طرز تهیه شیرینی روسی؛ شیرینی سنتی با طعمی بینظیر

اگر از دوستداران شیرینی خشک هستید، شیرینی روسی یک انتخاب عالی است. در طرز تهیه شیرینی روسی ، ابتدا باید ماست، خامه و آبلیمو را مخلوط کنید. سپس در ظرفی دیگر، آرد را به آرامی با کره ورز دهید تا به شکل خرده نان درآید. بعد، وانیل، زرده تخممرغ، شیر و مخلوط ماست را به آرد اضافه کنید تا خمیری یکدست ایجاد شود. خمیر را نیم ساعت استراحت دهید و در این مدت مواد میانی را آماده کنید. سپس خمیر را پهن کنید و با کاتر گرد قالب بزنید. مقداری از مواد میانی را روی هر لایه قرار دهید و لایه دوم را روی آن بگذارید. شیرینیها را به فرم صدفی درآورید و به مدت 20 دقیقه در فر بپزید. در نهایت، شربت بار سرد شده را روی شیرینیها بریزید و سرو کنید.
در ادامه، جدول مشخصات غذایی شیرینی روسی خانگی را با هم میبینیم:
شیرینی روسی | |
تعداد نفرات | 4 تا 6 نفر |
زمان آماده سازی | کمی بیشتر از 30 دقیقه |
زمان پخت | بین 20 تا 25 دقیقه |
میزان سختی | متوسط |
شیرینی روسی؛ ترکیبی از طعمهای کلاسیک و مدرن
شیرینی روسی یکی از خوشمزهترین و محبوبترین انواع شیرینی خشک است که با بافتی ترد و طعمی دلپذیر، هر ذائقهای را به خود جلب میکند. برای تهیه این شیرینی هم مثل طرز تهیه شیرینی مربایی ، فقط از زرده تخممرغ استفاده میشود، اما برای شکل گرفتن بافت آن، مواد دیگری مانند ماست و خامه هم لازم است. شما میتوانید این شیرینی خوشظاهر و خوشمزه را بهعنوان یک دسر لذیذ یا میانوعدهای خوشمزه در کنار چای یا قهوه میل کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید. در ادامه، مواد لازم و مراحل دستور پخت را با هم میخوانیم:
مواد لازم در طرز تهیه شیرینی روسی خانگی
مواد پایه مورد نیاز را مطابق جدول زیر آماده کنید :
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
آرد | 350 گرم |
ماست | 50 گرم |
خامه صبحانه | 50 گرم |
کره | 150 گرم |
زرده تخممرغ | 1 عدد |
شیر | 1 قاشق غذاخوری |
آبلیمو | ½ قاشق چایخوری |
وانیل | ¼ قاشق چایخوری |
نمک | 1/8 قاشق چایخوری |
مواد میانی لازم برای تهیه شیرینی روسی
طرز تهیه این شیرینی به کلی متفاوت از طرز تهیه پای سیب است، اما شبیه پای سیب، در این دستور هم به مواد میانی نیاز داریم که به ترتیب زیر هستند:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
پودر بادام | 150 گرم |
پوره مربا | 2 قاشق غذاخوری |
شکر | 3 قاشق غذاخوری |
کره | 20 گرم |
مواد لازم برای تهیه شربت شیرینی روسی
برای تهیه شربت این شیرینی، مواد اولیه زیر را آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
شکر | 200 گرم |
آب | 200 گرم |
جوهر لیمو | 1/8 قاشق چایخوری |
قبل از این که به سراغ طرز تهیه شیرینی برویم، یک امکان دیگر را هم در نظر بگیرید که در روزهای پرمشغله به کمک شما میآید. شیرینی فروشی آنلاین اسنپ فود در هر زمان آماده ارائه خدمات غیرحضوری است و میتوانید روی آن حساب کنید.
گامبهگام طرز تهیه شیرینی روسی
طرز تهیه شیرینی روسی خوشمزه را مطابق مراحل زیر پیش ببرید:
مرحله اول
برای تهیه این شیرینی لذیذ، ماست، خامه و آبلیمو را در کاسهای مناسب با هم ترکیب کنید و آن را کنار بگذارید. در ادامه، یک کاسه دیگر بردارید و آرد را به همراه کره درون آن بریزید. حالا با نوک انگشتان خود این دو ماده را به آرامی ورز دهید تا ترکیبی شبیه به خرده نان به دست آید.
مرحله دوم
در این مرحله، وانیل، زرده تخممرغ و شیر را به مخلوط آرد و کره اضافه کنید و پس از آنها، مخلوط ماست و خامه را کنار بقیه مواد بریزید و مخلوط کنید تا خمیر شیرینی جمع شود. این خمیر باید حالت یکدستی پیدا کند و چسبناک نباشد.
مرحله سوم
روی خمیر را بپوشانید و آن را به مدت نیم ساعت استراحت دهید. در این فاصله، مواد میانی شیرینی را در کاسهای مناسب مخلوط کنید تا حالت خمیری پیدا کنند. سپس این مایه خمیری شکل را بین دو کیسه فریزر بریزید و به صورت یکدست به ضخامت 1 میلیمتر باز کنید.
مرحله چهارم
بعد از گذشت نیم ساعت، خمیر شیرینی را روی سطحی تمیز پهن کنید و با کاترهای دایرهای، قالب بزنید. لایه مغزی را هم به همین ترتیب، به صورت دایرهای با کاتر، برش دهید. در این مرحله، فر را نیز روشن کرده و روی دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
مرحله پنجم
در این مرحله از طرز تهیه شیرینی روسی ، خمیر شیرینیها را به فرم صدف شکل دهید. سپس هر دو لایه را روی هم بگذارید و بین آنها، لایهای از مواد میانی قرار دهید.
مرحله ششم
کف سینی فر یک کاغذ روغنی بگذارید و روی آن را با مقداری روغن یا کره چرب کنید. حالا شیرینیها را با فاصلههای منظم داخل سینی بچینید و سینی را به مدت 20 تا 25 دقیقه داخل دستگاه فر بگذارید.
مرحله هفتم
در این فاصله، شکر و آب را در قابلمهای مناسب بریزید و آن را روی حرارت متوسط قرار دهید تا بجوشد و شکر کاملا حل شود. در ادامه، جوهر لیمو را اضافه کنید و 10 دقیقه دیگر برای قوام آمدن شربت، زمان دهید.
مرحله هشتم
شربت بار را کنار بگذارید تا کاملا سرد شود. شیرینیها را داخل ظرف سرو بچینید و شربت سرد شده را روی آنها بریزید.
نکات مهم در تهیه شیرینی روسی خوشمزه
با در نظر گرفتن این نکات کلیدی، شیرینیهایی عالی و خوشمزه درست کنید:
- شبیه طرز تهیه شیرینی ساق عروس ، خمیر این شیرینی هم به یک استراحت نیم ساعته احتیاج دارد که نباید حذف شود؛ در این مدت، خمیر نرمتر و انعطافپذیرتر میشود. این مرحله برای جلوگیری از جمع شدن خمیر در حین پخت ضروری است.
- لایه میانی باید به ضخامت ۱ میلیمتر باز شود تا طعم آن به خوبی در شیرینی پخش شود و بافت شیرینی را سنگین نکند.
- به دمای فر دقت کنید و این نکته را در نظر بگیرید که هر نوع شیرینی، دمای خاص خود را میطلبد، برای مثال دمای ۱۵۰ درجه سانتیگراد در طرز تهیه شیرینی کره ای کاملا مناسب است، در حالی که در این رسپی، باید دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد را در نظر بگیرید. اگر فر شما داغتر باشد، شیرینی سریعتر میسوزد و اگر سردتر باشد، بافت آن خشک و سفت میشود.
- ورز دادن خمیر با نوک انگشتان باعث میشود کره سرد به طور یکنواخت با آرد ترکیب شود و بافت نرم و یکدستی به شیرینی بدهد. در واقع، گرمای کف دست، کره را گرم و ذوب میکند و باعث میشود که به بافت دلخواه در شیرینی نرسیم. اگر به یاد داشته باشید، این نوع ورز دادن در طرز تهیه شیرینی نان چرخی هم یک نکته کلیدی و مهم بود.
- شربت داغ باعث نرم شدن بیش از حد شیرینی میشود. بنابراین، برای حفظ بافت ترد شیرینی، اجازه دهید شربت سرد شود و سپس روی شیرینی بریزید.
در نهایت، اگر بهدنبال شیرینی ساده و کم هزینه بدون فر برای عید نوروز هستید، میتوانید به سراغ شیرینیهایی مانند شیرینی قایقی، شیرینی شکری و… بروید. این شیرینیها هم با مواد اولیه ساده و بدون نیاز به فر تهیه میشوند و گزینههای مناسبی برای پذیرایی هستند!
تزئین شیرینی روسی برای مهمانیهای خاص
مانند طرز تهیه کاپ کیک ، برای تزئین شیرینی روسی ساده هم انتخابهای متنوعی پیش رو دارید. برای مثال میتوانید از پودر قند، خلال بادام، یا تکههای کوچک میوه خشک استفاده کنید. یک ایده جالب دیگر این است که شربت را با کمی رنگ خوراکی به رنگهای مختلف درآورید و روی شیرینیها بریزید. اگر میخواهید ظاهر شیرینی لوکستر شود، میتوانید روی آن را با کمی خامه زدهشده و توتهای تازه تزئین کنید. این کار نه تنها ظاهر شیرینی را جذابتر میکند، بلکه طعم آن را نیز غنیتر میسازد.
با شیرینی روسی، لحظههای شاد خود را شیرینتر کنید…
در متن بالا طرز تهیه شیرینی روسی را توضیح دادیم و نکات تهیه آن را گفتیم. حال، پیشنهاد میکنیم برای مهمانیهای نوروزی یا دورهمیهای خانوادگی، این شیرینی خوشمزه را تهیه کرده و مهمانان را با یک طعم عالی غافلگیر کنید. البته، اگر تمایل داشته باشید این شیرینی را برای نوروز تهیه کنید، میتوانید به مطلب انواع شیرینی عید نگاهی بیاندازید و در کنار شیرینی روسی، شیرینی قایقی، نارگیلی و … را نیز تهیه کنید.
سوالات متداول
جایگزین پودر بادام در طرز تهیه شیرینی روسی چیست؟
میتوانید بهجای پودر بادام از پودر فندق، پودر نارگیل یا حتی آرد بادام استفاده کنید.
چگونه شیرینی روسی ساده را برای عید نوروز تزئین کنیم؟
با استفاده از شربت رنگی، پودر قند یا تکههای میوه خشک، شیرینیها را به زیبایی تزئین کنید.
شیرینی روسی برای چه مناسبتهایی مناسب است؟
این شیرینی برای عید نوروز، مهمانیهای کوچک و دورهمیهای خانوادگی گزینهای عالی است.