شیرینی پفکی گردویی؛ لذیذ و ساده برای هر مناسبتی

طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی یکی از خوشمزهترین و سادهترین دستورهای آشپزی خانگی است که با کمترین مواد اولیه تهیه میشود و میتواند زینتبخش میز پذیرایی شما باشد. اگر بهدنبال یک دستور ساده و بیدردسر برای تهیه یک شیرینی گردویی خوشمزه هستید، این مطلب برای شماست! در ادامه، طرز تهیه این شیرینی محبوب را همراه با فوتوفنهای حرفهای پخت آن یاد میگیرید.
شیرینی پفکی گردویی؛ طعمی خوشمزه برای هر دسر
اگر بهدنبال یک شیرینی سبک، خوشعطر و پر از عطر گردو هستید، شیرینی گردویی پفکی گزینهای عالی برای پذیرایی و دورهمیهای شما است. این شیرینی با بافتی لطیف و طعمی دلچسب، میتواند بهعنوان یکی از انواع شیرینی عید، در جشن نوروز کامتان را شیرین کند. تهیه آن هم بسیار ساده است و با رعایت چند نکته، نتیجهای بینقص خواهید داشت.
مواد اولیه برای تهیه شیرینی پفکی گردویی
در جدول زیر میتوانید مواد اولیه و مقدار مورد نیاز این شیرینی خوشمزه را ببینید. اگر عاشق گردو هستید، یک شیرینی محبوب دیگر هم وجود دارد که با گردو درست میشود و آن شیرینی ساق عروس نام دارد. شما میتوانید طرز تهیه شیرینی ساق عروس را در مقاله اسنپفود بخوانید.
مواد لازم | مقدار |
زرده تخممرغ | ۳ عدد |
پودر قند | ۱۵۰ گرم |
گردو خرد شده | ۴۰ گرم |
وانیل | ¼ قاشق چایخوری |
پودر هل (اختیاری) | ¼ قاشق چایخوری |
بکینگپودر (اختیاری) | ½ قاشق چایخوری |
پودر پسته (برای تزئین) | بهمقدار لازم |
گامبهگام طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی
با رعایت این مراحل، میتوانید یک شیرینی پفکی ساده و خوشمزه درست کنید که طعم و عطر گردو در آن فوقالعاده است! اگر به تهیه سایر شیرینیهای خشک هم علاقه دارید، پیشنهاد میکنیم نگاهی به مطلب ما در مورد انواع شیرینی خشک بیندازید.
۱. آمادهکردن مواد اولیه
قبل از شروع، زردههای تخممرغ را از سفیده جدا کنید. توجه داشته باشید که زردهها در دمای محیط باشند تا بهتر حجم بگیرند. همچنین، پودر قند را سه بار الک کنید تا کیفیت شیرینی بهتر شود. اساسا در پخت تمام شیرینیها بهتر است مواد اولیه در دمای محیط باشند. بهطور مثال در طرز تهیه شیرینی کرهای هم زرده تخممرغ باید در دمای محیط باشد.
۲. همزدن زرده تخممرغ
زردهها را همراه با وانیل و پودر قند در یک کاسه بریزید و با همزن برقی بهمدت ۸ تا ۱۰ دقیقه هم بزنید تا حجیم و کرمرنگ شود؛ هرچه بیشتر هم بزنید، بافت شیرینی پوکتر خواهد شد. البته همانطور که پوکبودن برای این شیرینی مهم است، در طرز تهیه شیرینی مربایی هم خشکنبودن شیرینیها مهم است. اگر میخواهید با نکات طرز تهیه شیرینی مربایی آشنا شوید، مطلب ما در این مورد به شما کمک خواهد کرد.
۳. اضافهکردن گردو و ادویهها
پس از همزدن، گردوهای خردشده، پودر هل و بکینگپودر را اضافه کنید. با لیسک بهآرامی آنها را مخلوط کنید تا مواد یکدست شوند. اگر غلظت مواد زیاد است، میتوانید مقدار کمی گردو اضافه کنید.
۴. فرمدهی به شیرینی
کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید. سپس با یک قاشق چایخوری از مایه بردارید و روی کاغذ قرار دهید. بین شیرینیها حدود ۲ سانتیمتر فاصله بگذارید تا هنگام پفکردن بههم نچسبند.
۵. پخت در فر
فر را از قبل روی ۱۶۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. سینی را در طبقه وسط فر قرار دهید و حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بگذارید بپزد. وقتی زیر شیرینیها طلایی شد، آنها را از فر خارج کنید.
۶. خنکشدن و سرو
بعد از خارجکردن از فر، اجازه دهید شیرینیها کاملا خنک شوند تا ساختار پفکی و ترد خود را حفظ کنند. سپس با پودر پسته آنها را تزئین و سپس نوشجان کنید. یک راه سادهتر برای تهیه این شیرینی خوشمزه، استفاده از خدمات شیرینی فروشی آنلاین است. آنلاین سفارش دهید، درِ منزل تحویل بگیرید و میل کنید!
نکات مهم در تهیه شیرینی پفکی گردویی خانگی
اگر میخواهید شیرینی پفکی گردویی شما بینقص شود، رعایت این نکات ضروری را فراموش نکنید:
- اگر شیرینی گردویی شما پف نکرده است، احتمالا زرده تخممرغ را به اندازه کافی هم نزده یا هنگام پخت، درِ فر را باز کردهاید.
- شیرینیتان در فر وا رفت؟ نگران نباشید؛ به خاطر کمبودن مقدار گردو یا شلبودن مایه است. مقداری گردو به مایه اضافه کنید تا سفتتر شود.
- شیرینی گردویی خوشمزهتان بوی زرده تخممرغ میدهد؟ وانیل کافی استفاده نکردهاید. استفاده از هل یا زعفران هم میتواند عطر فوقالعادهای به آن دهد.
- در ضمن این شیرینی را در ظرف دربسته و در جای خنک تا ۳ هفته میتوانید نگهداری کنید. شیرینی محبوب کرمانیها را هم میتوانید به همین طریق تازه نگه دارید. پخت این شیرینی محبوب را از طریق مطلب ما با عنوان طرز تهیه شیرینی نان چرخی یاد بگیرید.
چطور شیرینی پفکی گردویی را با ظاهری زیبا سرو کنیم؟
شیرینی پفکی گردویی علاوهبر طعم عالی، میتواند جلوهای زیبا روی میز پذیرایی شما داشته باشد. برای زیباترکردن این شیرینی، چند راهکار جذاب وجود دارد:
- کمی پودر قند، پودر پسته یا خلال بادام روی آن بپاشید.
- این شیرینی را میتوانید در کنار چای دارچینی، اسپرسو یا شیر گرم سرو کنید تا طعم گردو بهتر حس شود.
- اگر میخواهید شیرینی رنگ بیشتری داشته باشد، میتوانید زعفران دمکرده غلیظ به مواد اضافه کنید.
اگر میخواهید با انواع شیرینی ساده و کم هزینه بدون فر برای عید نوروز آشنا شوید، حتما مجله اسنپفود را مطالعه کنید.
با این دستور، همیشه یک قناد حرفهای باشید!
در این مطلب، طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی -یکی از پرطرفدارترین شیرینیهای عید- را بررسی کردیم که با کمترین مواد و در زمانی کوتاه، آماده میشود. این شیرینی گردویی، بافت لطیف و طعم دلپذیری دارد که میتواند یک گزینه عالی برای پذیرایی در ایام خاص باشد. با رعایت نکات ذکرشده، میتوانید هر بار نتیجهای عالی از پخت این شیرینی بگیرید.
اما این تنها شیرینی خوشمزه عید یا روزهای معمولی سال نیست. اگر به تهیه انواع شیرینیهای «پای» علاقه دارید، پیشنهاد میکنیم دستور طرز تهیه پای سیب را هم بررسی کنید. پای سیب یکی از محبوبترین شیرینیهاست که با ترکیب عطر دارچین و سیب، طعمی بینظیر ایجاد میکند. علاوهبراین، تهیه آن چندان پیچیده نیست و میتواند به یکی از شیرینیهای همیشگی شما تبدیل شود.
تا یادمان نرفته باید بگوییم، اگر بهدنبال کاپکیکهای دلچسب و خوشطعم برای جشنها و مهمانیها هستید، پیشنهاد میکنیم سری به دستور طرز تهیه کاپ کیک بزنید. این کیکهای کوچک، نهتنها ظاهر زیبایی دارند، بلکه بهدلیل اندازه مناسب، گزینهای عالی برای پذیرایی در دورهمیها محسوب میشوند.
سوالات متداول
چرا شیرینی گردویی گردویی پف نمیکند؟
این مشکل معمولا به دلیل خوب هم نزدن زردههای تخممرغ یا بازکردن درِ فر هنگام پخت ایجاد میشود. حتما زردهها را حداقل ۸ دقیقه بزنید و درِ فر را در حین پخت باز نکنید.
آیا میتوان شیرینی پفکی گردویی را بدون فر درست کرد؟
بله! میتوانید از یک تابه چدنی با درِ محکم استفاده کنید. روی شعلهپخشکن قرار دهید و با حرارت ملایم بپزید. روش دیگر استفاده از فر دستساز با قابلمه است که میتواند جایگزین خوبی برای فر باشد.
بهترین روش نگهداری شیرینی پفکی گردویی چیست؟
این شیرینی را میتوان در یک ظرف دربسته و در جای خنک نگهداری کرد. در دمای اتاق تا ۳ هفته قابل نگهداری است؛ اما برای تازهماندن، بهتر است در یخچال نگهداری شود.