طرز تهیه خورش گلابی با 3 روش + فوت و فنها آن
خورش گلابی یکی از غذاهای پرطرفداری است که با طعم ملس و کمی متفاوت خود توانسته نظرها را به خود جلب کند. در طرز تهیه خورش گلابی باید گلابیها را خرد کنید و تفت دهید و با زعفران، نمک و آب لیموترش مخلوط کنید. مرغ را هم به همراه زعفران دمشده، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه تفت دهید. حال پس از آنکه پیاز را به طور جداگانه همراه با رب گوجهفرنگی، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه تفت دادید، یک پیمانه آب هم داخلش بریزید. در نهایت همه این مواد آماده را در قابلمهای بریزید و اجازه دهید برای پخت نهایی روی شعله بمانند. البته این غذا را میتوانید با گوشت و در داخل فر هم درست کنید که در این مطلب به آن خواهیم پرداخت:
خورش گلابی |
|
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آمادهسازی | 30 دقیقه |
زمان پخت غذا | 1.5 ساعت |
میزان سختی | کم |
طرز تهیه خورش گلابی با مرغ
خورش گلابی برای علاقهمندان به غذاهای ملس بسیار مناسب است. از آنجایی که گلابی در فصل پاییز رشد میکند، خورش گلابی را هم بیشتر در این فصل میتوانید تهیه کنید. در ادامه دستور طرز تهیه خورش گلابی با مرغ و مواد اولیه مورد نیاز را آوردهایم. میتوانید با در نظر گرفتن تمام نکات مورد نیاز، غذایی با طعم متفاوت را آماده کنید.
مواد لازم برای تهیه خورش گلابی بدون فر
در طرز تهیه خورش گلابی به موادی نیاز دارید که باید با نسبتهای مشخص ترکیب شوند. جدول زیر شامل کلیه اطلاعات مربوط به این غذاست:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
گلابی | 8 عدد |
ران یا سینه مرغ | 4 تکه |
زعفران دمکرده | 4 قاشق غذاخوری |
پیاز | 2 عدد |
رب گوجهفرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
آب لیموترش | 1 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت خورش گلابی با مرغ
- مرحله اول: گلابیها را 4 قسمت کنید و در تابهای که کمی روغن داخل آن ریختهاید، تفت دهید.
- مرحله دوم: 2 قاشق از زعفران دمکرده، کمی نمک و آب لیموترش را هم به تابه اضافه کنید. حرارت دادن را ادامه دهید تا مواد به طور کامل با هم مخلوط شوند. سپس گلابیها را از درون تابه خارج کنید و در ظرف دیگری بریزید.
- مرحله سوم: تابهای دیگر را روی حرارت قرار دهید و کمی روغن درون آن بریزید. سپس مرغهای خردشده را داخل آن تفت دهید.
- مرحله چهارم: ادامه زعفران دمشده را به مرغ اضافه کنید.
- مرحله پنجم: نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را درون تابه حاوی مرغها بریزید و آنها را کمی دیگر حرارت دهید تا مراحل پختشان کامل شود. سپس آنها را در ظرفی دیگر خالی کنید.
- مرحله ششم: پیازهایی را که به شکل ریز خرد کردهاید، در تابه تفت دهید.
- مرحله هفتم: رب گوجهفرنگی، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را در این مرحله به غذای خود اضافه کنید. این ترکیبات را کمی تفت دهید و سپس یک پیمانه آب داخل آن بریزید.
- مرحله هشتم: زمانی که آب تابه جوش آمد، مرغ و گلابیها را به آن اضافه کنید و شعله را روی حرارت کم بگذارید تا غذا جا بیفتد.
- مرحله نهم: این غذا را پس از پخت کامل به همراه برنج سرو کنید.
طرز تهیه خورش گلابی با فر
طرز تهیه خورش گلابی با فر هم انجام میشود. در این روش معمولا غذا آبکی نیست؛ اما میتوانید سس مخصوصی را که در روند پخت غذا تهیه میشود، کنار آن سرو کنید. در فرایند پخت خورش با فر بهتر است از ران مرغ استفاده کنید. جدول مواد اولیه مورد نیاز و همچنین روش درست کردن این غذا را در ادامه ببینید:
مواد لازم برای تهیه خورش گلابی با فر
مواد مورد نیاز برای طرز تهیه خورش گلابی با فر را میتوانید در جدول زیر ببینید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
ران مرغ | 4 عدد |
نمک | 4/1 قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | 4/1 قاشق چایخوری |
گلابی | 2 عدد |
هویج | 2 عدد |
آب مرغ | 2/1 پیمانه |
سرکه سیب | 2 قاشق غذاخوری |
برنج | 4 پیمانه |
دستور پخت خورش گلابی با فر
زمانی که میخواهید مراحل پخت را شروع کنید، فر را برای مدت 20 دقیقه گرم کنید:
- مرحله اول: ران مرغ را در کاسهای بریزید و آن را به نمک و فلفل آغشته کنید. اجازه دهید این ترکیبات برای مدت زمان 2 ساعت درون یخچال باقی بمانند تا مرغها مزهدار شوند.
- مرحله دوم: بعد از این مدت مرغها را درون تابهای بچینید و آن را به مدت 10 دقیقه با حرارت متوسط بپزید.
- مرحله سوم: زمانی که حس کردید رنگ لایه رویی مرغ قهوهای و پوست آن ترد شده است، آن را در ظرف دیگری بریزید و به سراغ بقیه مواد بروید.
- مرحله چهارم: گلابی را به شکل خلالی خرد کنید.
- مرحله پنجم: هویج را هم به شکل خلالی درآورید.
- مرحله ششم: هویج و گلابی خردشده را همراه با هم درون تابهای بریزید و اجازه دهید برای مدت زمان 3 تا 4 دقیقه تفت داده شوند.
- مرحله هفتم: آب مرغ و سرکهای را که آماده دارید، به هویج و گلابی اضافه کنید.
- مرحله هشتم: ران مرغ را هم داخل تابه بریزید. همه مواد را به خوبی ترکیب کنید تا مزه آنها به خورد هم برود.
- مرحله نهم: ترکیب آمادهشده را در ظرف مورد نظرتان بریزید و برای مدت 15 تا 20 دقیقه داخل فری که از قبل گرم شده است، قرار دهید.
- مرحله دهم: اجازه دهید تا فرایند پخت غذا طی شود.
- مرحله یازدهم: پس از پخت کامل، ظرف را خارج کنید و خورش گلابی را به همراه برنج سرو کنید.
طرز تهیه خورش گلابی مجلسی با گوشت
طرز تهیه این غذا با گوشت خورشتی آن را به انتخابی بینظیر برای مهمانی و مراسم رسمی تبدیل میکند. البته بهتر است این روش هم داخل فر انجام شود تا بافت گوشت کاملا بپزد. در نهایت نیز غذا در کنار برنج سرو میشود. جدول مواد مورد نیاز و همچنین مراحل پخت خورش را میتوانید در ادامه ببینید:
مواد لازم برای تهیه خورش گلابی با گوشت
طرز تهیه خورش گلابی مجلسی باید با استفاده از موادی که در جدول زیر گفته شده است، انجام شود. مقادیر مربوط به هر ماده را میتوانید روبهروی آنها ببینید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
گوشت | نیم کیلو |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
پودر سیر | 1 قاشق غذاخوری |
روغن | 2/1 لیوان |
آب گوشت | 4 لیوان |
سرکه | 1 لیوان |
سس خردل | 1 قاشق غذاخوری |
آویشن تازه | 2 قاشق غذاخوری |
سیر خردشده | 6 حبه |
پیاز خردشده | 2 عدد |
کره | 2 قاشق غذاخوری |
برگ بو | 2 عدد |
گلابی | 3 عدد |
جعفری تازه | به مقدار لازم |
دستور پخت خورش گلابی با گوشت
قبل از شروع مراحل طرز تهیه خورش گلابی، گوشت را در ظرفی بگذارید و نمک، فلفل و پودر سیر را به آن اضافه کنید. این ترکیبات باید برای 24 ساعت درون یخچال باقی بمانند تا طعم و بوی گوشت بهتر شود.
- مرحله اول: روغن را در قابلمه بریزید و گوشت را درون آن سرخ کنید.
- مرحله دوم: آب، سرکه و سس خردل را اضافه کنید.
- مرحله سوم: آویشن، برگ بو، سیر، کره و پیاز را هم داخل قابلمه بریزید.
- مرحله چهارم: اکنون گوشت را درون سینی فر قرار دهید و برای 3 ساعت داخل فر بگذارید تا بپزد.
- مرحله پنجم: پس از این مدت گلابی را هم به آنها اضافه کنید و بگذارید برای 30 دقیقه دیگر داخل فر بماند.
- مرحله ششم: در نهایت پس از خارج کردن خورش گلابی از فر، آن را سرو کنید.
نکات لازم در طرز تهیه خورش گلابی
طرز تهیه خورش گلابی با در نظر گرفتن مراحل بالا به راحتی قابل انجام است؛ اما در این بین نکاتی وجود دارند که بهتر است آنها را در نظر بگیرید:
- سعی کنید در طرز تهیه خورش گلابی، گلابی را در مراحل پایانی اضافه کنید تا بافتش به خوبی در غذا حس شود.
- اگر به غذاهای ترش علاقه دارید، مقدار آبلیمو را در دستور پخت بیشتر کنید.
- خورش گلابی باید به صورت غلیظ سرو شود.
- اگر میخواهید رنگ غذا بهتر شود، کمی زعفران را به دستور پخت آن اضافه کنید.
اصول نگهداری خورش گلابی
نگهداری از خورش گلابی باید درون ظرفی دربسته و در یخچال باشد. اگر مقدار غذایتان زیاد است، میتوانید پس از سرد شدن کامل، اگر چربی روی آن بود، جدا کنید و سپس آن را در ظروف دربسته بریزید و درون فریزر بگذارید. معمولا خورش یخزده نباید بیشتر از سه ماه نگهداری شود.
روش جلوگیری از خراب شدن خورش گلابی
به دلیل وجود گوشت و مرغ در مواد موجود در خورش باید حتما آن را در مکانی خنک نگهداری کنید. بنابراین آن را بلافاصله پس از پخت در ظرفی دربسته بریزید و داخل یخچال بگذارید.
بهترین جایگزین ها برای طرز تهیه خورش گلابی
در طرز تهیه خورش گلابی میتوانید از روغن زیتون بدون بو هم استفاده کنید. این کار باعث میشود تا غذا سالمتر باشد.
خواص گلابی برای بدن
گلابی دارای مزاج گرم و تر است و برای تامین رطوبت و همچنین برطرف کردن یبوست انتخاب بسیار خوبی است. مصرف این میوه میتواند از بروز بیماریهای عصبی جلوگیری کند و برای تسکین تشنگی، تنگی نفس و سوزش مثانه هم بسیار مفید است.
گلابی به سلامتی سنگ کلیه هم کمک میکند و سبب دفع سنگها میشود. همچنین در بهبود ورم پروستات نیز بسیار موثر است. از طرف دیگر این میوه به دلیل سرشار بودن از فیبر باعث میشود تا عملکرد روده به بهترین شکل ممکن انجام شود؛ به این شکل که ترشحات معده و شیره گوارشی را افزایش میدهد و حرکات روده را تنظیم میکند.
از دیگر خواص گلابی میتوانیم به نقش آن در سلامت قلب اشاره کنیم. در ترکیبات این میوه مقادیر قابل توجهی پتاسیم وجود دارد که باعث تقویت قلب میشود و در بهبود گردش خون، کاهش التهاب، مراقبت و تقویت استخوانها و بهبود پوست و مو نیز بسیار اثرگذار است.
خورش گلابی را حتما امتحان کنید…
در بالا طرز تهیه خورش گلابی را توضیح داده و نکات تهیه و نگهداری آن را برای شما گفتیم. پیشنهاد میکنیم این خورش را حتما تهیه کرده و از طعم خوب آن لذت ببرید. البته، اگر احساس میکنید که برخی از اعضای خانواده طعم گلابی در غذا را دوست ندارند، غذای موردعلاقه آنها را از سفارش آنلاین غذا اسنپ فود سفارش داده و این خورش را برای خودتان و افرادی که آن را میپسندند، تهیه کنید.
سوالات متداول
در طرز تهیه خورش گلابی میتوانیم از شکر هم استفاده کنیم؟
استفاده از گلابی به اندازه کافی غذا را شیرین میکند و اضافه کردن شکر ضرورتی ندارد.
میتوانیم طرز تهیه خورش گلابی با گوشت را در قابلمه هم انجام دهیم؟
بله؛ میتوانید مراحل را مانند روشی که در ابتدا گفته شد، پیش ببرید و گوشت را جایگزین مرغ کنید.
جدیدترین ها
آبان 20, 1403
آبان 20, 1403
آبان 20, 1403
آبان 20, 1403
پیشنهاد سردبیر
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402