طرز تهیه کاپ کیک؛ کیک های تک نفره دوست داشتنی

طرز تهیه کاپ کیک

 کاپ کیک (Cup Cake) که در کشورهای انگلیسی زبان به Fairy Cake هم معروف است، یک کیک کوچک یک نفره به حساب می‌آید. این کیک در ورقی کوچک و نازک یا کاپی آلومینیومی تهیه می‌شود. در این مقاله اسنپ‌فود با انواع این شیرینی خوشمزه و به طور کلی طرز تهیه انواع کاپ کیک آشنا می‌شویم.

انواع کاپ کیک

تعداد نفرات 6 نفر
زمان آماده سازی 20 دقیقه
زمان پخت 45 دقیقه
میزان سختی متوسط

کمی در مورد کاپ کیک بدانید!

تاریخ تهیه اولین کاپ کیک به سال 1976 برمی‌گردد. وقتی که این کیک در قالبی کوچک تک نفره تهیه شد. این کیک انواع مختلفی دارد. به نحوی که امروزه به هر کیک گرد و کوچکی که اندازه فنجان چای دارد کاپ کیک نام می‌گیرد. برای تهیه انواع کاپ کیک دستور پخت‌ متنوع وجود دارد. در ادامه با برخی از آن‌ها آشنا می‌شویم.

طرز تهیه کاپ کیک ساده

طرز تهیه کاپ کیک

برای تهیه یک سری کاپ کیک ساده، باید مراحل آماده سازی و پخت آن را با دقت دنبال کنید.

مواد لازم برای تهیه کاپ کیک

برای تهیه کاپ کیک ساده باید از مواد اولیه به مقدار معینی استفاده کنید که به شرح زیر هستند:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
کره 100 تا 120 گرم
شکر سفید 150 گرم
آرد سفید 150 گرم
تخم مرغ 3 عدد
شیر 3 قاشق غذاخوری
روغن به مقدار کافی
بکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
وانیل 5 قاشق چایخوری
نمک به مقدار کافی

طرز تهیه کاپ کیک ساده

در اینجا به مراحل طرز تهیه کاپ کیک  ساده در فر نگاهی می‌اندازیم:

  • مرحله اول: ابتدا فر را در دمای 170 درجه سانتی‌گراد روشن کرده تا گرم شود.
  • مرحله دوم: کره که گرم و هم دمای اتاق شد، آن را با شکر را مخلوط کرده و به خوبی هم بزنید.
  • مرحله سوم: تخم مرغ‌ها را یکی یکی به این مخلوط افزوده و مدت زمان کوتاهی هم بزنید.
  • مرحله چهارم: با در اختیار داشتن وانیل مایع، می‌توانید آن را به مخلوط موجود اضافه کنید.
  • مرحله پنجم: با افزودن شیر و روغن، مجددا ترکیب را هم بزنید؛ اما اگر پودر وانیل داشتید، در مرحله بعد آن را اضافه کنید.
  • مرحله ششم: آرد و بکینگ پودر را مخلوط و الک کنید. اگر وانیل پودری دارید، الان وقت افزودن آن است. با افزودن آرد، وانیل و بکینگ پودر به مخلوط، آن را هم بزنید.
  • مرحله هفتم: دقت کنید در صورت استفاده از همزن برقی، لازم است مخلوط را با چنگال به هم بزنید تا مواد پودری آن به بیرون نپاشد.
  • مرحله هشتم: در نهایت شیر را افزوده و هم بزنید.
  • مرحله نهم: مواد را در قالب‌های کاپ کیک با دقت بریزید.
  • مرحله دهم: این کاپ کیک‌ها را در دمای 170 درجه به مدت 20 25 دقیقه حرارت می‌دهید.
  • مرحله یازدهم: در نهایت می‌توانید کاپ کیک‌های ساده پخته شده را به دلخواه خود تزئین کنید.

طرز تهیه کاپ کیک شکلاتی

طرز تهیه کاپ کیک شکلاتی
با دنبال کردن طرز تهیه کاپ کیک شکلاتی سریع، می‌توانید این کیک خوشمزه را آماده کنید.

مواد اولیه برای کاپ کیک شکلاتی

مواد لازم برای تهیه کاپ کیک شکلاتی، به شرح زیر هستند:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
پودر کاکائو 50 گرم
آب جوش 240 گرم
کره 100 گرم
شکر 1 پیمانه
آرد 1 و یک سوم پیمانه
بکینگ پودر 2 قاشق چایخوری
وانیل و نمک به مقدار کافی

مراحل طرز تهیه کاپ با شکلات

برای تهیه کاپ کیک شکلاتی دستور پخت زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: ابتدا فر را در دمای 180 درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا گرم شود.
  • مرحله دوم: آرد را الک کنید و بکینگ پودر و نمک را به آن اضافه کنید. آن‌ها را به خوبی هم بزنید تا بکینگ‌پودر کامل پخش شود.
  • مرحله سوم: دقت کنید اگر بکینگ‌پودر کامل پخش نشود در کاپ کیک شما حفره‌هایی به وجود می‌آید.
  • مرحله چهارم: کره و شکر دانه ریز را به ترکیب اضافه کنید. با همزن برقی آن‌ها را 3-4 دقیقه هم بزنید.
  • مرحله پنجم: هنگام هم زدن مخلوط دیواره‌های ظرف را تمیز کنید تا همه مواد مخلوط شوند.
  • مرحله ششم: تخم مرغ را یکی یکی اضافه کنید. بعد از افزودن هر تخم مرغ مواد را دو دقیقه با دور تند هم بزنید. این‌گونه مخلوط یکدستی خواهید داشت.
  • مرحله هفتم: مخلوط آب و کاکائو که به دمای محیط رسیده‌اند، به مخلوط اضافه کنید. این مخلوط را با لیسک به هم بزنید تا کامل یکدست شود.
  • مرحله هشتم: بعد از پر کردن نیمی از هر قالب کاپ کیک، آن را 20 دقیقه در فر بگذارید.

طرز تهیه کاپ کیک مجلسی

طرز تهیه کاپ کیک مجلسی

کاپ کیک مجلسی در انواع مختلفی وجود دارد. در این پست طرز تهیه کاپ کیک توت فرنگی که نوعی کاپ کیک مجلسی به حساب می‌آید، توضیح می‌دهیم.

مواد لازم

مواد لازم برای تهیه کاپ کیک مجلسی را به شرح زیر آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آرد 3 پیمانه
ماست 1 پیمانه
شکر 2 پیمانه
بکینگ پودر 3 قاشق چایخوری
کره 170 گرم
توت فرنگی به مقدار کافی

مراحل تهیه کاپ کیک مجلسی

برای تهیه این کاپ کیک مجلسی مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: آرد و بکینگ ‌پودر را مخلوط و 3 بار الک کنید.
  • مرحله دوم: تخم مرغ‌ها، وانیل و شکر را ترکیب کرده و با همزن به هم بزنید. مخلوط کرم رنگ و پف کرده به دست می‌آید.
  • مرحله سوم: روغن و کره را به مخلوط موجود اضافه کرده و 1 دقیقه با همزن هم بزنید.
  • مرحله چهارم: ماست را اضافه کرده و 1 دقیقه با همزن هم بزنید.
  • مرحله پنجم: ترکیب آرد و بکینگ‌پودر را به آن اضافه کنید. سپس با لیسک آن را کامل مخلوط کنید تا یکدست شود.
  • مرحله ششم: مخلوط را در قالب کاپ کیک بریزید و قالب‌های کاپ کیک را به مدت 30 تا 35 دقیقه در فر 180 درجه قرار دهید. وقتی روی آن نارنجی شد، از فر در بیاورید.
  • مرحله هفتم: بعد از مدت گفته شده می‌توانید کاپ کیک را با توت فرنگی تزیین کنید.

طرز تهیه کاپ کیک بدون فر

طرز تهیه کاپ کیک ساده با فنجان

اگر تصمیم به تهیه کاپ کیک بدون فر دارید، در ادامه با ما همراه باشید:

مواد لازم برای کاپ کیک بدون فر

مواد لازم برای تهیه این کاپ کیک بدون دسترسی به فر، به شرح زیر هستند:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
تخم مرغ 1 عدد
شکر 3 قاشق غذاخوری
وانیل 4/1 قاشق چایخوری
روغن 4 قاشق غذاخوری
آرد 4 قاشق غذاخوری
بکینگ پودر 1 قاشق مرباخوری
پودر کاکائو 1 قاشق غذاخوری
شیر 3 قاشق غذاخوری

مراحل تهیه کاپ کیک بدون فر

برای تهیه کاپ کیک بدون فر مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: تخم مرغ را در ظرفی شکسته و کامل هم بزنید تا به رنگ سفید درآمده و کف بکند.
  • مرحله دوم: بعد از افزودن شکر و وانیل، مجددا آن را هم بزنید.
  • مرحله سوم: روغن را هم به این مخلوط اضافه کرده و هم بزنید.
  • مرحله چهارم: در ظرفی دیگر آرد و بکینگ پودر را ترکیب و آرام آرام به مخلوط اولیه افزوده و خوب هم بزنید.
  • مرحله پنجم: نهایتا شیر و پودر کاکائو را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  • مرحله ششم: مخلوط را در قالب ریخته و در قابلمه‌ای که آب در آن در حال جوشیدن است، بریزید.
  • مرحله هفتم: با کمترین حرارت و شعله 15 دقیقه صبر کنید تا کاپ کیک آماده شود.
  • مرحله هشتم: بعد از 10 دقیقه که قابلمه خاموش بود، کاپ کیک آماده خوردن است.

شما می توانید برای طرز تهیه کاپ کیک بدون فر برای 12 نفر، مقدار بالا را دوبرابر کنید.

طرز تهیه کاپ کیک برای 10 نفر

طرز تهیه کاپ کیک برای 10 نفر

اما در اینجا می‌خواهیم بینیم که چطور می‌توان به طور مشخص برای 10 نفر، شیرینی کاپ کیک تهیه کرد:

مواد لازم کاپ کیک برای 10 نفر

اگر تصمیم به تهیه کاپ کیک تولد یا دیگر انواع آن برای 10 نفر را دارید، این مواد را آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
تخم مرغ 3 عدد
شکر 7 قاشق غذاخوری
رنده پوست پرتقال 2 قاشق مرباخوری
آب پرتقال 6 قاشق غذاخوری
روغن مایع 6 قاشق غذاخوری
بکینگ پودر 2 قاشق مرباخوری
آرد 10 قاشق غذاخوری

مراحل تهیه کاپ کیک 10 نفره

روش تهیه کاپ کیک برای 10 نفر به شرح زیر است:

  • مرحله اول: تخم مرغ‌ها را شکسته و با چنگال هم بزنید تا سفیده و زرده خوب مخلوط شود.
  • مرحله دوم: شکر را به تخم اضافه کنید. خوب هم بزنید تا کامل حل شود.
  • مرحله سوم: وانیل و رنده پوست پرتقال را اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: آب پرتقال را اضافه کرده و هم بزنید تا یکدست شود.
  • مرحله پنجم: آرد و وانیل الک شده را کم کم به مخلوط اضافه کنید. آن را هم بزنید تا مخلوطی یکنواخت به دست آید.
  • مرحله ششم: مخلوط آماده شده را در 10 قالب کاپ کیک بریزید. هر قالب را تا نیمه پر کنید.
  • مرحله هفتم: اکنون قالب‌ها را در قابلمه دارای آب جوش قرار دهید.
  • مرحله هشتم: حال اجازه دهید که قابلمه برای 20 دقیقه روی حرارت بسیار کم مانده و محتویات آن پخته شوند. 10 دقیقه بعد از خاموش کردن شعله آماده پختن است.

طرز تهیه کاپ کیک شکلاتی خیس

طرز تهیه کاپ کیک خیس شکلاتی

کاپ کیک شکلاتی خیس نیز یکی از انواع کاپ کیک‌های خوشمزه است که می‌توانید تهیه کنید:

مواد لازم برای کاپ کیک خیس

مواد لازم برای تهیه این کاپ کیک به شرح زیر هستند:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
تخم مرغ 2 عدد
شکر 2 لیوان
آب جوشیده 1 لیوان
آرد 1 و 4/3 لیوان
پودر کاکائو 4/3 لیوان
بکینگ پودر 2/1 قاشق چایخوری
جوش شیرین 5 قاشق چایخوری
نمک 1 قاشق چایخوری
وانیل 2 قاشق چایخوری

مراحل تهیه کاپ کیک خیس

برای تهیه کاپ کیک شکلاتی خیس مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: در گام اول آرد، نمک، جوش شیرین، بکینگ پودر و پودر کاکائو را مخلوط و الک کنید.
  • مرحله دوم: شکر را به این مخلوط اضافه کرده و کامل مخلوط کنید.
  • مرحله سوم: تخم مرغ، روغن، شیر و وانیل را در ظرفی دیگر ریخته و با دور متوسط همزن کامل 3 دقیقه مخلوط کنید.
  • مرحله چهارم: مخلوط مایع را به مخلوط پودری اضافه کنید. 2 دقیقه با دور متوسط هم بزنید.
  • مرحله پنجم: آب جوش را به مخلوط افزوده و کمی مخلوط کنید.
  • مرحله ششم: مواد را در 3/2 هر یک از قالب‌های کاپ کیک بریزید.
  • مرحله هفتم: قالب‌ها را در فر به دمای 180 درجه به مدت 20 الی 25 دقیقه قرار دهید.

طرز تهیه کاپ کیک وانیلی

طرز تهیه کاپ کیک وانیلی

کاپ کیک وانیلی نیز طعمی عالی دارد و به راحتی می‌توانید آن را در منزل تهیه کنید:

مواد لازم برای کاپ کیک وانیلی

مواد لازم مقدار مورد نیاز
تخم مرغ 2 عدد
شکر 3/2 پیمانه
آرد 5 پیمانه
روغن مایع 3/2 پیمانه
ماست چکیده نصف پیمانه
وانیل نصف قاشق چایخوری
بکینگ پودر 1 قاشق مرباخوری

مراحل پخت کاپ کیک خوشمزه وانیلی

دستور پخت کاپ کیک وانیلی به شرح زیر است:

  • مرحله اول: آرد، وانیل و بکینگ پودر را مخلوط و 3 بار الک کنید.
  • مرحله دوم: تخم مرغ‌ها را در ظرف دیگری شکسته و کامل هم بزنید.
  • مرحله سوم: ماست و روغن مایع را در کاسه دیگری مخلوط کرده و کامل هم بزنید.
  • مرحله چهارم: مخلوط تخم مرغ‌ها را به ترکیب ماست و روغن اضافه کنید. دوباره کامل مخلوط را هم بزنید.
  • مرحله پنجم: مخلوط پودری را آرام و قاشق قاشق به مخلوط خمیری موجود اضافه کرده و روی دور کند هم بزنید.
  • مرحله ششم: مخلوط آماده شده را در 3/2 هر قالب بریزید.
  • مرحله هفتم: قالب‌ها را در فر 180 درجه به مدت 30 تا 35 بگذارید تا بپزند. برای طلایی شدن 1 دقیقه شعله گریل را روشن کنید.
  • مرحله هشتم: کاپ کیک‌های وانیلی آماده شده است. بعد از خنک شدن آماده پذیرایی است.

طرز تهیه کاپ کیک تولد

طرز تهیه کاپ کیک تولد

برای تهیه کاپ کیک تولد باید یک سری مواد جهت خود کاپ کیک و یک سری برای کرم کره‌ای روی آن، آماده کنید:

مواد اولیه برای کاو کیک تولدی

مواد اولیه‌ای که برای تهیه کاپ کیک تولد نیاز دارید به شرح زیر هستند:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
کره نرم شده 4/1 پیمانه
تخم مرغ (سفیده) 1 عدد
شکر 2/1 پیمانه
اسانس وانیل 1 قاشق چایخوری
نمک 4/1 قاشق چایخوری
بکینگ پودر 5 قاشق چایخوری
آرد شیرینی 1 پیمانه
ماست ساده 2/1 پیمانه

مواد لازم برای کرم کره‌ای کاپ کیک

برای آماده کردن کرم کره‌ای آن، مواد زیر را تهیه کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
کره نرم شده نصف پیمانه
روغن قنادی نصف پیمانه
پودر شکر 2 پیمانه
اسانس وانیل 1 قاشق چایخوری

مراحل تهیه کاپ کیک تولدی

برای تهیه کاپ کیک تولد مراحل زیر را دنبال کنید.

  • مرحله اول: فر 175 درجه سانتی‌گراد را روشن کنید تا گرم شود.
  • مرحله دوم: کره و شکر را با همزن مخلوط کنید تا سبک شود و پف کند.
  • مرحله سوم: سفیدۀ تخم مرغ و وانیل را به مخلوط اضافه کرده و با دور پایین هم بزنید.
  • مرحله چهارم: نمک و بکینگ پودر را به این مخلوط افزوده و با سرعت کم هم بزنید.
  • مرحله پنجم: آرد و ماست را آرام آرام افزوده و با همزن هم بزنید.
  • مرحله ششم: به اندازه 4/3 هر قالب کاپ کیک را پر کنید.
  • مرحله هفتم: به مدت 18 تا 20 دقیقه در فر بگذارید تا بپزد.
  • مرحله هشتم: مواد کرم کره‌ای کاپ کیک را با هم مخلوط کنید و نصف پیمانه شکر را افزوده و کامل هم بزنید.
  • مرحله نهم: کرم کره‌ای را روی کاپ کیک‌های کاملا خنک شده بریزید.
  • مرحله دهم: کاپ کیک‌های نهایی را به مدت 8 الی 10 ساعت در یخچال نگهدارید.

البته این، تنها شیرینی نیست که می‌توانید در خانه به راحتی بپزید. برای آشنایی با دستور پخت انواع بیشتر شیرینی و کیک، طرز تهیه انواع کیک و شیرینی را چک کنید.

حالا هر کاپ کیکی که دوست داری رو سفارش بده…

در اینجا طرز تهیه انواع کاپ کیک‌ها را توضیح دادیم. تمام این کاپ کیک‌ها از جمله کاپ کیک شکلاتی، مجلسی و کاپ کیک تولد دارای مواد مشترکی هستند. مثلا تخم مرغ، آرد، شکر، شیر، روغن، وانیل و بکینگ پودر در فهرست مواد لازم آن‌ها بود و تنها کافی است که دستور پخت را با دقت دنبال کنید. البته شما می‌توانید از طریق سفارش آنلاین شیرینی اسنپ فود، هر یک از این کاپ کیک‌ها را به راحتی سفارش داده و درب منزل تحویل بگیرید.

سوالات متداول

طرز تهیه کاپ کیک مجلسی چگونه است؟

ابتدا تخم‌مرغ‌، وانیل و شکر را باهم، هم زده تا پف کند. به ترتیب روغن، کره و ماست را به آن اضافه کرده، هم می‌زنیم. آرد و بیکینگ‌پودر را الک کرده، به مایه اضافه می‌کنیم. ترکیب را خوب هم زده تا یکدست شود. مایه را در قالب کاپ کیک می‌ریزیم و در فر قرار می‌دهیم.

۲۰۰ گرم کره، ۳۰۰ گرم شکر، ۳۰۰ گرم آرد، ۶ عدد تخم‌مرغ، ۶ قاشق شیر، ۲ قاشق چایی‌خوری بیکینگ‌پودر، ۱۰ قاشق چایی‌خوری وانیل، نمک و روغن به مقدار کافی

ابتدا تخم‌مرغ‌ها را خوب هم زده، شکر، وانیل و روغن را به آن اضافه می‌کنیم. آرد و بیکینگ‌پودر را با هم الک کرده، شیر و پودر کاکائو را به آن اضافه می‌کنیم. مخلوط را خوب هم می‌زنیم. دو مخلوط را کاملاً باهم ترکیب کرده، در قالب کاپ کیک می‌ریزیم. کاپ‌ها را در قابلمه‌ای که آب در آن در حال جوشیدن است، قرار می‌دهیم تا باحرارت کم بپزد.

کره نرم شده را با شکر خوب هم می‌زنیم. تخم‌مرغ‌ها، شیر و روغن را اضافه کرده به‌هم‌زدن ادامه می‌دهیم. آرد و بیکینگ‌پودر و وانیل را با هم الک کرده، کم‌کم به مایه اضافه می‌کنیم. مایه را در قالب‌های کاپ کیک ریخته، در فر از قبل گرم شده می‌پزیم.

کره و شکر را باهم خوب هم می‌زنیم. تخم‌مرغ را یکی‌یکی به آن اضافه کرده با دور تند هم می‌زنیم تا یکدست شود. مخلوط آب جوش و کاکائو که به دمای محیط رسیده را به مایه اضافه می‌کنیم. بعد از پرکردن نیمی از هر قالب، کاپ کیک‌ها را در فر می‌گذاریم.

کره و شکر را هم می‌زنیم تا پف کند. سپس سفیدۀ تخم‌مرغ و وانیل را به آن اضافه می‌کنیم. نمک، بیکینگ‌پودر و آرد را به مایه اضافه می‌کنیم. در نهایت ماست را به مایه افزوده، قالب کاپ کیک‌ها را پر می‌کنیم. قالب‌ها را در فر گذاشته، می‌پزیم. مواد کرم کره‌ای کاپ کیک را آماده کرده، و وقتی کاپ کیک‌ها کاملاً خنک شد، روی آن می‌ریزیم. آن‌ها را در یخچال قرار می‌دهیم.

نظرات کاربران

مهسا
13.بهمن.1401

آموزشاتون خیلی خوب و مرحله به مرحلس عالییییی دستتون درد نکنه

معصومه ت
13.بهمن.1401

کاپ کیک تولدی به نظرم خیلی ساده بود. خوشمزه هم بود. مرسی