طرز تهیه کوفته تبریزی اصل
![طرز تهیه کوفته تبریزی اصل](https://blog.snappfood.ir/wp-content/uploads/2020/12/kofte-tabrizi.jpg)
در طرز تهیه کوفته تبریزی ، ابتدا لپه و برنج را جداگانه بپزید و آبکش کنید. سبزیجات را هم پس از آبکش کردن، به صورت ریز خرد کنید. در ادامه نیز، گوشت چرخکرده باید با سینه مرغ و لپه چرخ شود. سپس، برنج، سبزیجات، ادویهها و تخممرغ را با مواد چرخشده مخلوط کنید و ورز دهید. برای مغز کوفتهها از موادی مثل مغز گردو، زرشک، آلو، پیازداغ و تخممرغ آبپز میتوان استفاده کرد. سس کوفته نیز شامل ترکیبی از پیازداغ، رب گوجه، ادویه و مقداری سبزی خرد شده است. در نهایت، داخل کوفتهها را با مواد گفته شده پر کنید و آنها را داخل سس بیندازید تا با حرارت ملایم بپزند.
در ادامه، جدول مشخصات غذایی کوفته تبریزی را با هم میبینیم:
کوفته تبریزی | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | حدود 1 ساعت |
زمان پخت غذا | 90 دقیقه |
میزان سختی | زیاد |
طرز تهیه کوفته تبریزی
گاهی انواع غذا با گوشت چرخ کرده به سادگی درست کردن املت تخم مرغ و گوشت چرخکرده پیش میرود و گاهی لازم است که حوصله بیشتری به خرج دهید و غذایی اصیل و پرطرفدار مثل کوفته تبریزی تهیه کنید. معمولا بدون ترک بودن کوفتهها، معیاری برای سنجش میزان مهارت آشپزها است و اگر بخواهید به چنین نتیجهای برسید، باید به تمام فوت و فنهای طرز تهیه کوفته تبریزی مسلط باشید. برای این منظور، سعی ما بر این بوده که در این مقاله از اسنپ فود، چیزی از قلم نیفتد و همه نکات مهم و کاربردی را پوشش دهیم. پس با ما همراه باشید و مواد کوفته تبریزی را آماده کنید.
مواد لازم برای تهیه کوفته تبریزی
مواد اولیه طرز تهیه کوفته تبریزی برای ۴ نفر به صورت جدول زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
گوشت چرخکرده | 250 گرم |
گوشت سینه مرغ | 50 گرم |
پیاز | 3 عدد |
لپه | 1 پیمانه |
برنج | ½ پیمانه |
سبزی کوفته شامل (تره، مرزه، پیازچه و ریحان) | نیم کیلو |
تخممرغ | 3 عدد |
رب گوجهفرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
آبلیمو | به مقدار لازم |
زعفران دمکرده | به مقدار لازم |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، تخم گشنیز، پودر گل محمدی | به مقدار لازم |
آلو | به مقدار لازم |
مغز گردو | به مقدار لازم |
زرشک | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
فراموش نکنید که کیفیت گوشت، تأثیر مستقیمی در طعم این غذا دارد. بنابراین، اگر بهدنبال مرجعی مطمئن برای تهیه یک گوشت باکیفیت هستید، از سوپر پروتئین آنلاین اسنپ فود کمک بگیرید.
مراحل دستور پخت کوفته تبریزی
طرزتهیه کوفته تبریزی را مطابق مراحل زیر پیش ببرید:
مرحله اول
لپه را از حدود نیم ساعت قبل بخیسانید و چند بار آب ظرف را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود. سپس لپه خیسخورده را با 2 پیمانه آب داخل قابلمهای مناسب بریزید و آن را روی حرارت کم قرار دهید تا کاملا مغزپخت شود.
مرحله دوم
در ادامه، برنج را به صورت جداگانه با 1 پیمانه آب و مقداری نمک و زردچوبه بپزید و به صورت دان، آبکش کنید. حالا لپه پخته شده و برنج را در آبکشهای جداگانه بریزید و چند دقیقهای کنار بگذارید تا آب اضافی آنها کاملا خارج شود.
مرحله سوم
در این فاصله، سبزیها را پاک کنید، بشویید و داخل آبکش بریزید تا آب اضافی سبزی هم کاملا خارج شود. سپس، سبزیجات را روی تخته آشپزخانه به صورت کاملا ریز خرد کنید و کنار بگذارید.
مرحله چهارم
در ادامه، زرشک و آلو را در ظرفهایی جداگانه بخیسانید. 2 عدد تخممرغ باقیمانده را هم آبپز کنید و کنار بگذارید. سپس، مقداری پیازداغ درست کنید تا مقداری از آن را داخل کوفتهها بگذارید و مقداری را هم برای سس کوفته استفاده کنید.
مرحله پنجم
در این مرحله از طرز تهیه کوفته تبریزی ، لپه را با گوشت چرخکرده و سینه مرغ، داخل چرخ گوشت بریزید و یکبار چرخ کنید. حالا برنج آبکششده را به مخلوط گوشت اضافه کنید. پس از آن، سبزیجات، نمک و ادویهها را بریزید و یک تخممرغ هم داخل مواد بشکنید. حالا شروع به ورز دادن مواد کنید تا کاملا منسجم شوند. برای تهیه ادویه جات مرغوب هم می توانید از سرویس عطاری آنلاین اسنپ فود کمک بگیرید.
نکته: فراموش نکنید که کمی از سبزیجات را برای سس کوفته کنار بگذارید.
مرحله ششم
کمی به مخلوط گوشت کوفته استراحت دهید و در این فاصله، سس کوفته را درست کنید. برای این کار، پیازداغ را با رب و بقیه ادویهها در قابلمهای مناسب روی حرارت ملایم تفت دهید و مقداری آب جوش اضافه کنید. 1 قاشق از سبزی خرد شده هم به سس اضافه کنید و اجازه دهید به آرامی بجوشد.
مرحله هفتم
حالا مقداری آب کنار دست خود قرار دهید تا ضمن پر کردن کوفتهها، مواد غذایی به دستان شما نچسبند. از مواد کوفته، گلولههایی به اندازه یک پرتقال درشت یا حتی بزرگتر بردارید و وسط هر گلوله را با دست کمی گود کنید.
مرحله هشتم
داخل هر کوفته، مقداری پیازداغ، کمی مغز گردو و زرشک، یکی دو عدد آلو و نصف تخممرغ آبپز قرار دهید. البته ترکیب این مواد سلیقهای است و میتوانید با توجه به ذائقه خود آنها را کم و زیاد کنید.
مرحله نهم
در ادامه، کوفتهها را با دست ببندید و روی آنها را کاملا صاف کنید. سپس، کوفته تبریزیها را یکی یکی به آرامی در سس در حال جوش بریزید و حرارت شعله را کاملا کم کنید. درب قابلمه هم باید باز باشد تا کوفتهها با حرارت ملایم بپزند.
مرحله دهم
اجازه دهید حدود نیم ساعت بگذرد تا کوفتهها تا حدی منسجم شوند. سپس میتوانید در حین پخت، گاهی کوفتهها را بچرخانید یا با ملاقه مقداری از سس را روی آنها بریزید. در 10 دقیقه پایانی پخت، مقداری زرشک، آبلیمو و زعفران داخل سس بریزید تا غذای آذری شما عطر و مزه بهتری پیدا کند.
مرحله یازدهم
حدود یک ساعت و نیم دیگر، کوفته تبریزی آماده میشود و سس غذا غلیظتر شده است. کوفتهها را به آرامی داخل ظرف سرو قرار دهید و سس را روی آنها بریزید. سپس، غذا را با مواد دلخواه مثل مغز گردو، زرشک، برگ سبزیجات و… تزئین کنید.
دستور پخت کوفته تبریزی به پایان رسید و اگر با خواندن این مراحل نسبتا طولانی برای تهیه این غذا در خانه دچار تردید شدهاید یا نگران هستید که مبادا تهیه این غذای مجلسی برای مهمانی پیش رو، کار پر ریسکی باشد، از اسنپ فود کمک بگیرید. شما میتوانید بهترین و اصیلترین کوفته تبریزیها را از طریق سفارش آنلاین غذا در اسنپ فود سفارش دهید و مهارت پیدا کردن در پخت این غذا را به آیندهای نزدیک موکول کنید.
چند نکته مهم در طرز پخت کوفته تبریزی
اگر یک مهمانی رسمی در پیش دارید و میپرسید شام چی درست کنم یا ناهار چی بپزم، حتما به انتخاب کوفته تبریزی هم فکر کنید. مطمئن باشید که ظاهر و مزه این غذای بینظیر تا مدتها در ذهن مهمانها میماند. البته تهیه کوفته تبریزی قلقها و ریزهکاریهای زیادی دارد و اگر بخواهید مثل آشپزهای حرفهای این کار را انجام دهید، باید نکات زیر را در نظر داشته باشید:
- برای درست کردن کوفته تبریزی اصل، گوشت سینه مرغ را از دستور بالا حذف نکنید، زیرا باعث انسجام بیشتر کوفتهها میشود و طعم بهتری به آنها میدهد.
- یکی از نکات مهم طرز پخت کوفته تبریزی، باز بودن درب قابلمه در طول طبخ غذا است. فراموش نکنید که اگر درب قابلمه را ببندید، کوفتهها به سرعت وا میروند!
- سبزی کوفته تبریزی اصل شامل تره، مرزه، پیازچه و ریحان است.
- مقدار سبزی کوفته تبریزی باید روی هم حدود نیم کیلو شود و دقت کنید که مقدار ریحان باید کمتر از بقیه سبزیها باشد، زیرا غذا را تلخ میکند.
- حتما صبر کنید تا آب اضافی سبزی کوفته تبریزی، لپه و برنج گرفته شود. آبدار بودن این مواد باعث وا رفتن کوفتهها در هنگام پخت میشود.
- شما میتوانید برای مغز کوفتهها، بهجای تخممرغ آبپز از تخم بلدرچین استفاده کنید که باعث میشود کوفتههای کوچکتری داشته باشید.
- یکی دیگر از نکات مهم در طرز تهیه انواع کوفته، ورز دادن مواد کوفته است که اگر به درستی و به اندازه کافی انجام شود، کوفتههایی با بافت منسجم و یکدست خواهید داشت.
- اگر خواستید کوفته تبریزی را به تعداد بیشتر درست کنید، مواد لازم برای کوفته تبریزی را با حفظ نسبتها افزایش دهید. برای مثال، طرز تهیه کوفته تبریزی برای 10 نفر ، حدود 2.5 برابر گوشت میخواهد.
- اگر اندازه کوفتهها را کمی کوچکتر در نظر بگیرید میتوانید طرز تهیه کوفته تبریزی برای 5 نفر را هم با همان مقدار مواد اولیه جدول پیش ببرید.
- توجه کنید که حتما مقدار برنج، نصف لپه باشد و حتما برنج را به صورت دان بردارید تا بقیه فرایند طبخ آن با پخت کوفتهها پیش برود.
- استفاده از ادویههایی مثل تخم گشنیز کوبیده شده یا پودر گل محمدی در این غذا اجباری نیست، اما وجود آنها عطر و طعم غذا را بهمراتب بهتر میکند.
- شما میتوانید در طرز تهیه کوفته تبریزی، بهجای استفاده از سبزیجات تازه، از سبزیجات خشک هم استفاده کنید، اما فراموش نکنید که بخشی از عطر و مزه یک کوفته تبریزی مجلسی ، وابسته به استفاده از سبزیجات تازه است.
- حتما در طرز تهیه کوفته تبریزی با لپه ، لپهها را با مخلوط گوشت قرمز و سفید چرخ کنید. این کار، طعم و بافت کوفتهها را بهتر میکند.
- شما میتوانید کوفته تبریزی را بهعنوان یک غذای نونی در کنار مخلفاتی مثل ترشی و سبزی سرو کنید و اگر میخواهید سنگ تمام بگذارید، تهیه نان سنگک را در اولویت قرار دهید.
- اگر کوفته تبریزی بزرگ را ترجیح میدهید، ترکیب مواد داخلی کوفته را بیشتر کنید و مقدار مواد گوشتی را هم بیشتر بردارید.
- یک روش دیگر برای تهیه کوفته تبریزی بزرگ شکم پر در تبریز آن است که در وسط کوفته، یک جوجه شکم پر قرار میدهند. شکم جوجه را میتوان با مواد مختلفی مانند گردو، زرشک، آلو، پیازداغ و.. پر کرد. در نهایت کوفته را داخل یک پارچه تنظیف میپیچند و آن را داخل سس قرار میدهند تا بپزد.
- مناسبترین گوشت قرمز برای تهیه کوفته تبریزی، مخلوطی از گوشت گوساله و گوسفند است. همچنین دقت کنید که گوشت مورد استفاده در طرز پخت کوفته تبریزی باید گوشت لخم بدون چربی باشد، زیرا چربی باعث وا رفتن کوفتهها میشود.
- حتما زعفران را در دقایق پایانی پخت غذا به سس اضافه کنید تا عطر و طعم آن بیشتر احساس شود.
آیا برای درست کردن یک کوفته تبریزی اصیل آمادهاید؟
همانطور که خواندید، تهیه غذای کوفته تبریزی زمانبر است و باید تمام ریزهکاریها را رعایت کنید. بااینحال، این غذای لذیذ یکی از محبوبترین انتخابها در میان انواع غذای محلی و سنتی است و حتی دیدن رنگ و لعاب ظاهری آن هم خستگی را از تن شما بیرون میآورد. امیدواریم این غذای لذیذ را در منزل درست کنید و اهالی خانه را حسابی سر ذوق بیاورید.
سوالات متداول
سبزی کوفته تبریزی شامل چیست؟
برای تهیه یک کوفته تبریزی اصل باید از ترکیبی از تره، مرزه، پیازچه و ریحان استفاده کنید و مقدار ریحان باید کمتر از بقیه سبزیجات باشد.
برای جلوگیری از وا رفتن کوفته تبریزی چه کنیم؟
مواد کوفته را خوب ورز دهید، از گوشت لخم بدون چربی استفاده کنید، در حین پخت، درب قابلمه را باز بگذارید و حتما صبر کنید تا آب اضافی سبزیجات، لپه و برنج خارج شود.
داخل کوفته تبریزی را با چه موادی پر کنیم؟
معمولا داخل کوفتهها با ترکیبی از پیازداغ، گردو، زرشک، تخممرغ آبپز و آلو پر میشود که میتوانید بسته به ذائقه خود آنها را کم و زیاد کنید.