معرفی انواع سوپ ایرانی (+دستور پخت)

انواع سوپ ایرانی

انواع سوپ ایرانی به عنوان خوراکی آبکی، گرم و مقوی با استفاده از انواع سبزیجات، گوشت سفید و قرمز، ادویه جات و دیگر افزودنی ها تهیه می‌شوند. عموماً سوپ‌ها به عنوان پیش غذا و برای باز شدن اشتها کاربرد دارند. هرچند هنگام سرماخوردگی، گلودرد و آنفولانزا نقش درمانی خود را به خوبی بازی می‌کنند. در این مقاله از اسنپ فود شما را با 5 نوع از سوپ‌های ایرانی آشنا خواهیم کرد.

سوپ جو، یکی از انواع سوپ ایرانی

سوپ جو یکی از انواع سوپ ایرانی

سوپ جو پرک با شیر یکی از خوشمزه ترین سوپ‌هاست که برای وعده ناهار، شام یا میان وعده آماده و سرو می‌شود. سوپ جو با شیر غذای سبکی محسوب می‌شود. اما اگر با سس بشامل و خامه همراه شود، دیگر غذای سبکی نیست.

مواد لازم

  • جو پرک: 100 گرم
  • سینه مرغ: 1 عدد
  • قارچ: 250 گرم
  • هویج: 1 عدد
  • شیر: 500 گرم
  • پیاز: 2 عدد متوسط
  • جعفری خرد شده: 1 قاشق غذاخوری
  • آبلیمو: 1 قاشق سوپ خوری
  • روغن مایع: به مقدار لازم
  • نمک، زردچوبه و فلفل: به مقدار کافی

طرز تهیه سوپ جو با شیر

  1. در اولین گام باید سینه مرغ را همراه یک پیاز برش خورده در آب قرار داده و بگذارید که جوش بیاید.
  2. بعد از پختن سینه مرغ، نوبت به ریش ریش کردن مرغ می‌رسد.
  3. در ظرف دیگر، پیاز نگینی شده را با کمی روغن و زردچوبه تفت می‌دهید.
  4. هویج نگینی شده را همراه با جو پرک به قابلمه پیاز داغ اضافه کنید.
  5. حدود 2 ساعت زمان لازم است تا جو پرک نرم شده و لعاب دهد. باید دقت کنید که جو پرک ته نگیرد.
  6. در ماهیتابه‌ ای دیگر، قارچ‌های خرد کرده را همراه با کمی آبلیمو، نمک و فلفل در روغن تفت می‌دهید.
  7. پس از آماده شدن، قارچ‌ها را به مواد سوپ اضافه کنید تا به خوبی بپزد.
  8. پس از لعاب دادن جو پرک‌ها، مرغ ریش ریش شده و شیر را به سوپ بیفزایید.
  9. اگر قصد سرو کردن سوپ با خامه را دارید، 2 قاشق غذاخوری خامه به سوپ افزوده و به خوبی مخلوط کنید تا ماده یکدستی شود.

نکات پخت سوپ جو

نکات پخت یکی از انواع سوپ ایرانی

نکات مهمی در تهیه سوپ جو وجود دارد که توجه به آنها ضروری است.

  • شیر سرد را نباید به سوپ اضافه کنید. این امر باعث بریدن شیر می‌شود.
  • از افزودن آبلیمو به سوپ خودداری کنید. این کار هم موجب بریدن شیر می‌شود.
  • اگر سوپ غلیظ شد، مقدار کافی شیر را بجوشانید و به سوپ بیفزایید تا غلظت سوپ کمتر شود.
  • به جای مرغ می‌توانید از عصاره مرغ استفاده کنید.
  • برای آماده کردن قارچ‌ها نیازی نیست که آب آن را بکشانید. فقط باید قارچ‌ها را فقط کمی تفت دهید.
  • رنده کردن سیب زمینی در سوپ یا افزودن 2 قاشق غذاخوری آرد به لعاب دادن سوپ کمک می‌کند.

سوپ قارچ با ذرت

یکی از خوشمزه ترین انواع سوپ ایرانی، سوپ قارچ با ذرت است. این سوپ بدون اینکه نیاز به مرغ و شیر داشته باشد، تهیه می‌شود. مواد مغذی این سوپ، در تقویت سیستم ایمنی و رفع نیاز بدن به ویتامین‌های مختلف از جمله ویتامین دی نقش غیرقابل انکاری بازی می‌کنند. در ادامه طرز تهیه سوپ قارچ و ذرت را توضیح خواهیم داد.

مواد لازم

  • 1 بسته قارچ
  • 1/2 پیمانه نخود فرنگی
  • 1/2 پیمانه هویج خرد شده
  • 1/2 پیمانه ذرت شیرین
  • 4 لیوان شیر (اختیاری)
  • 1/2 پیمانه جعفری خرد شده
  • 1/2 پیمانه خامه
  • 2 قاشق غذاخوری آرد
  • 50 گرم کره

طرز تهیه سوپ قارچ و ذرت

  1. ابتدا کره را روی حرارت ملایم آب کرده و پس از آن آرد را به کره ذوب شده اضافه کنید.
  2. قارچ را جداگانه تفت داده و همراه نخود فرنگی، ذرت و هویج آبپز شده در قابلمه بریزید.
  3. 20 دقیقه زمان لازم است تا مواد قابلمه روی حرارت کم به طور کامل پخته شود.
  4. در نهایت، جعفری خرد شده و خامه را به سوپ افزوده و به طور کامل تفت دهید.
  5. بعد از 20 دقیقه، سوپ شما آماده سرو کردن است.

سوپ دال عدس

سوپ دال عدس

یکی از خوشمزه‌ ترین و مقوی ترین انواع سوپ ایرانی، سوپ دال عدس است. این سوپ به دلیل مواد اولیه خود، زود هضم است و برای افرادی که مشکل گوارشی دارند، غذای مفیدی محسوب می‌شود. برخلاف تصور بسیاری از افراد، به جای عدس از عدس پوست کنده و دو نیم شده استفاده می‌شود. برای کسب اطلاعات کامل تر، در ادامه با ما همراه باشید.

مواد لازم

  • 2 پیمانه دال عدس
  • 2 حبه سیر
  • 2 عدد پیاز
  • 2 قاشق غذاخوری برنج
  • 1 قاشق غذاخوری بلغور گندم
  • آب مرغ به مقدار لازم
  • 2 قاشق سوپ خوری نعناع خشک
  • 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • به مقدار کافی نمک، فلفل، زردچوبه و پاپریکا

طرز تهیه سوپ دال عدس

  1. ابتدا سیر و پیاز را در کمی کرده تفت داده و همراه با ادویه جات به قابلمه اضافه کنید.
  2. اکنون که کمی مواد را در قابلمه تفت داده اید، نوبت به افزودن بلغور گندم، برنج خیس خورده، دال عدس و مقداری آب مرغ به قابلمه است.
  3. پس از 15 دقیقه، باید رب گوجه و نعناع خشک را به قابلمه بیفزایید و به خوبی هم بزنید.
  4. برای سرو سوپ، می‌توانید از نعناع تازه استفاده کنید.

سوپ سبزیجات، یکی از انواع سوپ ایرانی

همانطور که از سوپ سبزیجات می‌توان فهمید، این سوپ ایرانی از انواع سبزیجات تهیه شده و برای افرادی که مشکلات گوارشی دارند، بسیار مفید است. سبزیجات متنوعی که در این سوپ به کار گرفته شده، آن را برای درمان بیماری‌های مختلف مانند سرماخوردگی مناسب کرده است. اکنون نوبت به آن رسیده که طرز تهیه یکی دیگر از انواع سوپ ایرانی را به شما ارائه دهیم.

مواد لازم

  • پیاز بزرگ: 1 عدد
  • هویج متوسط: 1 عدد
  • فلفل دلمه ای: 1 عدد
  • ذرت: 2 قاشق غذاخوری
  • اسفناج: 1 قاشق غذاخوری
  • زرشک: 1 قاشق غذاخوری
  • سیب زمینی متوسط: 2 عدد
  • گوجه فرنگی: 2 عدد
  • نخود فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
  • جعفری تازه خرد شده: 1 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار کافی

طرز تهیه سوپ سبزیجات

  1. در اولین قدم، شما باید تمام سبزیجات از جمله سیب زمینی، هویج، فلفل دلمه ای و اسفناج را خرد کنید.
  2. از طرفی دیگر می‌توانید گوجه فرنگی را رنده کرده و همراه تمام سبزیجات خرد شده به قابلمه‌ای اضافه کنید.
  3. علاوه بر مواد فوق، باید پیاز داغ خوش رنگی درست کنید که در سوپ و حتی روی آن برای تزیین بریزید.
  4. قابلمه باید به مدت 30 دقیقه روی حرارت ملایم قرار گیرد تا سوپ به طور کامل آماده شود.

سوپ گندم

سوپ گندم، از خوشمزه ترین انواع سوپ ایرانی

یکی دیگر از انواع سوپ ایرانی، سوپ گندم محسوب می‌شود. این سوپ مقوی که در فصل پاییز و زمستان بیشتر تهیه می‌شود، برای افرادی که درگیر سرماخوردگی، آنفولانزا یا کرونا هستند، یک سوپ بسیار مغذی به شمار می‌آید.

مواد لازم

  • بلغور گندم: 1 پیمانه
  • برنج : 1/2 پیمانه
  • هویج: 1 عدد
  • پیاز متوسط: 1 عدد
  • گوجه فرنگی: 1 عدد
  • جعفری خرد شده: 2 قاشق غذاخوری
  • گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
  • نمک، زردچوبه، فلفل و سایر ادویه جات به مقدار لازم
  • آبلیمو: 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه سوپ گندم

  1. ابتدا هویج را به خوبی شسته و بعد از پوست کندن، نگینی کنید.
  2. قابلمه ای را روی حرارت ملایم قرار داده و در آن روغن، زردچوبه و سایر ادویه جات را بریزید.
  3. هنگامی که ادویه‌ها کمی رنگ باز کردند، بلغور گندم خیس خورده را به قابلمه اضافه نمایید.
  4. پس از افزودن مقداری آب یا آب مرغ، باید صبر کنید که سوپ به طور کامل آماده شود.
  5. در ماهیتابه ای پیاز داغ را آماده کرده و رب گوجه فرنگی را به آن بیفزایید.
  6. محتویات ماهیتابه را به سوپ اضافه کرده و در نهایت جعفری خرد شده و نمک را درون قابلمه بریزید.
  7. اکنون نوبت آن رسیده که صبر کنید تا سوپ آماده شود.

جمع بندی

انواع سوپ ایرانی را می‌توانید با انواع سبزیجات، گوشت سفید و قرمز و ادویه جات آماده کنید. در این مقاله تنها 5 سوپ ایرانی را معرفی کردیم. اکنون نوبت شماست که نظر خود را درباره انواع سوپ خوشمزه و مقوی ایرانی با ما به اشتراک بگذارید.

نظرات کاربران