با نوشیدن یک فنجان قهوه، کافئین لازم برای شروع یک روز پر کار تأمین میشود. برای برخی افراد قهوه جزئی جدایی ناپذیر از زندگی آنها شده است. شاید شما هم از دوستداران این نوشیدنی تلخ اما دلنشین هستید. علاقهمندان به قهوه همیشه دنبال آموختن روشهای مختلف تهیۀ قهوه هستند. مثلاً بعضی از آنها با ترکیب شیر و قهوه نوشیدنی خوشمزه تهیه میکنند. قهوه لاته یا کافه لاته از آن دسته ترکیبهای دلچسبی است که هر شخصی را وسوسه میکند.
لاته چیست؟
اول از همه بهتر است با مفهوم لاته آشنا شویم. لاته (latte) لغتی ایتالیایی است. این نوشیدنی خوشمزه در سراسر دنیا محبوب است. زمانی که اصطلاح کافه لاته را استفاده میکنیم، منظورمان نوعی نوشیدنی ترکیبی از اسپرسو و شیر داغ است. شاید برای شما سؤال شود، تفاوت کاپوچینو با کافه لاته چیست؟
در حقیقت تفاوت این دو در نسبت قهوه به شیر است. در کاپوچینو این نسبتها مساوی بوده ولی در کافه لاته مقدار قهوۀ آن بیشتر است. امروزه در اکثر کافهها انواع لاته طرفداران زیادی دارد. تهیه و تزئین این نوشیدنی خوشمزه به تمرین و تجربه نیازمند است. شما میتوانید در منزلتان و با استفاده از دستگاه اسپرسو و یا بدون دستگاه لاتۀ مورد علاقهتان را تهیه کرده و از نوشیدن آن لذت ببرید.

انواع لاته کدامند؟
به ترکیب هر نوع نوشیدنی با شیر داغ اصطلاحاً لاته گفته میشود. مثلاً ترکیب شیر داغ و قهوه، کافه لاته نام دارد و اگر از ترکیب چای با شیر لذت میبرید، میتوانید چای لاته را امتحان کنید. در منوی کافهها نام انواع لاته را مشاهده میکنیم. از پرطرفدارترین انواع لاته میتوان لاته ماکیاتو، قهوه لته، لاته وانیل، لاته عسل و چای لاته را نام برد.
چای لاته
بسیاری از ما در تهیۀ چایی از روش مرسوم همیشگی یعنی دم کردن استفاده میکنیم. اما در بسیاری از کشورها برای درست کردن چایی از ادویههای مختلف مانند ماسالا و یا ترکیب چای با شیر استفاده میکنند. چای لاته یک نوشیدنی آرام بخش و مفید میباشد. طعم این چایی شیرین و کمی تند است. چای لاته شباهت بسیاری به چای ماسالا دارد.
در چای لاته از ادویههای مختلفی استفاده میشود. به همین دلیل این نوع لاته برای بدن فواید فراوانی دارد. فواید مهم چای لاته افزایش انرژی، تقویت سیستم گوارش، درمان تهوع و کمک به رفع سردرد میباشند. وجود انواع مختلف ادویهجات در چای لاته سوخت و ساز بدن را افزایش میدهد. بنابراین چای لاته برای افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند مناسب است.
طرز تهیۀ چای لاتۀ آسان و خوشمزه
برای تهیۀ چای لاتۀ خوشمزه و خوش عطر به مواد زیر نیاز داریم:
- چوب دارچین: ۲ عدد
- هل: ۸ عدد
- فلفل سیاه: خیلی کم
- رازیانه: ۱ برگ
- بادیان ختایی یا بادیان رومی: یک برگ
- زنجبیل: یک تکۀ کوچک
- شیر: ۲ لیوان
- شکر: به میزان دلخواه
- چای کیسهای: ۳ عدد
مراحل تهیه
- ماهیتابه را روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس ادویهها را داخل ماهیتابه تفت دهید. چای کیسهای و ادویهها را در ۲ لیوان آب جوش بریزید.
- شکر و شیر را در شیر جوش ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید. پس از حل شدن کامل شکر داخلش شیر آن را از روی حرارت بردارید.
- شیر را داخل ظرفی دردار بریزید. سپس ظرف را محکم تکان دهید. وقتی حجم شیر یک و نیم برابر شد (شیر کف کرد)، میتوانید در ظرف را باز کنید.
- چای دم کشیده را از صافی عبور داده و داخل فنجان مورد نظر بریزید.
- شیر شیرین شده را به داخل فنجان اضافه کنید.
- کف شیر را به آرامی روی فنجانها بریزید.
- برای تزئین چایی لاته از مقداری پودر دارچین استفاده کنید.
به همین راحتی چایی لاتۀ شما آماده است. در تهیۀ این چایی از شیرین کننده به مقدار زیاد استفاده نکنید. شیرینی زیاد در چای لاته طعم اصلی ادویهها را کاهش میدهد. این نوشیدنی عالی را در روزهای سرد زمستانی و پاییزی به شما پیشنهاد میکنیم.
قهوه لته
قهوه لته یک نوشیدنی خوشمزه و عالی است. این نوشیدنی از قهوۀ اسپرسو دم کرده، طعم دهندۀ دلخواه و شیر تهیه میشود. برای درست کردن این نوشیدنی به وسیلۀ خاصی نیاز ندارید. مقدار شیر استفاده شده در قهوه لته به ذائقۀ شما بستگی دارد. قهوه لته را میتوانید با مقدار دلخواهی شیرین کننده مانند شکر و یا عسل مخلوط کنید. میزان شکر در تهیۀ قهوه لته کاملاً سلیقهای است. بهترین قهوه لته طعمی غلیظ، بافتی نرم و رایحهای عالی دارد.

طرز تهیه قهوه لاته بدون دستگاه با روشی آسان
بسیاری از ما ممکن است دستگاه اسپرسو در منزل نداشته باشیم و درست کردن یک کافه لاته کاری سخت و دشوار به نظر برسد. خرید یک دستگاه اسپرسو ساز ممکن است مقرون به صرفه نبوده و یا دستگاهی جاگیر برایمان باشد. با این دستور میتوانیم به آسانی یک قهوه لاتۀ خانگی و خوشمزه تهیه کرده و از نوشیدن آن لذت ببریم. توجه داشته باشید در تهیۀ قهوه لته، قهوه و شیر به نسبت ۱ به ۳ ترکیب میشوند.
- در اولین مرحله برای تهیۀ قهوه لاته، قهوه را به صورت غلیظ دم کنید. بهترین مقدار برای تهیۀ اسپرسو یک سوم پیمانه است. برای این منظور میتوانید از فرنچ پرس کمک بگیرید. اگر فرنچ پرس در منزل ندارید، پودر قهوۀ اسپرسو فوری مشکل شما را حل میکند.
- در مرحلۀ دوم باید کف شیر مناسب کافه لاته را تهیه کنید. شیر پر چرب را در ظرفی ریخته و روی حرارت قرار دهید. بهترین دما برای شیر ۶۰ درجه است. وقتی حبابهای ظریف شیر را مشاهده کردید، ظرف را از روی حرارت بردارید.
- برای کف دار کردن شیر آن را در یک ظرف دردار بریزید. نیمی از ظرف را با شیر پر کرده و آن را به شدت تکان دهید. در این مرحله باید حجم شیر تقریباً دو برابر شود.
- در ظرف را برداشته و آن را در ماکروویو قرار دهید. حدوداً پس از گذشت ۳۰ ثانیه کف بالای شیر ثابت میشود.
- قهوهای که از قبل آماده کردهاید را در فنجان دل خواهتان بریزید. برای نوشیدن قهوه لاته بهتر است از فنجانی بزرگ با دهانهای پهن استفاده کنید.
- شیر گرم شده را در قهوه بریزید. با استفاده از یک قاشق مانع ورود فوم روی شیر به داخل قهوه شوید.
- مقدار دلخواهی فوم شیر را با استفاده از یک قاشق روی قهوه لاته قرار دهید.
قهوه لاتۀ خوش عطر شما آماده است. نوش جان.
طرز تهیه لاته با دستگاه اسپرسو
- در مرحلۀ اول مقدار کافی پودر قهوه را در پرتافیلتر اسپرسو ساز بریزید. سپس سطح قهوه را به خوبی صاف کنید. وقتی چراغ حالت آماده به کار اسپرسو ساز روشن شد، فنجان قهوۀ مورد نظر را در اسپرسو ساز قرار دهید.
- مقدار مورد نظر شیر پر چرب را داخل پیچر بریزید. دستگاه را روی حالت بخار قرار دهید. پس از گرم شدن دستگاه دکمۀ بخار را بزنید. مدت کوتاهی صبر کنید تا حجم شیر دو برابر شود. در این مرحله بخار بیش از حد به شیر، طعم بدی به لاته میدهد.
- اسپرسو را داخل فنجان دلخواه ریخته و شیر بخار داده شده را به آن اضافه کنید.
طرز تهیۀ کافه لاته با دستگاه بسیار آسان بوده و به زمان کمی احتیاج دارد. به همین راحتی لاتۀ شما آماده است. نوش جان.

دربارۀ لاته ارت چه میدانید؟
حتماً تا به حال با نقشهها و طرحهای زیبا بر روی فنجان لاته مواجه شدهاید. لاته آرت شکل تزئینی است که با ریختن شیر روی شات اسپرسو شکل میگیرد. این هنر زیبا نیازمند ذوق و قریحۀ هنری فرد است. لاته ارت در نظر بسیاری از افراد کار سخت و دشواری است. حتی در خانهتان میتوانید طرحهای زیبایی بر روی قهوه طراحی کرده و از دیدن آن سرشار از لذت شوید.
طرز تهیه لاته آرت
خلق طرحهای زیبا روی قهوه به علاقه و تمرین بسیاری نیاز دارد. برای تهیۀ لاته آرت، یک تکنیک کلی وجود دارد. پس از کفی کردن شیر زمان کمی فرصت دارید تا طرح مورد نظرتان را روی لاته ایجاد کنید. برای این منظور بهتر است از یک فنجان یا ماگ با دهانهای گشاد استفاده کنید. اسپرسو را داخل فنجان مورد نظر بریزید. دهانۀ پارچ را ۶ تا ۱۰ سانتیمتری فنجان چای قرار دهید. یک سوم شیر را داخل فنجان بریزید. جریان شیر را عقب و جلو ببرید تا رنگی روشن بر روی لاته ایجاد شود.
برای تسلط بیشتر فنجان را به سمت خود نگه دارید. با سرعتی ثابت این کار را ادامه دهید. سپس برای ایجاد طرح مورد نظر فاصلۀ پارچ تا فنجان را کم کنید. سپس طرح دلخواهتان را روی قهوه بیندازید. از این شیوه میتواند برای طرحهای بنیادی لاته مانند قلب و گل رز استفاده کنید. برای خلق طرحهای زیبا میتوانید از کلیپهای آموزشی متنوع کمک بگیرید.
قهوه لاته گانودرما
آیا دربارۀ قهوه لاته گانودرما اطلاعاتی دارید؟ امروزه نام گانودرما را بسیار میشنویم. گانودرما یک نوع قارچ دارویی ارزشمند است. ترکیبات موجود در گانودرما فواید گوناگونی دارد. قهوه لاته گانودرما یک نوشیدنی بینظیر است. ترکیب قهوه، شیر و عصارۀ قارچ گانودرما علاوه بر طعمی عالی فوایدی برای بدن دارد. این نوشیدنی فاقد لاکتوز است. بنابراین گزینهای عالی برای افرادی است که به لبنیات حساسیت دارند. اثرات کافئین موجود در قهوه با ترکیب گانودرما کاهش پیدا میکند.

کافه لاته گانودرما برای افرادی که به دنبال کاهش مصرف قهوه هستند بسیار مناسب میباشد. از این نوشیدنی میتوانید برای تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش کلسترول، افزایش انرژی، سم زدایی کبد و کلیهها استفاده کنید. مطالعه بر روی این قارچ بی نظیر هم چنان ادامه دارد. افراد کمی به قارچ گانودرما حساسیت دارند. شما از نوشیدن چه نوع لاتهای لذت میبرید؟ آیا روشهای دیگری برای تهیه این قهوه دلچسب و خوشمزه سراغ دارید؟ نظرات خود را در قسمت کامنت با ما به اشتراک بگذارید.
اخر تلفظش لته هست یا لاته ؟
هر دو تلفظ صحیح هستند دوست عزیز، اگر این مطلب براتون مفید بوده پیشنهاد میکنم حتما به مطالب زیر که درباره انواع قهوه نوشته شده سری بزنید.
https://blog.snappfood.ir/category/نوشیدنی-ها/hot-drink/caffeine/list-make-coffee/
چایی و شیر نمیتونن ترکیب خوشمزه ای باشن…
ممنونیم که کامنت گذاشتین دوست عزیز، به هرحال هر جامعه ای سلیقه خودش رو داره و این ترکیب در خیلی از کشور ها پرطرفداره. پیشنهاد میکنم این مطلب درباره کاپوچینو رو هم مطالعه کنید.
https://blog.snappfood.ir/طرز-تهیه-کاپوچینو/