپس مجدداً آنها را آبکشی کنید.
- مرحله پنجم: سیر، فلفلسیاه و فلفلقرمز را داخل ظرف ترشی بریزید.
- مرحله ششم: لوبیاهای آبکش شده را بهصورت عمودی داخل ظرف ترشی بچینید.
- مرحله هفتم: آب، سرکه و شکر را بههمراه سه قاشق غذاخوری نمک در قابلمهای مناسب بریزید.
- مرحله هشتم: شویدها را داخل دستمال بپیچید و ِدستمال را ببندید.
- مرحله نهم: دستمال را در قابلمهی آب و سرکه قرار دهید و اجازه دهید بجوشد.
- مرحله دهم: بعد از ۱۰ دقیقه جوشیدن آب، دستمال حاوی شوید را از آن خارج کنید و به جوشاندن آب و سرکه ادامه دهید.
- مرحله یازدهم: بعد از ۵ دقیقه شعله را خاموش کنید و اجاز دهید که اندکی خنک شود.
- مرحله دوازدهم: سرکه را روی لوبیاها بریزید و بدون این که درب ظرف را ببندید، اجازه دهید به دمای اتاق برسد.
- مرحله سیزدهم: اجازه دهید ترشی لوبیاسبز در ظرف دربسته برای هفت روز در یخچال بماند.
- مرحله چهاردهم: ترشی شما حاضر است و میتوانید آن را نوش جان کنید.
طرز تهیه ترشی لوبیا سبز با گوجه فرنگی خوشمزه
شما میتوانید در تهیه ترشی لوبیا سبز از گوجه یا دیگر صیفیجات هم استفاده کنید. طرز تهیه ترشی لوبیا سبز با گوجه اصلا دشوار نیست. شما میتوانید بهمقدار دلخواه گوجهی گیلاسی یا گوجههای کوچک ترش را به ترشیتان اضافه کنید؛ فقط حواستان باشد که این کار را همزمان با چیدن لوبیا سبزها در ظرف ترشی انجام دهید و قبل از هر چیز گوجهها را پاک کنید و روی هر یک از آنها دوسه سوراخ کوچک ایجاد کنید.
نکته: طرز تهیه ترشی لوبیا سبز با گوجه و گل کلم نیز بسیار ساده بوده و یک ترشی خوشمزه را به این ترتیب تدارک خواهید دید. به همین شکل شما میتوانید به این ترشی، علاوه بر گوجه فرنگی، برشهای تکهای گل کلم نیز اضافه کنید. در صورتی که بخواهید ترشی زودتر آماده شود، بهتر است که گل کلمها را کمی جوشانده و پس از آن که آب اضافی آنها خارج شده و خوب خشک شدند، به مواد ترشی اضافه کنید. در نظر داشته باشید که در طرز تهیه و نگهداری ترشی ، خشک کردن مواد ترشی از اهمیت زیادی برخوردار است که مانع از کپک زدن ترشی خواهد شد.
خواص لوبیا سبز
لوبیا سبز خواص قابل توجهی دارد که مصرف آن را برای سلامت عمومی بدن، مفید میسازد. از جمله خواص آن میتوان به موارد زیر اشاره داشت:
- لوبیا سبز سرشار از ویتامین C، B1، K1 و همین طور فیبر است. این نوع لوبیا مواد معدنی از جمله فسفر، آهن، نیاسین، کلسیم، منیزیم، پتاسیم و فولات دارد. به علاوه لوبیا سبز را به عنوان یک منبع امگا 3 میشناسیم.
- از لوبیا سبز میتوانید برای کاهش فشار خون استفاده کنید و مصرف منظم آن ریسک ابتلا به سرطان روده را کاهش میدهد. به جز آن این نوع لوبیا بهبود دهنده زخمهای گوارشی بوده و از تخریب سلولهای روده جلوگیری میکند. لوبیا سبز برای دیابت و گرفتگی عروق مفید است و حملات میگرنی را به حداقل میرساند.
مضرات ترشی لوبیا سبز
مصرف لوبیا سبز، با وجود فواید فراوانش، برای همه مفید نیست. قبل از اینکه هوس خوردن این ترشی خوشمزه به سرتان بزند، بهتر است موارد منع مصرف را مطالعه کنید:
- مصرف این ترشی برای بیماران مبتلا به اختلالات کلیوی و کیسه صفرا مضر است؛ زیرا لوبیا سبز اگزالات دارد.
- ترشی لوبیا سبز برای خردسالان مضر است؛ پنج یا شش عدد لوبیا سبز میتواند سلامتی خرسالان را به خطر بیندازد.
- برای بیماران مبتلا به زخم معده یا اختلالات معده مضر است؛ میتواند خونریزی معده ایجاد کند (بیشترجوشاندن لوبیا سبز میتواند این خطر را کاهش دهد).
- لوبیا سبز بسیار نفاخ است.
ترشی لوبیا سبز، ترشی جذاب و خوشمزه…
در بالا نگاهی به طرز تهیه ترشی لوبیا سبز انداختیم و روش تهیه دو نوع مختلف از این ترشی خوشمزه را دنبال کردیم. شما چه انواع دیگری از ترشی لوبیا سبز را میشناسید و تجربه تهیه آن را دارید که در اینجا به آنها اشارهای نکرده باشیم؟ پیشنهاد میکنیم که این موارد را در بخش نظرات با ما و کاربران دیگر وب سایت به بحث و اشتراک بگذارید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402