طرز تهیه انواع سوپ ایرانی + جدول مواد اولیه و مراحل پخت

طرز تهيه انواع سوپ

انواع سوپ ایرانی به عنوان یک غذای آبکی، گرم و مقوی با استفاده از انواع سبزیجات، گوشت سفید و قرمز، ادویه جات و دیگر افزودنی ها تهیه می‌شوند. عموماً سوپ‌ها به عنوان پیش غذا و برای باز شدن اشتها کاربرد دارند. هرچند هنگام سرماخوردگی، گلودرد و آنفولانزا نقش درمانی خود را به خوبی بازی می‌کنند. در این مقاله از اسنپ فود شما را با طرز تهیه انواع سوپ ایرانی آشنا خواهیم کرد.

طرز تهیه سوپ جو شیر، یکی از انواع سوپ ایرانی

طرز تهیه سوپ جو شیر، یکی از انواع سوپ ایرانی

سوپ جو پرک با شیر یکی از خوشمزه‌ترین سوپ‌ها به حساب آمده که برای وعده ناهار، شام یا میان وعده آماده و سرو می‌شود. سوپ جو با شیر به تنهایی، غذای سبکی محسوب می‌شود، اما اگر با سس بشامل و خامه همراه شود، دیگر غذای سبکی نیست. به طور کلی انواع سوپ و آش را می‌توان با چاشنی‌های مختلف همراه ساخت که سس یا کشک از انواع آن‌ها هستند.

سوپ جو

زمان آماده سازی 10 دقیقه
زمان پخت 30 دقیقه
میزان سختی متوسط

مواد لازم برای تهیه سوپ جو با شیر

مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه این سوپ ایرانی، به قرار زیر هستند:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
جو پرک 100 گرم
سینه مرغ 1 عدد
قارچ 250 گرم
هویج 1 عدد
شیر نیم لیتر
پیاز 2 عدد متوسط
آبلیمو تازه 1 قاشق سوپ خوری
جعفری خرد شده 1 قاشق غذاخوری
روغن مایع به مقدار لازم
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار کافی

مراحل تهیه سوپ جو با شیر

مراحل تهیه سوپ جو با شیر

از میان طرز تهیه انواع سوپ ایرانی، برای تهیه سوپ جو با شیر، مراحل زیر را یک به یک دنبال کنید:

  • مرحله اول: در اولین گام باید سینه مرغ را همراه یک پیاز برش خورده در آب قرار داده و بگذارید که جوش بیاید.
  • مرحله دوم: بعد از پختن سینه مرغ، نوبت به ریش ریش کردن مرغ می‌رسد.
  • مرحله سوم: در ظرف دیگر، پیاز نگینی شده را با کمی روغن و زردچوبه تفت می‌دهید.
  • مرحله چهارم: هویج نگینی شده را همراه با جو پرک به قابلمه پیاز داغ اضافه کنید.
  • مرحله پنجم: حدود 2 ساعت زمان لازم است تا جو پرک نرم شده و لعاب دهد. باید دقت کنید که جو پرک ته نگیرد. البته اگر بخواهید این زمان را به مراتب کمتر کنید، باید به جای پختن جو با قابلمه معمولی، از زودپز استفاده کنید.
  • مرحله ششم: در ماهیتابه‌‌ای دیگر، قارچ‌های خرد کرده را همراه با کمی آبلیمو، نمک و فلفل در روغن تفت دهید.
  • مرحله هفتم: پس از آماده شدن، قارچ‌ها را به مواد سوپ اضافه کنید تا به خوبی بپزد.
  • مرحله هشتم: پس از لعاب دادن جو پرک‌ها، مرغ ریش ریش شده و شیر را به سوپ بیفزایید.
  • مرحله نهم: اگر قصد سرو کردن سوپ با خامه را دارید، 2 قاشق غذاخوری خامه به سوپ افزوده و به خوبی مخلوط کنید تا ماده یکدستی ایجاد شود.
  • مرحله دهم: در نهایت نیز سوپ را داخل ظرف مناسب ریخته و روی آن را با جعفری خرد شده تزئین کنید.

تهیه این سوپ به پایان رسید، اما، پیشنهاد می‌کنیم که طرز تهیه انواع سوپ جو را در بلاگ اسنپ فود دنبال کرده و با روش پخت دیگر ترکیب‌های سوپ جو، آشنا شوید.

نکات پخت سوپ جو

نکات مهمی در تهیه سوپ جو وجود دارد که توجه به آنها ضروری است. این نکات به شرح زیر هستند:

  • شیر سرد را نباید به سوپ اضافه کنید زیرا این امر باعث بریدن شیر می‌شود.
  • از افزودن مستقیم آبلیمو به سوپ خودداری کنید زیرا این کار هم موجب بریدن شیر خواهد شد.
  • اگر سوپ غلیظ شد، مقدار کافی شیر را بجوشانید و به سوپ بیفزایید تا غلظت سوپ کمتر شود.
  • به جای مرغ می‌توانید از عصاره مرغ استفاده کنید.
  • برای آماده کردن قارچ‌ها نیازی نیست که آب آن را بکشانید، فقط باید قارچ‌ها را کمی تفت دهید.
  • رنده کردن سیب زمینی در سوپ یا افزودن 2 قاشق غذاخوری آرد به لعاب دادن سوپ کمک می‌کند.

طرز تهیه سوپ قارچ با ذرت

طرز تهیه سوپ قارچ با ذرت

از محبوب ترین غذاهای سوپی ایرانی، سوپ قارچ با ذرت است. این سوپ بدون این که نیاز به مرغ و شیر داشته باشد، تهیه می‌شود. مواد مغذی این سوپ، در تقویت سیستم ایمنی و رفع نیاز بدن به ویتامین‌های مختلف از جمله ویتامین دی نقش غیرقابل انکاری بازی می‌کنند. در ادامه طرز تهیه سوپ قارچ و ذرت را توضیح خواهیم داد.

سوپ قارچ با ذرت

زمان آماده سازی 10 دقیقه
زمان پخت 20 دقیقه
میزان سختی متوسط

مواد لازم برای تهیه سوپ قارچ و ذرت

برای تهیه سوپ خوشمزه قارچ و ذرت، ابتدا این مواد اولیه را آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
قارچ 2 پیمانه
نخود فرنگی 2/1 پیمانه
هویج خرد شده 2/1 پیمانه
ذرت شیرین 2/1 پیمانه
جعفری خرد شده 2/1 پیمانه
خامه 2/1 پیمانه
آرد 2 قاشق غذاخوری
کره 50 گرم

مراحل تهیه سوپ قارچ و ذرت

از میان طرز تهیه انواع سوپ ایرانی، برای تهیه سوپ قارچ و ذرت، مراحل زیر را در نظر داشته باشید:

  • مرحله اول: ابتدا کره را روی حرارت ملایم آب کرده و پس از آن آرد را به کره ذوب شده اضافه کنید.
  • مرحله دوم: قارچ را جداگانه تفت داده و همراه نخود فرنگی، ذرت و هویج آبپز شده در قابلمه بریزید.
  • مرحله سوم: چیزی در حدود 20 دقیقه زمان لازم است تا مواد قابلمه روی حرارت کم به طور کامل پخته شوند.
  • مرحله چهارم: در نهایت، جعفری خرد شده و خامه را به سوپ افزوده و اجازه دهید روی حرارت ملایم بمانند.
  • مرحله پنجم: بعد از 20 دقیقه، سوپ شما آماده سرو کردن است. باید بگوییم که اگر در جستجوی طرز تهیه سوپ فوری هستید، این سوپ می‌تواند یکی از گزینه‌های شما باشد.

طرز تهیه سوپ دال عدس

طرز تهیه سوپ دال عدس

در میان طرز تهیه انواع سوپ ایرانی، سوپ دال عدس نیز یکی از پرطرفدارها به شمار می‌آید. این سوپ، از انواع سوپ های سنتی ایرانی، به دلیل مواد اولیه خود، زود هضم است و برای افرادی که مشکل گوارشی دارند، غذای مفیدی محسوب می‌شود. برخلاف تصور بسیاری از افراد، به جای عدس از عدس پوست کنده و دو نیم شده استفاده می‌شود. برای کسب اطلاعات کامل‌تر از دستور پخت سوپ دال عدس، در ادامه با ما همراه باشید.

سوپ دال عدس

زمان آماده سازی 10 دقیقه
زمان پخت 20 دقیقه
میزان سختی متوسط

مواد لازم برای تهیه سوپ دال عدس

برای تهیه سوپ دال عدس از انواع سوپهای ایرانی، این مواد را آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
دال عدس 2 پیمانه
سیر 2 حبه
پیاز 2 عدد
برنج 2 قاشق غذاخوری
بلغور گندم 1 قاشق غذاخوری
آب مرغ به میزان لازم
نعناع خشک 2 قاشق سوپ خوری
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، زردچوبه و پاپریکا به مقدار کافی

مراحل تهیه سوپ دال عدس

برای تهیه سوپ خوشمزه ایرانی دال عدس، این مراحل را دنبال کنید:

  • مرحله اول: ابتدا سیر و پیاز را در کمی روغن تفت داده و همراه با ادویه جات به قابلمه اضافه کنید.
  • مرحله دوم: اکنون که کمی مواد را در قابلمه تفت دادید، نوبت به افزودن بلغور گندم، برنج خیس خورده، دال عدس و مقداری آب مرغ به قابلمه می‌رسد.
  • مرحله سوم: پس از 15 دقیقه، باید رب گوجه و نعناع خشک را به قابلمه بیفزایید و به خوبی هم بزنید.
  • مرحله چهارم: برای سرو سوپ، می‌توانید از نعناع تازه استفاده کنید.

سوپ سبزیجات، یکی از انواع سوپ ایرانی

سوپ سبزیجات، یکی از انواع سوپ ایرانی

همانطور که از نام سوپ سبزیجات می‌توان حدس زد، این سوپ ایرانی از انواع سبزیجات تهیه شده و برای افرادی که مشکلات گوارشی دارند، بسیار مفید است. سبزیجات متنوعی که در این سوپ به کار گرفته شده، آن را برای درمان بیماری‌های مختلف مانند سرماخوردگی مناسب کرده است. اکنون نوبت به آن رسیده که طرز تهیه یکی دیگر از انواع سوپ ایرانی، به عنوان خوشمزه ترین سوپ ایران را به شما ارائه دهیم.

سوپ سبزیجات

زمان آماده سازی 10 دقیقه
زمان پخت 45 دقیقه
میزان سختی متوسط

مواد لازم برای تهیه سوپ سبزیجات

مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه سوپ سبزیجات ایرانی، به شرح زیر هستند:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
پیاز بزرگ 1 عدد
هویج متوسط 1 عدد
فلفل دلمه‌ای 1 عدد
ذرت 2 قاشق غذاخوری
اسفناج 1 قاشق غذاخوری
زرشک 1 قاشق غذاخوری
سیب زمینی متوسط 2 عدد
گوجه فرنگی 2 عدد
نخود فرنگی 2 قاشق غذاخوری
جعفری تازه خرد شده 1 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار کافی

مراحل تهیه سوپ سبزیجات

در میان طرز تهیه انواع سوپ ایرانی ، آماده کردن سوپ سبزیجات بسیار ساده است و تنها کافی خواهد بود که مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: در اولین قدم، شما باید تمام سبزیجات از جمله سیب زمینی، هویج، فلفل دلمه‌ای و اسفناج را خرد کرده و همراه مقدار کافی آب در یک قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید.
  • مرحله دوم: از طرفی دیگر گوجه فرنگی را رنده کرده و به قابلمه‌ اضافه کنید.
  • مرحله سوم: علاوه بر مواد فوق، باید پیاز داغ خوش رنگی درست کنید که در سوپ و حتی روی آن برای تزیین بریزید.
  • مرحله چهارم: قابلمه باید به مدت 30 تا 45 دقیقه روی حرارت ملایم قرار گیرد تا سوپ به طور کامل آماده شود.

طرز تهیه سوپ گندم خوشمزه

طرز تهیه سوپ گندم خوشمزه

در میان طرز تهیه انواع سوپ ایرانی ، طرز تهیه سوپ گندم را از یاد نبرید. این سوپ مقوی که در فصل پاییز و زمستان بیشتر تهیه می‌شود، برای افرادی که درگیر سرماخوردگی، آنفولانزا یا کرونا هستند، فوق العاده کمک کننده خواهد بود.

سوپ گندم

زمان آماده سازی 10 دقیقه
زمان پخت 30 دقیقه
میزان سختی متوسط

مواد لازم برای تهیه سوپ گندم

در تهیه سوپ گندم، به مواد اولیه زیر نیاز خواهید داشت:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
بلغور گندم 1 پیمانه
برنج 2/1 پیمانه
هویج 1 عدد
پیاز متوسط 1 عدد
گوجه فرنگی 1 عدد
جعفری خرد شده 2 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه به مقدار لازم
آب لیمو تازه 1 قاشق غذاخوری

مراحل تهیه سوپ گندم

برای تهیه سوپ گندم، مراحل زیر را تک به تک دنبال کنید:

  • مرحله اول: ابتدا هویج را به خوبی شسته و بعد از پوست کندن، به شکل نگینی خرد کنید.
  • مرحله دوم: قابلمه‎ای را روی حرارت ملایم قرار داده و در آن روغن، زردچوبه و سایر ادویه جات را بریزید.
  • مرحله سوم: هنگامی که ادویه‌ها کمی رنگ باز کردند، بلغور گندم خیس خورده و برنج را به قابلمه اضافه نمایید. همین طور گوجه فرنگی را رنده کرده و به مواد اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: پس از افزودن مقداری آب یا آب مرغ، باید صبر کنید که سوپ روی حرارت پخته شود.
  • مرحله پنجم: در ماهیتابه‌ای پیاز داغ درست کرده و رب گوجه فرنگی را به آن بیفزایید.
  • مرحله ششم: محتویات ماهیتابه را به سوپ اضافه کرده و در نهایت جعفری خرد شده و نمک را درون قابلمه بریزید.
  • مرحله هفتم: حالا کمی منتظر بمانید تا سوپ جا بیفتد و آماده سرو شود.
سوپ گندم

حالا با طرز تهیه انواع سوپ ایرانی آشنا هستید…

همان طور که در بالا مشاهده کردید؛ لیست انواع سوپ ایرانی را می‌توانید با انواع سبزیجات، گوشت سفید و قرمز و ادویه جات آماده کنید. در این مقاله تنها 5 سوپ ایرانی را معرفی کردیم. اکنون نوبت شماست که نظر خود را درباره انواع سوپ خوشمزه و مقوی ایرانی و همین طور انواع سوپ های محلی با ما به اشتراک بگذارید.

در پایان، اگر تمایل دارید تا این سوپ‌ها را به صورت آماده سرو کنید، می‌توانید از اسنپ فود کمک بگیرید. کافی است وارد قسمت سفارش آنلاین غذا شده و موارد دلخواه خود را با چند کلیک ساده ثبت کنید. به این صورت، سوپ و غذاهای دلخواه شما در کمترین زمان و با بهترین کیفیت به دستتان خواهد رسید.

نظرات کاربران