خواص سدر برای سلامتی پوست و مو چیست؟
اگر نگران عوارض محصولات شیمیایی برای مراقبت از پوست و موی خود هستید و بهدنبال اسکرابها و سرمهای طبیعی مو میگردید، سدر را از قلم نیندازید. این گیاه، به شما امکان میدهد که با کمترین هزینه ممکن، پوستی جوان و شادب، موهایی درخشنده و نرم و بدنی سالمتر داشته باشید. اما آیا میدانید پودر سدر چیست؟ تا چه اندازه خواص سدر را میشناسید و آیا میدانید که راه تهیه سدر مرغوب و باکیفیت چیست؟ با اسنپ فود همراه باشید تا به تمام این سوالات پاسخ دهیم.
سدر چیست؟
درخت کنار یا سدر یک درخت همیشهسبز با نام علمی Ziziphus spina-christi از تیره عنابیان است. این درخت بیشتر در آسیا و آفریقا یافت میشود و طول آن بسته به شرایط آب و هوایی از 5 تا 20 متر متغیر است. شاید برایتان عجیب باشد اگر بگوییم که درخت سدر بیش از 3 هزار سال عمر میکند. در ایران هم درخت کنار بیشتر در شهرهای جنوبی و نیمهگرمسیری مانند استانهای سیستان و بلوچستان، فارس، خوزستان و هرمزگان دیده میشود. این گیاه چوبی سخت و بادوام و میوهای گرد و تخممرغی شکل به نام کنار دارد که اگر خوب برسد، بسیار خوشمزه است، اما حالت نارس آن، خاصیت قابض و نفاخ دارد.
اکثر افراد دراینباره، پودر سدر را میشناسند که همان برگ درخت کنار است. بااینحال، تمام قسمتهای گیاه سدر اعم از شاخه، برگ، دانه، ریشه و میوه، سرشار از مواد مغذی هستند و خواص درمانی فراوانی دارند. طبع سدر، سرد و خشک است و در کتب مختلف از درخت سدر به نامهای دیگری از جمله سدره، منبل داوود، نیم، ضال، ببر، سنجد گرجی و شجره التبق هم نام برده شده است.
خواص سدر
سدر گیاهی مقرون بهصرفه و در دسترس است که مزایای فراوانی برای سلامتی دارد. البته اگر میخواهید از آن به صورت موضعی روی پوست یا موی خود استفاده کنید، قبل از مصرف، تست حساسیت را روی بخش کوچکی از پوست یا موی خود انجام دهید تا مطمئن شوید که سدر برای مو یا پوست شما مشکل یا حساسیتی ایجاد نمیکند.
برای بهرهمندی از خواص بینظیر سدر، باید سدری مرغوب و باکیفیت تهیه کنید. اگر بهدنبال سادهترین و راحتترین راه هستید، سری به اسنپ فود بزنید و به بخش عطاری آنلاین بروید. به همین سادگی و با چند کلیک دیگر، سفارش شما ثبت میشود و پیک در کوتاهترین زمان ممکن، آن را به درب منزل شما میرساند.
در ادامه، چند مورد از مهمترین فواید سدر را با هم میبینیم:
1. خواص سدر برای مو
اگر موهایی خشک و شکننده دارید یا دچار شوره سر هستید و اگر احساس میکنید موهایتان شادابی و درخشندگی لازم را ندارد، از خواص سدر برای مو کمک بگیرید. این گیاه بینظیر، حاوی ویتامینها و مواد معدنی مهمی مانند ویتامینهای گروه B، آهن و روی است. بهعلاوه، ترکیبات آنتیاکسیدانی قوی دارد. بنابراین، از خواص پودر کنار برای مو میتوان به حفظ رطوبت موها، پاکسازی آنها از آلودگی و تنظیم ترشح چربی پوست سر اشاره کرد. همچنین این گیاه، به دلیل وجود ترکیبات آنتیاکسیدانی، مانع فعالیت مخرب رادیکالهای آزاد بدن میشود و جلوی پیری زودرس موها را میگیرد. علاوه بر اینها، سدر خاصیت قابض دارد و میتواند جلوی ریزش مو در افرادی که منافذ پوستی گشاد و موهای قطور دارند را بگیرد.
نکته: اگر موهایی نازک و پوستی خشک دارید، استفاده از سدر برای جلوگیری از ریزش مو مناسب نیست و در چنین مواردی بهتر است از عصارههای گرم گیاهی مانند روغن بادام کمک بگیرید.
2. خواص سدر برای پوست صورت
اگر صورت شما مدام جوشهای التهابی میزند یا دچار آکنه هستید، از خواص سدر برای صورت غافل نشوید. این گیاه خاصیت ضد التهابی و ضدعفونیکننده دارد. بنابراین، خواص سدر برای خارش پوست هم قابلتوجه است و در درمان و بهبود مشکلاتی مانند اگزما و پسوریازیس عالی عمل میکند. همچنین، استفاده از آن باعث تنظیم ترشح چربی پوست میشود و سلولهای مرده پوست را پاکسازی میکند.
سدر، بازکننده رنگ رخسار است و پوست را روشنتر میکند. بهعلاوه، یکی دیگر از خواص پودر کنار برای پوست، سفت کردن پوست است. سدر یک محرک قوی برای کلاژنسازی است و به خاطر خواص آنتیاکسیدانی خود، جلوی پیری زودرس پوست را میگیرد. ویژگی مرطوبکنندگی طبیعی این گیاه هم قابلتوجه است و باعث آبرسانی به پوستهای خشک و آسیبدیده میشود.
3. خواص سدر برای کف پا
خیلی از افراد دچار خشکی و ترک کف پا هستند که در این مورد هم میتوان روی خواص مرطوبکنندگی سدر حساب کرد. در رابطه با پا معمولا از روغن سدر استفاده میشود. این روغن گیاهی، خاصیت ضد التهابی، ضد قارچی و ضد باکتری دارد. بنابراین برای تسکین درد و خستگی پاها، التهاب کف پا، از بین بردن بوی نامطبوع این عضو و درمان عفونتها و قارچهای کف پا به کمک شما میآید.
4. خواص سدر برای درمان عرق سوز
معمولا برای درمان عرق سوز از صابون سدر استفاده میشود. این صابون طبیعی، اثر ضد التهابی و طبیعتی خنککننده دارد. بنابراین، قرمزی، التهاب و خارش ناشی از عرق سوز را به طور قابلتوجهی کاهش میدهد و حس خنکی مطبوعی به پوست میبخشد. همچنین، دارای اثرات ضد میکروبی قوی است و بهخوبی با عفونتهای پوستی ناشی از عرق سوز، مقابله میکند.
5. خواص سدر برای بهبود زخم ها
در ادامه خواص سدر برای پوست میتوان به توانایی قابلتوجه این گیاه در بهبود و ترمیم زخمهای پوستی اشاره کرد. البته اگر جای زخم، اسکار شده و عمیق باشد، کار زیادی از سدر برنمیآید، اما برای بهبود زخمهای سطحی، مقداری پودر سدر را با آب مخلوط کنید، روی زخم بمالید و پس از چند دقیقه آن را بشویید. البته برای دیدن نتیجه کار، لازم است که این کار به دفعات زیاد تکرار شود.
6. خواص سدر برای کاهش وزن
در این مورد باید به خواص ریشه درخت سدر اشاره کنیم. اگر بهدنبال راهی طبیعی برای افزایش وزن هستید، ریشه گیاه سدر را با آب بجوشانید تا جوشانده شما به رنگ قرمز دربیاید. سپس، شعله را خاموش کنید و وقتی جوشانده از حرارت افتاد، آن را میل کنید. این یک نسخه ساده و در عین حال یک معجون قوی برای چاقی است که اشتهای شما را بهخوبی تقویت میکند.
7. خواص سدر برای قلب
سدر خطر ابتلا به بیماریهای قلبی به خصوص سکته را کاهش میدهد و استفاده از آن نقش مهمی در درمان کم خونی، چربی خون و انسداد عروق کرونر دارد. همچنین، میوه درخت سدر یعنی کنار، خاصیت آرامبخش و ضد اضطراب دارد. این میوه یکی از بهترین مواد خوراکی برای تسکین تپش قلب ناشی از استرس است و به افرادی که دچار بیخوابی یا کمبود خواب هستند کمک میکند که خواب بهتری داشته باشند. مصرف کنار، عملکرد ایمنی بدن را تقویت میکند و با تحریک سیستم عصبی پاراسمپاتیک باعث هضم بهتر مواد غذایی میشود.
نکته: توجه داشته باشید که ممکن است مصرف کنار با برخی داروها و مواد غذایی تداخل داشته باشد. بنابراین، پیش از استفاده برای رفع مشکل بیخوابی یا تپش قلب، حتما با پزشک خود مشورت کنید.
8. خواص سدر برای کلیه و کبد
یکی دیگر از خاصیت های سدر، کمک به بهبود سلامت کلیهها و کبد است. این گیاه بینظیر، خاصیت آنتیاکسیدانی دارد و باعث پاکسازی بدن از جمله کلیهها از سموم و مواد زائد میشود. استفاده از سدر، خطر ابتلا به بیماریهای کلیوی را کاهش میدهد و جلوی ایجاد سنگ و شن در کلیه را میگیرد. بهعلاوه، برای درمان بیماریها و نارساییهای کبدی هم مفید است و برای درمان کبد چرب میتوان روی خواص آن حساب کرد.
9. خواص سدر برای سرماخوردگی
مصرف خوراکی میوه سدر به درمان برونشیت، سرفه و سل کمک میکند. همچنین، جوشانده برگ این گیاه، علائم سرماخوردگی را بهبود میبخشد، اما همین جوشانده، فشار خون را هم بالا میبرد. بنابراین، لازم است مبتلایان به فشار خون در مصرف آن جانب احتیاط را نگه دارند.
10. خواص سدر برای اعصاب و روان
گفتیم که سدر طبیعت خنککننده دارد. بهعلاوه این گیاه شگفتانگیز، ضد صفرا است و استفاده از بخور سدر میتواند مرهمی برای پرخاشگریهای عصبی ناشی از گرما و صفرای مغز باشد و سردرد و اضطراب را کاهش دهد. همچنین، خوردن میوه کنار هم یک آرامبخش طبیعی است و باعث بهبود کیفیت خواب میشود.
11. خواص سدر برای زنان
جالب است بدانید که در برخی منابع آمده است که زنان مصر باستان، با شانههای ساخته شده از چوب درخت سدر، موهای خود را شانه میکردند و ابن سینا هم معتقد است میوه این درخت یا قاووت آن، خونریزی قاعدگی را بند میآورد. علاوه بر اینها، خواص سدر درباره بهبود سلامت رحم و تخمدانها، افزایش قدرت باروری و کاهش دردهای قاعدگی قابلتوجه است و استفاده از این گیاه بینظیر، باعث کاهش ریسک ابتلا به کیستهای رحم و تخمدان میشود.
12. خواص سدر برای مردان
استفاده از سدر در مردان، کیفیت اسپرم را بالا میبرد و باعث بهبود سلامتی جنسی میشود. همچنین، مردانی که در رژیم غذایی خود از عصاره سدر استفاده میکنند، کمتر از سایرین دچار پروستات میشوند.
13. خواص سدر برای تقویت سیستم ایمنی بدن
گیاه سدر سرشار از ویتامین C و انواع ترکیبات آنتیاکسیدانی است. به همین دلیل، استفاده از آن باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و افزایش توان افراد در مقابله با عفونتها میشود. از دیگر خواص سدر برای بدن میتوان به بهبود گردش خون اشاره کرد. بهعلاوه، این گیاه بینظیر، یک تصفیهکننده طبیعی خون است و معده را تقویت میکند.
14. خواص سدر برای مشکلات گوارشی
این گیاه، ضد اسپاسم و ضد التهاب است. بنابراین، استفاده از آن به درمان مشکلات گوارشی مانند سوءهاضمه، نفخ و اسهال کمک میکند. میوه سدر بو داده و سرخکرده هم خاصیت قابض دارد و برای درمان اسهال، زخمهای روده و تب بسیار مناسب است.
سدر؛ یک گیاه دارویی بی نظیر
با خواندن خواص سدر ، متوجه شدیم که این گیاه میتواند جایگزینی عالی برای محصولات شیمیایی مراقبت از پوست و مو باشد و شما را از عوارض ناخوشایند محصولات شیمیایی در امان نگه دارد. جالب است بدانید که استفاده از این گیاه از گذشتههای دور مرسوم بوده و در بعضی ادیان مانند اسلام، بهعنوان گیاهی مقدس از آن یاد میشود. حتی یهودیان در گذشته و به طور معدود، مردگان خود را با آن شستشو میدادند، زیرا اعتقاد داشتند که این عمل، باعث خشنودی فرشتگان از مردگان میشود. امروزه هم استفاده از این گیاه به شکلهای مختلفی مانند بخور، ماسک سدر، جوشانده سدر، ضماد سدر و… متداول است و میتوانید بسته به نیاز، آن را برای سلامت پوست، مو، قلب، کبد و دیگر اعضای بدن به کار ببرید.
جدیدترین ها
آبان 17, 1403
آبان 16, 1403
آبان 16, 1403
پیشنهاد سردبیر
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402